Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dzięki :)
no młody jest debeściak :) i zaczyna "łapać" jak się biega w ringu z psem, co mnie cieszy, bo pół roku temu za żadne skarby świta nie wszedł na ring a teraz wchodzi i nawet chce (co prawda już po ocenach jak nikogo nie ma, bo psa na razie nie dam mu jeszcze do pokazów na ringu, bo uważam, że jest za maly na to jeszcze a psy za duże)

• Replies 4.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dzięki :) a na FB co poniektórzy mnie za mikołaja wzięli .... faceci znaczy się - ale facetom to tylko prezenty w głowach.
Magda - pora FB sobie zrobić, tam mega ilosci zdjęć zamieszczam, koty też :) baardzo dużo kotów. Zaraz coś tu wrzuce z FB - bo się szybko przenosi.

[IMG]http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/557666_460949723946429_881165744_n.jpg[/IMG]

[IMG]http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/262192_460949780613090_222399731_n.jpg[/IMG]

[IMG]http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/66051_460949813946420_1786959904_n.jpg[/IMG]

Posted

Nie mam czasu na FB :shake:

[URL]http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/557666_460949723946429_881165744_n.jpg[/URL] to mnie powaliło :D Dwa psy w jednej klatce, a kot sam w drugiej :evil_lol:

Posted

żadne ze zdjeć nie było ustawiane. Koty zapanowały w domu, psy nawet już swoich klatek nie mają dla siebie.... Rano dziś nawet miskę psu z żarciem zabrały, pies czekał aż kot się napcha jego jedzeniem.... takie mam psy i koty :)

Posted

a to jeszcze jedno wrzucę - co robi moje dziecko na wystawie, bo wcześniej nie miał czasu...

[IMG]http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/561633_460951177279617_139770304_n.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Rinuś'][I][B]ooo ale się u Was pozmieniało :cool3: dorobiłaś się psa? a co z biszkoptem?[/B][/I][/QUOTE]
witaj :)
Biszkopt Bazyl jest :) i ma się znakomicie. Oprócz niego mam jego syna Panbazyla oraz ogara polskiego Gryzonia Gryzliego. I w pakiecie 2 koty maine coone. i starczy na razie.
już była tu ta fota, ale powtórzę

[IMG]http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/384450_445280872179981_1865860700_n.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='magdabroy']Nie mam czasu na FB :shake: (...) [/QUOTE]

[B]Magdabroy[/B], to witaj w klubie ;), ja też nie :-D. Gdybym jeszcze wlazła na FB to chyba już nie miałabym czasu na sen :-D.
[B]Panbazyl[/B], no to trzeba było facetom powiedzieć, że jesteś panią mikołajową która zbiera prezenty dla pana mikołaja, żeby potem miał co rozdawać :roflt:.

Posted

Piękny! Przypomnij mi, gdzie te kafle wyszukaliście - na Ukrainie?
(Ale jak tak patrzę na to wnętrze, to myślę sobie, że masz sporo odkurzania ;) Chociaż tam pewnie nie kurzy się tak, jak w mieście)

Posted

jestem na etapie oswajania kurzu. Tzn - albo się przyzwyczaję do jego obecności albo zwariuję.... Wybrałam pierwszą opcję. Kurzy się tu okropelnie! Na wsi nie am chodników, podwórko mam trawiasto- kopco kretowe a psy nóg nie wycierają.... I jak jest sucho to drobinki lessu fruwają wszędzie. Co jakiś czas robię mega sprzątanie z odkurzaniem na mokro co na kilka godzin daje efekt a potem znów jest jak dawniej. A najbardziej to śmieci kominek. Z drzewa które się przynosi spada wiecznie kurz i drobinki drzewa, potem jeszcze popiół zazwyczaj lubi sobie wypaść z kominka a jak się popiół wynosi to on wtedy uwielbia się rozsypać. Jest w tym specjalistą.
Tak, kafle są z Ukrainy. To fabryczny wyrób wbrew pozorom. Takie tam cuda robią! I co ciekawsze - mozna takie cuda znaleźć na targu jak u nas skarpetki.... Ja sie specjalizuję w przeglądach targowisk i poszukiwaniach rzeczy ciut innych niż normalna średnia. Zwłaszcza fascynuje mnie produkt lokalny.

Posted

jeśli chodzi o ogra to on będzie łapał taki mahoniowy odcień na części rudej futra, na czapraku jest czaprakowy. A kocury są w ciut innych odcieniach - jeden - pierwszy - jest ciemniejszy a drugi jaśniejszy.

Posted

Zaintrygowało mnie to okno (chyba :roll: okno) po prawej stronie http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/552813_359171754124227_1265343105_n.jpg. Piękne. Napisz coś więcej, please :lol:. A co do kurzu na wsi, to wiem coś o tym, ale .... nic to. Porównanie wsi i miasta i tak summa summarum wypada mi zawsze na korzyść tejże wsi ;). Podobnie zresztą, jak porównanie domu bez zwierząt :shake: z domem z kochanym, ale brudzącym :-D ten domek inwentarzem.

Posted

Historia tego "okna" była dosyc fajna. Ponieważ ja lubię cos innego niż ogólnie dostępne w sklepach, więc nasz dom meble zyskiwał przez wiele lat i zazwyczaj w dziwnych sklepach, typu używane meble holenderskie czy Inne Meble. I właśnie "okno" jest z tego drugiego, bo sie okazało, że na moim starym osiedlu gdzie mieszkałam przez długi czas w Lublinie ten sklep ma siedzibę na takiej ulicy o któej bym nigdy nie powiedziała, ze tam moze być coś fajnego. A jak juz weszłam do tego sklepu to był dla mnie raj (choć jeszcze większy na zapleczu gdzie były meble nie eksponowane aktualnie). Są to meble z Indonezji, większość jak zawsze do bani (dla mnie), ale te okna mnie urzekły! Bo jak zawsze w sklepach są pokazowe pokoiki z meblami a w jednym takim były właśnie te "okna". I sobie podeszłam do jednego, otworzyłam okiennice i co zobaczyłam? ano siebie z baaardzo dziwną miną. I wiedziałam, ze to MUSI być nasze. Nie było tanie, ale co tam. Kupiłam i tak takie z przeceny, bo się już w sklepie wypaczyło lekko, a mnie to nie przeszkadza, ze jedna okiennica się lekko nie domyka. Tera zbieram na kolejne, ale mniejsze lustro w tym typie do łazienki - też takie "z zaskoczenia" a co tam za oknem panie"....
Kufer co stoi obok kominka uratowalismy przed siekierą, odermontowałam go i teraz jest kufrem na farby, kredki i tego typu sprawy. Kominek sami sobie omurowaliśmy wszędzie tu dostępnym białym kamieniem, czyli mówiąc inaczej opoką lub wapieniem (często się w nim znajduje muszelki lub inne starożytne odciski jakis morskich stworów). Ikonę co jest na słupie też sama pisałam. Deska nad kominkiem dopiero niedawno znalazła tu swoje miejsce, tzn ja dopiero niedawno znalazłam deskę co mi pasuje do wystroju, tak samo jak kawałek korzenia co dynda na kominku.
Fajna jest też historia dmuchawki do kominka co wisi na słupie. Przyjechała ona do mnie z Hiszpanii, a do Hiszpanii przywieźli ją Bułgarzy. Taki mały przedmiot a jak wędruje po świecie :)
a marmur pod kominkiem - taki mały zielony fragment widać to dostaliśmy ze śmietnika (serio!) jednej z firm produkujacych marmurowe parapety - te nasze kawałki to byl śmietnikowy odpad.... Kosz wiklinowy na drzewo przywiozłam z Białowieży, jest bardzo fajny, ale jestem zmuszona poszukać kolejnego w tym stylu, bo po 4 latach mocnego używania zaczyna się sypać.... a szkoda, bo jest bardzo, bardzo fajny.