IKA & SONIA Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Od kilku tygodni przy portierni głównej elektrowni w Trzebini koczował mały, czarny podpalany kundelek Spał w krzakach, dostawał do jedzenia jakieś odpadki od pracowników. Smutny i zagubiony, biegał między samochodami Błagalnym wzrokiem prosił o jedzenie i jakiekolwiek zainteresowanie ze strony człowieka. Po kilkakrotnych próbach łapania (trudno go było zastać na parkingu przy elektrowni, a na teren zakładu nie ma wstępu) zabrałyśmy go w niedzielę do dt u Pani Kasi. Piesek nie jest stary, na moje oko ma 5-6 lat, ale mogę się mylić. Ząbki nie są starte, ale pokryte kamieniem. Sierść jest bardzo zaniedbana, matowa, pojawił się żółtawy łupież oraz kleszcze, żeberka mu znać :( Ma mnóstwo blizn, jedną dużą na karku, która powstała chyba na skutek mocno zaciśniętej obroży. Sprawia wrażenie zaniedbanego ... Psychicznie chłopak też nie jest w najlepszej kondycji. Wczoraj widziałam w jego oczach strach i kompletną rezygnację, ale dzisiaj zaczął machać radośnie ogonkiem i podsuwać ciałko do głaskania. Wczoraj delikatnie ostrzegał, ale nie jest agresywny. Niestety Bąbel p Kasi to typowy agresor, warczy na niego i nie pozwala wejść do domu, a ten popiskuje i za wszelką cenę chce się zaprzyjaźnić z kolegą. Dlatego piesek śpi w budzie, która wyścielona jest słomą. Ma również jedzono i dostęp do świeżej wody. Dzisiaj zawiozłam mu tabletkę na odrobaczenie oraz jedzonko. Podobno jest wybredny :mad: Wczoraj natomiast odpchliłam i odkleszczyłam. Zostawiłam p. Kasi szampon do kąpieli. Trzeba będzie pokazać chłopaka w lecznicy i pokazać ten łupież. Imię: Filuś Wiek: 5-6 lat płeć: samiec rasa: mieszaniec Miasto: Trzebinia sterylizacja: brak szczepienia: brak Kontakt w sprawie adopcji: 692 056 304 Quote
kasiek_ona Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Ładniutki Filuś :) Mam nadzieję, że szybko znajdziesz właściciela!!! Quote
Ada-jeje Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Ika chyba mu dolozylas troche latek. Osatanio w dosc szybkim tempie uzbierala sie troche psiakow. Daj Boze zeby na chwile byl spokoj, dopki nie wydamy troche z tych psow co mamy. Quote
IKA & SONIA Posted April 19, 2010 Author Posted April 19, 2010 P. Kasia też mówi, że jest młodszy. Wet na pewno prawidłowo oceni jego wiek, ale prawdę mówiąc to jego wyniszczenie postarza go, zwłaszcza liczne ranki i zgrubienia. P. Kasia głaskała dzisiaj Filusia i w pewnej chwili zawarczał jak dotknęła zgrubienia. Psiak z jednej strony jest łagodny, ale są bardzo rzadko chwile kiedy ostrzega, że bo coś boli. Oby te adopcje ruszyły z kopyta ... Quote
Ulaa Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 Następny pan w stosownym wieku. Oby nie czekał długo na domek. Quote
IKA & SONIA Posted April 21, 2010 Author Posted April 21, 2010 Zapraszamy serdecznie na bazarek między innymi dla Filusia: http://www.dogomania.pl/threads/184144-Bazarek-dla-ka%C5%BCdego!!!-Nie-zwlekaj-tylko-znajdz-co%C5%9B-dla-siebie!!! Quote
IKA & SONIA Posted April 22, 2010 Author Posted April 22, 2010 Filo jest zdrowy :) sierść jest mocno zaniedbana, ale to wynik niedożywienia i zaniedbania. Dobre jedzonko i kąpiel na pewno pomogą. Psiak waży 8,5 kg. Przy okazji kastracji trzeba będzie mu ząbki wyczyścić z kamienia. Quote
monika55 Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Pozdrowka dla Filusia. Szukam pomocy dla tej suni http://www.dogomania.pl/threads/177897-Jamnisia-szorstkowlosa-w-schronisku.Powrot-z-adopcji.-Pomocy. Quote
Ada-jeje Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Filus ma sie dobrze, a nasze sily skierowane sa w tej chwili na zwierzeta z terenow powodziowych. :-(:placz: Quote
IKA & SONIA Posted June 3, 2010 Author Posted June 3, 2010 Filuś już w nowym domu :):):) Będzie miał do towarzystwa 12-letniego chłopca. Quote
Ulaa Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Ojejku :) Tak cichutko i niezauważenie, a to przecież wspaniała wiadomość, że starszy i niepozorny pieseczek ma nowy dom :) Ika, zdradź jakieś szczegóły :) Quote
Ulaa Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Przypomniałam sobie, że coś tam słyszałam jednak :) Zresztą wygląd domostwa mówi sam za siebie! Powodzenia mały, udało Ci się! :) ps. rozkosznie wyszedł na tej fotce z państwem, taki malutki i bezbronny... Quote
Ada-jeje Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 W miezdy czasie mialam juz nowe wiesci, zapomnialam przekazc a w tej chwili nie mam czasu przeszukiwac poczty bo jeszcze czeka na mnie raport, musi byc na jutro gotowy. Quote
malgos Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 IKA & SONIA napisał(a):Filuś już w nowym domu :):):) He, he, jak szybko :multi: Quote
Recommended Posts