kizimizi Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 dziewczyny szukam dt dla sznaucera olbrzyma w okolicach Sosnowca. Czy macie znajomych co mogą wziąć psa na maks miesiac? Albo chociaż 2 tyg:roll: ??? Quote
Blood Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 Wycieki odkad jest u mnie nie pojawily sie nawet kropelka zdrowa kupa itp wiec nie wiem ale wet powiedzial ze to mogla byc cieczka +jakis stan zapalny. Co do DT ja niestety nie znam mam max zajete;/ Quote
kizimizi Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 Blood jak bedziesz jeszcze raz u weta to zagadaj go o wiek suczki bo ja mimo ze jej nei widziałąm to z relacji poprzedniego dt wiem, ze nikt jej tych 6-8 lat nei dawał. Moze ona ma mniej? Quote
kora78 Posted April 27, 2010 Author Posted April 27, 2010 Blood już nie idzie do weta, bo po co? ma 8 lat, tak mówili właściciele oddający ją. w papierach ma specjalnie mniej, by ktoś chciał ją wziąść. to akurat super,że tak w schronie robią :) mój wet na oględzinach mówił,że zęby ma na zadbanego ośmiolatka a dt we wrocku był u weta,że zna się na ocenianiu po zębach psa? Quote
marta0731 Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 Najwazniejsze zeby suka zdrowa byla... Trzeba obserwowac nadal A jak jej u Ciebie Blood? Quote
kizimizi Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 kora78 napisał(a): a dt we wrocku był u weta,że zna się na ocenianiu po zębach psa? Nie był i nie chcieli mi uwierzyć gdy im powiedziałam ze ma 8 dlatego sie dopytywałam. Moj pies ma 8 a ma zaby jakby miał 12 a przecież o niego dbamy wiec to jest bardzo dyskusyjna kwestia. A ty mówiłaś tylko, ze w schronie wpisaliście mniej ale i Ty i babeczki stamtąd takie specjalistki jak ten wrocławski dt. MArta jasne ze najważniejsze! Dobrze ze to usg nie wykazało zmian większych ale suka była leczona wiec moze teraz sie akurat goi wszystko albo tylko podlecza i stad nie am tych wycieków. Blood na pewno zauważy jakby coś było nie tak. Quote
Blood Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 tak codziennie sprawdzam niestety zchodze do domu pozno i jestem tylko na chwile;/ wszystko jest ok kupke robi ladna ale tylko na spacerku poza ogrod;)a sika n kore pod choinkami;p problemow nie robi chyba ze z moj starowinka sunia ale to tamta zazdrosna warczy i sie omijaja szerokim lukiem....;pstaruszce wybaczam po przejsciach +wiek jak u ludzi swoje prawa ma;p No nie zachowuje sie na swoj wiek na zebach sie nie znam ale różnie bywa moj dobek mial zeby 10 latka jak mial 15 jak wariat wariowal az przysly jego ostatnie 3 tyg zaniemogl na lapy i dlatego wiem ze pozory myla;/ Quote
kizimizi Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 no włąsnie też tak mówię, moja ma jakby miala z 12 lat a ma raptem niecałe 8. I jeszcze sobie potępiła na orzechach tak, ze szkoda gadac bo te orzechy to akurat nasza wina:roll: Quote
Blood Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 to jak z ludzmi czasem człowiek nie wyglada na swoj wiek;p ale skoro wet tak powiedzial i bylo tak stwierdzone przez wlasciciela to chyba prawda a dla niej tylko lepiej ze jest w dobrej kondycji;) Quote
kora78 Posted April 28, 2010 Author Posted April 28, 2010 kizi pisałam, że miała pozaglądane u mnie przez weta we wszelokie otwory i że wiek się zgadza na oko weta widac, że się wątku nie czyta :P Blood mija prawie tydzień, pamiętaj o rozliczeniu na pm, by wstępnie ocenić zużycie żarła na sunię. Czyli wet ksoztował 20zł a Ty ze swoich dołożyłaś 10zl ?? Quote
Blood Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 tak zpomnialam calkiem zaraz podlicze i wysle;) Tylko kurde dolozylam od siebie;) ale nie dostalam rachunku;/ Quote
kora78 Posted May 5, 2010 Author Posted May 5, 2010 chyba to rozliczenie tutaj wrzucę, co ciotki na to? mam wyszczególnione, ile na suche, ile na ryż itp Quote
marta0731 Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 Tak bedzie najwygodniej;) A jak modelka się czuje? Blood nic się nie chwali;) Quote
kora78 Posted May 5, 2010 Author Posted May 5, 2010 no to tak: sucha karma narazie 12.50 -dokupie jutro skoro smakuje jej kupila tez taka gotowa karme w miesnym ok 5zł zoladki + kosci 6.50zł kasza makaron ryz (roznie gotuje)ok 15.50zł jazyny z 4.50zł i ten wet 20 zl razem 64zł prosiłam Blood o rozliczenie z pierwszego tygodnia. dostałam powyżej wklejoną wiadomośc kilka dni temu, właśn ie w okolicach tygodnia suni u niej Wyszło z rozmowy,że to nie jest jedzenie na tydzień, bo zakłądaliśmy 100zl miesięcznie na utrzymanie, a wyszło 44 (wet z jednorazowych). Wychodziłoby więc, że zjadła w tydzień, co miałą na 2 tyg. finansowo. Ale Blood podaje,że te makarony starczą na jakieś 10-12 dni. Blood mówi,że to,co wyjdzie powyżej setki, ona pokrywa ze swoich :D dziękujemy bardzo :) Sunia nie jest lubiana przez starsz ą rezydentkę, więc są separowane podczas jedzenia. Tak to nie wchodzą sobie w drogę :) Blood jak spacerki? Czy Bella na smyczy maszeruje, jak prosiłam? Może trzeba jej adresatkę kupić, ale na pewno musisz jej pisakiem na obroży napisac nr kom swój, w razie ucieczki Quote
Blood Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 tak o adrstatce juz pomyslalam i ma;;) jest kochana nie narobi nawet na podworku wiec musimy wychodzic;) kilka razy dziennie;) wariat maly z niej wybiegach chodzimy na eren zakladow naprzeciwko mnie-ogrodzone Jest usluchliwa bardzo komendy zna coraz lepiej wyglada chodz pododa nie sprzyja zrobieniu zdjec itp;p;) Mialam mlyn wiec sie nie odzywalam ale nadrobie;p:evil_lol::evil_lol: Quote
kora78 Posted May 5, 2010 Author Posted May 5, 2010 czyli spuszczasz ją ze smyczy? a jak jestes w pracy to ktoś z nią wychodzi na spacer? i tak samo wychodzi? Quote
Blood Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 nie wtedy jest na ogrodzie siku robi w korze;p rano o 5.40 dostaje papu i idziemy na spacer a potem 15.20 ;) Quote
kora78 Posted May 6, 2010 Author Posted May 6, 2010 ranne ptaszki :) nie to, co ja. a spuszczasz ją ze smyczy na tych spacerach,czy nie? Quote
Blood Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 No tak to jest jak o 7 w pracy juz;p zalezy gdzie jest spacer;) Quote
marta0731 Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 Jakis czas temu znajomi znajomego przygarnęli z ulicy błąkającą się bokserkę. Była u nich już chyba ze trzy miesiące i spuszczali ją ze smyczy i było ok. I za którymś razem już po takim czasie... nagle uciekła. Czyli nie wiadomo jak to jest. Blood uważaj, ale jak czytam to chyba Bella biega luzem w jakimś ogrodzonym terenie...? Quote
Blood Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 Jak juz mowilam korze nienawidze sie powtarzac cytajcie uwaznie a bedziecie wiedziec;) po 2 uciec moze pies i po kilku latach ja wiem co robie nie wywoze jej nigdzie sama wraca do domu i biega z moim pieskem ;) Jwat pod moja opieka i dbam o nia jak o wlasnego psa jeszcze nigdy zaden mi nie zginol wiec chyba nie jest ze mna tak zle;) Jeszcze raz apeluje o cztanie a nie bedzie kilka razy tych samych pytan;) Quote
kora78 Posted May 9, 2010 Author Posted May 9, 2010 Blood to,że żadne ci nie zginął nie znaczy, że nigdy się tak nie stanie. Mało życie jeszcze znasz. Dodatkowo sprzyja ucieczcę, zaginięciu krótki okres przebywania psa w nowym miejscu, spuszczanie w pierwszy, drugi dzień to ogromna przesada. Ja czytam uważnie i nie było jednoznacznej odpowiedzi, czy teraz już spuszczasz ją luzem. Można cytaty powklejać zawsze. Koniec tematu, bo się nie dogadamy nigdy Mi teraz chodzi o coś innego- ktoś ma jakąś ofertę, gdzie kupić ogłoszrenia dla suni? hurotwe, do 10zł? bo widziałąm za 25 to lekka przesada Quote
Blood Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 no tez te widzialam ale dla mnie to przesada nie jest bo to duzo pracy ale mozna jeszcze poczekac ps nie mow mi ze malo wiem o zyciu bo nie trzeba miec tej 30 na karku zeby cos wiedziec nie wiek sie liczy a doswiadczenie Quote
kizimizi Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 a jak postepy z zycia suni? Blood napisz jak suczka sobie dzien spedza, co lubi jesc a co nie. Czy sie bawi itp. pierdoły Quote
Recommended Posts