klaudiaaa Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Katarzyna Starkiewicz napisał(a):A ja mam owczarka niemieckiego, któremu kupuję karmę 15 kilową Royal Canin co miesiąc 190 zł oraz mam znaną już Wam Perełkę, której kupuję karmę Royala 2 kg za 75 zł i starcza mi na 2 tygodnie. Różne psy i różne potrzeby. Nie każdy pies może jeść gotowane. Wysuwanie tego typu argumentów uważam za bezsensowne. Za niedługo dojdziecie do wniosku, że Blood ma kupić 100kg karmę dyskontową Przepraszam, ale ona gdzieś pisała, że im gotuje... Quote
Perełka1 Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Nie chodzi o przepraszanie. Może Blood daje im zarówno gotowane jak i suchą karmę. Na pewno te 100 zł miesięcznie przeznacza na psy. I wątpię w to, aby jej zajmowanie się psami wynikało z chęci zysku. Posiadanie psów jak i opieka nad nimi nie jest rozrywką. Jest to bardzo odpowiedzialne i czasochłonne zajęcie a tych Blood ma z pewnością wystarczająco. Quote
Vannes Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Blood, dziewczyno zastanów się co mówisz! Jeśli jest taka oswojona to dlaczego uciekała, przed Panem Jarkiem? Uwierz, że jest on osobą, która zapewne zna się lepiej na psychice psa niż ty. Jak ona wygląda?! Na widok wolontariuszy schudła, tak, że można się na niej anatomii uczyć? Zobacz co ty z nią zrobiłaś! Ona po pobycie u ciebie wygląda gorzej niż po pobycie u wróżki. Zastanów się czy twoja ' pomoc ' nie szkodzi... Quote
Perełka1 Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 "Obroża którą jej założyłam oddając ją nie była nawet poluzowana. Pies przytył , obroża była przyciasna. Miała wyciek z lewego oka, zaschnięta wydzielinę pod okiem) - wystarczyło przemyć świetlikiem i już dzisiaj jest OK. Jedyne co muszę przyznać , utyła.' To jest opinia amikat na temat stanu Migotki po pobycie u Blood. To w końcu przytyła, czy schudła - bo zdania są zgoła odmienne? Która wersja dzisiaj obowiązuje? Quote
marta0731 Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 No szlag by..... kolejny wątek kłótnie, oskarżenia.... Nie będę oceniać, nie mam podstaw, bo u Blood nie byłam, a ile osób tyle opinii... Jedno jest niezaprzeczalne - biorąc 100zł za opiekę nad psem i to sporym - nie można na nim zarobić............. Kora nie zazdroszczę Ci konieczności podjęcia decyzji Quote
Blood Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Dziekuje marta0731 za trzezwe podejscie wlasnie ja mam jedna wersje kasia starkiewicz wie ja kupuje im karme nie z biedronki za 10 zl za 5kg tylko na poczatek acane i pozniej purine nie sa to karmy tanie rowniez gotuje i daje surowe mieso czesto kupuje smakolyki ale zrozumcie mam dosc ze dostalam w d...za to ze pomagalam i mialam wlsny rozum...tu kazdy ma swoja wersje a mojej nikt nie slucha;( Przykro mi bardzo poprostu;( A sa na stronce filomiki Mi podchodzila do mnie mojej mamy taty i sasiada -tych sobie znanych sa psy ktore nawet od szczeniaka w kochajacym domu nie podchodza do obcych to wiec dla mnie zaden argument zreszta ponoc mi byla na maciejach bardzo kontaktowa zanim poszla do mnie wiec nie rozumiem;/ Tez kiedys myslałam ze Aneta jest uczciwa i dobra ale za duzo sie dowiedzialam i przekonalam na wlasnej skóze ze to ktos poprostu falszywy;/tez wolalabym tego nie mowic ale takie jest moje zdanie. Quote
Vannes Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Teraz ja jestem kompletnie zmieszana. Usłyszałam parę wersji na ten temat, nie wiadomo komu wierzyć... Ja także kupuję purinę, wiem, że najtańszą karmą nie jest, ale jest dobra.. Quote
kora78 Posted July 8, 2010 Author Posted July 8, 2010 jest purina dog chow i jest purina pro plan. roznia sie cena i jakoscia. wiec sama nazwa purona nie jest jednoznaczna Blood prosze ponownie o wstawienie fotek kojca, w jakim mieszka Bella Quote
Blood Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 klaudiaaa napisał(a):chyba miesięcznie? Powiem tak. Ja mam cztery psy. Kupując karmę 18-sto kilową za 80 zł mam ją z 4 miesiące. Gotujemy psom jedzenie. Kupujemy żołądki, serca i mieszamy z ryżem. Płaciły za to dosłownie kilka złotych a mają na kilka dni. Więc nie mów mi że karma kosztuje nie wiadomo ile. Co do zywienia;/ Jesli mowisz prawde to wspolczuje twoim psom Proste liczenie zapotrzebowanie psa sredniego na mieso i inne skladniki ok 250 g. dziennie do przy 4 psach daje 1kg dziennie kilkgram miesa dziennie ok 20zł(ceny w miesnym) Czyli mamy 20 zl dziennie za samo mieso ale rozumiem ze to wystarczy na 2 tyg nawet wiec ostatecznie 40 zl na mieso w mimesiacu. Zapotrzebowanie na sucha karme -pies ok 10 kg- 175g dziennie przy 4 psach to 700g dziennie na 4 mies daje to 84kg a nie 15 jak piszesz .-Ja mam taka karme na ok miesiac i tak powinno byc policzmy wiec ile twoj pies dostaje dziennie jesc.... 18 kg na 4 miechy to po 150g dziennie na 4 psy wychodzi po 37g dziennie na psa sory ale tyle to je moj kot.... Wiec zastwnow sie zanim nastepnym razem cos napiszesz. Wstawilam na stronce gdzie jest link nie potrafie wstawiac wyskakuje mi bład tak jak nie potrafie zedytowac postu;/ jak cos jak bede w domu wysle ci wieczorem na maila jak na stronke nie potrafisz wejsc;) Quote
klaudiaaa Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 Blood napisał(a):Co do zywienia;/ Jesli mowisz prawde to wspolczuje twoim psom Proste liczenie zapotrzebowanie psa sredniego na mieso i inne skladniki ok 250 g. dziennie do przy 4 psach daje 1kg dziennie kilkgram miesa dziennie ok 20zł(ceny w miesnym) Czyli mamy 20 zl dziennie za samo mieso ale rozumiem ze to wystarczy na 2 tyg nawet wiec ostatecznie 40 zl na mieso w mimesiacu. Zapotrzebowanie na sucha karme -pies ok 10 kg- 175g dziennie przy 4 psach to 700g dziennie na 4 mies daje to 84kg a nie 15 jak piszesz .-Ja mam taka karme na ok miesiac i tak powinno byc policzmy wiec ile twoj pies dostaje dziennie jesc.... 18 kg na 4 miechy to po 150g dziennie na 4 psy wychodzi po 37g dziennie na psa sory ale tyle to je moj kot.... Wiec zastwnow sie zanim nastepnym razem cos napiszesz. Wstawilam na stronce gdzie jest link nie potrafie wstawiac wyskakuje mi bład tak jak nie potrafie zedytowac postu;/ jak cos jak bede w domu wysle ci wieczorem na maila jak na stronke nie potrafisz wejsc;) wystarczy zerknąć na moje psy. Nie wyglądają na głodujące, wręcz przeciwnie. Po pierwsze one jedzą ile chcą a nie ile pisze na etykietce z tyłu jedzenia :roll:. Może co do grama powinnam im odmierzać? My kupujemy Purine- to chyba nie jest zła karma. Chcesz mi zarzucić że głodze psy? Że mają u mnie źle? Quote
marta0731 Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 Halllllo... Kolejna kłótnia o karmę...? Ciotki...........:roll: Blood wklej zdjęcia z "mieszkania Belli" jeśli możesz, a jak nie to się o to postaraj, i będzie normalnie Quote
kora78 Posted July 19, 2010 Author Posted July 19, 2010 wplacilam dzis 100zl za utrzymanie suni, zalegle bardzo doszla wplata od Zofiji, 2 razy po 20zl i od bea-204 1 raz 40zl brak nadal od Ladymonia,ale obiecala kase za jakis czas, wiec poszlo jakby z jednorazowych zaraz uzupelnie w 3 poscie dodatkowo- Blood nie wymiguj sie jakimis zdjeciami, na jakich mie nie zalezy. prosze kolejny raz, abys dodala tutaj na watek fotke centralnie wybiegu Belli, miejsca w jakim ona zyje. tego jej kojca zbitego z jakis klepek. fotke robiona z zewnatrz kojca. zdjecia Mi mnie nie obchodza. zdjecia psow w trawie mnie nie obchodza. POKAZ LUDZIOM KOJEC BELLI i prosze blood o zalozenie watku w dziale administracja, z prosba o udostoenienie mnie pierwszgo posta, abym na biezaco mogla robic zmiany, skoro blood ani razu nic nie zmieniala w 1 poscie, a jest on zawsze na dogo bardzo wazny dla czytajacych Quote
kizimizi Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 sluchajcie od jakiegos zcasu koresponduje z osobami zainteresowanymi adopcja Belli. Ludzie sa mlodzi, mieszkaja w domu studenckim (ale mozna tem miec psa) i pracuja noca. Wtedy Bella zostawalaby sama. jesli chodzi o normalny rok szkolny to studiuja i pracuja na zmiane. Nigdzie nei wyjezdzaja gdzie nie dałoby sie zabrac psa a jakby co rodzice maja dom. Sa tylko bardzo mlodzi 23 i 21 lat Quote
kora78 Posted July 21, 2010 Author Posted July 21, 2010 kizi od jakiegos czasu i dopiero teraz to piszesz? wiesz co ja mam w glowie o belli od jakiegos czasu? trzeba bylo szybciej pisac napisz mi na maila wszystko, czy to ci ludzie, co ja we wrocku 2 dni na dt mieli w czasie transportu? bardzo mlodzi to 17 i 18 lat :) te 21 juz psa przeciez moze miec. w domu studenckim... a co to jest? akademik normalny tak? maja tam jeden pokoj dla siebie? skad masz do nich namiary? przeciez kontakt z ogloszen jest na mnie. sadze wiec,ze to ci studenci.. Quote
Blood Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 Super na moje ogloszenie nikt nie odp;/ Bella cpraz lpiej wyglada ale upaly i nawet jesc jej sie nie chcialo;/ przepraszam za przestoj ale siadl mi laptop i bedac przed wyplata nie mialam co z tym zrobic teraz jest juz ok;) Jak juz wiele razy pisalam nie potrafie wrzucac tych fotek;/ zreszta nie wiem czy ktos o tym wie ale byl ktos u mnie mowiac ze od belli moja mma wpuscila ta osobe i ta osoba robila zdjria i ponoc miala je komus przekazac wiec nie wiem kora to od ciebie ktos?? bo ja nie zostalam poinformowana o niczym;/ Quote
kizimizi Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 Sluchajcie dziewczyny ci młodzi ludzie sa nadal zainteresowani Bella. Znaja jzu jej historie i wogole wszytko co moglam im przekazac przekazalam. Sa z Lodzi (tzn. tam mieszkaja) na zcas studiow i tam mialaby mieszkac z nimi Belle. Zapytalam sie jak widza to w czasie wyjazdow czy sesji i mowie ze nie ma problemu z psem bo dziewczyna pochodzi gdzies spod Lodzi (łęczycy czy Łeczyny) i zawsze jej rodzice moga wziac psa do siebie jakby oni na prawde nie mogli z nim zostac. Wizyta jest zaplanowana na dzis, wieczoram P. rita da znac co i jak. Jesli wszytsko bedzie ok. to zdwonie do rodzicow tej dziewczyny zeby potwierdzic ze to co mowila to prawda. Trzymajcie kciuki:) Quote
kora78 Posted July 27, 2010 Author Posted July 27, 2010 super! oby ie udalo wszystko bez problemow! Quote
kizimizi Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 słuchajcie no wiesci dobre. Ludzie fajni, odpowiedzialni. Wiedza o wszystkim o czym maja wiedziec, nei boja sie niczego. Chyba mozemy ja smialo zabierac Quote
kora78 Posted July 28, 2010 Author Posted July 28, 2010 super!!! ale sie ciesze!!! kizimizi to zakladamy watek na transportowym i szukamy transportu dla suni, oby jej sie dobrze tam zylo!! o jacie... Blood, jak z odbiorem Belli? bedziesz mogla ja gdzies dowiezc jakby co? zalatwic jakis transport? i musimy sie rozliczyc za biezacy miesiac, jak sunia szybko pojedzie to zwrot za zywienie trzeba przeliczyc dniowka ile wychodzi. tak, osoba z wizyta u Belli byla ode mnie Quote
Perełka1 Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 Droga KORA 78 Nie jest to moja sprawa, ale muszę zabrać głos. Nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę z tego co zrobiłaś i z możliwych konsekwencji, posłałaś obca osobę do dt, bez uzgodnienia z właścicielem, która FOTOGRAFOWAŁA JEGO DOM. Od początku podejrzewałam Ciebie, ale Ty milczałaś na forum i domagałaś się zdjęć. Dopiero ujawniłaś się, kiedy jest ds dla psa. Moim zdaniem trzeba napiętnować takie postępowanie. Trzeba było ruszyć d...ę i samemu po uzgodnieniu z dt sprawdzić warunki. Dzisiaj mamy 28 lipca, nie wiem jak się rozliczacie, do końca miesiąca zostały trzy dni. Jeżeli dt kupił karmę wcześniej, to pewnie będzie Ci musiał oddać nadwyżkę w przeliczeniu na "ilość kulek pokarmowych". Ja po prostu uważam, że jesteś bezczelna. Co do domu dla psa, to ja bym się tak nie cieszyła. Są wakacje i potencjalni właściciele są bardzo młodzi. Oby za ich chwilę słabości nie musiał płacić pies. Quote
Blood Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 och mam nadzieje poprostu ze wszystko bedzie ok i mam nadzieje ze Bella bedzie szczesliwa Musze sie zgodzic co do wizyty bo bardzo zdenerwowalo mnie węszenie i podchody to uraza mnie osobicie ale odstawie juz swoje uczucia na bok . Co do transportu oczywiscie moge Belle dostarczyc na pewne odleglosci tylko trzeba sie dokladnie umowic musze wiedziec conajmniej dzien wczesniej jesli byloby trzeba ja gdzies dowieśc .Na dalsze odleglosci niestety tylko za zwrotem kosztow . Quote
Blood Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 Chciałabym jednak tez porozmawiac z tymi ludzmi Bella bywa trudna jesli bedzie mieszkac w mieszkaniu to tym bardziej ... Wolalabym zeby wiedzieli ze potrafi sciagac ze stolu ze potrzebuje nadzoru ze czasem pokazuje zabki (co czesto jest okazywaniem przez nia niezadowolenia) I co wazne jet zazdrosna co wychodzi [po czasie ale potrafi zaatakowac innego psa jeslli jej sie nie spodoba a na to nie ma reguly...Ps sa tam inne zwierzeta?? Quote
kizimizi Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 Katarzyna Starkiewicz napisał(a):Droga KORA 78 Nie jest to moja sprawa, ale muszę zabrać głos. Droga Katarzyno, tak jak piszesz nie jest to twoja sprawa. Na forum jestes od 30 czerwca a juz zdazylas sobie wyrobic zdanie o Korze i jej metodach działania "które nalezy potepiac". Kora wielokrotnie prosila o zdjecia psa, o zdjecia warunków w jakich jest trzymany i ani razu nie uzyskała na swoje żadanie ajkiechkolwiek odpowiedzi. Jeśli tak uważnie zcytasz watek belli to zauważysz, ze Blood wielokrotnie miała problemy z zrobieniem tych albo ich dodaniem. Ja rozumiem, ze ktos moze nei umiec tego zrobic ale moze rółwnie dobrze wyslac je na poczte kogos innego i poprosic o dodanie. Co do "ruszania d**" to przesadziłas. Kazdy z nas oddajac psa na dt ma prawo wierzyc, ze nic mu nei grozi, ze tzrymany ejst w dobrych warunkach i jesli słyszy sygnały, ze cos jest nei tak to chyba ma prawo sie zaniepokoic i to skontrolowac. Jesli tak dobrze wiesz, ze suczka ma dobrze to czemu sama nie rozwialas watpliwosci Kory i nie dodalas zdjec? Ponieważ nie widziałam dt u Blood ani razu nie bede włączac sie w dyskusje na temat tych warunków jednak to co piszesz i jak piszesz mnie osobiście dotyka i mam prawo wyrazic na ten temat zdanie. Zreszta uwazam, ze ta dyskusja jest w tym momencie jałowa bo powinniśmy sie skupić na tym jak sprawnie i szybko zorganizować transport psa. Blood z tego co sie orientuje to znajdzie sie transport całosciowy i chyba nie bedziesz musiała jechac gdzies z sunią. Quote
Perełka1 Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 Napisałam wyraźnie, iż potępiam postępowanie Kory 78 w tym konkretnym przypadku. Nie wysyła się do cudzego domu szpiegów i pod nieobecność osoby zainteresowanej wprowadzając w błąd rodziców robi zdjęcia. I nic ma tu do tego mój staż na dogomanii. Wysyłając psa do dt należy sprawdzić, jakie będzie miał warunki. Mnie nie zadowoliłyby foty (obojętnie czy przesłane pocztą czy dołączone za pomocą internetu) czy filmiki, tym bardziej, gdyby od dłuższego czasu dochodziłyby do mnie sygnały, iż może się dziać coś niepokojącego. Bo przecież nie wiemy, czy coś się działo czy nie. Dt należy kontrolować. To nie tylko prawo ale i obowiązek. Ale można to zrobić oficjalnie umawiając się z osobą zainteresowaną. Skoro Kora 78 od początku nie otrzymywała od Blood odpowiedzi, dlaczego tak długo nie reagowała? Proszę nie przekręcać moich wypowiedzi, nie napisałam, że "suczka ma dobrze". To Kora 78 powierzyła psa Blood i to do niej należy obowiązek kontroli. Czytając posty na dogomanii, zauważyłam, że wiele osób ma tu problemy ze zrozumieniem czytanego tekstu. Proszę o zaznaczenie akapitu w mojej wypowiedzi, z którego wynika "że suczka ma dobrze" i że wyrobłilam sobie zdanie o Korze. Katarzyna Starkiewicz Droga KORA 78 Nie jest to moja sprawa, ale muszę zabrać głos. Nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę z tego co zrobiłaś i z możliwych konsekwencji, posłałaś obca osobę do dt, bez uzgodnienia z właścicielem, która FOTOGRAFOWAŁA JEGO DOM. Od początku podejrzewałam Ciebie, ale Ty milczałaś na forum i domagałaś się zdjęć. Dopiero ujawniłaś się, kiedy jest ds dla psa. Moim zdaniem trzeba napiętnować takie postępowanie. Trzeba było ruszyć d...ę i samemu po uzgodnieniu z dt sprawdzić warunki. Dzisiaj mamy 28 lipca, nie wiem jak się rozliczacie, do końca miesiąca zostały trzy dni. Jeżeli dt kupił karmę wcześniej, to pewnie będzie Ci musiał oddać nadwyżkę w przeliczeniu na "ilość kulek pokarmowych". Ja po prostu uważam, że jesteś bezczelna. Co do domu dla psa, to ja bym się tak nie cieszyła. Są wakacje i potencjalni właściciele są bardzo młodzi. Oby za ich chwilę słabości nie musiał płacić pies. Quote
Blood Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 niestety kizimizi zdjecia dodawalam ciagle (wystarczy czytac uwaznie)jesli jest to wielki problem kliknac na linka to nie moja wina inni potrafili wejsc na stronce z linka sa wszystkie zdjecia Quote
Recommended Posts