Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Andzike']Zupełnie inny pies... Mówcie co chcecie, ale ja wolę kudłaczki ;)[/QUOTE]

Oni chyba tez woleli go włochatego, ale tak było wskazane ze względu na stan jego włosa.
Teraz za to odrośnie ładnie zregenerowany ;)

• Replies 114
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='mitheithel']Oni chyba tez woleli go włochatego, ale tak było wskazane ze względu na stan jego włosa.
Teraz za to odrośnie ładnie zregenerowany ;)[/QUOTE]

No tak, wiem, że to dla jego dobra :) Jeszcze będzie pięknym włochaczem :D A "na sznaucerka" też prezentuje się bosko :)

• 2 weeks later...
Posted

A widziałam przystojniaka tego weekendu;)
Wygrzewał się w ogrodzie w słoneczku i bacznie obserwował okolice.
W niedziele wybrał się na rowerą przejażdżkę ze swoim Państwem, zajmując miejsce w koszyku.
Jest coraz bardziej otwarty i ufny:loveu:

O fotki poproszę ich na dniach!

• 1 month later...
Posted

mitheithel napisał(a):
A widziałam przystojniaka tego weekendu;)

O fotki poproszę ich na dniach!

mitheithel widziałaś Ediego ? Masz te obiecane zdjęcia ? :)

Posted

Ediego widzę teraz codziennie. To juz nie ten piesek. Całkowicie się zaadoptował, jest tylko wesolutki, nie ma w nim nic ze starego Ediego, który na pewne rzeczy reagował lękiem.
Kocha swoich ludzi bezgranicznie, a oni jego chyba jeszcze bardziej.
Na początku miał zakaz wchodzenia na sofy, na łóżko w og,ole nie było mowy... Przychodzę ostatnio w odwiedziny, a on wyciągnięty leży na kanapie. I pytam, że chyba nie tak miało być?
Na co Marta:" tak go kochamy, a do tego jest tak grzeczny, że nie potrafimy mu odmówic odrobiny przyjemności" i wzruszyła bezradnie ramionami... ;P

Edi teraz przebywa na wakacjach, wraca za chyba 10 dni. Wstepnie mieli jechac gdzies za granicę, ale zrezygnowali i pojechali nad polskie morze, żeby Edi mógł im towarzyszyć :)
Fotki mialabym juz dawno, ale nie maja ich jak zrzucić na kompa (jakieś problemy z aparatem). Chyba sama się tym zajmę i cyknę mu kilka po powrocie (będzie prościej);)

Z tego co wiem w ubiegły weekend mial niemiłe spotkanie z kocurem na wsi u rodziców Marty, bo mały nabrał na tyle pewności siebie, że startuje do wszystkich zwierzaków z mordką. Mam nadzieję, że to będzie dla niego nauczka...
Gdyby nie to , że mój ogromny Bastek jest totalną ciapą i nie oddaje mniejszym, to też nie raz dostałby Edi po tyłku ;)

• 3 weeks later...
Posted

dziś wieczorem będą juz na stówkę!;)

jak nie dotrzymam słowa wyslijcie posilki w nasze strony:cool3:

Edi wrócil, ja aparat też mam sprawny, więc zajme sie tym jak wyjdę ze swoimi psiakami na wieczorny spacerek!

• 5 weeks later...
Posted

Edek nabrał ogromnej pewności siebie.
Na spacery także chodzi już luzem, bacznie podążając za swoimi właścicielami.

Ale co nowego?
- Odezwał się w nim instynkt łowiecki z ukierunkowaniem na jeże:p
Nie ma opcji do odwołania go bez "rękoczynów" od biednego jeża, którego już wypatrzy!:evil_lol:

Posted

Ha, to tak jak Dzidzius (tylko, ze on jest wielkosci malego slonia) - potrafi skubany wyniuchac jeza w nocy w krzakach i nagle robi siup i wylania sie z gestwiny z kolczasta kulka w mordzie... nie ma bata, zeby po dobroci zdobycz wypuscil - ostatnio poskutkowalo zatkanie mu nosa ;) na szczescie do tej pory (tfuu, tfuu) zadnemu nic sie nie stalo, aczkolwiek nie obylo sie bez ogladania przy swietle komorki brzucha jednemu wkurzonemu jezowi :) /Agnieszka