Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no bo ja mam jobla na punkcie kolorystyki - takie małe skrzywienie zawodowe :) U mnie WSZYSTKO musi być dopasowane do całości, nawet koty :diabloti:
a historia tej deski od kibelka też jest fajna - wcześniej była ciemniejsza, monokolorowa aczkolwiek z odcieniami ciemnej deski takiej drewnianej. Ale razu pewnego (nie znam bliżej przyczyny - jakieś głęboki sekret moich gości) klapa od deski odpadła i się nie dała już zreperować. A co gorsze - dolna cześć deski nie dała się odkręcić od kibelka.... Bo jakiś myslący inaczej zamiast plastikowych motylków przykręcił metalowymi i całośc po prostu tak skorodowała, że nie dało się tego niczym odkręcić, ani oleje ani wd40, nawet spirytus stosowałam i nic. I tak kibelek straszył może z rok i czekał na pomysł. I pomysł się pojawił nagle - w sylewestra. Pełno ludzi w domu jak zawsze i zamknięty jedyny kibelek, bo deska odpada..... I nagle, ale to nagle szybki telefon do kogoś tam i szybkie przywiezienie szlifierki kątowej ze skupu złomu (taka techniczna, wielka szlifiera nie jakaś piciu piciu), poszukiwanie przedłużacza, wywalenie korków w domu, bo przedłużacz okazał się chiński.... więc poszukiwanie ruskiego co to pancerny jest. Znalazł się (nie pytajcie gdzie, bo nie wiem). I akcja z odpiłowaniem deski od kibla :diabloti: Ile mieliśmy radochy! No ubaw po pachy, bo była też opcja z odpiłowaniem ogólnie kibelka - no bo jak się samej deski nie da to po całości trzeba :evil_lol: Przed północą zdążyliśmy. Tak - pomysły sylwestrowe są super :eviltong:

Posted

panbazyl napisał(a):
no bo ja mam jobla na punkcie kolorystyki - takie małe skrzywienie zawodowe :) U mnie WSZYSTKO musi być dopasowane do całości, nawet koty :diabloti:

To tłumaczy Twoje przejścia w temacie adopcji kotów :D
Trzeba było najpierw koty, a potem kafelki :D

Spędziłam weekend w podróży przerywanej leśnymi spacerami z psem - spacery krótkie, higieniczne a mimo to widziałam mnóstwo grzybów. Rzeczywiście obrodziły wyjątkowo w tym roku. A jakie niektóre piękne!

Posted

znów byliśmy z psami na spacerze grzybowym.... znów tego troszkę
a kafelki w łazience były juz robione po kocie, tzn najpierw był kot Ziutek - ten platynowo-rudy pers
[*] a dopiero potem łazienka, rudy Bazyl i reszta w kolorze dopasowana.
ostatnio się złapałam na tym, że zakrętki do słoików też wybieram z klucza kolorystycznego....
a tak z normalnych spraw to się Gryzoń wytarzał w smrodzie na spacerze - mówiąc po ludzku - my znaleźliśmy grzyby a on gooowno. Oczywiście pranie Gryzonia było przymusowe. reszta psów też czekała w kolejce do prania a tu niespodzianka - tylko Gryzoń uprany, reszcie się upiekło.

Posted

grzyby się suszą :) ale w domu pachnie!!!! Jutro też pogonię rodzinę na spacer, tzn w krzaki na grzyby, ale Gryzonia na smycz wezmę - bo on nie konsumuje a sie perfumuje (nie wiem co paskudniejsze - ale psy myśliwskie - tzn te co myślą inaczej niż wszyscy - się w gooownie tarzają.... bleee!!!)
Takie śliczne młode koźlaki, no jak malowane - jutro też pewnie będą.

Posted

Ja też chcę! Ostatnio znalazłyśmy dwa maślaki żółte i jakiegoś niedobitka prawdziwka czy cuś. Jakoś nam słabo idzie szukanie, ale 4 grzyby do bigosu wigilijnego już się suszą ;)

Posted

panbazyl napisał(a):

ostatnio się złapałam na tym, że zakrętki do słoików też wybieram z klucza kolorystycznego....

A gdzie masz taki wybór? Bo ja potrzebowałam kupić i były tylko z pszczółką i napisem "miód" :)

Posted

evel - pakuj zadek i w końcu sie rusz - sama sobie poszukasz ;)
filodendron - fajny avatarek :) a zakrętki ostatnio w kilku wzorach widziałam między Ruską a Novą - tam jest koło przystanku busów takie przejście i sklepiki z róznościami, no i na targu w Piaskach. No i co na mnie zrobiło pozytywne wrażenie w biedronie były ogórki pt "małosolne" z zakrętkami na słoikach ze zdjęciem konia bronującego pole bodajże. W kolorze ciut zielonkawej sepii. No tak mi sie spodobalo, ze zakupiłam słoik tych ogórów, trochę z pewną nieśmialością je otworzyliśmy a okazały się bardzo smaczne.
odwiozłam dziś telefon do naprawy. Oczywiście w salonie klepki mu naskoczyły na miejsce i się sprawował bardzo ok, ale tylko chwilę - i znów zaczął świrka. Więc został tam a ja praktycznie bez telefonu i kontaktów - mam jakiegoś rumpla aktualnie, ale większośc kontaktów w tamtym została..... buuuuu!

Posted

a witaj - foty będą, tzn są - pewnie jutro coś wrzuce, chyba ze serwery albo net padną - we wszystko ostatnio jestem w stanie uwierzyć.
Ja kilka godzin po lesie jakbym miala chodzić to bym zwariowała - nie lubię aż tak lasu, chyba, ze piękne świetliste i bezkrzakowe dąbrowy. U mnie wyjście na grzyby to max pół godziny i starczy. Ja wolę pustynie i pola a najlepiej jakby to jeszcze w górach było - u mnie co prawda pagórki są, ale za bardzo zakrzaczone.

Posted

A ja nie mam tu takiego miejsca sprawdzonego, więc musiałabym się troszkę naszukać tych grzybów :roll: No nic, znowu wydębię trochę suszonych od teściowej :evil_lol: A w przyszłym roku może Thodorek też będzie szukał grzybów ;)

Posted

[quote name='magdabroy']http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/527274_451018131606255_1455106905_n.jpg on naprawde na nim jedzie :crazyeye:

http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/250421_451018224939579_1437590791_n.jpg tu widać różnicę w wielkości Bazyla i PanBazyla. Ile Bazyl jest większy?
Bazyl niewiele jest większy, tylko tu Panbazyl usiadł na piasku w takim wyrobisku po kołach od traktorów, czyli mówiąc po ludzku - w dołku a Bazyl na górce pomiędzy tymi śladami od kół.
Tak, Ruben na Bazylu jechał. Bazyl to bardzo zrónoważony pies - nawet na tego typu zachowanie pozwala. Oczywiście nie namawiam do kopiowania takich zachowań, ale chcę pokazać jak wychowałam psy.

Posted

jak Ci szczeniaczek podrósł :crazyeye: :evil_lol:

a tak w temacie psich koników ;) to jest pies mojego przyjaciela ... dorosły samiec CAO , a dziewczynka to krewna która widuje bardzo rzadko tego psa

dodam że CAO nie wpuści nikogo na posesje , jest bardzo "rasowy" jeśli idzie o usposobienie .... niemniej CAO swojego nie miało nigdy prawa ruszyć , a dzieci ludzkie miały zawsze szczególne względy mieć i były nietykalne ...