Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

czesc:))

Basia a gdzie ja dostalas? i ile kosztuje? ja ja widzialem jak Grzes byl w Dziergowicach, bylem w srode w empiku ale jej nie widzialem, dajcie mi jakies namiary. plizzzzzzzzzz :)

Posted

Rav, ja kupiłam w moim oddziale ZK, ale widziałam ją też na wystawach. Prawdę mówiąc nie spodziewam się jej zobaczyć w normalnej księgarni :( Obym się myliła...

Może poszukaj na necie. Jak ja coś znajdę to napiszę :wink:

Posted

Ja tez mam tę książkę. Miałą premierę wydawnicza na klubówce w Lodzi we wrzesniu. Nabylismy kilka egzemplarzy i dołączalismy do nagród na uciągach w Łodzi. Ale ale....

szczerze mówiąc książka jest baaaaardzo amatorsko wydana i tak tez napisana. Wygląda jak nieudolnie złozony bryk szkolny, a jakość druku i fotek jest kiepska. Doceniam próbę uporzadkowania historii maszerstwa polskiego, ale jest ona nieco wybiórcza i chaotyczna. To taki spis i opis polskich zawodów zaprzegowych do roku 2001 wraz z listą maszerów. Niestety, zarówno jedno jak i drugie jest niepełne. Mam tę pozycję w domu, ale moich oczekiwań nie spełniła. Nic nie wniosła, maszerzy którzy nie znajda tam swojego nazwiska, nie znajdą nic ponadto. A szkoda, wysiłku, który z pewnościa p. Boryczko poświęcił ksiazce.

U nas w oddziale ZK tez jest i kosztuje 15 zł. Podejrzewam więc, że jest wszędzie.

Posted

ewaka; a mnie się książka bardzo podoba :) . Owszem jakość zdjęć i druku może nie jest zachwycająca, ale myślę, że to nie jest istotne. Przypuszczam, że gdyby książka była wydana na papierze kredowym z kolorowymi zdjęciami itp. jej cena byłaby dużo wyższa.

Poza tym dowiedzialam się z niej wiele o organizacji sportu zaprzęgowego w Polsce. Pomimo iż interesuję się tym tematem już ładny kawał czasu, znalazłam tak kilka nowych informacji.

O wystawach i sprawach z nimi związanych mogę poczytać w różnych pismach; o zawodach, zaprzęgach, maszerach itp. rzeczach niestety jest baaardzo mało publikacji, czego bardzo żałuję :(

• 2 weeks later...
Posted

Ja również mam tę książkę ( z dedykacją samego autora :) ).

Co do zawartości merytorycznej ...hmm, mam oczywiście pewne zastrzeżenia, ale... Braki w zestawieniach wyników i maszerów wzięły się najprawdopodobniej z tego, że niektórzy organizatorzy nie przesyłali sprawozdań z zawodów do Komisji Psów Zaprzęgowych. To min. właśnie na podstawie tych sprawozdań powstała książka. A poza tym jest to na razie jedyna publikacja tego typu. Jeżeli ktoś ma ochotę i materiały to... huskomaniacy na pewno kupią kolejną książkę o swoich milusińskich i przygodzie z nimi :)