Jump to content
Dogomania

Bella, tak wiele w zyciu przeszla... a teraz wreszcie w ds :)

Recommended Posts

Posted

Kurde zaluje ae niestety nie mam czasu na takie *******y;/;p wlasnie wrocilam ze spaceru zajmuje sie kicia i spac bo rano spacer i praca;p
tak jak pisalam dzien spedza nic sie nie zmienilo rano spacer potem ogrod po15 spacer i potem roznie ale ostatyni spacer tak jak teraz gdzies 10 min temu wrocilismy
koty tylko goni i to jest juz nowosc;) pozatym je doslownie wszystko ale juz nie lapczywie czasem zostawi w misce jak nie doje;) a z moim szczeniorem upatrzyli sobie ta jedyna kosc -(taka z krowki duza;p) i sobie ją nawzajem caly dzien podbieraja;) lubi suchy chleb chrupac i bułki;)o bagietkach nie wpomne;p

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zamówiłam ogłoszrenia u jakiejs zuzi
trzeba tekst napisac i fotki wybrać
i na kogo namiary dawać? na siebie,czy na Blood?

a co u suni? opowiadaj blood

Posted

Szczeze nie wiem co pisac bo musialabym kopiowac poprzednie wiadomosci;/ nic sie nie zmienia pgoda sie zepsula to spacery nie tak dlugie pozatym dzien jak codzien;) zrobic jakies nowe fotki moze?? ae to jak przestanie padac;)

Posted

kurcze mialam zrobic jutro lub w weekend...ale..pogoda jakos sie nie spieszy poprawic;( u was tez tak smutno;(??
Czesalam Belle i pyszczek juz sie poprawil nie wyglada juz na taka pogryziona pojde jakos po weekendzie do weta ja zwarzyc i zobaczymy ile przytyla ;)Ja tego nie widze ale ci co nie codziennie ja widza mowia ze sporo;)

Najsmieszniejsze ona chyba moja 2 tymczasowiczke-maly czarny piesek-ma za kota bo ja gania jak kotke moja;p Ale krzywdy nie zrobi;)

Posted

Blood napisał(a):

Czesalam Belle i pyszczek juz sie poprawil nie wyglada juz na taka pogryziona pojde jakos po weekendzie do weta ja zwarzyc i zobaczymy ile przytyla ;)

nie masz na co kasy wydawać?
na ręcę ja i na wagę ludzką wskakuj. 20kg uniesiesz :) a jak nie to tata
jak nie masz wagi to pożycz od znajomych

Posted

moja droga wet wazy za darmo to po 1 wiec mam na co kase wydawac a po 2 nie wiem czy nie mam wyobrazni ale jak na normalna wage ludzka gdzie jest miejsce na 2 stopy wsadze psa wielkosci belli ruszajacego sie ciagle??Jak nawet mojego malego ciezko;)

Posted

proste moja droga:
1. wchodzisz sama na wagę i patrzysz, ile ważysz
2. wchodzisz na wagę z psem na rękach (dlatego pisałam,że 2okg uniesiesz, a jak nie to tato), patrzysz ile wyszło
3. odejmujesz swoją wagę od wagi z psem na rękach
i już. proste. hehe

Nie wiedziałąm,że wet waży u ciebie za darmo. jak tak, to ró, jak uważasz

KTO TEKŚCIK DO OGŁOSZEŃ SKLECI?

Posted

Ja niestety pisac ladnie nie potrafie;(
No jestem z nim w kontakcie tak dla sprawdzenia ile przytyla ;) Zreszta nie wiem ile by mozna bylo placic za zwazenie;p

Posted

tekst do ogłoszeń poślę jutro i wpłatę też, dziś mój komp nie da rady

oto tekst

Bella miała kiedyś dom. Niezbyt dobry dom, skoro została oddana do schroniska w kwiecie wieku. W dodatku była ciężarna. W schronisku poroniła, nie ma się co dziwić. Skrajnie wychudzona, pogryziona przez psy w kojcu. I jeszcze poród. To zbyt wiele dla suni. Bella została zauważona przez wolontariuszki i zabrana do domu tymczasowego. Tam dochodzi do siebie, leczy rany po pogryzieniach. Wreszcie nie musi z nikim konkurować i miskę, kryć się w budzie, by nie dopadły jej psy.
Bella jest bardzo grzeczną, ułożoną suczką. Ładnie chodzi na smyczy, nie wykazuje agresji do człowieka, do dzieci, czy do innych psów. Można spokojnie,bez lęku wyjąć jej cokolwiek z pyska. Na spacerach blisko trzyma się swojego człowieka.
Nadaje się do trzymaniu w mieszkaniu, jak i w domku z ogrodem. Nie nadaje się do budy, jest zbyt łagodna, nie skażemy jej na łańcuchowy los.
Bella ma.......... lat, jest kolory kremowego, waży ... kg, wysokości w kłębie....cm
Warunkiem adopcji jest przeprowadzenie wizyty przedadopcyjnej i podpisanie umowy adopcyjnej.

Posted

tekst, jak widać do poprawki
Blood napisz, w jakich sytuacjach Bella wykazuje stres lub lęk
Czy nadal boi się hałasów, urządzeń domowych.
Czy zna komendy?
Jak reaguje na obce psy na spacerach.
Czy chodzisz z nią na spacery pojedynczo, czy ze wszystkimi psami na raz?
Jak zachowuje się na smyczy?
Jak reaguje na koty?

Na każde pytanie pokolei odpowiedz, to ważne do ogłoszeń

Posted

Fajny tekst
1.lek wykazuje gdy sie krzyknie (wystarczy troche podniesc glos)lub bi sie podniesionej reki
2.halasy raczej u mnie je nie przeszkadzaja a akurat koparki pracowaly wiec nie bala sie
3.lezec siat daj lape reaguje ale niestety nie zawsze zawsze prychodzi do nogi na komende
4.psy ja za bardzo nie interesuja
5chodze roznie czasem nawet z moja starsza i szczeniorem czasem z sama ale najczesciej w 2 z szczeniorem;)
6.na smyczy ma syndrom prowadzenia czyli bierze smycz d pyska i wyglada jakby to ona mnie prowadila ale rczej blisko zawsze nie ciagnie
7koty zawsze goni ale nie gryzie

Posted

bea, lepiej cicho! nie pytaj tak! bo zgarniesz ochrzan od blood, bo ona nie lubi się powtarzać :P hehe

za kilka dni wypada wpłata do blood, ciotki zbieram powoli kaskę za następny miesiąc

poprosze o nowe fotki suni. ,może coś do ogłoszeń się uda zrobić już bz tych blizn, jak leży, jak siedzi, jak idzie. jakiekolwiek

Posted

traz nie za bardzo ulewa wychodzimy tylko na spaceri i spowrotem do domku bo przemoczona nie chce zeby sie przeziembila;p
Kochana nie rob ze mnie potwora;p;p Ale nic nowego bo chyba jak wszedzie smutno zimna itd..ale wyglada juz lepiej aniolek z niej ale energi ma za 100psow;) najbardziej lubi albo suche bulki albo kosci musze kupowac takie wielkie a i tak na 1 dzien tylko starczy..;p
niestety nadal boi sie podniesionej reki i dotyku z zaskoczenia;(ale juz lepiej;)

Posted

ostateczny tekst poszedł do ogłoszeń taki:

Bella miała kiedyś dom. Niezbyt dobry dom, skoro została oddana do schroniska w kwiecie wieku. W dodatku była ciężarna. W schronisku poroniła, nie ma się co dziwić. Skrajnie wychudzona, pogryziona przez psy w kojcu. I jeszcze poród. To zbyt wiele dla suni. Bella została zauważona przez wolontariuszki i zabrana do domu tymczasowego. Tam dochodzi do siebie, leczy rany po pogryzieniach. Wreszcie nie musi z nikim konkurować o miskę, kryć się w budzie, by nie dopadły jej psy.
Bella jest bardzo grzeczną, ułożoną suczką, lecz jeszcze nieco wylęknioną. Idealnie chodzi na smyczy. Zna podstawowe komendy. Lubi się bawić. Piszczy, gdy chce iść na spacer. Potrafi sobie ściągnąć jedzenie ze stołu, więc trzeba na początku uważać :) Nie wykazuje agresji do człowieka, do dzieci, czy do innych psów. Można spokojnie, bez lęku wyjąć jej cokolwiek z pyska. Goni spotkane koty, chce się z nimi bawić. Na spacerach zazwyczaj blisko trzyma się swojego człowieka. Lubi sama siebie prowadzić na smyczy :) Bardzo fajnie bawi się ze szczeniakiem, z którym mieszka w domu tymczasowym, a ustępuje z drogi starszej suni, która jej nie lubi. Nie boi się ulicznych hałasów, jednak boi się krzyku, nagłego dotyku, uniesionej ręki. Widać, że była bita :(
Nadaje się do trzymaniu w mieszkaniu, jak i w domku z ogrodem. Nie nadaje się do budy, jest zbyt łagodna, nie skażemy jej na łańcuchowy los.
Bella ma 6-8 lat, jest koloru kremowego, waży około 20kg, wysokości w kłębie niewiele powyżej kolana. Sunia jest zaszczepiona i zdrowa.

Warunkiem adopcji jest przeprowadzenie wizyty przedadopcyjnej i podpisanie umowy adopcyjnej.

kontakt dałam na mnie
czy ona ma sterylkę, bo nie pamiętam? jakby co chyba można dodać, to Blood sprawdź w papierach. ale chyba nie ma

i się czepnę
Blood piszesz, ze nie zawsze wraca na komendę, boję się, że ucieknie kiedyś na spacerze, jak luzem lata.
Czy zabierasz ją do domu? Czy tylko na dworze siedzi i w tym domku?
Trzeba ją nauczyć, by łapami po stole nie skakała, bo ds może to przeszkadzać.

Doszła wpłata od Zofiji, dziękujemy :)

Posted

pisze za zawsze wraca nie zdazylo mi sie zeby nie usluchala zreszta nie mialam psa bardziej reagujacego na komendy nawet gdy za kotem sie pusci wystarczy "wroc" i staje jak wryta nie wiem jak u was byla ale mnie slucha inealnie;)kochana psina u mnie czasem jest ale zadko nie trzymam psow w domu kazdy ma swoje miejsce tylko np po zabiegach sa w domu ze wzgledow higieny;) zreszta ona by w domu zwariowala tyle ma energi

gratuluje tekstu;0 a w papierachnic nie [pisze zreszta mowilas ze nie miala niby ze wzgledu na wiek ale wiem tyle co ty mi powiedzialas;)

Posted

Blood napisał(a):

niestety nadal boi sie podniesionej reki i dotyku z zaskoczenia;(ale juz lepiej;)

Z tym to może nie pójść tak łatwo... Ciekawe co ona wcześniej miała za doświadczenia
Pies rodziców "z odzysku" - ukochany, pieszczony, uwielbiany itp itd nawet po kilku latach pobytu w rodzinie nadal "podskakuje" jak się go znienacka dotknie

Posted

wiem i niestety az mi sie serce kraje jak widze ta niepewnosc w jej oczkach staram sie nie robic takich ruchow ale ze szczeniorem sie czasem bawie to nawet wtedy sie kuli';(

Posted

ja już nie pamiętam,czy ona po sterylce. tyle mam psów na głowie, że mi się miesza wszystko. zwłąszcza te, co miałąm przerz chwilę tylko w domu. jak nie ma w papierach to ona bez sterylki. z racji wieku nie powinno się już ciąć, ze słów mojego weta, ale teraz mieliśmy sunię 13 lat ze schronu, wyciętą... w takim wieku.
więc każdy weta ma swoje zasady.

Posted

ja rozmawialam z 3 wetami i wszyscy byli zgodni ze nie ma przeciwskazan a nawet lepiej bo nie jest jeszcze starym psem a uchroni to przed chorobami itd..

niestety nie robie bo mialam w weekend zrobic ale na spacerku jestesmy niedlugo ciagle leje piwnice pozalewane polowa parku pod woda wszystkie stawy wylaly;/ wiec czekam na fajna pogode na fajne zdjecia;)

Posted

no dzis bella dostanie srodek na insekty bo kleszcze juz grasuja i juz pojawily sie na niej wiec nie ryzykuje
apetyt ma swietny i coraz lepiej wyglada pogoda sie nie zmienia wiec chyba momo braku slonca w weekend zrobie belli zdjecia ;)

Posted

dziewczyny a powiedzcie co jest na prawde dobre na kleszcze? Bo ja mieszkam pod lasem i u mnie psy tego badziewia już pełno mają. Od razu mówię ze FRONTLINE i obroże antykleszczowe nic nie dają. Znacie coś na prawdę skutecznego?Moze coś droższego?