Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='andegawenka']Dzięki, często widziałam pytania na watkach w sprawie transportu komunikacją publiczną. No tak smycze i kagance lub na rękach. Busiki chyba nie biorą, jesli już to w kontenerach...[/QUOTE]
busiki też mam "przerobione" - te w okolicach Krakowa biorą nawet cała rodziną z 2 duzymi psami (lab i ogr, lab w dodatku czarny!), gorzej te międzymiastowe.... ale też da radę przy odrobinie jęczenia i twierdzeniu, że w podanym zwitku banknotów jest na bilet dla psa.... Tak ostatnio wracałam z Rzeszowa. KOleś się zaklinał, ze z psem nie weźmie, bo pies mu zarzyga i zakłaczy busa. Jęczałam dośc długo, pomógł mi jakis pan z klientów, bo sie spytał - a co to za rasa? No labrador -aaa - jak labrador to nie pies przecież, to labrador. Pojechaliśmy w koncu, a w Lublinie jak juz wszyscy wyszli z busa to kazalam kierowcy dokładnie obejrzeć miejsce gdzie siedziałałam ja i gdzie pies na podlodze leżał czy coś zniszczone/obrzygane/zakłaczone. Oczywiście było czysto. Kierowcy było trochę głupio, że wcześniej tak pierniczył na temat psów, coś się tlumaczył - w każdym razie TEN kierowca już wie, że są czyste choć duże psy na świecie :) A jesli po Lublinie będą krążyć opowieści o babie z czarnym psem lub psami co jeździ po świecie w PKS a potem każe kierowcom sprawdzać czy pies nabrudził - to o mnie :)

aaa - nie wiem kiedy, ale sprawa drugiego kota Maine Coone nabiera kolorów :) oczywiście rudy, kocur, nie z pseudo i nie ratowany z hodowli :) jupi! Byle się dogadał z moim dotychczasowym kocurrem

Posted

[quote name='panbazyl']aaa - nie wiem kiedy, ale sprawa drugiego kota Maine Coone nabiera kolorów :) oczywiście rudy, kocur, nie z pseudo i nie ratowany z hodowli :) jupi! Byle się dogadał z moim dotychczasowym kocurrem[/QUOTE]

:multi::multi::multi::multi::multi:

Posted

[quote name='andegawenka']No własnie chodzi mi o te międzymiastowe Lublin-Warszawa i Lublin Tomaszów Lubelski. Jeszcze nie spotkałam pasazera nawet z małym pieskiem.[/QUOTE]
Nie tak dawno miałam jechać z małym psem na dłuższej trasie (ponad 3 godz.). Busy prywatne. W rezerwacjach powiedziano mi, że firma NIE ma koncesji na przewóz zwierzów i nie wozi. Nawet maciupkich i w kontenerku. Jęczenia i prośby nic nie dawały. Molestowania telefoniczne również. W akcie desperacji zażądałam służbowego nr tel do kierowcy. Już sobie nawet opracowałam łzawą historyjkę. Jeszcze się na dobre nie rozkręciłam, a pan zdziwiony, że jak to.... przecież on wozi psy. Nie tylko jednego małego, ale i dwa duże. Czasem więcej. Na wystawy ludzie jeżdżą. Nie było żadnego problemu. Pies tajniacko pojechał w kontenerku. Za bilet kierowca nic nie chciał. :-)

Posted

No właśnie trzeba trafić na człowieka. Słyszałam podobnie że mają koncesję na przewóz osób a nie zwierzat. Od taksówkarzy też słyszałam takie teksty. Jeden to mi walnął takim argumentem że kiedyś wiózł psa, a potem wziął pasażera uczulonego na sierść psią i miał kłopoty...Ciężko jest mieć psa bez samochodu.

Posted

do Tomaszowa masz zwykłe pks - z psem wezmą! bez problemu. Do Wawy jak sie uprzesz też pks masz z Lublina. Zawsze zostaje kolej do Wawy, ale tam pamiętaj - jeden ludź, jeden pies ;)

Posted

[quote name='panbazyl']do Tomaszowa masz zwykłe pks - z psem wezmą! bez problemu. Do Wawy jak sie uprzesz też pks masz z Lublina. Zawsze zostaje kolej do Wawy, ale tam pamiętaj - jeden ludź, jeden pies ;)[/QUOTE]

ale z Tomaszowa do Suśca jezdżą też busiki PKS-u i moga nie zabrać. Kupić samochód to nie sztuka, ale utrzymać tego drania z jednego dochodu już trudniej:shake:

Posted

Też bym próbowała. Zawsze można udawać słiti nieuświadomioną i trzepotać rzęsiskami (działa, jeden, powrotny kierowca chciał mnie z tym pieseczkiem odwieźć do domu :cool3: i za nic nie chciał uwierzyć, że przyjdzie po mnie mąż :diabloti: - że jak to, taka młoda i już ma męża, nie mówiąc o 8 letnim dziecku :lol::lol:, koleś zrobił taaakie :-o oczy :lol: ).
Ale to było miłe, w wieku geriatrycznym wzbudzam jeszcze jakieś tam zainteresowanie młodego mężczyzny. ;-) :eviltong:
Jak się z jednym kierowcą nie uda, trzeba spróbować z następnym. Generalnie ludzie są bardzo fajni i mili. Większość. Wystarczy zacząc rozmowę. Później samo leci. W busie wiele osób chciało pogłaskać pieseczka i użalało się nad losem biedaka zamkniętego w klatce przez okrutnego właściciela. :shake: :diabloti:
Rzadko trafiają się "buraki" (z moich obserwacji).
Powodzenia z piesem :-)

Posted

Kurde, jeszcze jak się ma psa, co da się pogłaskać, to luz. Zu jest miła, póki nikt się z nią nie próbuje spoufalać na siłę ;)

Posted

[quote name='panbazyl']kurza mać - goście mi się zjechali.... no komentarz....
bleeee
foty będą , będą - chyba nawet fajne :) ale niech goście pojadą :)[/QUOTE]

Goście, jedźcie już sobie :evil_lol:

Posted

[quote name='evel']O kurde, to miałam czuja, że jednak się nie wybrałam :evil_lol:
a szkoda, bo byś mnie uratowała - serio. Bym miała super wymówkę aby zniknąć na pół dnia w polach, a tak hmmm...
tu kilka nowych fot kotowych - zanim wstawię na dogo to mozna sobie tu luknąć (na innych galeriach w moim profilu nowości co u psów- też są)
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.425063970868338.88717.100000942179161&type=1

Posted

mnie wkurza to, ze muszę na dogo wrzucać zdjęcia przez jakieś tiny piki czy inne badziewie - wpisz kody, czekaj, czekaj i czekaj. A na fejsa sobie tylko wcześniej zmniejszam i lecę z fotami szybko i bardzo sprawnie :) I nie znikają mi jak z innych serwerów, po prostu tam są.
Musisz sobie zrobić profil na fejsie - tam się przeniosła większa cześć życia z dogo.
Jutro jadę po kolegę dla rudzielca - też ma być rudy.

Posted

i jeszcze coś - bo mnie wkurza dziś tiny pic i adobe - wieszaja się
nic nie wrzucę, bo dogo sie teraz wiesza. Udało sie jedno i na tym koniec (chyba, ze mam jakis limit???)