mamanabank Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 Piszę na prośbę Sylwii. Właśnie wróciłyśmy z lecznicy, do której pojechałyśmy razem z Bellą i szczeniętami. Miot został uśpiony. Nie dość, że tak trudno było podjąć decyzję, jeszcze musiałyśmy przejść batalię w lecznicy, bo panie wet. próbowały odwieźć nas od uśpienia szczeniąt. Tak, macie rację, Sylwia poniosła największe tego konsekwencje, dlatego zaproponowałam, że pojadę z nią. Dała radę, za co ją podziwiam. Bella ma się dobrze. Wet nie znalazł więcej szczeniąt w jej brzuchu, dostała GALASTOP na powstrzymanie laktacji, ma brać ten lek przez cztery dni, potem, jesli będzie potrzeba, jeszcze kolejne dwa (jedna dawka 14zł). Ona jest tak pogodna i łagodna, mam nadzieję, że szybko dojdzie do siebie. Przy okazji znalazłyśmy ropień na grzbiecie Belli, został wyczyszczony, Sylwia będzie smarować to miejsce maścią ichtiolową 2-3 razy dziennie, powinno pomóc. Potrzebne są pieniądze na opłacenie dzisiejszej wizyty - ok. 120zl, potem na sterylizację. Ale o tym pewnie napisze Sylwia, jak już dotrze do domu. Quote
kora78 Posted September 17, 2010 Author Posted September 17, 2010 :-( ehh....... to panie z lecznicy mogly je sobie zatrzymac, za 8 tyg :( latwo komus mowic, ale trudniej zrobic dziekujemy za wszystko Wam obu! dopisze do wydatkow sto iles tam zlotych, plus chyba za paliwo jeszcze. biedna Bella, biedne noworodki :-( ja sie nie bralam do tej pory za jej sterylke, bo ona juz tak wiele przeszla, to poronienie wiosna, teraz porod. i ona ma 8 lat, 8,5 chyba za stara jest juz. Quote
kpina Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 To byla najrozsadniejsza decyzja. Szkoda, ze panie wet. nie byly w stanie pojac dlaczego, chyba za maja za mala wiedze na temat co dzieje sie z bezdomnymi zwierzetami. Mamanabank to bardzo dobrze, ze pojechalas z Sylwia. Mam nadzieje, ze Sylwia otrzasnie sie po calej tej sytuacji. Do sterylki tez dorzuce. Quote
mamanabank Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 Tak, Bella jak najbardziej kwalifikuje się do sterylizacji, według słów weterynarza. Może możecie poprosić o wsparcie tutaj? http://www.dogomania.pl/threads/184498-Akcja-STERYLIZACJA-%28by-bezdomniak%C3%B3w-by%C5%82o-mniej%29 Quote
marta0731 Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 Biedne maluszki [*] :( Ale tak trzeba było... Trzymajcie się Sylwia :( i Bella :( Quote
Charly Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 Trzymajcie się dziewczyny. Poproszę o numer konta. W przyszłym miesiącu dorzucę się do sterylki. Quote
kora78 Posted September 17, 2010 Author Posted September 17, 2010 chcialabym bardzo serdecznie podziekowac mamienabank za pomoc w tej czarnej robocie, za wspieranie Sylwii i zrobienie tego, co trzeba bez Ciebie Sylwia nie dalaby rady! dziekujemy mamanabank!! Quote
sylwiaso Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 Jestem cioteczki po tak przykrym dniu bez pomocy i wsparcia mamynabank chyba nie dałabym rady!!DZIĘKUJĘ CI Z CAŁEGO SERCA ANITKO!!!Nie chcę opisywac tego wszystkiego,ale strasznie byłysmy zdenerwowane.Wiedziałyśmy,że tak nalezy zrobic,a jednak jak sie widziało przepiękne psiaki to ten widok zostanie w nas do konca:-(:-(:-(!! Quote
sylwiaso Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 P.doktor jak zabrała psinki to za chwilę słychac było piski a potem....................cisza głucha cisza!!!!!!!!!!!!słyszę to cały czas!!! Quote
marta0731 Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 Wiemy Sylwia, wiemy :( My tu sobie na wątku pitu pitu, a cała odpowiedzialność i obecność przy tym - na Tobie... Nie ma jak Cię pocieszyć, nam też przykro... Tak po prostu trzeba było... Dasz radę dzielna Sylwiuś Quote
marta0731 Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 Ja ryczę:placz::placz::placz: Oby i Bella sobie poradziła Quote
kpina Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 Marto, nie martw Bella sobie poradzi lepiej niz myslisz, przestancie prosze wpisywac takie teksty. Nie macie wspolczucia dla Sylwii? Decyzja mogla byc jedna. Rozgrzebywanie tego do niczego nie prowadzi. Zycie nie jest czarno biale, a ma wszystkie odcienie szarosci, dokonywanie swiadomych wyborow nie jest latwe. Teraz najwazniejsze odczekac dwa, dwa i pol miesiaca i wysterylizowac Belle. Nigdy nie jest za pozno na sterylizacje, jesli pies nie ma problemow zdrowotnych w kazdym wieku jest wskazana i to nie tylko ze wzgledu na mozliwosc pojawienia sie kolejnego miotu, ale dla zdrowia suki. Quote
agniecha82x Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 masz racje nie ma juz co tego rozstrzasac, bo to juz nic nie da, teraz najwazniejsza jest Bella, jej zdrowie, jej nowy domek, jej nowe zycie, na tym powinnismy sie skupic. Quote
marta0731 Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Bella da radę, Sylwia na pewno też, jesteśmy z Wami Sylwuś pisz jak tam sunia się czuje, na niej się teraz musimy skupić Quote
sylwiaso Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Cioteczki Bellunia cały czas jest poddenerwowana dostaje lek,ale może jutro już będzie lepiej mam taką nadzieję!!!Dziś prawie cały czas była blisko mnie zrobiłam jej zdjęcia w domu i oczywiście chciałam je teraz Wam wysłać i bateria padła!to trzeba mieć szczeście!!!jutro pojade do Łowicza rano i kupię te baterie i Wam wyśle zdjęcia!!! Quote
Izabela124. Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 W końcu przeczytałam całą historię Belli. Jestem w szoku, najpierw straszny DT potem szczeniaki, oj sunia nie ma szczęście w życiu. Mam nadzieję, że teraz pójdzie szybko z górki, sterylka a potem dom stały. Będę trzymała kciuki za suńkę. sylwiaso trzymaj sie, podjęta decyzja co do szczeniaków mimo iż była bardzo trudna to postąpiłaś słusznie. Zrobiłam Belli bannerek: Quote
kora78 Posted September 19, 2010 Author Posted September 19, 2010 dziekujemy slicznie za banerek. no to teraz juz musze ruszyc moja liczbe 4 banerow i wstawic Belle, wtedy bede mogla dac tylko 2 :( inne psiaki straca, ale teraz Bella jest najwazniejsza... Izabela, a mozna tam dopisac cos.. moze- wieczny pech. albo pechowa Bella ? albo- wciąż mi się nie udaje? Quote
agniecha82x Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 dziekujemy za banerek :) poczestowalam sie :oops: Quote
agniecha82x Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 o ledwo sie poczestowalam a tu juz nowy przybyl :) sliczne banerki :) Quote
kora78 Posted September 19, 2010 Author Posted September 19, 2010 dziekujemy :) ja dodam wieczorkiem ten z napisem Quote
Alicja Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Mam nadzieję ,że ta osoba Blood została wrzucona na Czarne Kwiatki trafiłam tu przez banerek .... Quote
marta0731 Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Alicja napisał(a):Mam nadzieję ,że ta osoba Blood została wrzucona na Czarne Kwiatki trafiłam tu przez banerek .... No właśnie... Trafiła??? Ją powinna jeszcze gorsza kara spotkać:angryy: Quote
Recommended Posts