Jump to content
Dogomania

Bella, tak wiele w zyciu przeszla... a teraz wreszcie w ds :)

Recommended Posts

Posted

Ależ musiała trzymać dwa dni..............:shake:
To arystokratka pamiętajmy ;) i robi tylko u siebie, w obcych miejscach nie wiadomo czy jest czysto...:eviltong:
Kto lubi robić w trasie na stacji paliw czy gdzieś?:eviltong:

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cioteczki już jestem inter.zadziałał!wieści są bardzo złe oddaliśmy dziś kał do badania a wyniki są takie:dwa rodzaje tasiemca,glisty,robale,i jeszcze jakiś robal z tego wszystkiego zapomniałam nazwy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Jadę z nią dziś na zastrzyki p.doktor powiedziała że wg.niej nie ma sensu robić powtórnych badań!!!!

Posted

kora78 napisał(a):

i 30zl od pani o pieknym imieniu Diana, ze Stalowej Woli.. ktoz to?? z facebooka?

to z fejsa

kora78 napisał(a):
doszla wplata pani Ewy z mragowa 10zl :) dziekuje!

to chyba też

kora78 napisał(a):

dziekuje bardzo!!!!

bardzo proszę :)

sylwiaso napisał(a):
Cioteczki już jestem inter.zadziałał!wieści są bardzo złe oddaliśmy dziś kał do badania a wyniki są takie:dwa rodzaje tasiemca,glisty,robale,i jeszcze jakiś robal z tego wszystkiego zapomniałam nazwy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Jadę z nią dziś na zastrzyki p.doktor powiedziała że wg.niej nie ma sensu robić powtórnych badań!!!!

czyli mobilizacja ws. zbiórki na leczenie, jak rozumiem...

Posted

leczenie to chyba nie, tylko odrobaczanie porzadne

i pozniej trzeba bedzie jej kupic sucha karme porzadna, jakiegos royala wlasnie, dla aktywnych, zeby masy ciala nabierala. to wg mnie

sylwia, czyli badania krwi jej nie trzeba robic? przyczyna tylko te robale byly?

Posted

kora78 napisał(a):
leczenie to chyba nie, tylko odrobaczanie porzadne

i pozniej trzeba bedzie jej kupic sucha karme porzadna, jakiegos royala wlasnie, dla aktywnych, zeby masy ciala nabierala. to wg mnie

sylwia, czyli badania krwi jej nie trzeba robic? przyczyna tylko te robale byly?

ok - napisałam w każdym razie na fb, że wsparcie finansowe potrzebne

ludzie pytają o nr konta - wysyłam, więc może po świętach jeszcze coś wpłynie (Diana i Ewa na pewno z fb)

Posted

dziekuje :)

moze tez sobie fb zaloze i wszystkie nasze psy tam wrzuce, jak taki odzew jest :)
ludzie chca pomagac, ale nie az tak, by siedziec, jak my godzinami na dogomanii. wola pstryknac guziczek i przelew puscic i juz sa szczesliwi, ze pomagaja. lepsze to, niz nic! super, ze pomagaja

Posted

kora78 napisał(a):

moze tez sobie fb zaloze i wszystkie nasze psy tam wrzuce, jak taki odzew jest :)

zakładaj, zakładaj!

a jakby co to dawaj znać to zrobimy wydarzenie komu trzeba! :)

Posted

hehe :)

dzwonila do mnie sylwia. jest wlasnie z Belcia u weta
dostaje zastrzyk na tasiemca za ok 30zl
dostaje tez cos na glisty- mialam wybor cos nie typowo dla psow za 19zl, lub typowo dla psow za 39zl. wzielam to dla psow, nie bedziemy na niej eksperymentowac, skoro kasa jest. 20zl to niewielka roznica przy tych 600zl, jakie mamy na hotel i leczenie

a za min 2 tyg mzna robic badanie krwi, by zobaczyc, czy nie ma cukrzycy do tego.

teraz tak mysle, ze to chyba o morfologie z glukoza chodzic powinno... przeciez glukoze sie bada na cukrzyce...??

pani wet poradzila karme Brit activ, zeby nabrala cialka.
a najlepiej gotowane z duza ilsocia tlustego mieska :)

Leczenie Belli grudzien:
badanie kalu 25zl
zastrzyk na tasiemca 30zl
zastrzyk na glisty 39zl
Razem 94zl

wstepnie

Posted

kora78 napisał(a):
hehe :)

dzwonila do mnie sylwia. jest wlasnie z Belcia u weta
dostaje tez cos na glisty- mialam wybor cos nie typowo dla psow za 19zl, lub typowo dla psow za 39zl. wzielam to dla psow, nie bedziemy na niej eksperymentowac, skoro kasa jest. 20zl to niewielka roznica przy tych 600zl, jakie mamy na hotel i leczenie

a za min 2 tyg mzna robic badanie krwi, by zobaczyc, czy nie ma cukrzycy do tego.

teraz tak mysle, ze to chyba o morfologie z glukoza chodzic powinno... przeciez glukoze sie bada na cukrzyce...??

a najlepiej gotowane z duza ilsocia tlustego mieska :)

Leczenie Belli grudzien:
badanie kalu 25zl
zastrzyk na glisty 39zl
Razem 94zl

wstepnie

ok - przeklejam te informacje na fb, mam wrazenie że to motywuje ludzi. jak widzą jaki jest realny koszt, na co są wydawane, to chce im się płacić. tak myślę :)

Posted

Ileż robactwa można mieć w sobie naraz...............:crazyeye::crazyeye::crazyeye:
One żarły za Belcię..........:shake::-x
Spadać robale:motz::2gunfire: i niech Belcia wreszcie przyswaja jedzonko!!!:happy1:

Posted

a mozesz wkleic tutaj, jak to tam wyglada? ja tam nie mam jeszcze profilu, nie moge sie wiec zalogowac, by zobaczyc...
skopiuj tekst i wklej tutaj, co?
a tam ktos pytania zadaje, a Ty odpowiadasz? jak na nk?

Posted

BELLA - straciła wszystko! Czy skażemy ją na wieczną samotność?
Wezmę udział · =166436073398632"]Udostępnij · Wydarzenie publiczne

Termin13 grudzień o 18:00 - 31 marzec 2011 o 21:00
cały światStworzone przez: Santino Vel Sonny
Więcej informacjiJeśli szukasz wiernej przyjaciółki to trafiłeś na idealną kandydatkę!

Bella to niezwykle łagodna, subtelna i inteligentna psina, o bardzo wiernym serduszku.

W przeszłości poznała znaczenie słowa ,,strata'' i to w najbardziej dotkliwej postaci. Tych strat Bella miała wiele: straciła opiekuna, którego kochała całym sercem. Straciła szczenięta, gdy poroniła na skutek stresu w schronisku. Straciła zdrowie, gdy była gryziona przez inn...e psy. Straciła wiarę w lepszy los, poczucie bezpieczeństwa. By los się do niej uśmiechnął, wolontariuszki wysłały ją do domu tymczasowego. Tam jednak nie okazało się być tak dobrze, bo Bella żyła w obskórnym kojcu, bez miski wody w lipcowe upały. Znów zmiana i Bella pojechała do hotelu dla psów. Tam już warunki ma dobre, może wiele godzin biegać po ogrodzie, chodzi na spacery nad jezioro. Ale cóż... Nadal jest to tylko hotel, przystanek, zanim znajdzie wreszcie swojego człowieka już na zawsze. Któremu okaże, ile ma w sobie miłości, wierności i oddania.

Każdy nowy dzień w hotelu pozwala na odkrywanie wewnętrznego piękna Belli, która okazała się być nadzwyczaj wrażliwą i dobrą istotką. Sunia akceptuje dzieci w każdym wieku, gdy zaczynają ją męczyć, grzecznie odchodzi do drugiego pokoju. Bella pięknie chodzi na smyczy, dlatego może być prowadzona przez młodzież, czy starsze osoby. Maszeruje przy nodze, nie ciagnie w przód, czy na boki. Bella nie akceptuje kotów, gania je, jak każdy pies. Szukamy jej domu bez innych psów, aby sunia nie czuła potrzeby zabiegania o względy swojego człowieka. Z napotykanymi na ulicy psami chętnie się bawi. Bella uwielbia jazdę autem, śpi wtedy grzecznie, nawet daleką trasę. Potrafi zostawać sama w domu, nie szczeka, nie niszczy. Jest spokojna, zrównoważona.
Obecna opiekunka nazywa ją prawdziwą Psią Damą, Arystokratką.

Bella jest dojrzałą, około 6cioletnią sunią.
Jest zdrowa, zaszczepiona, wysterylizowana.
Wygląd zewnętrzny pozwala przyrównać ją do labradora.

Bella szuka przyjaciela, który ofiaruje jej ciepło swego domu i swego serca.
Najlepszym przyjacielem jest ten, kto nie pytając o powody twego smutku, potrafi sprawić, że znów wraca radość.
Wierne spojrzenie czworonożnego towarzysza z całą pewnością potrafi wywołać uśmiech na twarzy swego właściciela.

www.dogomania.pl/threads/184036-tak-juz-wiele-w-zyciu-przeszla-wciaz-pod-gorke-POTRZEBA-OGLOSZEN?p=15922380#post15922380

Zainteresowanych adopcją Belli prosimy o kontakt:
tel. 506 636 242
mail: lucyna1981@wp.pl

PS. ZBIERAMY NA HOTELIK!! i SZUKAMY DOMU!!

KAZDY GROSZ SIE LICZY!!!!
Zobacz więcej

• Santino Vel Sonny
    kolejna wiadomość ws. Belli (sprzed chwili):
    dostaje tez cos na glisty- typowo dla psow za 39zl. wzielam to dla psow, a za min 2 tyg mzna robic badanie krwi, by zobaczyc, czy nie ma cukrzycy do tego.
    a najlepiej gotowane z duza ilsocia tluste...go mieska

Leczenie Belli grudzien:
    badanie kalu 25zl
    zastrzyk na glisty 39zl
    Razem 94zl

wstepnie Zobacz więcej

• Ozzy Golden
    poproszę o nr konta,również nie będzie to dużo ale zawsze coś

• Kochani, najnowsze złe wieści z dogomanii:
    "wieści są bardzo złe oddaliśmy dziś kał do badania a wyniki są takie:dwa rodzaje tasiemca,glisty,robale,i jeszcze jakiś robal z tego wszystkiego zapomniałam nazwy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Jadę z nią dziś na zastrzyki p.doktor powiedziała że wg.niej nie ma sensu robić powtórnych badań!!!!"

około godziny temu ·Lubię to!Nie lubię · Dodaj komentarz

• poproszę o nr konta - nie bedzie duzo ale zawsze cos :)

17 godz. temu ·Nie lubięLubię to! · Dodaj komentarz · Zobacz opinie (1)Ukryj opinie (1)

• Ty to lubisz.

• poproszę o nr konta - już mogę :)

wtorek o 17:39 ·Nie lubięLubię to! · Dodaj komentarz · Zobacz opinie (2)Ukryj opinie (2)

• Ty to lubisz.

• pięknie napisane, bardzo wzruszające -
        proszę o nr konta 21 godz. temu · Lubię to!Nie lubię · 1 osobaŁadowanie...

• Poproszę o numer konta na priva

wtorek o 02:08 ·Nie lubięLubię to! · Dodaj komentarz · Zobacz opinie (2)Ukryj opinie (2)

• lubicie to.

• Pani Magdo, wysłałam prywatną wiadomość.

• Bardzo proszę na nią odpowiedzieć.

• poproszę o numer konta ale mówię uczciwie - wpłacę coś po nowym roku :(

poniedziałek o 14:54 ·Lubię to!Nie lubię · Dodaj komentarz · Zobacz opinie (3)Ukryj opinie (3)

• ok - super! dzięki. konto już wysyłam poniedziałek o 15:12 · Lubię to!Nie lubię

• widzę tu 107 osób,gdyby każdy z nas wpłacił tylko 5 zł to 535 zł zmobilizujmy sie:) to niewiele a ale razem to już cos poniedziałek o 16:06 · Nie lubięLubię to! · Osób: Jestem tego samego zdania, co Diana!!!!! 5 zł od jednej osoby to niby niewiele, ale sumka od "tych" wszystkich osób, to już COŚ !!!! poniedziałek o 22:29 · Nie lubięLubię to! · Osób: 2

• Kochani, dostałam info, że od "ludzi z fb" wpłynęło dla Belli... 10 zł...
    Naprawdę na 103 osoby biorące udział w wydarzeniu stać nas tylko na 10 zł...???

poniedziałek o 13:27 ·Lubię to!Nie lubię · Dodaj komentarz · Zobacz opinie (5)Ukryj opinie (5)

• lubi to.

• Tu też już naprawiłam :)
      • wtorek o 19:23 · Lubię to!Nie lubię

• Dziękuje :*

• Biedactwo!

• Kochani, oto wpis z dogomanii:
    "martwię się o Belcie wg.mnie nie bardzo przybiera na wadze je dwa razy dziennie tłuściochy a nie tyje tak jak powinna nawet mój mąż na to zwrócił uwagę!co mam robić?jechać z nią do weta?czy jeszcze czekamy?bo ona werwe to ma biega, szczeka na pieski łasi się do mnie nadstawia tyłek do drapania ale chudzi...nka jest!!!!! "

Oznacza to, że suni najprawdopodobniej trzeba będzie zrobić dodatkowe badania. A to oznacza DODATKOWE KOSZTY!!!! Bardzo proszę...Zobacz więcej

• Kto chce nr konta, żeby pomóc Belluni?

• proszę o nr konta. poniedziałek o 17:20 · Nie lubięLubię to! · 1 osobaŁadowanie...

• Magda, mi też daj około godziny temu · Lubię to!Nie lubię

• Bazarek dla Belli. Można kupić wirtualne serduszko za jedyne 5 zł, a dochód zostanie przeznaczony dla naszej pięknej suni. Zapraszam, bo 5zł to przecież żaden koszt!

Serduszkowy Bazarek dla Belli-suni , która w życiu zbyt wiele przeszła. Do 25.12.2010
    www.dogomania.pl Forum dla wszystkich mi?o?ników psów, wystawy, hodowla, zdrowie, szkolenie.

• Belluniu kochana! dalej cisza u Ciebie :( rozsylajcie prosze!! moze ktos sie w Belli zakocha i ja porwie do cieplego domku!!

• Pamiętacie o Belluni?

Posted

no to juz wiem, jak to wyglada. dzieki :)
wiem,ze po nowym roku ktos tez pomoze finansowo. ze ponad 100 osob widzialo... a ok 5 osob cos wplacilo :( ah... ten nasz swiat okrutny :(

Posted

Wracałam z Belcią do domu jaka Gracja!!siedziała na pierwszym siedzeniu i patrzyła na wszystko czasami pukała mnie głową abym ją ukochała była taka dzielna zastrzyk był bardzo bolący ale jest już światełko w tunelu że mamy przyczynę to jest ważne!zapłaciłam 52zł wkleję jutro r-k bo już dziś nie dam rady!!!

Posted

[quote name='sylwiaso']Wracałam z Belcią do domu jaka Gracja!!siedziała na pierwszym siedzeniu i patrzyła na wszystko czasami pukała mnie głową abym ją ukochała była taka dzielna zastrzyk był bardzo bolący ale jest już światełko w tunelu że mamy przyczynę to jest ważne!zapłaciłam 52zł wkleję jutro r-k bo już dziś nie dam rady!!!

52zl. za co? a za badanie kalu?
wklej rachunek to sie wszystko wyjasni :) musze podliczyc w 1 poscie to.

Belka zdrowiej!

Sylwia, zycze Tobie, by w dzisiejsza noc wszystkie psy ludzkim glosem podzikowaly Ci za caly trud, jaki robisz dla ich dobra :)
Wesolych Swiat!! wszystkim fanom Belli