Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tom, pochwalę się, widziałam "na żywo" Buda, czyli Kenzed Prince of Darkness at Denpower :lol: powiem jedno, wow :bigcool:

Czyżbyś była u Daniela?? Napisz coś więcej!!!!!!!!!!!

Posted

TAAAAK, byłam u Daniela i jestem zachwycona :lol: wszystkie psy ma cudne, jeszcze nigdy nie widziałam tak utytułowanych i pieknych psów w jednym miejscu i czasie :D A Daniel okazał się przesympatycznym starszym panem o ogromnej wiedzy o bullowatych.

A o samych psach- wiedziałam, że są bardzo dobre, świetne, ale one są FENOMENALNE :mdrmed: Bud jest taki, że mi szczęka o bruk klepnęła. Piękny łeb, choć dla ideału mógłby być odrobinę dłuższy, ale spojrzenie tego psa, jego postawa i budowa- boski. Jest to największy bull jakiego w życiu widziałam- jest po prostu ogromny :cooldevi: Wraca teraz, razem z Renatą El Cornijal, do Anglii. Daniel ma też dwa nowe psy- 9miesięczne z wysp, też z kennel Denpower. Oba są świetne, przepiekne, zbudowane idealnie o wspaniałej swobodzie ruchu. Biały jest świetny, a czarny fenomenalny- ale ma jedną wadę- zakręcony ogon :-? Jednak według Daniela jest to pies o absolutnie fenomenalnej głowie i budowie ciała, dlatego chce dać mu szansę...

"Moje" miniaturki są extra- super- boskie :bigcool: wyglądają jak dokładne kopie standardów, czyli dokładnie to, do czego się dąży w miniaturach...

Podsumowując- jestem zachwycona wizytą i planuję już ponowną :cool3:

Posted

Marku, proszę nie dobijaj mnie, zdjęcia nie mam żadnego, jakoś w przyszłym tygodniu Daniel ma mi jakieś przysłać :-? .

Te zdjęcia to mnie do grobu wpędzają, ale obiecuję, że następnym razem zrobię całe mnóstwo 8)

Posted

Jak jesteśmy juz przy mini bulikach to powiedzcie mi ile one powinny ważyć? Bo przeczytałam gdzieś że 8 kg i jakoś trudno jest mi go sobie wyobrazić, skoro Penny ma 4 miesiace i wazy 10.... a taka malutka jest... taki całkiem minimini biliczek? Fascynujące coraz bardziej...

Posted
TAAAAK, byłam u Daniela i jestem zachwycona :lol: wszystkie psy ma cudne, jeszcze nigdy nie widziałam tak utytułowanych i pieknych psów w jednym miejscu i czasie :D A Daniel okazał się przesympatycznym starszym panem o ogromnej wiedzy o bullowatych.

A o samych psach- wiedziałam, że są bardzo dobre, świetne, ale one są FENOMENALNE :mdrmed: Bud jest taki, że mi szczęka o bruk klepnęła. Piękny łeb, choć dla ideału mógłby być odrobinę dłuższy, ale spojrzenie tego psa, jego postawa i budowa- boski. Jest to największy bull jakiego w życiu widziałam- jest po prostu ogromny :cooldevi: Wraca teraz, razem z Renatą El Cornijal, do Anglii. Daniel ma też dwa nowe psy- 9miesięczne z wysp, też z kennel Denpower. Oba są świetne, przepiekne, zbudowane idealnie o wspaniałej swobodzie ruchu. Biały jest świetny, a czarny fenomenalny- ale ma jedną wadę- zakręcony ogon :-? Jednak według Daniela jest to pies o absolutnie fenomenalnej głowie i budowie ciała, dlatego chce dać mu szansę...

"Moje" miniaturki są extra- super- boskie :bigcool: wyglądają jak dokładne kopie standardów, czyli dokładnie to, do czego się dąży w miniaturach...

Podsumowując- jestem zachwycona wizytą i planuję już ponowną :cool3:

Sajko, ale Ci zazdroszczę!!!! :watpliwy:

Posted

Tom- i masz czego zazdroscic 8) bylo pieknie, psy piekne, pan przesympatyczny, malzonka wiecznie usmiechnieta :lol: no po prostu wielkie marzenie sie spelnilo. i wiedza Daniela o bullach, jego podejscie do hodowli, doswiadczenie, spojrzenie na psy- rewelacja :D

Marta- mini nie maja okreslonej wagi, opis jej w standardzie jest podobny jak dla standardow, czyli wrazenie maksymalnej wagi przy wspanialej budowie i sprawnosci psa. Wzrostem sa rzeczywiscie malutkie- ok. 35cm (chociaz tegoroczny zwyciezca swiata ma ponad 36cm), ale nie sa na pewno drobniutkie :biggrina: Jak staly "moje" mini przy Budzie- to wygladaly jak jego mlodziutkie dzieciaki. Jak popatrzysz na najlpesze mini- to sa to dokladne, proporcjonalnie! mniejsze kopie standardow. Ze slabszych linii dosyc czesto jeszcze wychodza miniatury w "typie teriera".

Tom- i jest jeszcze gorsza wiadomosc, Daniel jako swoj protest przeciwko prawu niemieckiemu stwierdzil, ze nigdy juz nie pokaze swoich psow w Niemczech :roll: czyli szansa zobaczenia jego bulli to Hiszpania- lacznie z europejska w przyszlym roku w Barcelonie, i ewentualnie Wielka Brytania- jak psy sa tam czasem na goscinnych wystepach.

Posted

I jeszcze dodam- nie tylko widzialam Buda, ale sie z nim bawilam, a pozniej prowadzenie go na smyczy skonczylo sie gustownym rajdem po betonie na pietach. Ale bylo warto :bigcool:

Posted

Buldogu, ten protest to nie moj tylko Daniela, a az takiego wplywu na niego nie mam, zeby przekonac go, ze to bez sensu :wink: 8)

stwierdzil, ze nigdy nie bedzie wystawial w Niemczech, bo to powinna byc tylko i wylacznie jego sprawa, ze ma bulla. Dlatego tez w tym roku zadnego psa nie przywiozl na swiatowa. Jego decyzja :)

Posted
Wzrostem sa rzeczywiscie malutkie- ok. 35cm (chociaz tegoroczny zwyciezca swiata ma ponad 36cm)

Sajko ja oglądałem tegorocznego Zw. Świata z bliska i mi wydał się strasznie malutki. Oprócz tego, że był naprawdę rewelacyjny. (zdjęcie na mojej stronie).

Posted

Tom, Rhino ma dokladnie 36,7cm w klebie. Czyli troszke wiecej niz wedlug idealu. Ale ladniuitki jest, chociaz wedlug mnie do Aluego to mu troche brakuje :lol:

Buldog- podzielam zdanie, ale wplywu na te decyzje Daniela nie mam. A szkoda, bo by mozna bylo piekne psy troche blizej Polski poogladac :smokin:

Posted

Tom, Rhino ma dokladnie 36,7cm w klebie. Czyli troszke wiecej niz wedlug idealu. Ale ladniuitki jest, chociaz wedlug mnie do Aluego to mu troche brakuje :lol:

Buldog- podzielam zdanie, ale wplywu na te decyzje Daniela nie mam. A szkoda, bo by mozna bylo piekne psy troche blizej Polski poogladac :smokin:

Posted

Opisze to tak- Daniel jest bardzo chetny do podrozowania i sedziowania w innych krajach. Dopiero co wrocil ze Stanow, w przyszlym roku na pewno bedzie w Austrii i Szwecji. wiec jak ktos by wpadl na swietny pomysl i go zaprosil, kto wie, kto wie :wink:

Buldogu, a z Niemcami to nie chodzi o to, ze ktos mu robil kiedys jakies problemy, ale o nastawienie do tego i nie sadze, zeby w jakikolwiek sposob dalo sie to zmienic. :(

Posted

Sajko, oglądałam zdjęcia tylko angielskich mini buli (tzn. z wysp) i gdybym nie wiedziala co oglądam to bij zabij a nie domyśliłabym się, że to mini. Nie widziałam natomiat naszych krajowych. Gdzieś przeczytałam, ze angielski standard przewiduje 8 kg. średnio (???). Dlatego pytam o tą wagę.

Posted

W standardzie jest okreslony tylko wzrost- do 35.5cm. Ponieważ rasa jest nadal w fazie dynamicznego rozwoju, piękne psy mogą mieć troszkę więcej.

"Moja" hodowla to El Cornijal :lol: , hiszpańska. www.elcornijal.com

właściwie bazują na psach brytyjskich. W Polsce znajdziesz interchampionke z "Aksjomat" i niedługo będzą co najmniej dwa nowe importy- jeden z Estonii z hodowli "Mooncraft" i drugi z Anterrabae Memorial z Niemiec.

pozdrawiam i niestety muszę się z Wami pożegnać do soboty (najprawdopodobniej), ale od soboty chętnie powrócę do rozmowy na interesujący mnie temat 8)

Posted

A ja sie normalnie zakochalam :iloveyou:

Zaczynam odkladac pieniazki na mini bulla. A Bud jest przesliczny, swietnie sie porusza i w ogole - cudo!

Stronka tez fajna, bez zbednych rozpraszaczy uwagi.

Posted

Wróciłam :lol:

Stronka Daniela jest fajna, ale w niektórych miejscach nieaktualna. Po prostu nie robi jej sam, a ten kto powinien ją aktualizować, trochę nie ma czasu.

Jak ktoś będzie miły i wstawi tu fotkę to Wam pokażę głowkę nowej suńki standarda, 4 miesiące ma niecałe. 8) Mnie się bardzo podoba...

Posted

Szanowny Panie Buldogu,

dziekuję oficjalnie z tego miejsca. :thumbs:

Jak już napisałam, to jest nowa ślicznotka wyhodowana przez Daniela. Ma teraz około 4 miesięcy (chyba że mi się coś popykało, ale mam nadzieję, że nie) :bigcool: i ma cudownie całuśny charakterek :calus:

jak będę miała więcej zdjęć to może dzięki uprzejmości Szanownego Pana Buldoga będę w stanie się nimi z Wami podzielić :beerchug: jestem Ci dłużna duże...zimne...z pianką...

Posted

Cudenko! Glowe ma az taka... nie wiem jak to nawet nazwac - orla? Mocno zagieta i uwypuklona.

Fantastyczna po prostu i jeszcze w moim wymarzonym umaszczeniu. Chyba pofarbuje moja blondyne ;)