Monday Posted April 21, 2010 Author Posted April 21, 2010 Mestudio możesz je jakoś orientacyjnie zważyć? Pisałaś, że nie ważą kg....aż takie drobinki???? Quote
mestudio Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Nie wiem czy zważę, spróbuję, jak dla mnie to są okruszki. Moge się jednak mylić z wrażenia :-). W domu będe wieczorem po 19. To jest szósty i siódmy pies zabrany przez nas z tego miejsca. Czterem znalazłam domy, a starsza mini sunia została już u mnie na stałe. Nie wiem skąd ten pan ciągle znosi te małe suczki, ale jak ma psy to zazwyczaj są to niewielkie suczki. Przez 3 lata kiedy tu mieszkam widziałam tam 5 dorosłych psów + 7 zabranych do mnie. Nie znam niestety losów kilku z tych psów, a to co widziałam sama zostawię dla siebie. W tej chwili prawny właściciel posesji zaczyna dbać o teren. Często przyjeżdża i podwórko zostało posprzątane i ogarnięte. Wcześniej było tam koszmarnie. Na podwórku stała (nie wiem czy stoi bo nie mogę tam spacerować i zaglądać za bardzo)zniszczona buda. Pieski jednak jak kiedyś pomieszkują w pomieszczeniu z klepiskiem zamiast jakiejkolwiek podłogi. Nie wiem czy psina bywa w zimowe dni w domu. O suczkę podpytamy przy jakiejś okazji, wyślę na przeszpiegi córkę. Quote
Monday Posted April 21, 2010 Author Posted April 21, 2010 Zacznę dzisiaj ogłaszać maluchy...mestudio, póki co tel muszę podawać do ciebie....jeżeli możesz to podaj go ( na pw lub tutaj) Quote
Monday Posted April 21, 2010 Author Posted April 21, 2010 W moich ogłoszeniach ta z czarnym pyszczkiem będzie Poli, a ta z brązowym Roxa - to jakby ktoś zadzwonił i pytał, żebyś wiedziała mestudio o którym psie mowa, bo one takie podobne. Poli w czerwonej obroży Roxa w niebieskiej obroży TYLKO PROSZĘ NIE ZAMIENIAĆ IM OBROŻY :) !!!!! Quote
AnnaA Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Ważę psy w ten sposób, że najpierw ważę siebie a potem siebie z psem na rękach. Rozumiem, że oba szczeniaczki to panienki no i pilnie trzeba pomyślec o sterylizacji mamy. Czy wiecie jak ten problem rozwiazac? Quote
mestudio Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Nie mam wagi domowej niestety. O sterylizacji tej suczki trzeba pomyśleć koniecznie, ale najpierw muszę zapytać i mieć 100% pewności, że ją da wysterylizować. Quote
AnnaA Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Rozumiem. Proponuje pomału podejśc do tematu. Quote
anhata Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Proszę ucałować te ślicznotki ode mnie :) muszą na dobrego człowieka trafić Quote
mestudio Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Kruszynki już wyprzytulane i po kolacji. Ważą 1,80 każda. Chyba nie jest to za dużo, ale taka ich uroda. Oczywiście mają robaki okropne. Jutro je odrobaczę sama. Quote
mestudio Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Od poniedziałku do piątku wychodzę z domu o 8 rano, a wracam po 19. Nie mam możliwości spacerowania o świcie i wieczorem po wsi w poszukiwaniu tego pana. Zresztą jak już napisałam wcześniej, tylko moja córka może się coś dowiedzieć na temat suni. Mam nadzieję, że jak tą sunię się wysterylizuje to on nic jej potem złego już nie zrobi bo nie będzie miał powodu. Szczeniaki ponowne u niego są dla mnie zaskoczeniem bo miałam nadzieję, że psinka, która tam biega od pewnego czasu nie jest suczką, a tu niestety przykra niespodzianka. Quote
anhata Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Zwierzaka los zależy od człowieka, na którego trafi. Każdy o tym wie. Przykre. Quote
Monday Posted April 22, 2010 Author Posted April 22, 2010 Wczoraj dogo padło :( Póki co tylko z allegro się wyrobiłam http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1010924992 Postaram się następne wyróżnić. Quote
mestudio Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Pieseczki odrobaczone, najedzone i brykają na werandzie. Bardzo im pasują moje kaloszki ogrodowe :-). Allegro super. Fajnie warczą na nasze duże psy. Szczególnie na naszej wilczycy robi to ogromne wrażenie :-). Oczywiście pieski siedzą u mnie na rękach jak inne psiaki biegają po podwórku bo jest ogromne zainteresowanie tymi drobinkami wśród naszego zwierzyńca. Są cudne, zwyczajnie takie do kochania i przytulania. Quote
wiking042 Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 [quote name='Monday'] http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1010924992 Rewelacja! Życzmy pieskom szczęścia! Quote
Monday Posted April 22, 2010 Author Posted April 22, 2010 [quote name='mestudio']Pieseczki odrobaczone, najedzone i brykają na werandzie. Bardzo im pasują moje kaloszki ogrodowe :-). Allegro super. Fajnie warczą na nasze duże psy. Szczególnie na naszej wilczycy robi to ogromne wrażenie :-). Oczywiście pieski siedzą u mnie na rękach jak inne psiaki biegają po podwórku bo jest ogromne zainteresowanie tymi drobinkami wśród naszego zwierzyńca. Są cudne, zwyczajnie takie do kochania i przytulania. To rób im zdjęcia, dużo zdjęć - takie maluchy cieszą oczy :) Ja porobię oczywiście też inne ogłoszenia...jeżeli ktoś chciałby jeszcze je poogłaszać, to zapraszam. No, i czekamy na wiadomość od mestudio, że telefon w ich sprawie nie przestaje dzwonić !!! A teraz najważniejsze. Dogomaniacy, te dwie mikrosunie trzeba zaszczepić i wyżywić. To będzie kosztowało trochę....więc proszę, zrzućmy się na ich ogólne utrzymanie. Kto ile może...każde 5zł się liczy !!!! Proponuję aby AnnaA zbierała pieniądze, ona będzie zajmowała się utrzymaniem Poli i Rexy już za 8 dni. Quote
AnnaA Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Jeżeli można to proponowałabym dopisac do allegro moje dwa numery telefonów.Ja jestem cały czas dostępna. Quote
mestudio Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Aniu, a gdzie i za ile szczepisz psiaki? Bo ja mam weta w Kozienicach, który uważa, że jestem nienormalna :-) i wpisał mnie w komputerze jako hodowcę i daje mi zniżki na wszelkie psie sprawy? Quote
anhata Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Monday super tekst ! :) może one za 8 dni to już będą miały domy ? :) Quote
AnnaA Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Szczepiłam w Kozienicach, ale teraz bedę jeżdziła do Radomia bo po pierwsze taniej a po drugie , naprawdę dobra klinika, z zespołem lekarzy, całodobowa , z opieką pooperacyjną /istotne w wypadku sterylek/. Jutro jadę z dwoma szczeniakami Billą i Brutalem i to co oszczędzę na cenie starczy na paliwo i jeszcze na obróżkę z bazarku na dogo zostanie. Za szczepienie przeciw wirusom zapłaciłam za Akorda /w Tarnowie/ 35 zł. Quote
anhata Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 ehh...moje też to czeka...szczepeinei,..sterylka trzech suń... Quote
Monday Posted April 22, 2010 Author Posted April 22, 2010 Ech...zrobiłam Poli i Rexie wyróżnione allegro. Naprawdę mam nadzieję, że znajdą domy zanim pójdą do AnnyA :) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1012462839 Trzymamy kciuki. Quote
Recommended Posts