Jump to content
Dogomania

Bella, tak wiele w zyciu przeszla... a teraz wreszcie w ds :)

Recommended Posts

Posted

Ok zaraz sproboje zmienic
Byłabym wdzieczna za umowe sobie wszystko powypełniam i odesle jak najszybciej .
Co do kasy spoko dobrze ze jej jedzenie moga zjesc moje psy ale mnie sie tam nie chce liczyc tego wszystko jedno na jaki nr konta odeslac napisz mi na pw;)Wpłace na konto to przesle.
Dobrze ze wszystko ok oby dalej było tak dobrze trzymam kciuki;)

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Blood nie masz kasy odsylac, tylko ja tobie dosle te50zl za okres od konca lipca do 08.08 jakos. Bo placilam ostatnio za czerwiec zalegly, a za lipiec czekalam na wplaty, a potem juz bylo o domku wiadomo i nie placilam specjalnie. No chyba, ze dlug nam podarujesz :)
Fistaszku poczekaj kilka dni, bo teraz na urlopie jestem od dzis i tutaj zdjec nie wgram.

Ide wysylac umowe, bo juz mam.i adres

Posted

Kora 78

Nie pomyliłas się czasem w rachunkach. Z tego co piszesz, wynika,że płaciłaś za czerwiec. Czyli brakuje 1,5 miesiąca na plus dla Blood (lipiec i okres od końca lipca do wyjazdu psa), czyli 150 zł dla Blood.

Posted

[quote name='Katarzyna Starkiewicz']Kora78 nie musisz dziękować. A dlaczego w liczbie mnogiej? Tej "życzliwości" nauczyłam się czytając Twoje posty.A tak na marginesie to zawsze lepiej wszystko sprawdzić.

Nie wytrzymam...
A kim Ty jesteś na tym wątku, że musisz wszystko sprawdzać?
Pomagałaś wyciągnąć sukę ze schronu? Opiekowałaś się nią? Płaciłaś na nią? Zrobiłaś dla Belli cokolwiek oprócz wcinania się i wygłaszania swoich teorii?

Posted

Bella to prawdziwa dama. chodzi spokojnie, grzecznie, nie biega i szaleje. w domu grzeczna, zrownowazona. pani mowi,ze arystokratka prawdziwa. w kontaltach z psami innymi- pilnuje swojej pani, innym psom podejsc nie daje, warczy, nie rzuca sie, nie gryzie. niezaleznie, czy pies, czy suka, maly czy duzy

podalam swojego maila, dostane fotki

Posted

16, czyli 16stego? w dzien, gdy pierwszy raz tutaj na forum o to zapytalam? czyli w poniedzialek?
na maila pisalas mi ,ze wysylasz w czwartek.
umowe mialas juz tydzien temu na swoim mailu.

musze te fotki wstawic,ale bardzo tego nie lubie. wiele czasu to zajmuje
postaram sie dzis wieczorem je wstawic.
fotki naszej arystokratki

Posted

blood juz na watek nawet nie zajrzy

trzeba kase wyslac
a ja nie mam pelnych deklaracji

przypominam o wplatach

na transport poszlo 85zl, 50zl dostalismy od fistaszek20 :) dziekujemy slicznie :) przepraszam za to opoznienie :)

Posted

Blood napisał(a):
Hey przepraszam za nieobecnosc niestety nie moglam wejsc w ostatnim czasie .
Czy umowy juz doszły wszystko wpożądku??

Blood umowy chyba nie dotarły wciaz

Posted

A wiec tak:

Bella wcale nie jest w domu stalym. Pojechala do hoteluy u sylwiaso, u ktorej jest tez od nas ze schronu bokserek Bilbo. Koszt hotelu to generalnie 300zl miesiecznie, lecz na pierwsze 3 miesiace mamy znizke na oba psy na 250zl.
Warunki, w jakich byla Bella u Blood mi i innym sie nie podobaly. Kontakt z lood byl utruniony i trudny. Mnie ciezko bylo sie z Blood dogadac, roznica charakterow moze. Lecz inny tez zauwazyli na watku, ze porozumienie sie jest trudne.
Wyslalam dogomanke na niezapowiedziana kontrole, bo takie sa obiektywne i najtrafniejsze. Nic nie da sie ukryc, przygotowac, zeby ladnie wygladalo. Dostalam sygnaly od osob z innych watkow tymczasowiczow Blood, dlatego zaczelam miec watpliwosci. Z wizyty poadopcyjnej, kontrolnej mam zdjecia, ktore postaram sie jak najszybciej wstawic. I kwatera Belli ladnie nie wygladala, jak sie okazalo.
Bella miala miec polowe ogrodu, wydzielona razem z innymi psami. I w niej zyc. Jednak zyla w niby kojcu, prowizorycznie zrobionym, ktory wygladal gorzej, niz kojec Belli w schronisku. Podloga z plyt jakis drewnopodobnych, dach z rur, umiejscowiona miedzy garazem i czyms tam, kraty niby nieistotne, ale ogolne wrazenie o wiele brzydszego kocja, niz schroniskowy. Bella spala na palecie drewnianej nakrytej koldra. Na podlodze kojca byly tez szmaty, zwisajace z bokow- tego nie rozumiem. W lipcu, w czasie upalow ponad 30stopniowych, Bella zostal zastana w kojcu bez miski z woda. Mam zdjecie zielonych garnkow, sluzacych Belli za miski. Garnki, garnkami, ok. Ale one nie moga byc zielone!
Na wizytujaca dogomanke, Bella najpierw podbiegla do krat i ujadala, warczac gorznie. Potem uciekla na legowisko i trzesla sie ze strachu. Tak sie Bella nie zachowywala, ani u mnie na tym 2dniowym dt, ani na 3dniowym dt we Wroclawiu, w mieszkaniu ze studentami, ktorzy ja strasznie chwalili.

Ja na takie dt sie nie godze. Nie tak mialo byc. Nie takie byly nasze wyobrazenia- moje, kizimizi, z jaka jestesmy wolontariuszkami w naszym schronie i marty0731, ktora pomaga nam wirtualnie.

Na podstawie doswiadczen z innego watku, innych dt suczek Blood, Bella zostala zabrana pod pozorem wyjazdu do ds. Bo na tamtym watku Blood grozila odbierajacym jej psa, ze go nie wyda, bo oni go uspia. Z tego powodu i innych problemow komunikacyjnych z Blood sunia pojechala na niby ds.

Kwestie finansowe. Bella juz jakies 2 tyg- zaraz sprawdze date- jest na hotelu Koszt to 250zl
W tej chwili mamy stalych deklarowiczow na 70zl.
Wplat jednorazowych, pod odliczeniu kosztu transportu do hotelu- 110zl
Razem 180zl. Brakuje oplaty za sierpien 120zl za hotel.
Brakuje na wplate do Blood 50zl. Chyba, ze Blood wspanialomyslnie podaruje nam oplate za te polmiesiaca, nierozliczona jeszcze
Szczerze mowiac czekam jeszcze na wplaty od deklarowiczow, zalegle. Wylamala sie calkiem LadyMonia06, ktora deklarowala 30zl miesiecznie

kizimizi robi bazarek ciuszkowy, na pokrycie brakujacej kwoty, ale nawet, jak sie uda, to co w przyszlym miesiacu?
PROSIMY O WPLATY NA HOTEL BELLI

Bella w hotelu to dama, arystokratka, toleruje inne psy, ale gdy jest przy pani, zaden inny pies nie moze do nich podejsc, bo Bella warczy delikatnie, pilnujac swojego miejsca przy pani. To pies jednego wlasciciela. Grzeczna na spacerkach, grzeczna w kojcu. Lubi male dzieci.

Blood prosze zrob zmiane w tytule na: Bella po przejsciach blaga o pomoc w hotelowaniu
I stosowne zmiany w 1 poscie. Zostaw tekst ten poczakowy, jaka Bella byla w schronisku. Potem,ze na dt byla taka i taka. Teraz,ze jest w hotelu i prosimy o pomoc finansowa, bo nie damy rady, potrzeba 300zl miesiecznie za 2 mce, a teraz 250zl. Pogrub najwazniejsze kwestie.