Madallena Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 [FONT="Georgia"][SIZE="3"]KLEMENTYNKA to ok roczna sunia w typie.... no własnie, typu brak. To zjawiskowej urody psinka, która skradła serce wolnotariuszek z Klembowa. Jest nieduza, wazy oki 8 - 10 kg. Jest bezowa i troche szorstkowlosa. Sunia jest kochana, przytulaśna i bardzo lgnie do człowieka. Zasługuje na to, co najlepsze. Na człowieka,który nigdy jej nie skrzywdzi. Klementynka ładuje sie na kolana, za wszelka cene chce przytulac sie i byc mozliwie jak najblizej. Zostala wyadoptowana, do wydawalo by sie fajnych ludzi. Niestety, zawiedli Nas ale najbardzej zawiedli mala, kochana sunieczke, ktora nie wiedziala dlaczego oddaja ja ludzie, ktorych juz zdazyla pokochac (Klementynka zostala zwrocona po 1 dniu!). Nie dali jej szansy na zapoznanie sie z kotem. Powiedzieli WON. A ona nie zawinila... Klementynka akceptuje wszystko co sie rusza: ludzi, dzieci, koty, psy. Przebywa w platnym DT. Calkowity dochod przeznaczony jest na bernardyny w potrzebie (koszt 10 zl/doba). WESPRZYJ KLEMENTYNKE A URATUJESZ DWA PSY![/FONT] [FONT="Georgia"][SIZE="4"]Więcej zdjęć s. 4 i 5 [/FONT] Rozliczenie: DT niedziela - sroda 40 zł wpłata 50 zł. Bernardyny wiszą Klementynce dyche! Quote
anouk92 Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Oto Klementynka. Mam nadzieję że Madallena porobi jej ładniejsze fotki i wstawi ;) Ciotki bardzo prosimy o m=pomoc w opłaceniu DT Klementynki. To było zupełnie nie planowane. Klementynka prosto ze schronu pojechała do DS, niestety została oddana po 1 dniu (Pan był bardzo zakochany w swoim kocie i nie mógł przeżyć że kot nie schodzi z parapetu). Nie miałam serca odwieźć jej do schroniksa. Dobrze że Madallena zgodziłą się ją przyjąć. Bardzo porszę o pomoc w imieniu Klementynki. Quote
Madallena Posted April 19, 2010 Author Posted April 19, 2010 Zdjecia porobie jak wyczyszcze aparat :) po wczorajszej wizycie w schronie zuzyla mi sie cala karta!zakochalam sie...ale Klementynka byla w potrzebie. Zobaczcie jakie cudo :( http://www.dogomania.pl/threads/184013-KSI%C4%98%C5%BBNICZKA-SISI-schroniskowa-PI%C4%98KNO%C5%9A%C4%86-prosi-o-POMOC-W-OG%C5%81OSZENIACH!?p=14519436#post14519436 A z Klementynka zaraz ide na spacer. Nich poznaje ludzi i nei warczy i nie gryzie. Wczoraj jak zostala przywieziona pare razy chciala mnie dziabnac. Biedna sunia, zupelnie zdezorientowana cala sytuacja :( Teraz jest najwiekszym przytulakiem. Lazi za mna jak cien! W nocy spala na poslanku, ale ... juz wie co to lozko i kanapa ;) Quote
Andzike Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Cudny szorsciaczek :D Kibicuję !!! PS. Madallena, nagadałaś Pańciostwu ??:mad: Quote
Madallena Posted April 19, 2010 Author Posted April 19, 2010 e tam biedna! :) Wariatka z niej niesamowita :) Patyk n spacerze i wariactwo! Wariowala tez z Nana a ja? za nimi! bo Klementynka na smyczy. Dobrze, schudne troche ;) Gryzla smycz bo jej przeszkadzala. tzn podgryzala... Teraz lezy...zgadnijcie gdzie ? :D Quote
Madallena Posted April 19, 2010 Author Posted April 19, 2010 Andzike napisał(a):Cudny szorsciaczek :D Kibicuję !!! PS. Madallena, nagadałaś Pańciostwu ??:mad: a jak! powiedzialam dziewczynie, ze takiego narzeczonego to trzeba zmienic i to co zrobil zle wrozy na przyszlosc! Quote
Andzike Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Madallena napisał(a):a jak! powiedzialam dziewczynie, ze takiego narzeczonego to trzeba zmienic i to co zrobil zle wrozy na przyszlosc! I bardzo dobrze !!! Ma "szczescie" ze ją kicia akcpetuje, bo inaczej... ;) Obstawiam, ze Klementynka leży na kanapie czyli psim posłaniu ;) ew. na rózyku ;) Quote
Madallena Posted April 19, 2010 Author Posted April 19, 2010 tak tak! na psim poslaniu czyli na kanapie! lezy rozkraczona. Glowa na kolanach mojej corki, dupa i lapy na poslanku :) Musze szybko zdjecia robic! Quote
Madallena Posted April 19, 2010 Author Posted April 19, 2010 Brzyduli??? ! o nie! to piekna sunia, aczkolwiek z deka nie proporcjonalna, ale nadrabia miloscia i wdziecznoscia ;) A wiecie, ze moja sasiadka tez powiedziala, ze brzydkaale piekna.... e, no co oni powariowali? zdjecia jutro wrzuce. Quote
Madallena Posted April 19, 2010 Author Posted April 19, 2010 Wykapalam wariata! delikatnie, szwow nawet nie zmoczylam. Musialam, ona spi u mnie w lozku. posciel zmienilam, rodzine wymoczylam. Brudas nie kwalifikowal sie do wyrka. Generalnie miewalam brudniejsze brudasy. Ona miala na maxa zabrudzone lapki i podusie. Oczywiscie, ze wariue teraz i wyciera sie we wszystko co napotka na swojej drodze! Popiskuje i chce do mnie na kolana. teraz nie wezme, Klementynko, bo relacje zdaje ciotkom z dogo :) Bawila sie ze szczotka! jak ja czesalam :) Kochane suczysko, na serio kochane! Quote
Awit Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Szwy po sterylce? Ona jest podobna do suni którą poznałam parę dni temu. Państwo po roku chcieli spowrotem oddać ją na paluch, ale jakaś wspaniała pani psa wzięła od nich i zyją sobie już roczek. Quote
Madallena Posted April 19, 2010 Author Posted April 19, 2010 Tak. Po sterylce. Klementynka miala sterylke w czwartek. Obejrzalam szwy, bardzo male i bardzo ladne. Tylko brzuch strasznie taki ... ciemny... Czy ludzie nie zdaja sobie sprawy z tego co robia psu jak zwracaja go do schronu? Nie rozumiem ich podejscia :( Quote
Akrum Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 jestem już jestem u ciebie kochana Klementynko :) wczoraj nie miałam czasu do ciebie zawitać, bo po malizne do Poznania jechałam :) chciałam wkleić kilka zdjęć Klementynki, które do ogłoszeń brałam, ale za nich nie chcą mi dzisiaj wejść na konto fotosika... aj Klementynka miała robione ogłoszenia o tutaj, one były robione 13.04.2010 więc są jeszcze w miarę świeże i aktualne. http://www.eoferty.com.pl/klementynka_mala_i_sliczna_sunia_do_adopcji_180632.html www.kupsprzedaj.pl www.adopcje.org www.kupiepsa.pl www.ofertka.pl www.allezoo.pl www.drobny.pl www.przygarnijzwierzaka.pl www.spacerek.net www.nasipupile.pl www.ojej.pl www.pajeczyna.pl www.pineska.pl www.adopcjapsa.pl www.rozglos.net www.anonseogloszenia.pl www.petsy.pl www.e-zwierzak.pl www.morusek.pl www.adpedia.pl www.petworld.pl www.ogloszenia.aleokazja.pl www.mammisia.pl www.wszystkotujest.pl www.ale.gratka.pl www.przylepa.pl www.zgubiono.pl www.ogloszenia-24h.pl www.cafeanimal.pl www.gumtree.pl Quote
Madallena Posted April 20, 2010 Author Posted April 20, 2010 Dzien dobry mowi Klementynka, ktora za cholere nie chce reagowac na to przydlugie ale bardzo ladne imie :) W skrocie wolam na nia Klema lub Klima, w zaleznosci jak mi sie jezyk ulozy.:cool3: Noc pieknie przespana, u mnie w lozku.:evil_lol: Za to ja? niewyspalam sie!:angryy: Klementynka tak sie rozpychala, ze balam sie, ze spadnie i pol nocy czuwalam. Do tego w standardzie byl moj Pysio (pies :) ) przylazlo nad ranem dziecko, szkoda, ze nie wiecej???:mad: Niestety, pecha mam zawsze takiego' ze te psiury upodobaly sobie moje mieszkanie do zostawiania pakietow :roll: Brazowa, stala kupka Klementynki pieknie prezentowala sie na tle mojej bialej terakoty. :mad: Siku...po co zrobic na rozlozonych podkladach? lepiej siknac na poslanie Nany! nie, nie to male, dla mikroskopa. Najfajniej sika sie na poslanie 100 x 50 ! (czy cos w ten desen;/):mad: Zdjelam jej kaftanik. Skora pieknie zrosnieta, szwow paktycznie nie widac.:loveu: (bardzo ladnie zrobione) Nic nie swedzi, Klementynka w ogole sie szwami nie interesuje.:loveu: spacer: wariowala najpierw z Nana, pozniej spotkalysmy 6 naszych osiedlowych psiakow na lace. Klementynka podjela probe puszczenia ze smyczy. Spisala sie cudownie! zakochala sie z Grecie, ktora usilnie starala sie zaplodnic! (w domu zapladnia Pysia, jak kazdy tymczasowicz ;/):roll: Ten kto konstruowal Klementynke byl na ostrym kacu albo wrecz na bani i zle poskladal puzzle.:evil_lol: Klementynka ma mala glowe, obszerne zebra, szczupla talie, za dlugie lapy a do tego...wielkie stopy! serio, stopki ma wielkosci stop conajmniej owczarka belgijskiego. Duze, szerokie. :lol: Taki maly mutant ;) Czy mowilam juz, ze lazi za mna krok w krok? Nawet siku wczoraj zrobila tam gdzie ja. W lazience! Ja, jak przystalo na czliowieka trzezwego, do kibelka, ona, jak przystalo na kulturalnego psa, na dywanik. :roll:Ale wazne ze w lazience! Kurcze, moze jak zaczne sikac w krzakach, ona szybciej zalapie zalatwianie sie na spacerach?:roll::roll: Quote
anouk92 Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 Czy mowilam juz, ze lazi za mna krok w krok? Nawet siku wczoraj zrobila tam gdzie ja. W lazience! Ja, jak przystalo na czliowieka trzezwego, do kibelka, ona, jak przystalo na kulturalnego psa, na dywanik. :roll:Ale wazne ze w lazience! Kurcze, moze jak zaczne sikac w krzakach, ona szybciej zalapie zalatwianie sie na spacerach?:roll::roll:[/QUOTE] Tylko uważaj na sąsiadów i na straż miejską bo jak Cię złapia to zostaniesz posądzona a) śmiecenie b) rozbieranie się w miejscu publicznym ;) Quote
Akrum Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 Madallena napisał(a):Kurcze, moze jak zaczne sikac w krzakach, ona szybciej zalapie zalatwianie sie na spacerach?:roll::roll: czemu nie :) chcialabym to widzieć ;) Madallena ucząca sikać Klementynkę na trawkę, w krzakach ;) hahaha, uśmiałam się :) Quote
Madallena Posted April 20, 2010 Author Posted April 20, 2010 Jest dobrze. Wlecialam do domu i wyszlam z nia szybciutko. Poniewaz spala caly dzien, nie zrobila niespodzianki. I kupa byla na spacerze! Ona kurcze duze te kupy robi, bo u mnnie micha pelna non stop, wiec podkrada dziewczyna ;) Wieczorem wstawie fotencje ! bo wycyscilam juz aparat :) Quote
Madallena Posted April 20, 2010 Author Posted April 20, 2010 Paula zapisuj :) A Klementyna znowu sie zsikala! tym razem u moich dziewczynek w pokoju! Quote
Recommended Posts