Jump to content
Dogomania

Bella, tak wiele w zyciu przeszla... a teraz wreszcie w ds :)

Recommended Posts

Posted

moze trzeba poczekac chwile. moze ktos nie wplacal od razu

nie umiem przyjmowac zaproszen od znajomych. nigdy mi sie nie udalo. mam oczekujacych 3 od pol roku, tylko mi mruga niepotrzebnie..... wiec nie dodam :(

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kora78 napisał(a):
moze trzeba poczekac chwile. moze ktos nie wplacal od razu

nie umiem przyjmowac zaproszen od znajomych. nigdy mi sie nie udalo. mam oczekujacych 3 od pol roku, tylko mi mruga niepotrzebnie..... wiec nie dodam :(

ok :) nie będę się gniewać ;)

Posted

kora78 napisał(a):
ok. ja tej bizuterii w ogole nie wystawialam jeszcze. tylko teraz czesc ciuchow. i poszewki i apaszki.
zostaly ksiazki, bizuteria, masazer, 2 rzeczy z kosmetykow- lakier do paznokci i tonik do twarzy dla 20stolatkow.

moze te ksiazki wystaw na juz? w ogole ich nie ruszlam.

bo bluski na ramiaczkach szans nie maja teraz...

sorki ale dopiero dzis mam zcas.
Podesle ci link do bazarku a ty powiesz mi czy wszytsko jest, ok?

Posted

cioteczki martwię się o Belcie wg.mnie nie bardzo przybiera na wadze je dwa razy dziennie tłuściochy a nie tyje tak jak powinna nawet mój mąż na to zwrócił uwagę!co mam robić?jechać z nią do weta?czy jeszcze czekamy?bo ona werwe to ma biega, szczeka na pieski łasi się do mnie nadstawia tyłek do drapania ale chudzinka jest!!!!!

Posted

zadzwn do tego weta, co zawsze i zapytaj ok?
powiedz w jakich datach, co miala robione
zapytaj, jakie badania i jaki koszt. niech Ci w tel powiedza.
wtedy pomyslimy

najlepiej jutro, bo pozniej wekend i trzeba bedzie czekac.

moglabys?

Posted

ok, zadzwonie na pewno jutro

bo jesli Belli trzeba robic pelen profil- krew. to tam w lecznicy u Sylwii ponad 60zl za to biora.

a ten moj wet kiedys za analize 3 skladnikow do tego ropomacicza nie chcial nic kasy. tylko 8zl w laboratorum ludzkim oplata. nie bedziemy Sylwii zmuszac do latania po szpitalach, ja nie to mam na mysli.
ale zapytam,czy to taki pelen profil trzeba robic, czy moze mocz badac. czy jakies usg po obmacaniu brzucha.

jak ona nie ma nic tluszczu, by ja grzal teraz, Sylwia, moze Bella do letniaka, a Niunia do kojca???????????? tam jest cieplej?

a masz szmatkami zasloniete wejscia do bud teraz? mrozy wielkie nadeszly...

Posted

Cioteczki dzwoniłam do weta.oni stawiają na tasiemca albo robaki mówią żeby dobrze było przy tym zrobić tą biochemię za 98zł!+zastrzyk na tasiemca i robaki!decyzja należy do Was jak robimy!Wg.mnie może by najpierw zrobić ten zastrzyk i zobaczyć może by coś wyszło a potem biochemia?ja mam jeszcze dzwonić dziś do nich po 14 i coś ustalić!napiszcie co zrobić?Korunia wejście do budek mamy kocami poutykane mąż powbijał na gwożdzie budki są podwójne w środku jest wełna i dopiero dno drewniane wyścieliłam im słomą z sianem i trzy koce polarowe!Tej chudzinie może być i tak zimno!ja mogę ją tam przenieść do tego letniaczka tylko tam oprócz Niuni jest jeszcze jeden starszy psiak.A Belcie z nim nie zostawie!Chyba,że do domu tą starowinke tylko w domu mam już psa i dwa koty w tym jeden z padaczką!Coś pomyślę czekajcie napiszcie mi do 14 co mam robić z wetem.!

Posted

moj wet mowi tak:
odrobaczyc tabletki o szerokim dzialaniu, aby ujelo tez tasiemca
Dehinel

ja zalace u niego za 3 tabletki 12zl. moge isc do niego, kupic i wysle do sylwii poczta.
on mowi,ze niektorzy Deinel za 10zl za 1 szt sprzedaja

tabletki lepsze, niz zastrzyk, bo ma szersze dzialanie.

potem za miesiac ew brac krew- 6 profili podstawowych. u niego to niecale 50zl.

sylwia, zadzwon i sie dowiedz, za ile ten zastrzyk na tasiemca, czy tylko na to on dziala
za ile tabletki Dehinel 3 szt dostaniesz
w profilu krwi, ile wspoczynnikow oni badaja- chcemy 6 podstawowych, pamietaj. ile to bedzie kosztowac

podstawowe pytanie jaki jest kal belli? luzny i sluzowaty? czy normalny?

po tabletkch trzeba koniecznie kupe obserwowa, czy sa robaki i jajka

Posted

Już odpisuję!Belcia była odrobaczana dobrym preparatem o nazwie Cystal ale jak chcecie Dehinel to ok.15zł będzie kosztować,Wg.nich lepszy zastrzyk tym bardziej ,że była niedawno odrobaczana a zastrzyk jest typowo na tasiemca i lepiej go wydala z organizmu.Profil 6-cio na krew kosztuje 66zł i co robimy?

Posted

ja nie wiem. ja sie nie znam. trzeba spytac kogos madrzejszego od weterynarii....

byla jaks ciotka na dogo, technik wet..... ingrid? hmmmm jak to bylo....

jak dehinacel 3zl roznica w cenie, to ja nie wysylam, bo za wysylke bedzie wiecej. profil na pewno na 6 bysmy zrobili podstawowych. ale zastrzyk na tasiemca w jakiej cenie? i jak sie diagnozuje,ze to tasiemiec? bo jak nie to, to kasa w bloto. jaka jest pewnosc,ze to tasiemiec? czy to wyjdzie we krwi? ja sadze na chlopski rozum, ze w krwi tasiemiec nie wyjdzie.

kurka, dajcie tu kogos madrego z weterynarii...

a kiedy bylo to odrobaczenie Sylwus dokladnie? we wrzesniu? czy przy sterylce??

cos zrobic trzeba na pewno, bo chudzina nam marznie. serducha sie sprzedaja ladnie, jak na razie.... uaktualnilam 1 post, niepotrzebne rozliczenia przenioslam do 4 posta

Posted

Dziewczyny być może będę mogła pomóc - jestem tech wet, tylko napiszcie proszę:

1. kiedy było ostatnie odrobaczenie i czym?
2. jak się nazywa ten zastrzyk na tasiemca o którym piszecie?

Generalnie w morfologii powinien (ale może też nie wyjść) być ślad obecności pasożytów, więc ja najpierw zrobiłabym badania krwi, a potem ewentualne odrobaczenie.