Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Akrum w ogłoszeniach proszę wstawiaj namiary na hosenkę. Raz jeszcze dziękuję za Twoja niezawodną pomoc - korzystając z okazji czy mogę prosić o odnowienie ogłoszeń Nuki - nikt kompletnie o nią nie dzwoni :(

Posted

muszę Nutkę i siebie pochwalić, choć może nie ma czym ;P, jak pisałam nutka sama zostawać nie lubi, pewnie boi się że człowiek o niej zapomni i bardzo głośno o sobie przypomina:), ale cały czas to z nią trenuje, wychodzę na minute, dwie itd wiecie, wracam jak nie szczeka itd. i dziś wysiedziała 40min bez żadnego protestu, i może dalej by siedziała, ale nie chciałam przedobrzyć i wróciłam do pokoju, podeszłą, po miziać się dała i dalej spać poszła!!!:D, może to przypadek, a może mała wreszcie zaczyna ufać i czuć się bezpiecznie, jupi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:D

Posted

Słuchajcie, sprawy się komplikują, jak pisałam wcześniej jestem studentka i wynajmuję mieszkanie, jak to pod koniec miesiąca właściciel się pojawia żeby dowiedzieć się jak się mieszka i o opłatach przypomnieć;P, No właśnie.... i w takich okolicznościach poznał Nutkę i niby wszystko ok, zrozumiał sytuacje i nawet zaoferował, że popyta wśród znajomych czy ktoś nie chciałby pieska, ale zaznaczył, że muszę jej jak najszybciej znaleźć dom, bo nie może tu zostać, fakt, że umawiałam sie z nim na 1 psa i kota więc muszę się tego trzymać, jeśli ktoś z Wam ma wolny kąt dla Nutki to proszę o kontakt!!!!moje gg 6056219

Posted

ogłoszenia są już w trakcie tworzenia...
hosenka, jak masz czas to pochodź troszkę po innych wątkach i rozpowszechniaj wątek Nutki... zapraszaj tu ludzi, w grupie zawsze więcej pomysłów, poproś _Lare może zrobi ładne allegro dla Nutki, bo ja takich śliczności robić nie umiem.
trzeba tu więcej ludzi zwołać i to koniecznie.

Posted

Hej, w wielu miejscach dałam ogłoszenia o Nutce, nie wiem czy mogę tu podawać inne fora i portale internetowe (?), ale w każdym razie rozesłałam juz parę dni temu i nic:(, allegro też założyłam, nic specjalnego ale zawsze coś, niestety tez cisza:(, starm się ściągnąć ludzi, i będę dalej szukać, bardzo dziękuję za pomoc w imieniu swoim i nutki

Posted

ojej, jak dużo super!!!dzięki w niektórych się zdublowałyśmy ;P (gumtree czy psy do adopcji ale im więcej tym lepiej;P), dałam jeszcze ogłoszenia na goldenline, forum o psach, allegro, no i czekam cały czas aż znajdzie się na stronie fundacji, która zaoferowała pomoc w adopcji

Posted

Nutka ma się całkiem nieźle, pokazuje nawet swoja szalona naturę;P (tam pobiegnę, tu patyk komuś zabiorę itd.), z ogłoszeń 3 osoby się odezwały, odpowiedziałam na maile przesłałam dodatkowe fotki i teraz czekam na odzew, mam nadzieję, że komuś już skradła serce;).

Posted

Dawno nie pisałam:), w związku z tym, że Nutka nie mogła u nas zostać długo trafiła do dziadków koleżanki, którzy zakochali się wn niej po uszy, jak całe osiedle z resztą;P. nutka jest ulubienicą starszego pokolenia na osiedlu, wszyscy chcą ją podkarmić, pogłaskać i w ogóle. Babcia koleżanki zastrzega sobie poznanie i "prześwietlenie" przyszłych właścicieli, bo jak mówi "byle komu nie odda jej". Nutka ma coś takiego w sobie, że urzeka każdego kto ją spotka. U dziadków zostać na stałe nie może, ze względu na ich wiek, teraz Marta i ja staramy się im pomagać w opiece nad Nutką. Trwają rozmowy z potencjalnymi właścicielami, którzy bardzo są Nutką zainteresowani, więc mam nadzieję, że wreszcie Nutka znalazła swoje miejsce:D. Jak tylko sprawa zostanie zatwierdzona poinformuję Was o tym. Oby jak najszybciej!!

• 2 weeks later...
Posted

Nutka nadal bez swojego domu i do tego sprawy się komplikują, jest u dziadków Marty ale zostać tam może do soboty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!nie mam pojęcia co dalej z nią będzie, do siebie jej wziąć nie mogę, Marta ma 3 psy i 4 koty więc też już nie ma jak. Jeśli nie uda nam się znaleźć jej domu DT albo DS do soboty, to wyląduje w hotelu, ale takim o bardzo niskim standardzie (kojec itd.). PROSZĘ POPYTAJCIE CZY KTOŚ NIE MOŻE JEJ WZIĄĆ CHOĆ NA JAKIŚ CZAS!!!!!!Jest zdrowa, ma swoją karmę więc chodzi tylko o kawałek dachu nad psią głową:(.

Posted

Rozmawiałam z Owieczką, ma tu zajrzeć, więc przekonajmy ją, że Nutka jest superowa;P, mam nadzieję, że wszystko przebiegnie pomyślnie :), będę informować

Posted

Gdy była u dziadków Marty nie było takiej możliwości, głównie z tego powodu, że nikt z nas nie mógłby tam z nią być po zabiegu a dziadkowie swoje lata mają i raczej nie daliby rady z opieką, teraz jak najbardziej można zrobić zabieg, problem w tym - gdzie ją odwieźć po zabiegu?cały czas czekam na info od Owieczki,

Posted

jutro wieczorem jedzie do Owieczki!!!!!!!!!!!!!!!!!:D Jupi!!!!!!!!!!!!!!!jak wiecie pobyt jest płatny dlatego myślę o zorganizowaniu może jakiejś zbiórki czy zrobienia bazarku, jako że nie ma doświadczenia może ktoś poradzi jak to zorganizować?:)z naszej strony oczywiście wsparcie finansowe jest, ale ogramniczone( studenckie realia:)), fundacja nie jest w stanie pokryć kosztów, na początek mamy, ale myślę już przyszłościowo co by za późno się nie obudzić. A może uda się szybko domek znaleźć i nie będzie aż takiej potrzeby:)

Posted

na początek musiałabyś powysyłać pw do cioteczek z dogomanii, żeby przyszły na wątek i może choć deklarowały po 5 zł miesięcznie, albo chociaż jakieś jednorazowe deklaracje. pochodź też po wątkach i wypłakuj o deklaracje i obecność na wątku.
a ile będzie wynosił koszt pobytu u Owieczki?
i ile wy deklarujecie miesięcznie??

• 3 weeks later...