ostatniaszansa Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 to zaraz robie zamowienie, dorzucimy jakies puszeczki co by Mala nudno nie miala :) /Agnieszka Quote
tula Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 Dołączam do watku i tak jak obiecałam jeszcze dziś porobię Tusi trochę ogłoszeń. Od jutra codziennie będę jej robiła ogłoszenie na cafeanimal. Monday przepraszam, że Ci nie odpisałam, ale miałam uszkodzony router od netu i miałam problem z odbieraniem wiadomości a co dopiero z odpisywaniem, ale juz mam nowy:) Quote
Monday Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 ok...:) Mam nadzieję, że Tusia znajdzie dom. Znów puszczę ją do warszawskiej oferty na 3 emisje... Quote
AnnaA Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 Bardzo dziękuję. Może w końcu Tusia znajdzie swoje miejsce. Ona już zaczęła piąty miesiąc i wymienia już ząbki. Przednie ma zupełnie nowe, bielutkie. Quote
Monday Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 Może pomyślicie o sterylce przed pierwszą cieczką...? Jako niezaduży piesek, to ona ok 7miesiąca moze cieczkę dostać....będzie problem z jej izolowaniem (choć do tego czasu to tak czy tak opuści już Annę) Quote
ostatniaszansa Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 Tusia nie bedzie miala sterylki przed pierwsza cieczka - nie zgadzamy sie na to. Jezeli bedzie problem z jej izolowaniem (a pewnie bedzie, jesli dostanie cieczki), zabierzemy ja od Anny, aby nie robic jej wiecej klopotow./Agnieszka Quote
joanna83 Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 A dlaczego nie zgadzacie się na sterylkę przed cieczką? Czy jest dla Tusi innne DT? Czy ma wrócić do Boguszyc? AnnaA włożyła w nią sporo pracy i szkoda by było to zmarnować umieszczając ja znowu w Boguszycach... P.S Dałam ogłoszenie o Tusi znowu do naszej gazety. Quote
Monday Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 joanna83 napisał(a): P.S Dałam ogłoszenie o Tusi znowu do naszej gazety. Fajnie...może ktoś się zgłosi. Nie ma co dyskutować o sterylce... Quote
ostatniaszansa Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 Tusia do Boguszyc nie wroci, nie ma takiej mozliwosci. Jezeli chodzi o sterylizacje przed pierwsza cieczka - rozmawialam z lekarze wet, ktory leczy moja sunie i jest temu przeciwny - sunia nie zdazy sie prawidlowo rozwinac. Akurat jesli chodzi o Tusie najwazniejsza sprawa jest teraz znalezienie domu, a nie przytaczanie argumentow za i przeciw tak wczesniej sterylce, ale potworze raz jeszcze - nie zgadzamy sie na tak wczesna sterylke. /Agnieszka joanna83 napisał(a):A dlaczego nie zgadzacie się na sterylkę przed cieczką? Czy jest dla Tusi innne DT? Czy ma wrócić do Boguszyc? AnnaA włożyła w nią sporo pracy i szkoda by było to zmarnować umieszczając ja znowu w Boguszycach... P.S Dałam ogłoszenie o Tusi znowu do naszej gazety. Quote
AnnaA Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 Przyszła karma dla Tusi, przyszły puszki i witaminy. Nie ma dołączonej faktury. Poprzednia fakture wyślę zaraz jak tylko dostanę samochód z reperacji. Co do sterylki nikt nie ma zamiaru się upierac. Pies jest własnością Fundacji i nic bez zgody Fundacji nie będzie robione. Quote
AnnaA Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 Dzwoniła pani z W-wy chętna na adopcję Tusi. Proszę o wizytę przedadopcyjną. Dane do kontaktu z panią podałam na pw do Fundacji. Quote
Monday Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 ŁAŁ :) Czy fundacja zajmie się już organizacją osoby na wizytę? Trzeba to wszystko szybko zorganizować. Quote
AnnaA Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 Miałam wiadomośc na PW, że dziewczyny z Fundacji już szukaja kogoś na wizytę. Czekamy na rozwój wypadków. Domek przy pierwszym kontakcie jest obiecujący. Quote
ostatniaszansa Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 jest juz osoba na wizyte przedadopcyjna :) trzymamy kciuki, mocno, mocno, mocno /Agnieszka Quote
ostatniaszansa Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 Wizyta przedadopcyjna odbyla sie wczoraj. Niestety nie jest to dobry domek dla Tusi. W mieszkaniu o powierzchni ok 40m mieszka 6 osob i Panstwo absolutnie nie zgadzaja sie na wysterylizowanie Tusi, gdyz jest to "sprzeczne z natura". Bardzo dziekujemy Agnieszce z Rady za tak szybkie sprawdzenie domku (przy Dzidziusiu czlowiek zostaje ekspertem od przyjmowania psow ze schroniska), ale szukamy dalej :( /Agnieszka i Ewa Quote
AnnaA Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 Ja też mówiłam o sterylce i nie było odmowy. Sam argument, że jest "sprzeczne z naturą" załatwia sprawę. Podczas rozmowy odebrałam panią w takim razie błędnie. W każdym bądż razie 6 osób w małym mieszkanku i szczeniak to faktycznie trochę przesada. Ale oni mówili, że mieli psa. Jak to się tam wszystko zmieściło? No to szukamy dalej. Może w końcu ta nieszczególna passa dla Tusi się skończy. A Tusia robi się coraz bardziej otwarta z tym, że odskakuje jak sie chce ją pogłaskac ale sama włazi na kanapę jak ma na to ochotę. Quote
ostatniaszansa Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 Tusienko, gdzie Twoj nowy domek? Pechowo, ze teraz wakacje i wiekszosc osob wypoczywa, a nie rozglada sie za nowym towarzyszem... :(/Agnieszka Quote
AnnaA Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Jest nowy domek dla Tusi. Wprawdzie w Gliwicach ale to drobiazg. Damy radę.Wysłałam na pw namiary na domek. Prosze o zorganizowanie wizyty przedadopcyjnej. Quote
Monday Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 AnnaA napisał(a):Jest nowy domek dla Tusi. Wprawdzie w Gliwicach ale to drobiazg. Damy radę.Wysłałam na pw namiary na domek. Prosze o zorganizowanie wizyty przedadopcyjnej. Hm...szkoda, że ten domek to nie był już w niedzielę :) Pojechałaby razem z Lusią. Oby to był ten dom. Quote
AnnaA Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Pomimo usilnych starań nie daje się usunąc ani cały post ani jego kawałek. Quote
Monday Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Wklejam jakby co link do mapy pomocy dogomaniaków http://mapapomocy.dogomania.pl/ Quote
AnnaA Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Dzięki Mondey. Udało sie usunąc cały post. Powtarzam więc, ze zgłosił sie następny chętny domek, tym razem z W-wy. Szczegóły podam na pw do Fundacji. Quote
Monday Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Napisałam zapytanie do DIF, sleepingbyday, TYGRYS-ica. Wkleiłam link do wątku... Quote
Recommended Posts