Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Batang][FONT=Times New Roman]Zakładam wątek na prośbę jednej dogomaniaczki. Ona sama nie może pilotować tej sprawy…ani niestety nie zdoła już pomóc kolejnym psom.[/FONT][/FONT]

[FONT=Batang][FONT=Times New Roman]Niedaleko jej miejsca zamieszkania – 5 km od Kozienic mieszka człowiek, który po prostu pije. A jak pije, to nie obchodzi go nic !!! I niestety są tam psy [/FONT][/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]L[/FONT][/FONT]

[FONT=Batang][FONT=Times New Roman]Nie wiem czemu do takich ludzi przybłąkują się psy…[/FONT][/FONT]
[FONT=Batang][FONT=Times New Roman]Oto informacja jaką dostałam :[/FONT][/FONT]
[FONT=Batang][FONT=Times New Roman][/FONT][/FONT][FONT=Tahoma]Mam bardzo duży problem i dylemat. Mam nieopodal sąsiada pijaka, brudasa i degenerata, który ma co chwila innego psa bądź psy. Często te psy giną w tajemniczych okolicznościach, są też przez niego likwidowane. Dwa lata temu wezwałam straż dla zwierząt i zabrałam od niego 4 szczeniaki. [/FONT][FONT=Tahoma]Dziś moja córka znalazła u pijaka na podwórku 2 małe szczeniaki. Pijak powiedział jej, że ma je gdzieś i niech ktoś je zabierze bo on ich nie chce i nie zajmuje się nimi. Pieski są podobno małe i nie będą duże. Nie wiem co zrobić bo ja mam sama na własnym utrzymaniu 5 psów zebranych z całego świata i 4 koty. Jeden z psów szuka domu.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Nie stać mnie na zabranie psów i wysterylizowanie suczki tego dziada, a lekkiego życia to ona tam nie ma i małe będą się pojawiały co chwila.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Szukam pomocy bo teraz to nie usnę spokojnie, bo za dobrze wiem jaki jest ten pijak, a zwierząt zwyczajnie szkoda bo siedzą tam głodne , brudne, zarobaczone”[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Czy jest ktoś w stanie w jakikolwiek sposób pomóc?[/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT]

[FONT=Times New Roman]28 maj 2010[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Sunie już stały się czyimiś pupilkami. Znalazły swoje domy.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Została ich mama, której nie będziemy nigdzie zabierać...ale MUSIMY ją wysterylizować, żeby więcej już nie rodziła.....[/FONT]

• Replies 323
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rozmawiałam z Panią i umówiłyśmy sie, że weżmie szczylki, przetrzyma przez dziesięc dni dokąd u mnie będzie Lula. Odrobaczy i odpchli a za 10 dni ja je wezmę i prośba do dogomaniaków z całej Polski o ogłoszenia i o datki na utrzymanie szczeniaków. Ponadto podobno człowiek od tych psów wyraził zgodę na sterylizację suni. PROŚBA O POMOC W STERYLIZACJI _ NIESTETY FINANSOWA!

Posted

Sunię możemy wysterylizowac w schronisku, ale czy ona tam wróci, to trzeba sprawdzić, może ją bije, może nie ma warunków do życia.

Posted

Witam wszystkich.
Wczoraj moja córka poinformowała mnie, że ten człowiek ma znowu małe szczeniaki i zapytała czy mogę je zabrać. Po dzisiejszych rozmowach z Monday i Anną zadzwoniłam do swojego dziecka żeby zabrała psiaki.
Okazało się, że córka sama zadecydowała i przyniosła szczeniaki do domu bez mojej wiedzy w dniu dzisiejszym. Nie mam pojęcia jak wyglądają, ale zrobię im zdjęcia i podeślę kiedy wrócę z pracy.
Poproszę ją żeby zapytała pana o sterylizację suczki. Nie mogę z tym człowiekiem już zadzierać. Wolałabym aby suka została wysterylizowana i wróciła bo on weźmie następną. Można docelowo suni zrobić dobrą budę (M mnie zabije za tą akcję bo to on robi budy psiakom), a ja ze swojej strony mogę psa dokarmiać w późniejszym czasie.
Nie mam w tej chwili więcej pomysłów.
Psiaki odpchlę i odrobaczę, i przetrzymam te kilka dni.

Posted

mestudio napisał(a):
Witam wszystkich.

...Nie mogę z tym człowiekiem już zadzierać. Wolałabym aby suka została wysterylizowana i wróciła bo on weźmie następną. Można docelowo suni zrobić dobrą budę (M mnie zabije za tą akcję bo to on robi budy psiakom), a ja ze swojej strony mogę psa dokarmiać w późniejszym czasie.
Nie mam w tej chwili więcej pomysłów.
Psiaki odpchlę i odrobaczę, i przetrzymam te kilka dni.

mestudio - SZACUNEK!!!

Posted

To chyba jedyne najlepsze wyjście. Wątpię, żeby facet bił psa...najwyżej może zaniedbywać. Ale jak zabierzemy mu tą sunię, to on weźmie innego psa. A tak to dostanie wysterylizowaną swoją sunię.

Póki co psy trzeba będzie zaszczepić...czy sunię schron zaszczepi przed sterylką? Red byłoby cudnie, gdyby schron sterylkę zrobił...kasa, którą i tak musimy zebrać poszłaby na utrzymanie szczeniaków u Anny.
Jak będą zdjęcia, to ruszamy z ogłoszeniami. Trochę piesków Anna ma do wyadoptowania...przydałby się Wlodi z wizytą i aparatem :)

Posted

anhata napisał(a):
cudowne, cudowne....szybciutko znajdą domy...tu zdiewczyny, które robią ogłoszenia mają dobrą rękę...
Rozejdą się jak świeże bułeczki, nasza czwórka szybko znalazła dobre domki i to właśnie suczki szybko zostały adoptowane. Te sunie są prześliczne, długo nie będą czekać.

Posted

Są tak maleńkie, że zajęły miejsce na werandzie i musiałam swoje dwa psiska wykolegować do kojca na dwór. Bardzo podobają się im nasze domowe koty, na psiaki werandowe szczekały jak szalone. Są okropnie brudne, ale najpierw je odpchliłam, a kąpiel za dwa dni.

Posted

Mam wrażenie, że już z tymi zdjęciami można robic ogłoszenia. Maleństwa sa urocze i nie będą długo czekac. Mam nadzieję, że moje nowe szczeniaki ich nie zjedzą. One są duże /szczeniaki i narazie głupie i niewychowane. Ale 10 dni to kupa czasu i coś je podszkolę. BĘDZIE DOBRZE!

Posted

Małe kruszynki już po pierwszym spacerku. Przespały cichutko całą noc. Śniadanko zjadły i grzecznie sobie leżą na legowisku. Co do odrobaczenia to chyba pójdę z nimi w sobotę do weterynarza bo zwyczajnie boję się sama podać im jakąś dawkę tego co mam. Są wyjątkowo maleńkie. Przy okazji dowiedziałabym się ile mniej więcej mają i czy wszystko z nimi ok.

Posted

Wieczorem wezmę się za ogłoszenia. Może jako szczeniaki mikropieski je reklamować?
Allegro będzie cudne. Razem ich ogłoszę...są identyczne :)