Enigma79 Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 Poproszę o dane do przelewu najlepiej na akkines@interia.pl, wpłacę jakiś grosik dla suni i trzymam za nią kciuki (przepraszam, że tak późno odpowiadam na PW) Quote
kora78 Posted September 15, 2010 Author Posted September 15, 2010 [quote name='Enigma79']Poproszę o dane do przelewu najlepiej na akkines@interia.pl, wpłacę jakiś grosik dla suni i trzymam za nią kciuki (przepraszam, że tak późno odpowiadam na PW) wysle w ciagu pol godzinki na maila dziekuje slicznie :) za siebie i za sunie Quote
Izabela124. Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 Zapisuję wątek, w wolnej chwili poczytam 3 Quote
agniecha82x Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 dostalam fotki Belli pieknie wyglada na nich :) oczywiscie, ze wrzuce linki do ogloszen jak porobie. tylko jeszcze pytanko co do tej ewentualnej pomocy w transporcie Belli do nowego domku i miejscowosc w jakiej obecnie Bella sie znajduje? Quote
kora78 Posted September 15, 2010 Author Posted September 15, 2010 obecnie lowicz, pod lodzia. pisz moze wiec lodz. w transporcie pomagamy, na terenie calego kraju. jak ludzie beda z okolicy to sami sie maja wysilic i przyjechac. pomagamy, a nie gwarantujemy. dla mnie ds tez sie musi wykazac, rozumiecie :) Quote
agniecha82x Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 to jak napisze ze mozemy pomoc w transporcie suni to bedzie dobrze? czy lepiej nic nie pisac o tym transporcie... ja rozumiem, ze domek przyszly musi sie wykazac postarac sie jezeli zalezy im na piesku, ale rozne sa sytuacje czasami bardzo sie chce, a nie wszystko sie moze... a tak to zawsze jest jakis punkt zaczepienia - "pragne tego pieska, ale nie mam jak go przewiezc, ale oni mi pomoga, a ja dam piesku wspanialy dom" - wiesz o co mi chodzi? :) Quote
kora78 Posted September 15, 2010 Author Posted September 15, 2010 tak, tak napisz, cos,ze w razie klopotow mozemy pomoc w transporcie, wspolnie cos wymyslimy. a masz juz fotki od sylwii? czy te sciagniesz z watku? czy one za male wtedy beda, pozmniejszane na jakims tam fotosiku? Quote
kora78 Posted September 16, 2010 Author Posted September 16, 2010 dzis w nocy bella urodzila jednego szczeniaka!!!!!!!!!! nikt nie wiedzial,ze jest w ciazy zaszla w ciaze u Blood!! zabije ja! co my teraz zrobimy?????? :angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy: Quote
agniecha82x Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 mam fotki tylko do Ciebie, ale te wystarcza, bo nie wszedzie mozna wrzucac duzo fotek, a te od Ciebie sa piekne... ale... co teraz z sunka i szczeniaczkiem????? wstrzymac sie z oglaszaniem jej? czy oglaszac mimo to? czy oglaszac ze szczeniaczkiem... nie wiem, nie wiem co robic :( Quote
kora78 Posted September 16, 2010 Author Posted September 16, 2010 ja tez nie wiem :( poczekajmy do wieczora z ogloszeniami. moze pusac, ze do adopcji po oddaniu szczeniaka. z maluchem chyba nie powinno sie oddawac, bo stres, nawet jakby to mialo yc za miesiac, to stres dla suki, moze gryzc nowych ludzi broniac malego. mam nadzieje,ze maluch szybko ds znajdzie, a chwile potem mamusia mysle, by ja oglaszac za jakies 6 tyg, jak maly bedzie juz prawie do oddania ale powiedzcie mi, co robic??? czy dzis trzeba weta do szczeniaka zamowic na ogledziny? kiedy szczepienie malego i jaki koszt? oni przeciez w budzie mieszkaja, nie za zimno dla malucha? jesien idzie zapewne wzrosnie koszt hotelu, suni trzeba bedzie jakies witaminy zafundowac, lepsze jedzonko. Boże padlam... takiej nowiny sie nie spodziewalam! jakby bylo wiadomo wczesniej to bez dwoch zdan, wyslalabym ja na aborcje ona ma min 8 lat!! i wiosna szczeniaki porobila w schronie!! ta Blood jest walnieta totalnie! jak mozna bylo!! powinna teraz placic za szczepienia szczeniaka i jego wychowanie albo ja pokryl niby szczeniak Blood, taki maly, jak jakas miniatura colie, albo na soacerze, dzieki wspanialemu chodzeniu z bella bez smyczy, no ale Blood zawsze wiedziala lepiej!!!!!!!! i co teraz powiesz panienko Blood???????? Quote
Charly Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 dziewczyny możecie jeszcze uśpić szczeniaka. wiem, że to dla niektórych karygodne, ale popatrzcie na to, co się dzieje.....Uśpijcie go, póki jeszcze nie otworzył oczek i jest nieświadom niczego. czy blood dalej oferuje DT? trzeba ją wstawić na CK DT Blood totalna załamka. Sunia wyszła także nie wykastrowana ze schroniska nie? póki nie będzie w schroniskach kasy na kastrację, to takie będą efekty całej tej walki, czyli żadne. schronisko przyjmie, wyleczy, odrobaczy, zaszczepi, zaczipuje, wyżywi i wypuści nie kastrowaną sukę, która następnie się rozmnoży. Quote
kora78 Posted September 16, 2010 Author Posted September 16, 2010 Charly napisał(a):dziewczyny możecie jeszcze uśpić szczeniaka. wiem, że to dla niektórych karygodne, ale popatrzcie na to, co się dzieje.....Uśpijcie go, póki jeszcze nie otworzył oczek i jest nieświadom niczego. czy blood dalej oferuje DT? trzeba ją wstawić na CK od blood zostala suka zabrana miesiac temu, byla zlym dt. u niej suka zaciazyla i blood sie nie przyznala. nie mowila nigdy slowa o cieczce. wstawie ja na ck z pewnoscia! co do uspienia- czekam na zdania innych. ja bym w zyciu zdrowego zwierza nie uspila, ale sytuacja belli jest ciezka. i to nie ja bym przy tym asystowala, lecz wlascicielka hotelu. nie wiem,czy ona sie zgodzi Quote
agniecha82x Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 no wlasnie tez mi tak na mysl przyszlo, zeby poczekac, az odchowa szczeniaczka i bedzie gotowa do adopcji... co do szczeniaczka to ja zachowam swoje zdanie dla siebie, bo nijak pomoc nie moge, nie zabiore go do siebie, nie wychowam, wiec mysle, ze nie mam prawa zeby sie wypowiadac, co jest dobre a co zle dla niego :( Quote
kora78 Posted September 16, 2010 Author Posted September 16, 2010 szczeniakow jest juz 4. jeden czarny, 2 biale i 1 bezowy ich ilosc chyba przesadza sprawe :( czy ktos sie zdeklaruje, ze przejmie koszta nad szczeniakami? wtedy zostana przy zyciu. znacie kogos od szczeniakow na dogo?? Quote
E-S Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 kora78 napisał(a):od blood zostala suka zabrana miesiac temu, byla zlym dt. u niej suka zaciazyla i blood sie nie przyznala. nie mowila nigdy slowa o cieczce. wstawie ja na ck z pewnoscia! co do uspienia- czekam na zdania innych. ja bym w zyciu zdrowego zwierza nie uspila, ale sytuacja belli jest ciezka. i to nie ja bym przy tym asystowala, lecz wlascicielka hotelu. nie wiem,czy ona sie zgodzi Dopóki są ślepe - lepiej je uśpić. Szczeniaków nie można kastrować - więc ich adopcja będzie powtórzeniem scenariusza matki ... nikt przy tym asystować nie musi - uśpi je weterynarz. Wiem, że to okrutne, ale nie mnóżmy bytów niepotrzebnych ... nie ryzykujmy kolejnych kilku cierpień, które spłodzą kolejne i tak w kółko. Quote
Gruba Berta Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 [quote name='kora78']dzis w nocy bella urodzila jednego szczeniaka!!!!!!!!!! nikt nie wiedzial,ze jest w ciazy zaszla w ciaze u Blood!! zabije ja! co my teraz zrobimy?????? :angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy:retynek wysterylizujemy ta u ktorej zaciazyla Bella zeby nie bylo wiecej takich prymitywnych bab ktore nawet nie wiedza skad dzieci biora sie:mad::mad::mad: skrajny prymitywizm :angryy: biedna sunia i maluchy dlaczego przez taka babe musza cierpiec :-( Quote
Charly Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 E-S napisał(a):Dopóki są ślepe - lepiej je uśpić. Szczeniaków nie można kastrować - więc ich adopcja będzie powtórzeniem scenariusza matki ... . tak dokladnie jest. Quote
kora78 Posted September 16, 2010 Author Posted September 16, 2010 ja sie sklaniam ku uspieniu, ale niech sie jeszcze moze deklarowicze chociaz wypowiedza... mamy czas dzis wieczor na decyzje ostateczna. bo to trzebaby zrobic jutro Blood ma ledwie ponad 20 lat, takze sterylka...:diabloti: Quote
marta0731 Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 Kurcze...............:-( Ja nie jestem w stanie powiedzieć, że jestem za uśpieniem, sorry, ale nie mogę, nie wypowiem się..........:-( tu trzeba decyzji "twardszych" ciotek A Blood:angryy::angryy::angryy: Jedyną konsekwencją którą poniesie będą czarne kwiatki? Dla mnie to za mało:2gunfire: Quote
marta0731 Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 A ja wczoraj do nocy siedziałam i bazarek zakładałam... raz mi prawie połowę zdjęć wywaliło w kosmos:angryy: wściekłam się i od nowa Jeszcze nie skończony, bo kolczyków nie dodałam, więc i linka nie wklejałam, a tam już odzew:multi: http://www.dogomania.pl/threads/192830-Jeansy-torebki-depilator-kolczyki-do-r%C3%B3%C5%BCnych-cz%C4%99%C5%9Bci-cia%C5%82a-i-inne-dla-Belli?p=15379506#post15379506 Agniecha82x odezwij się tam koniecznie, bo są już pytania na które tylko Ty znasz odpowiedzi:lol: Quote
agniecha82x Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 Martus dziekuje slicznie za bazarek :) juz tam jestem :) nie spodziewalam sie takiego szybkiego odzewu, ciesze sie, troszke grosika wpadnie dla Belli :) Quote
kora78 Posted September 16, 2010 Author Posted September 16, 2010 tez robie bazarek dla belli, ciuszki poniemowlece Quote
Randa Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 Dajcie nr konta na pw Moim zdaniem szczeniorki trzeba uspać:-( Quote
kora78 Posted September 16, 2010 Author Posted September 16, 2010 uspanie tez kosztuje :( kto wie, ile? Randa, dziekuje :) konto juz wyslalam Quote
Charly Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 kora78 napisał(a):uspanie tez kosztuje :( kto wie, ile? Randa, dziekuje :) konto juz wyslalam u nas w Elblągu 5 zł za pieska okropne to pisac. ale nikt nie robi tego z radosnym sercem:( Quote
Recommended Posts