Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Anna a co będzie jak Tusia nie znajdzie domu do 15 wrzesnia??? Mimo dużej ilości ogłoszeń może tego domu nie mieć ....dzis prawdopodobnie bede u CIebei i zabiore Tuske ...przepraszam ale nie chce szarpac sobie nerw że skaczecie sobie do gardeł .. ja miałam psy na Dt po 7 miesiecy i za kazdym razem myślałam ze zostaną na stałe ... jesli nie znajdę małej Dt do piątku to ją w piątek odstawię do Boguszyc ...naprawdę mam cięzką sytuacje rodzinna i dużo kłopotów , a jak czytam Wasze kłótnie i obrzucanie się błotem to mnie szlag trafia .

Mgie załaozyła wątek ale nie tylko ona ogłaszała psy ... robiłam to równiez ja .. też dałam d...y bo zepsuł mi sie modem i nie dałam rady ... .
Nie ma co się obwiniać , wczoraj po rozmowie z Os podjęłyśmy wspólnie decyzję że mała wraca do schroniska .
Aniu prosze naszykuj jej ksiązeczke .....

• Replies 719
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja nie mogę niestety zakładac, że szczeniak zostanie u mnie na stałe bo to byłaby krzywda dla psiaka. Jak wiesz mieszkam sama i mam 66 lat a ze zdrowiem jest tak jak to bywa w tym wieku. Tusia ma przed sobą jak dobrze pójdzie nawet kilkanaście lat życia. Ja napewno nie i nie jest to z mojej strony kokieteria tylko realne myślenia.
Najbardziej przykre, że i Ty przeciwko mnie. Skoro tyle osób uważa, że jestem tą obrzucającą błotem to pewnie Wy macie rację.
Skoro uzgodniłyście z OS, że Tusia wraca do schronu to książeczka będzie naszykowana. Ze mną nawet nikt nie zechciał porozmawiac - widocznie na to nie zasługuję.
A póżniej się dziwicie, że tych DT tak mało.

Posted

No ja nie wiem o czym tu dyskutować dalej skoro Anna zgodziła się Tusię jeszcze przetrzymać. Do 15 września jest sporo czasu. Trzeba się wziąć ostro za ogłaszanie. Ja porobię jej jeszcze ogłoszenia, ale proszę, aby ktoś jeszcze mi pomógł, bo szykuje mi się trochę wyjazdów. Będę Tusię regularnie wrzucać do gazety i na nasze regionalne stronki. Allegro ma jeszcze 13 dni, później odnowię.
Anno ja mam tylko do Ciebie ogromną prośbę o popracowanie nad zaufaniem Tusi. Poświęć jej proszę codziennie trochę czasu sam na sam. Byłabyś w stanie to zrobić?

Posted

Kurcze - ale Tusia w schronie to zdziczeje całkowicie :(
Ona taka nieśmiała po prostu, to nie wina wychowania, to po prostu taki pies. Mój też nie lubi się głaskać, jak masz życzenie, żeby w konkretnej chwili przyszła do ciebie to musisz się wydrzeć na nią....także Tusia to nie odosobniony przypadek.

Ten schron to konieczność? Może ktoś do tego 15 września się znajdzie...
Tu chodzi o psa - zostawcie honory i dąsy na boku !!!

AnnaA jest tylko DT - nie odpowiada za adopcję Tuśki. Tak jak hoteliki nie odpowiadają za adopcję psów!To najważniejsze żeby gdzieś psa umieścić - i NAJTRUDNIEJSZE bo kto chce mieć po kilka psów??? Ogłoszenia możemy wspólnymi siłami robić.
Da się jeszcze wszystko nadrobić.
Tylko sprężmy się, a na wątku piszmy jakieś konkrety typu: był telefon o Tusię, jest chętny ktoś, Tusia już przychodzi na głaskanie, Tusia już prawie gotowa do sterylki...

A właśnie, skoro panna ma 4 miesiące pomyślmy o sterylce - tylko niech mi nikt nie mówi, że przed pierwszą cieczką nie można sterylizować !!!!
Ale najpierw przed sterylką miesiąc wcześniej komplet szczepien.

Posted

AnnoA ja myślę, że tu nikt nie jest przeciwko Tobie, tylko wszystkich chyba zaskoczyła nagła zmiana sytuacji. Jeżeli Tusia mogłaby zostać u Ciebie do 15 września byłoby cudownie bo to przecież jeszcze 2,5 miesiąca i można sporo zdziałać przez ten czas. Tak jak napisała Monday jeśli Tusia trafi już do schroniska to po prostu zdziczeje :( Nie jestem specem w robieniu ogłoszeń, ale ile będa potrafiła tyle zrobię. Proszę Was te dyskusje niepotrzebnie zaszły tak daleko miejmy wszyscy na względzie dobro psa...

Posted

Ja jestem tylko Dt. Zaproponowałam przetrzymanie Tusi do 15-go września bo mi serdecznie psiaka żal. Ja spędziłam z Tuśką ponad dwa miesiące. To ja dbałam jak miała parwo, tachałam do weta /nie raz pokonałam trasę do Radomia/. Dogomaniaczki ją widziały, ona nie jest dzika, ona poprostu nie przepada za ludżmi i to jest jej charakter.
Decyzję co dalej pozostawiam Fundacji i Marlence. Ja już nic więcej nie mogę zrobic i bardzo dziękuję, że chcecie pomóc w ogłoszeniach. Nie znam Cię mikado ale Joasia i Mondey to bardzo solidne i pracowite firmy. Jak się podjęły to wiem, że ogłoszenia będą dopilnowane. Chętnie pokryję koszty allegro wyróżnionego.
Jeżeli Fundacja zmieni zdanie to poproszę o zakupy o które prosiłam wyżej.

Posted

Aniu ja bym naprawde była za tym żeby Tuska u Ciebie jeszcze została , z ogłoszeniami wyszło jak wyszło , tez ja dałam ciała ale to się złożyło na to wiele rzeczy . Powiedziałam CI że Tusia napewno u CIebie na stałe nie zostanie ... i tak będzie czasami niestety trzeba poczekać na ten domek ja nieraz myślałam ze jakiś pies zostanie u mnie i się myliłam i tez miałam szczenięta na DT .

Przyjade dzis to pogadamy ....

Posted

[quote name='mikoada']Widzę, że allegro Tusi zrobiła Monday z tego co zauważyłam, potrwa jeszcze 7 dni. Z tego co się orientuję to często zdarza się tak, że dopiero pod koniec trwania allegro jest spore zainteresowanie, może i tak będzie tym razem :roll:[/QUOTE]
To gumtree to juz nieaktualne, bo ja prawie codziennie odnawiam, żeby na początku było.
Allegro - no cóż, jeszcze nikt jej nie wypatrzył.
W piątek i wtorek pokaże się ogłoszenie o Tusi ze zdjęciem w warszawskiej ofercie. Zobaczymy.
Czy ktoś robi może cafeanimal? Bo tula wyjechała...

Posted

Bardzo dziewczyny Wam dziękuje w imieniu Tusi. Jeszcze jseda cecha charakterystyczna : Tusia jest niejadkiem. Nie rzuca sie na jedzenie tak jak np.Buba. Ona je żeby mi ew.zrobic przyjemnosc. Tak jak pisałam , ona jest indywidualistką, jak ma ochotę to przyleci i łasi się o głaski. Staram się ją nauczyc, żeby przychodziła na wołanie ale najlepiej rezguje jak mam pudełeczko z ciasteczkami w ręku. Mam nadzieję, że skojarzy i będzie przylatywac bez ciasteczek.

Posted

Skojarzy na pewno :)
AnnaA nie piszę w ogłoszeniach nic o nieufności Tusi. Piszę, po prostu, że to szczeniak 4 miesięczny...
Dobrze by było jakby się komuś spodobała, żeby ją poznał najpierw i sam ocenił czy chce ją czy nie/

Posted

Ja też nie pisałam nic o nieufności, ale teraz myślę, że to błąd. U nas raczej nie będzie opcji poznania Tusi przed adopcją. No nic, trzeba będzie domkowi przez telefon powiedzieć co i jak.
Tusia w sobotę będzie i u nas w gazecie.

Posted

joanna83 ale co byś napisała - nieufny szczeniak?
Ona ja wiem czy nieufna...poznałam ją, nie chciała do mnie przyjść gówniara jedna, ale nie była jakaś wystraszona - po prostu nie lubi jak ją obcy dotykają, czy w ogóle cokolwiek od niej chcą.
Do AnnyA tuli się, na kolanach grzecznie siedzi - to nie jest nieufność...
Ona przyzwyczaja się do jednej osoby (bo u Anny jest tylko Anna) i tyle. Może jakby była w jakiejś rodzinie, to przywiązałaby się do wszystkich domowników.

A to, że "nieufna" - to może i lepiej. Przynajmniej nie da się nikomu otruć czy kopnąć, czy co tam jeszcze co ludzie sobie wymyślają.

Najlepiej nie piszmy nic jaka ona jest. Jest młodziutka, do ułożenia. Jak ktoś się zdecyduje to tak czy tak do Anny zadzwoni i Anna sama opisze jaka jest Tusia.

Posted

Fundacjo: po pierwsze to proszę o opowiedz na pytanie kto aktualnie odpowiada za Tusię bo już wiemy, że nie założycielka wątku.
Dwukrotnie już kupiłam karmę dla Tusi bo były to nieduże pieniądze a ja traktowałam pobyt Tusi jako bardzo krótkotrwały. Pisałam już na PW 25 bm prośbę o zakup karmy. Pisałam też na wątku. Zero odzewu. Proszę chociażby o odpowiedz czy mogę na COKOLWIEK LICZYC I KONKRETNIE NA CO bo Tusi trzeba już karmę pilnie!
Po trzecie. Tusię trzeba zaszczepic przeciw wściekliżnie. Faktura za pobyt szczeniaków /leczenie parwo/ i faktura za szczepienie przeciw wirusom, obydwie z maja nie zostały zapłacone. Ja w pobliżu nie mam wielu weterynarzy i nie sądzę, żeby udało mi się zaszczepic Tusię jeszcze raz na przelew. Obie te faktury pochodzą z różnych zródeł tak, że już dwa miejsca spalone.
Nie chce mi się już nawet gadac. Dobrze, że chociaż zostały dobre dusze które pomagaja w ogłoszeniach. Dziękuję.

Posted

Anna jaką Tusia jje karmę ???? A ze szczepieniem na wściekliznę to chyba jeszcze za wcześnie - z tego co kumam to musi mieć pies pół roku dopiero można szczepić ( a może sie mylę ???) Zabawki jakies jej kupię , napisz prosze jaką jje karmę to moze tez wyskrobię ...

Posted

[quote name='mikoada']Zrobiłam pani niedotykalskiej :) kilka ogłoszeń

http://warszawa.szerlok.pl/oferta/tusia-szczeniak-jak-marzenie-ID2luw.html

http://www.eoferty.com.pl/tusia_szczeniak_jak_marzenie_192572.html

http://www.kupsprzedaj.pl/secure/showAdvert.do?aid=4345137&cid=1558

http://kupiepsa.pl/detail.php?siteid=61230

http://www.kokosy.pl/zwierzaki/psy/3323.html

Dzieki ciotka , Tuska ma teraz mnóstwo ogłoszeń - Piromanka całą sterte zrobiła , Monday tez , Tula tez robiła , ja Cafeanimals .... teraz trzymamy kciuki zeby ktoś odpowiedzialny zadzwonił ...

Posted

Ze szczepieniami to pewnie wiele szkół - jak i ze sterylką...
Właśnie, jak planujecie sterylkę Tusi? To chyba musi się wypowiedzieć osoba, która za suczkę odpowiada.
Kto będzie wyadoptowywał Tusię? Sprawdzał dom, przygotowywał umowę adopcyjną?

Posted

[quote name='Monday']Ze szczepieniami to pewnie wiele szkół - jak i ze sterylką...
Właśnie, jak planujecie sterylkę Tusi? To chyba musi się wypowiedzieć osoba, która za suczkę odpowiada.
Kto będzie wyadoptowywał Tusię? Sprawdzał dom, przygotowywał umowę adopcyjną?[/QUOTE]

Anna odbiera telefony i ewentualnie robi selekcje domków - ja szukam osoby do wizyty . Druki umów ma Anna wiec spokojnie może w imieniu fundacji podpisać umowe . Jesli chodzi o sterylkę to narazie sie musimy wstrzymać ....miejmy nadzieje ze Tusia znajdzie odpowiedzialny domek i tam dokona sie zabiegu .
Ja bym sie zw szczepieniem na wścieklizne wstrzymała .....