Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 719
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dołączam do watku i tak jak obiecałam jeszcze dziś porobię Tusi trochę ogłoszeń. Od jutra codziennie będę jej robiła ogłoszenie na cafeanimal. Monday przepraszam, że Ci nie odpisałam, ale miałam uszkodzony router od netu i miałam problem z odbieraniem wiadomości a co dopiero z odpisywaniem, ale juz mam nowy:)

Posted

Bardzo dziękuję. Może w końcu Tusia znajdzie swoje miejsce. Ona już zaczęła piąty miesiąc i wymienia już ząbki. Przednie ma zupełnie nowe, bielutkie.

Posted

Może pomyślicie o sterylce przed pierwszą cieczką...?
Jako niezaduży piesek, to ona ok 7miesiąca moze cieczkę dostać....będzie problem z jej izolowaniem (choć do tego czasu to tak czy tak opuści już Annę)

Posted

Tusia nie bedzie miala sterylki przed pierwsza cieczka - nie zgadzamy sie na to. Jezeli bedzie problem z jej izolowaniem (a pewnie bedzie, jesli dostanie cieczki), zabierzemy ja od Anny, aby nie robic jej wiecej klopotow./Agnieszka

Posted

A dlaczego nie zgadzacie się na sterylkę przed cieczką?
Czy jest dla Tusi innne DT? Czy ma wrócić do Boguszyc? AnnaA włożyła w nią sporo pracy i szkoda by było to zmarnować umieszczając ja znowu w Boguszycach...

P.S Dałam ogłoszenie o Tusi znowu do naszej gazety.

Posted

Tusia do Boguszyc nie wroci, nie ma takiej mozliwosci. Jezeli chodzi o sterylizacje przed pierwsza cieczka - rozmawialam z lekarze wet, ktory leczy moja sunie i jest temu przeciwny - sunia nie zdazy sie prawidlowo rozwinac. Akurat jesli chodzi o Tusie najwazniejsza sprawa jest teraz znalezienie domu, a nie przytaczanie argumentow za i przeciw tak wczesniej sterylce, ale potworze raz jeszcze - nie zgadzamy sie na tak wczesna sterylke. /Agnieszka

joanna83 napisał(a):
A dlaczego nie zgadzacie się na sterylkę przed cieczką?
Czy jest dla Tusi innne DT? Czy ma wrócić do Boguszyc? AnnaA włożyła w nią sporo pracy i szkoda by było to zmarnować umieszczając ja znowu w Boguszycach...

P.S Dałam ogłoszenie o Tusi znowu do naszej gazety.

Posted

Przyszła karma dla Tusi, przyszły puszki i witaminy. Nie ma dołączonej faktury. Poprzednia fakture wyślę zaraz jak tylko dostanę samochód z reperacji.
Co do sterylki nikt nie ma zamiaru się upierac. Pies jest własnością Fundacji i nic bez zgody Fundacji nie będzie robione.

Posted

Miałam wiadomośc na PW, że dziewczyny z Fundacji już szukaja kogoś na wizytę. Czekamy na rozwój wypadków.
Domek przy pierwszym kontakcie jest obiecujący.

Posted

Wizyta przedadopcyjna odbyla sie wczoraj. Niestety nie jest to dobry domek dla Tusi. W mieszkaniu o powierzchni ok 40m mieszka 6 osob i Panstwo absolutnie nie zgadzaja sie na wysterylizowanie Tusi, gdyz jest to "sprzeczne z natura". Bardzo dziekujemy Agnieszce z Rady za tak szybkie sprawdzenie domku (przy Dzidziusiu czlowiek zostaje ekspertem od przyjmowania psow ze schroniska), ale szukamy dalej :( /Agnieszka i Ewa

Posted

Ja też mówiłam o sterylce i nie było odmowy. Sam argument, że jest "sprzeczne z naturą" załatwia sprawę. Podczas rozmowy odebrałam panią w takim razie błędnie. W każdym bądż razie 6 osób w małym mieszkanku i szczeniak to faktycznie trochę przesada. Ale oni mówili, że mieli psa. Jak to się tam wszystko zmieściło? No to szukamy dalej. Może w końcu ta nieszczególna passa dla Tusi się skończy.
A Tusia robi się coraz bardziej otwarta z tym, że odskakuje jak sie chce ją pogłaskac ale sama włazi na kanapę jak ma na to ochotę.

Posted

Jest nowy domek dla Tusi. Wprawdzie w Gliwicach ale to drobiazg. Damy radę.Wysłałam na pw namiary na domek. Prosze o zorganizowanie wizyty przedadopcyjnej.

Posted

AnnaA napisał(a):
Jest nowy domek dla Tusi. Wprawdzie w Gliwicach ale to drobiazg. Damy radę.Wysłałam na pw namiary na domek. Prosze o zorganizowanie wizyty przedadopcyjnej.

Hm...szkoda, że ten domek to nie był już w niedzielę :)
Pojechałaby razem z Lusią.

Oby to był ten dom.

Posted

Dzięki Mondey. Udało sie usunąc cały post. Powtarzam więc, ze zgłosił sie następny chętny domek, tym razem z W-wy. Szczegóły podam na pw do Fundacji.