Poker Posted May 11, 2010 Author Posted May 11, 2010 Przyjechała przyszła pańcia Miłej z córunią. Byłyśmy na wspólnym spacerze.Miła jest nieufna, ale na koniec już nie uciekała spod ręki pani. Powiedziałam wszystko o problemach zdrowotnych suni i państwo są zdecydowani ,żeby ją adoptować. Cieszę się bardzo bo domek będzie odpowiedzialny i dobry. zawozimy Milutką w piątek wieczorem :-(:multi: Quote
mshume Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Super, wiedziałam,ze wezmą ślicznotę. Drapie się jeszcze? Quote
koosiek Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Ach, czyli lada dzień ślicznota będzie już na swoim :) Quote
Poker Posted May 13, 2010 Author Posted May 13, 2010 Jutro mamy odwieźć Milutką i serce oczywiście nam pęka. Sunia wskakuje do łózia, przykleja się do mnie , wywala się kołami do góry, dziś nawet buzi nieśmiało dawała. Jednak nie słyszy całkiem dobrze i jest trochę uparciuch, bo jak nawet słyszy, to nie chce robić tego o co się ją prosi. Ale to niech już DS sobie ją wychowuje po swojemu. Zastanawiałam się czy nie zmienić jej imienia na bardziej dźwięczne, bo przy jej niedosłuchu Miła jest za delikatne. Ona i tak właściwie nie reaguje na nie. Bazarek na Miłą http://www.dogomania.pl/threads/185407-Robi-si%C4%99-Torebki-buciki-na-op%C5%82acenie-leczenia-chorych-uszu-Mi%C5%82ej-suni.?p=14659562#post14659562 Quote
Poker Posted May 17, 2010 Author Posted May 17, 2010 Cichutko , bo świat zapomniał o Milultkiej.Nie lubię pisać do siebie. Miła od piątkowego wieczora jest w DS w Oleśnicy u fajnej rodziny.Odwieźliśmy ją tam. Sunia zachowywała się bardzo kulturalnie. Mieszka w domku ze sporym ogrodem, rodzina to małżeństwo z 10.letnią córą.dzwonili do nas już kilka razy zdać relację jak się Milutka zachowuje i wszystko jest OK. Śpi w łóżeczko z pańciostwem albo na "swojej" kanapie.Pani czyści jej uszka i wlewa lek. Niedługo zapisze ją na sterylkę. Milutka ma adekwatne imię do jej charakteru ,którego DS nie zmienił. A nam jak zwykle serca pękają i cieszymy sie zarazem. Dziewczynka w nowyn domku . Quote
mshume Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 Piękny pycholec uśmiechnięty, widać sunia szczęśliwa :) Quote
Lucyna Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 bosko, bosko, bosko ... :bigcool::Cool!: Pokerku ...:buzi: Quote
tayga Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 Czy ja codziennie mam wyć przy dogo???? Wczoraj z rozpaczy, dzisiaj ze szczęścia (to zdecydowanie wolę);) Szczęścia w nowej rodzince psinko kochana:loveu: Quote
togaa Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 U Naszej Poker zawsze można sie pocieszyć.. Co adopcja to happy end... Quote
Basia1244 Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Jak ja lubię takie zakończenia! Poker! Może powinnaś jakiś patronat założyć - choćby wirtualny - bo chyba nikt nie ma takich sukcesów w znajdowaniu domków psiskom po przejściach, jak Ty! Gratulacje dla opiekunki i szczęścia suni w nowym domku! Quote
Poker Posted May 18, 2010 Author Posted May 18, 2010 Ale się cioteczek nazlatywało :evil_lol: W znajdowaniu domków prawie nie mam zasług,one się same znajdują :eviltong:, a domek dla Miłej mamy dzięki Lucynce :loveu:, do której DS napisał w sprawie już wyadoptowanej Gwiazdeczki, a Lucynka podesłała im ofertę Miłej , no i wypaliło :multi: Zobaczymy jak teraz pójdzie Dusią, chyba nie będzie łatwo :shake: Quote
Poker Posted May 18, 2010 Author Posted May 18, 2010 czekam ,ale i tak jej nie wydam tak szybko. Quote
Lucyna Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Sama zawsze Pokerku powtarzasz, że jak się zakochają to poczekają ... Quote
dorota k. Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 I do Miłej też zaglądałam i zaglądam i SZCZĘŚCIA ŻYCZĘ :) Quote
Poker Posted May 20, 2010 Author Posted May 20, 2010 Wczoraj widziałam sie z pańcią Milutkiej.Mówi ,że sunia jest cudowna, ładnie się aklimatyzuje. Z kotami sie jeszcze nie dogadała ,ale nie ma agresji tylko obopólna niepewność, co nie przeszkadza Miłej i obu kotom spać zgodnie w łóżiu z pańciostwem. Pani Miłej będzie przekazywać co miesiąc 30 zł dla jakiejś bidy za moim pośrednictwem Quote
Lucyna Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Super, cieszę się ogromnie, że zyskaliśmy tak fajnych ludzi ... Quote
koosiek Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Proszę, zajrzyjcie do przerażonej suni, Lilki, która przepadnie wśród setek innych psów w schronie http://www.dogomania.pl/threads/186252-Lilunia-kłębuszek-strachu-w-ostrowskim-schronie! Quote
tayga Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Zajrzyjcie do mojej kolejnej bidulinki... ręce mi opadają :( http://www.dogomania.pl/threads/186581-BIANKA-(prawie-HUSKY)-omal-nie-uduszona-przez-łańcuch-DT-pilnie-potrzebny Quote
Poker Posted May 30, 2010 Author Posted May 30, 2010 dziś dostałam mejla od pańci Miłej .Oto on: [FONT=Lucida Sans Unicode]Dzień dobry, Milka z każdym dniem czuje się chyba coraz bezpieczniej, ponieważ już nie trzyma się mnie kurczowo, ale zaczyna adorować Julię i Męża. POwoli zaprzyjaźnia się z kotami, co widać na zdjęciu :)Obie Panie leżą na tym samym parapecie!!! Powoli też ujawnia się jej charakterek- jest wesoła, skora do zabawy i cierpliwa. Wczoraj odwiedziła nas kuzynka ze swoim pieskiem i ten widok szalejących piesków był cudowny! Uwielbia biegać i wykorzystuje w pełni do tego nasz ogród. Ma ogromny apetyt i chyba muszę uważać, żeby nie stała się grubiutka. Wydaje mi się, że powoli koduje sobie swoje imię, ale z tym jeszcze pewności nie mamy.Pozdrawiam, życzę miłej niedzieli[/FONT] A to panienka w DS Quote
Recommended Posts