E-S Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 mgie napisał(a):No prawie jak bracia :shock: Żebyś wiedziała, ja jak wpadłam na wątek Cwaniaczka, to byłam pewna, że to Fin ze zmienionym przez DT imieniem, weszłam na Ostrów, a Fin siedzi dalej w schronie. Dopiero jak się porówna zdjęcia to widać, że to inne psy, ale strasznie podobni :) Przepiękne chłopaki :) Może Paulina tu wpadnie to coś popisze o Finku i jakieś inne jeszcze zdjęcia wstawi, może drugi domek weźmie Finka ... Quote
Paulina87 Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Mam jeszcze takie zdjęcie Finka Finek trafił do schroniska po wypadku, początkowo miał problemy z ustaniem na tylnych łapkach. Na szczęście łapki nie były złamane a jedynie przetrącone i Finek już prawie normalnie chodzi (troszeczkę jeszcze zarzuca). Początkowo spędzał czas w pomieszczeniu gospodarczym wśród pracowników, potem w szpitaliku a teraz jest już na kojcach zewnętrznych. Z psami dogaduje się bez problemu. W stosunku do ludzi jest łagodny i przyjaźnie nastawiony. Jest mały około 25-35 cm w kłębie. Waga ok. 10 kg. Niestety innych zdjęć nie posiadam bo jak byłam ostatnio w schronisku to Finek był w szpitaliku. A teraz w ten weekend jadę do Krotoszyńskiego schroniska robić zdjęcia a potem jadę jako wychowawca na wycieczkę i nie będę miała kiedy wpaść do schronu naszego... chociaż, chociaż ... może ;) Quote
mitheithel Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 ufff troche mi ulżyło :lol: Bo jak sie okaże, że Cwaniak zostaje u tamtej pani, to myslę , że Marta z męzem zdecyduja sie na niego;) zaraz im o nim napisze i pokaze tego sobowtora:evil_lol: Quote
ostatniaszansa Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Ale numer - Cwaniak ma brata i nic nie powiedzial.../Agnieszka Quote
mitheithel Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 mail w od zaintersowanych Cwaniakiem Państwa: "Droga Kingo , jeżeli będziemy mieli pecha z cwaniakiem to bardzo chętnie wezmiemy wtedy Finka :) Napisz proszę jeszcze coś więcej na temat tego pieska czy jest agresywny (...) Pozdrawiam;)" :lol::lol::lol::lol: Quote
mgie Posted April 22, 2010 Author Posted April 22, 2010 mitheithel możesz powiedzieć pani Marcie,że Cwaniaczek jest ich! :):) Dzwoniła do mnie Fosia i Dżekuś pani nie ma nawet czasu spotkać się na wizytę,bo zajęta jest nowym mieszkaniem ... Więc ciekawe jakby znalazła czas dla psa ... Na koniec powiedziała,że jak nie Cwaniak to weźmie sobie psa z innego miejsca. mitheithel więc tak jak pisałyśmy wcześniej Pani może odebrać psa osobiście w środę albo coś wymyślimy z transportem do Poznania. Na transportowym czytałam,że jutro ktoś jedzie z Warszawy-do Poznania Quote
mitheithel Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Marta jest niezastapiona:lol: Na tą wiesc napisala: "Tylko mnie kochaj... : ) ) ) Ufffff" zaraz dogadam się z nia co z transportem, acha i pytała ,czy są jakieś koszty, które trzeba wniesc za pieska? Bo pomyslalam, ze jesli nie, to moze warto podrzucic im konto jakiegos schroniska czy fundacji na dobrowolna wplate ( w koncu na biednych nie trafilo):eviltong: Quote
mgie Posted April 22, 2010 Author Posted April 22, 2010 [quote name='mitheithel']Marta jest niezastapiona:lol: Na tą wiesc napisala: "Tylko mnie kochaj... : ) ) ) Ufffff" zaraz dogadam się z nia co z transportem, acha i pytała ,czy są jakieś koszty, które trzeba wniesc za pieska? Bo pomyslalam, ze jesli nie, to moze warto podrzucic im konto jakiegos schroniska czy fundacji na dobrowolna wplate ( w koncu na biednych nie trafilo):eviltong: No i będzie miała swojego wymarzonego cwaniaczka :eviltong: Z tego co wiem jest drobna opłata ale to niech się wypowie ostatniaszansa :p Quote
ostatniaszansa Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Za pieska osoby adoptujace placa 40zl (w tym jest oplata za szczepienie, ktore piesek ma oraz za czipa, ktorego rowniez posiada i ma w ksiazeczce - generalnie to bardziej koszty jakie ponieslismy, a nie oplata, jak sie dorzuci do tego wizyte u weta , lekarstwo do uszu i odobaczenie), jak ktos sobie zyczy powiekszyc datek, co bysmy mieli na kolejne czipy i szczepienia, to pieknie dziekujemy i doceniamy :):):) /Agnieszka Quote
marlenka Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 mitheithel napisał(a):Marta jest niezastapiona:lol: Na tą wiesc napisala: "Tylko mnie kochaj... : ) ) ) Ufffff" zaraz dogadam się z nia co z transportem, acha i pytała ,czy są jakieś koszty, które trzeba wniesc za pieska? Bo pomyslalam, ze jesli nie, to moze warto podrzucic im konto jakiegos schroniska czy fundacji na dobrowolna wplate ( w koncu na biednych nie trafilo):eviltong: No wreszci ejakies dobre wieści . Cwaniak pakuj się chłopie :) Quote
mgie Posted April 23, 2010 Author Posted April 23, 2010 Poprzedni kudłacz Gucio znalazł już dom,a wyglądał tak http://img294.imageshack.us/img294/1475/gucioo5.jpg Dzisiaj przyszedł mail w jego sprawie,tak więc zaproponuje Finka. Quote
mitheithel Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Cwaniaka Marta odbierze osobiście w Warszawie, w najbliższą środę:) Czekam tylko na numer kontaktowy osoby bezpośrednio zajmującej się psem,żeby dziewczyny mogły się już między sobą kontaktować co do spotkania i miejsca odbioru Cwaniaczka:multi: Quote
marlenka Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 mitheithel napisał(a):Cwaniaka Marta odbierze osobiście w Warszawie, w najbliższą środę:) Czekam tylko na numer kontaktowy osoby bezpośrednio zajmującej się psem,żeby dziewczyny mogły się już między sobą kontaktować co do spotkania i miejsca odbioru Cwaniaczka:multi: Cudnie cwaniak bedzie miał super domek !!!!!! Quote
E-S Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 [quote name='mgie']Poprzedni kudłacz Gucio znalazł już dom,a wyglądał tak http://img294.imageshack.us/img294/1475/gucioo5.jpg Dzisiaj przyszedł mail w jego sprawie,tak więc zaproponuje Finka. Skąd te piękne, złote, kudłate psy sobowtóry się biorą ??? Quote
Andzike Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 marlenka napisał(a):Cudnie cwaniak bedzie miał super domek !!!!!! Suuuuper :)) Bardzo się cieszę:D Quote
mgie Posted April 23, 2010 Author Posted April 23, 2010 mitheithel napisał(a): Czekam tylko na numer kontaktowy osoby bezpośrednio zajmującej się psem,żeby dziewczyny mogły się już między sobą kontaktować co do spotkania i miejsca odbioru Cwaniaczka:multi: Telefon będzie wieczorkiem tylko mi Agnieszka napisze. :) E-S napisał(a):Skąd te piękne, złote, kudłate psy sobowtóry się biorą ??? Te trzy psy z Boguszyc były mniej więcej w tym samym wieku ... Myślę,że to był jeden miot urodzony w Boguszycach niestety :roll: Quote
ostatniaszansa Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 tego niestety sie nie dowiemy, możemy domniemywać , zapraszam na wybieg Klonów :( plus wybiegi z psami,ktorymi częściowo teraz zajmuje sie MK. Szlag trafia wrrrr. Jeszzce jedna informacja o Cwaniaczku vel Kapselku, boi się huków, wystrzałów. Ktos hucznie wyprawiał urodziny? imieniny ? Z petardami . Na spacerze zawiesił się i wtulil między nogi, widać było, że jest przestraszony, zdezorientowany. E Quote
Andzike Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 Pewnie ma jakieś złe skojarzenia :( chociaż chyba wiele psów się tego boi :/ moją pseudo jamniczkę (za TM) przed Sylwestrem musieliśmy faszerować prochami... a burze wyczuwała, gdy zaczynała się ona na Śląsku ;) Quote
mitheithel Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 ostatniaszansa napisał(a): Jeszzce jedna informacja o Cwaniaczku vel Kapselku, boi się huków, wystrzałów. Z petardami . Na spacerze zawiesił się i wtulil między nogi, widać było, że jest przestraszony, zdezorientowany. E To wcale nie jest jeszcze taka straszna reakcja, w domu gdy będzie czuł się bezpieczny da się nad tym zapanować na pewno!:) Quote
mgie Posted April 25, 2010 Author Posted April 25, 2010 mitheithel napisał(a):To wcale nie jest jeszcze taka straszna reakcja, w domu gdy będzie czuł się bezpieczny da się nad tym zapanować na pewno!:) Doszedł telefon na PW? ;) Quote
mitheithel Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 mgie napisał(a):Doszedł telefon na PW? ;) Doszedł i trafił już do głównych zainteresowanych! :) Teraz ja czekam już na informację, że Cwaniak jest w nowym domku i jak się sprawuje. A w czwartek będę w domu i złoże im wizytę osobiście, żeby poznać nowego domownika:cool3::cool3: Quote
ostatniaszansa Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 To my juz informujemy Cwaniaczka, zeby wypolerowal pazurki i czekal na nowych Panstwa :) /Agnieszka Quote
ostatniaszansa Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 P.S obecni opiekunowie z dt bardzo przejęci :) będzie ponowna kąpiel i malutkimi kroczkami wyczesują , wyczesują , chcą aby Cwaniaczek jak najlepiej się w środę zaprezentował . Mamy jeszcze jedną dobrą wiadomość z Boguszyc . Wyjechała sunia o imieniu Uszko,kilka lat bez przydziału opiekuna, egzystowała na korytarzu w domu, nie raz pogoniła nam "kota" :) ba nawet CC zagoniła do łazienki A dzisiaj ... nie tylko dała się spokojnie pogłaskać, ale i dała się pomiziać po brzuszku :) pierwszy raz widzieliśmy ją uśmiechniętą, spokojną. Quote
Recommended Posts