Jump to content
Dogomania

Bella, tak wiele w zyciu przeszla... a teraz wreszcie w ds :)

Recommended Posts

Posted

Charly napisał(a):
u nas w Elblągu 5 zł za pieska

okropne to pisac. ale nikt nie robi tego z radosnym sercem:(

myslalam,ze z 40zl

no to fajnie.................... :(

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przepraszam, trafilem przypadkiem, jestem nowy, czytam watki jak leci, aby poznac zasady dzialania wolontariuszy.

Historia jest przerazajaca, ale najbardziej przerazil mnie fakt, ze sie zastanawiacie uspic czy nie. USPIENIE to jedyne wyjscie. Chcecie mnozyc bezdomniaki? Co z tego, ze szczeniaczki znajda domy? Na jak dlugi czas? Ile z nich zostanie wysterylizowanych? Malo psow w schronach, w lasach, na ulicach? Taka decyzja jest trudna, ale wiekszym okrucienstwem jest skazywanie kundelkow na poniewierke. Jezeli chcecie pomagac pomagajcie psom, ale ich nie mnozcie, bo Wasza ciezka praca i poswiecenie pojdzie na marne.
* a teraz mozecie mnie zlinczowac

Posted

strasznie smutne losy ma ta nasza Bellunia :( Chcielismy jej pomoc a poki co sunia ma non stop pod górę ..
Nie wchodzilam na dogo od rana ale Kora juz w poludnie poinformowała mnie ze ... Bella ma 1 szczeniaka. Kilka godz. pozniej byle telefon ze to nie koniec ...
Kiedy myśleliśmy, ze szczeniak jest jeden bylam przekonana ze szkoda go usypiac bo dla takiej kruszynki doemk sie na pewno znajdzie. Jednak gdy dzieciaczki sie pomnozyly to juz inna sprawa ...

Bardzo przykro mi to pisac ale moim zdaniem tez należy uspić miot. Jest tak jak powiedziałą dzisiaj Kora "gdy sie człowiek rodzi, wszyscy sie cieszą a gdy zwierzę to już niekoniecznie " ;/

Posted

kpina napisał(a):
Przepraszam, trafilem przypadkiem, jestem nowy, czytam watki jak leci, aby poznac zasady dzialania wolontariuszy.

Historia jest przerazajaca, ale najbardziej przerazil mnie fakt, ze sie zastanawiacie uspic czy nie. USPIENIE to jedyne wyjscie. Chcecie mnozyc bezdomniaki? Co z tego, ze szczeniaczki znajda domy? Na jak dlugi czas? Ile z nich zostanie wysterylizowanych? Malo psow w schronach, w lasach, na ulicach? Taka decyzja jest trudna, ale wiekszym okrucienstwem jest skazywanie kundelkow na poniewierke. Jezeli chcecie pomagac pomagajcie psom, ale ich nie mnozcie, bo Wasza ciezka praca i poswiecenie pojdzie na marne.
* a teraz mozecie mnie zlinczowac

Kpina... Ja bym nie była w stanie aż tak wprost tego opisać, ale przyznaję Ci rację..........................
Młody stażem dogomaniak, ale konkretny...
Teraz to pytanie głupio zabrzmi, ale one nie będą cierpiały, prawda...........?:-(:-(:-(

Posted

Bella powinna dostac srodek na zatrzymanie laktacji.
Marta , a co potem z jej dziecmi? Na ulicy, na melinie, w schronisku?
Swego czasu adoptowalem wspaniala suke,ktorej nikt nie chcial, miala byc po sterylece, a urodzila mi szczeniaki. Bylo trudno ale uspilem, ja to przezylem bardziej niz suczka. Ona bardzo szybko doszla do siebie. Zrozum, ze najgorzej czuja sie teraz jej tymczasowi opiekunowie, to zadna przyjemnosc

Posted

marta0731 napisał(a):
A Bella? Jak zostanie bez dzieci?
:(

Pewnie na pocztaku bedzie chodzic i ich szukac. Bedzie smutna ale niespokojna, ruchliwa i bardzo czujna. BedziW przyszłym tyg. trzeba isc z nia do weta zeby zobaczył czy po porodzie wszytsko z sunią ok (czy łożysko wyszło, czy sie dobrze goi, czy nie leci z niej ropa). Chyba ze na chwilę obecną coś z niej kapie albo sie sączy, to wtedy trzeba na już.
Moze bedzie musiała brac jakieś witaminki albo minerały, np. suki po porodzie często biorą jony wapnia ale to te karmiące, a te niekarmiące to może coś na spalanie melka.

Posted

Po uspieniu szczeniakow nalezy podac; galastop, uromil albo pseudograwin i nie wolno masowac, to jeszcze pobudzi laktacje!!!
Długie spacery, chyba, ze pogoda paskudna i radykalne obcięcie porcji zywieniowych, nawet o 2/3
Na cycuchy( niech sie Panie nie obraza za okreslenie) można dać altacet w żelu, lub przepędzlować jod-gliceryną.
Zabrać piszczace zabawki i nie rozczulać sie nad suką!!! Ignorowac jej zachowanie, ciezko bedzie opiekunom, ale to przyspieszy okres przejsciowy

Posted

Sylwii bedzie najgorzej.... my sobie tylko piszemy, wirtualnie znamy szczeniaczki
czarna robota jest na Sylwii :( trzymaj sie kobito!

biedne pieski, nie pozyja sobie :( wszystko przez Blood!!!!!!

Posted

lika, czy to Ty kupilas te 3 bluzeczki z krotkim rekawem na bazarku? jakas lilka to byla i dojsc nie moge teraz....

sluchajcie, Randa wplacila 60zl na Belcie!!!! dziekujemy :)

Posted

Koruniu masz racje, ze najciezej jest tej osobie, ktora szczeniaczki musi zawiezc do lecznicy i zalatwic to wszystko :(
oby Belli sie wreszcie udalo, zeby wreszcie znalazla domek i niech ma w koncu cudowne zycie takie na jakie zasluguje! tyle juz przeszla :(
czy ruszac z tymi ogloszeniami po weekendzie np.? czy jeszcze troszke odczekac, az calkowicie dojdzie do siebie.

Posted

dzis zdecydujemy. zobaczymy, co u belli, tzn dowiemy sie.
ale po wekendzie chyba mozna ruszac i tak nie licze na wielki odzew :( a samo zalatwianie wizyty, transportu pare dni zawsze zajmuje to ten tydzien bella spokojnie sobie odpocznie.

tylko trzeba nowy tekst zrobic, dodac tam info o szczeniakach i podkreslic, jaki dt byl denny do eNTej potegi

poczekajmy na info od weta, jak bella ma byc leczona- wyprowadzana z laktacji

Posted

kora78 napisał(a):
lika, czy to Ty kupilas te 3 bluzeczki z krotkim rekawem na bazarku? jakas lilka to byla i dojsc nie moge teraz....

sluchajcie, Randa wplacila 60zl na Belcie!!!! dziekujemy :)

Tak ja,tez sie pogubiłam oczywiscie konto poprosze na pw

Posted

lika1771 napisał(a):
Tak ja,tez sie pogubiłam oczywiscie konto poprosze na pw

no wlasnie!!!
bo czekam kilka dni bezskutecznie na odp innej lilki ;) juz lece wysylac!!