Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Chyba już najwyższy czas jakoś zaistnieć w świecie wirtualnym. Na zrobienie strony www ciągle nie mam natchnienia...
Ale coś sie pozmieniało, strona ww już w trakcie pracy. Efekty mam nadzieję, ze już niedługo będą.
na razie jest tylko adres ktory w najbliższym czasie zapelni się treścią, na razie proponuje wizytę na naszej stronie na FB Herbu Bazyl FCI Kennel

http://www.facebook.com/HerbuBazylFciKennel

a także gdyby ktoś nasz szukał na fejsie to link jest tu do naszej psiej galerii
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.104039856304086.2250.100000942179161
Ale czemu nie pochwalić się czasem swoimi psami?
Bazyl - import z Hiszpanii
Champion Macedonii
Champion Monetegro
Champion Bułgarii
Grand Champion Bulgarii
Balkan Champion
Champion Serbii
rozpoczęty interchampionat

Panbazyl Herbu Bazyl FCI

HD-A ED0/0, badania w kierunku nosicielstwa Brucella canis, Canine herpesvirus - pies nie jest nosicielem.
oczy zdrowe (czyli jego dzieci nie zachorują na zanik siatkówki i inne genetyczne psie choroby oczu)
Młodzieżowy Champion Mołdawii
Młodzieżowy Grand Champion Mołdawii
Młodziezowy Champion Macedonii
Champion Bułgarii
Grand Champion Bułgarii
rozpoczęty interchampionat

a od 20.04.2012 mieszka z nami Ogar Polski Drużba Herbu Węszynos (po domowemu Gryzoń) :)
Młodzieżowy Zwycięzca Świata 2013
Młodzieżowy Champion Polski

Champion Polski

Champion Litwy
Champion Hondurasu
Champion Costa Rica
Champion Mołdawii
Champion Panamericano

Baltik Winner
rozpoczęty Interchampionat

Pirania HD-A [za TM od 5.08.2012 od godz. 15.30]
Mlodzieżowy Champion Montenegro
Młodzieżowy Champion Macedonii

Przedstawiam Wam moje labradory
r0axie.jpg
Ten żółty to Bazyl a ta czarna to Pirania

2l2ov8.jpg
To nos bazylos w całej okazałości

24gvz28.jpg
to zdjęcie z wakacji z psami z Macedonii

hsqg7k.jpg
a to jest nasz pierwszy miot w hodowli Herby Bazyl FCI
Maluchy urodziły się 9 lutego 2010 roku

Moje psy (i ja też !) dziękują firmie Primex za możliwość wypróbowania ich BARFU. Jesli ktoś zainteresowany czy smakowało - zapraszam od postu 209 prowadzę swoisty "dziennik" barfowania

Edited by panbazyl
  • Replies 4.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

to jeszcze kilka zdjęć moich sierściuchów

tak wygląda 14 dniowy labrador

tu już mają ponad miesiąc

a tu prawie 2 miesiące. Ten w samym środku to Panbazyl Herbu Bazyl FCI

Posted

Witamy serdecznie Panbazyle, Bazyle i Piranie :) :Rose:

Jak tam glutki, wszystkie już w domkach czy jeszcze "cuś" zostało? ;)

Ciociu Panbazyl, romansa mam, wysyłam maila ;)

Posted

[quote name='evl']Witamy serdecznie Panbazyle, Bazyle i Piranie :) :Rose:

Jak tam glutki, wszystkie już w domkach czy jeszcze "cuś" zostało? ;)

Ciociu Panbazyl, romansa mam, wysyłam maila ;)

Bez przydziału mieszkaniowego jest jeszcze piesek i suczka.
na maila już odpowiedziałam! Mam nadzieję, ze nie zaginął gdzieś w wirtualnym świecie.

Posted

Iza. napisał(a):
Ooo wreszcie jest galeria :loveu: :loveu:
Więcej fotek się domagam! :cool3:

troche teraz mam problemy z dostępem do neta - bo mi moj TZ blokuje.... To znaczy ma jakąś wyjątkowo ważna sprawę do zrobienia i do 7 maja mam blokadę na kompa...
Obiecuję - fotek będzie dużo, ale po tej dacie.... :)

Iss napisał(a):
muszę przyznać że całkiem przystojnego mężczyznę masz :) z jakiej chłopak jest hodowli ?

Bazyl jest z hiszpańskiej hodowli, w Polsce chyba nieznanej - Residencja Canina Larcan. Urodzil się w Palencji, potem mieszkał sporo u swojego ojca w Toledo a potem samolotem przylecial do mnie i tak sobie mieszkamy teraz w Polsce.
A ten mały czarnuch to już moja hodowla Herbu Bazyl FCI. Zapowiada się na bardzo fajnego psa. ale co z niego wyrosnie to czas pokaże!
A jesli chodzi o tego w czapce kapitańskiej - to też z mojej "hodowli"!!!! Teraz ma 5 lat. (tyle co Bazyl)

Posted (edited)

Dziś pojechała do nowego domu suczka Pandora Herbu Bazyl - jeszcze nie wiem jak będzie po domowemu się nazywała. To bardzo fajna suczka - ze świetnym temperamentem - taki aniołek! Bardzo chciałam aby ona wlaśnie znalazla bardzo odpowiedzialnych ludzi, bo ma taką niesamowicie cudowną psychikę!!!! I szkoda by było ją zmarnować. Typowy pies do dogoterapii, choć szczeniak.
No dziś czeka ją i jej nowych właścicieli ciężka noc - bo bez rodzeństwa i rodziców, ale z kochającymi ludźmi. :)

edit - po dwóch latach - suńka jest dyplomowanych psem do dogoteriapii :) :) :) Pracuje ze swoimi właścicielami wśród dzieci. Czyli jednak miałam nosa co do niej :) Zdala egzamin w sesji zerowej :) Gratulacje!

Edited by panbazyl
Posted

oj tak! I ludzie też ok co ją mają - teraz ona już nie moja....

Taka pogoda super, ze nie mam czasu na grzebanie w kompie i wyciąganie zdjęć Bazyli. szkoda mi tego słońca!

A ze spraw zaległych - w końcu z Serbii dojechał do nas championat Bazyla! Od października się gdzieś ten dokument błąkał po świecie aż wreszcie jest! No jeszcze nie u mnie w domu, tylko u koleżanki, ale to jakby już u mnie. :)

• 3 weeks later...
Posted

to witamy kolejnego fana tej rasy! :)
Moje sa o tyle dziwne, że są wyjątkowo spokojne. Nie lubie nadpobudliwych psów a labradory powinny być spokojne a nie takie adhd jak się je przedstawia wszędzie. Dużo ze swoimi psami pracuję nad ich psychiką.

Posted

[quote name='panbazyl']Moje sa o tyle dziwne, że są wyjątkowo spokojne. Nie lubie nadpobudliwych psów a labradory powinny być spokojne a nie takie adhd jak się je przedstawia wszędzie. Dużo ze swoimi psami pracuję nad ich psychiką.

Ciociu Panbazyl! Może hmm... przypłyniemy do Ciebie z Zu na psychoterapię? :grins: Użarł ostatnio moją małą małpkę czarny lab i teraz mamy niezłą jazdę jak ona tylko zobaczy laba, bo od razu myśli, że będzie po niej skakać, podgryzać i tak dalej... :roll: Niestety, wszystkie laby i pseudo-laby u mnie na osiedlu mają korbę, bo praktycznie nic nie mają do roboty oprócz skakania po takich mniejszych egzemplarzach jak biedne Zu :shake:

Posted

oj zapraszamy!!!! Ale od poniedziałku dopiero, bo jutro jadę na chwilę. :)
Moje są wyjątkowo spokojne, nie lubię skaczących psów.
A przy okazji same z Zu zobaczycie te tereny dookoła!

• 3 weeks later...
Posted

Ej ej, ale my też chcemy zobaczyć te wasze tereny, więc fotki by się sprzydały :cool3:
Panbazyl <3
Nie za dużo bazylenia tutaj? xD Zamierzacie imię każdego samca wiązać z bazylem? :D

Posted

CarolineS napisał(a):
Ej ej, ale my też chcemy zobaczyć te wasze tereny, więc fotki by się sprzydały :cool3:
Panbazyl <3
Nie za dużo bazylenia tutaj? xD Zamierzacie imię każdego samca wiązać z bazylem? :D

Toller napisał(a):
muszę przyznać ze boskie jest to imię psiaka "Panbazyl" - strasznie mi sie podoba!

hehehe! Bazyl to imię mojego jeszcze wcześniejszego psa - mix onka z ????? Niestety żyl tylko 6 lat, odszedł. :( Potem dlugo nie mialam żadnego psa, aż kiedyś koleżanka z Hiszpanii przyjechala do mnie, było to zimą. Poszlyśmy w Lublinie do jednej z knajpek na starówce i się pokrzepiałyśmy grzanym winem, ja opłakiwalam swojego psa, ona mi opowiadała, ze ma reproduktora, labradora i że da mi po nim szczeniaka. Mozecie uwierzyć, ze ja 7 lat temu nie mialam zielonego pojecia jak wygląda labrador?????? Zawsze mialam jakieś znajdy, bidy ze schronu albo podrzutki. Potem pojachałam do Hiszpanii poznać ojca mojego przyszlego psa - bardzo mi się spodobał i chcialam mieć jego klona, takiego samego charakterologicznie i kolorystycznie. I czekalam i czekalam i czekalam ze 2 lata chyba. I jak do mnie przyjechal moj lab miał na imię .... Bazyl! Na pamiątkę tego wcześniejszego. Pierwszy miot też mial być na B - jak by były takie w kolorze Bazyla. A że nie było, więc jest na P (po Piranii) i jest ten PanBazyl. Jeśli kiedyś jeszzce zdecyduję się na szczeniaki i będzie jakieś zlote to mam już imiona - Bazyl, Bazylia, Bazyleus, Bazyliszek itd