Akrum Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 ok :) ap12-83@o2.pl żaden kłopot, na prawdę :) Quote
hosenka Posted April 27, 2010 Author Posted April 27, 2010 Jupi!!!:D, dzięki wielkie:), właśnie wysyłam maila:D Quote
anouk92 Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 Akrum w ogłoszeniach proszę wstawiaj namiary na hosenkę. Raz jeszcze dziękuję za Twoja niezawodną pomoc - korzystając z okazji czy mogę prosić o odnowienie ogłoszeń Nuki - nikt kompletnie o nią nie dzwoni :( Quote
hosenka Posted April 28, 2010 Author Posted April 28, 2010 muszę Nutkę i siebie pochwalić, choć może nie ma czym ;P, jak pisałam nutka sama zostawać nie lubi, pewnie boi się że człowiek o niej zapomni i bardzo głośno o sobie przypomina:), ale cały czas to z nią trenuje, wychodzę na minute, dwie itd wiecie, wracam jak nie szczeka itd. i dziś wysiedziała 40min bez żadnego protestu, i może dalej by siedziała, ale nie chciałam przedobrzyć i wróciłam do pokoju, podeszłą, po miziać się dała i dalej spać poszła!!!:D, może to przypadek, a może mała wreszcie zaczyna ufać i czuć się bezpiecznie, jupi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:D Quote
hosenka Posted April 29, 2010 Author Posted April 29, 2010 Słuchajcie, sprawy się komplikują, jak pisałam wcześniej jestem studentka i wynajmuję mieszkanie, jak to pod koniec miesiąca właściciel się pojawia żeby dowiedzieć się jak się mieszka i o opłatach przypomnieć;P, No właśnie.... i w takich okolicznościach poznał Nutkę i niby wszystko ok, zrozumiał sytuacje i nawet zaoferował, że popyta wśród znajomych czy ktoś nie chciałby pieska, ale zaznaczył, że muszę jej jak najszybciej znaleźć dom, bo nie może tu zostać, fakt, że umawiałam sie z nim na 1 psa i kota więc muszę się tego trzymać, jeśli ktoś z Wam ma wolny kąt dla Nutki to proszę o kontakt!!!!moje gg 6056219 Quote
Akrum Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 ogłoszenia są już w trakcie tworzenia... hosenka, jak masz czas to pochodź troszkę po innych wątkach i rozpowszechniaj wątek Nutki... zapraszaj tu ludzi, w grupie zawsze więcej pomysłów, poproś _Lare może zrobi ładne allegro dla Nutki, bo ja takich śliczności robić nie umiem. trzeba tu więcej ludzi zwołać i to koniecznie. Quote
hosenka Posted April 30, 2010 Author Posted April 30, 2010 Hej, w wielu miejscach dałam ogłoszenia o Nutce, nie wiem czy mogę tu podawać inne fora i portale internetowe (?), ale w każdym razie rozesłałam juz parę dni temu i nic:(, allegro też założyłam, nic specjalnego ale zawsze coś, niestety tez cisza:(, starm się ściągnąć ludzi, i będę dalej szukać, bardzo dziękuję za pomoc w imieniu swoim i nutki Quote
Akrum Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Ja dałam ogłoszenia Nutki na takich portalach, jak: http://www.eoferty.com.pl/nutka_sunia_w_typie_dalmatynki_szuka_nowego_domu_183060.html www.kupsprzedaj.pl www.adopcje.org – czeka na akceptację www.kupiepsa.pl www.ofertka.pl www.drobny.com.pl www.przygarnijzwierzaka.pl www.spacerek.net www.nasipupile.pl www.ojej.pl www.pajeczyna.pl www.pineska.pl www.adopcjapsa.pl www.rozglos.net www.anonseogloszenia.pl www.petsy.pl www.e-zwierzak.pl www.morusek.pl www.adpedia.pl www.petworld.pl www.mammisia.pl www.wszystkotujest.pl www.ale.gratka.pl www.przylepa.pl www.zgubiono.pl www.ogloszenia-24h.pl www.cafeanimal.pl www.gumtree.pl Quote
hosenka Posted April 30, 2010 Author Posted April 30, 2010 ojej, jak dużo super!!!dzięki w niektórych się zdublowałyśmy ;P (gumtree czy psy do adopcji ale im więcej tym lepiej;P), dałam jeszcze ogłoszenia na goldenline, forum o psach, allegro, no i czekam cały czas aż znajdzie się na stronie fundacji, która zaoferowała pomoc w adopcji Quote
Akrum Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 jak się miewa Nutka?? dzwonił ktoś z ogłoszeń?? bo właśnie sprawdziłam, że dużo osób oglądało ogłoszenia. Quote
hosenka Posted May 4, 2010 Author Posted May 4, 2010 Nutka ma się całkiem nieźle, pokazuje nawet swoja szalona naturę;P (tam pobiegnę, tu patyk komuś zabiorę itd.), z ogłoszeń 3 osoby się odezwały, odpowiedziałam na maile przesłałam dodatkowe fotki i teraz czekam na odzew, mam nadzieję, że komuś już skradła serce;). Quote
Akrum Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 no to badźmy dobrej myśli - musi się udać z tym domkiem dla małej Nutki :) ona zasługuje na najlepszy domek na świecie :) Quote
hosenka Posted May 10, 2010 Author Posted May 10, 2010 Dawno nie pisałam:), w związku z tym, że Nutka nie mogła u nas zostać długo trafiła do dziadków koleżanki, którzy zakochali się wn niej po uszy, jak całe osiedle z resztą;P. nutka jest ulubienicą starszego pokolenia na osiedlu, wszyscy chcą ją podkarmić, pogłaskać i w ogóle. Babcia koleżanki zastrzega sobie poznanie i "prześwietlenie" przyszłych właścicieli, bo jak mówi "byle komu nie odda jej". Nutka ma coś takiego w sobie, że urzeka każdego kto ją spotka. U dziadków zostać na stałe nie może, ze względu na ich wiek, teraz Marta i ja staramy się im pomagać w opiece nad Nutką. Trwają rozmowy z potencjalnymi właścicielami, którzy bardzo są Nutką zainteresowani, więc mam nadzieję, że wreszcie Nutka znalazła swoje miejsce:D. Jak tylko sprawa zostanie zatwierdzona poinformuję Was o tym. Oby jak najszybciej!! Quote
Akrum Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 no to ładne wiadomości :) to ja trzymam kciuki za ten potencjalny domeczek :) Quote
hosenka Posted May 20, 2010 Author Posted May 20, 2010 Nutka nadal bez swojego domu i do tego sprawy się komplikują, jest u dziadków Marty ale zostać tam może do soboty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!nie mam pojęcia co dalej z nią będzie, do siebie jej wziąć nie mogę, Marta ma 3 psy i 4 koty więc też już nie ma jak. Jeśli nie uda nam się znaleźć jej domu DT albo DS do soboty, to wyląduje w hotelu, ale takim o bardzo niskim standardzie (kojec itd.). PROSZĘ POPYTAJCIE CZY KTOŚ NIE MOŻE JEJ WZIĄĆ CHOĆ NA JAKIŚ CZAS!!!!!!Jest zdrowa, ma swoją karmę więc chodzi tylko o kawałek dachu nad psią głową:(. Quote
Akrum Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 a może by spróbować umieścić ją w dt u Owieczki? widziałam gdzieś, że ma wolne 1 miejsce, ale deklaracje trzeba by zebrać. Quote
hosenka Posted May 20, 2010 Author Posted May 20, 2010 Rozmawiałam z Owieczką, ma tu zajrzeć, więc przekonajmy ją, że Nutka jest superowa;P, mam nadzieję, że wszystko przebiegnie pomyślnie :), będę informować Quote
anouk92 Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 A co ze sterylką? Może trzeba już ją umawiac na zabieg i z zabiegu prosto pojedzie do hotelu. Jeśli to owieczki to cioteczka o nią dobrze zadba ;) Quote
hosenka Posted May 20, 2010 Author Posted May 20, 2010 Gdy była u dziadków Marty nie było takiej możliwości, głównie z tego powodu, że nikt z nas nie mógłby tam z nią być po zabiegu a dziadkowie swoje lata mają i raczej nie daliby rady z opieką, teraz jak najbardziej można zrobić zabieg, problem w tym - gdzie ją odwieźć po zabiegu?cały czas czekam na info od Owieczki, Quote
hosenka Posted May 21, 2010 Author Posted May 21, 2010 jutro wieczorem jedzie do Owieczki!!!!!!!!!!!!!!!!!:D Jupi!!!!!!!!!!!!!!!jak wiecie pobyt jest płatny dlatego myślę o zorganizowaniu może jakiejś zbiórki czy zrobienia bazarku, jako że nie ma doświadczenia może ktoś poradzi jak to zorganizować?:)z naszej strony oczywiście wsparcie finansowe jest, ale ogramniczone( studenckie realia:)), fundacja nie jest w stanie pokryć kosztów, na początek mamy, ale myślę już przyszłościowo co by za późno się nie obudzić. A może uda się szybko domek znaleźć i nie będzie aż takiej potrzeby:) Quote
Akrum Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 na początek musiałabyś powysyłać pw do cioteczek z dogomanii, żeby przyszły na wątek i może choć deklarowały po 5 zł miesięcznie, albo chociaż jakieś jednorazowe deklaracje. pochodź też po wątkach i wypłakuj o deklaracje i obecność na wątku. a ile będzie wynosił koszt pobytu u Owieczki? i ile wy deklarujecie miesięcznie?? Quote
Akrum Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 halo, halo co u sunieczki?? tak tu się cicho zrobiło... pojechała gdzieś na dt, czy do hoteliku?? Quote
Recommended Posts