Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich serdecznie. Jestem nową użytkowniczką na forum.
Chciałabym prosić o pomoc w ewentualnym znalezieniu DS dla dwóch szczaniaczków.
W nocy 17/04 mój brat znalazł je w parku w Legnicy. Pieski wyglądają na około 5 tygodni - oba to chłopaki ;) skontaktowałam się z TOZem, który pokryje koszty odrobaczeń, szczepień, odpchleń czy ewentualnego leczenia. Dziś jadę odbrobaczyć chłopaków zobaczymy co powie wet. Niestety nie jestem w stanie zatrzymać u siebie na stałe tych psinek. Mam już 2,5 rocznego psa w typie labradora. Poza tym nie stać mnie na utrzymanie trzech psów. Nigdy nie zajmowałam się organizacją domu dla żadnego psa. Proszę doradźcie co mogę jeszcze zrobić żeby znaleźć im naprawdę odpowiedzialnych właścicieli. Nie wyobrażam sobie nawet oddać ich do schroniska...
Druga sprawa - jak dodać zdjęcia psinek?

Pozdrawiam,
Marta

Posted

mam nadzieję, że dobrze zrobiłam ;) na wszystkich zdjęciach jest tylko jeden psiak. Sprawa jest dosyć dziwna ponieważ kolega brata wziął drugiego pieska a po kilku godzinach przywiózł go do nas. Mogę przesłać więcej zdjęć "braciszków" tak ok. 17. Jak wrócę od weta. ps. wzięłam do pracy aparat ale zapomniałam kabla a te zdjęcia miałam na skrzynce.

Posted

wow spory ten szczylek :)
czikeenek,wyslij mi na maila dorota-m-b@wp.pl te fotki które jeszcze masz,ja spróbuję ściągnąć cioteczki i będziemy kombinowac z ogłoszeniami.dobrze rozumiem,że szczylki będą odrobaczone,odpchlone i zaszczepione a sfinansuje to TOZ?
zachowania Waszego kolegi nie skomentuję :/

Posted

tak dobrze rozumiesz:) godzinkę temu rozmawiałam z babką z TOZu i kazała chłopakom wyrobić książeczki zdrowia:) upewniłam się względem pokrycia kosztów i powiedziała, że wolą zapobiegać bo leczenie jest dużo droższe. Tak więc dziś jadę je odrobaczyć i na przegląd ogólny zobaczymy czy z małymi wszystko w porządku:)
jak tylko wrócę do domu prześlę Ci fotki na maila. Będę tez informowała na bieżąco jaka jest sytuacja. Ogłoszenie ma się pojawić również na allegro i w gazecie wyborczej bodajże, która we własnym zakresie dodatkowo wrzuca informację na ogólnopolskie ogłoszenia :D

Posted

nie wiem na czym to tak naprawdę polega :( maluchy są cały czas u mnie. Możesz podać oficjalnie mój nr telefonu. Chyba, że jesteś w stanie wstawić te fotki również na inne fora. Byłoby genialnie :)

Posted

juhu stawiam się i ja z pomocą. zacznę od początku.
przy wydawaniu psów kieruje się swoimi zasadami a właściwie jedną podstawową :

NIGDY SZCZENIAKÓW NIE DAJE DO BUDY

moje oczekiwania w stosunku do nowego domu to : podpisanie umowy adopcyjnej, pies musi mieć swój kącik w domu, musi mieć codziennie jedzenie (nigdy kaszę) oraz wodę, zapewnione spacery, dużo miłości miłości miłości:)
przeprowadzam krótką rozmowę : czy ktoś miał psa, czy są dzieci, czy wszyscy w domu się na psa zgodzili, na koniec mówię o umowie adopcyjnej.
jeśli domu nie jestem pewna wysyłam kogoś do sprawdzenia (http://mapapomocy.dogomania.pl tu możesz odszukać kogoś do sprawdzenia domku).
będzie Ci dużo łatwiej jeśli określisz sobie co chcesz od nowego domku, wtedy zadajesz pytania.
Łatwiej Ci będzie jeśli dowieziesz psiaka do miejsca zamieszkania (umów się z przyszłym domkiem na zwrot kosztów paliwa)

to chyba tyle , jeśli będiesz chciała o coś mnie spytać pisz na gg 3886784, lub na maila vega19@poczta.onet.pl

jeśli chcesz ja mogę przeprowadzać rozmowy adopcyjne, a Ty zajmiesz się dostarczeniem psiaka do nowego miejsca zamieszkania, ewentualnie po udanej rozmowie podam numer do Ciebie wtedy się umówicie do odbioru.

Posted

jedna psinka znalazła juz domek. Wczoraj obejrzałam DS i właścicieli :) we wtorek po szczepieniu zostanie zabrany na nową drogę życia :) został mi jeszcze jeden maluch (1 strona, 1 zdjęcie - ten bardziej kudłaty). Napiszcie mi proszę czy ktoś umieścił tą informację na innych forach (i na jakich).

Posted

w legnicy w parku?masakra...popytam się po znajomych czy ktos nie chce dużego psiaka-bo mam wrażenie,że to będą duze pieski-cos z ON'ka,albo jeszcze większego kudłacza.