Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A zapytań o Tusię było już dwa. Po tej ciszy jaka zapanowała od 20-go maja to już coś. Sprawdza się moje stwierdzenie, że wszystko zależy od ilosci zrobionych ogłoszeń. Oczywiscie, że na przestrzeni roku ważne są pory roku itp ale bez ogłoszeń szanse są zerowe.
Te dwa telefony to nie były jeszcze TE domki ale jakieś zainteresowanie jest.

• Replies 719
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie było mnie dwa dni na dogo a tu widzę, że coś się ruszyło w sprawie Tusi :) Anno czy napisać do Piromanki w sprawie wizyty w Łodzi, czy już jest to załatwione??

Posted

Anno, super, ze odebralas maila, wiec milo by bylo na niego odpisac. Czy sprawa faktur zostala wyjasniona? Na watku piszesz, ze rzekomo nie zaplacilysmy - przeslalysmy skany oplat i cisza... prosimy o jasna odpowiedz - czy jeszcze cos jest do zaplacenia, bo jesli nie ma, to znaczy, ze faktury nie dotarly. Sprawa karmy - dostalas w mailu informacje, ze sklep i tak bedzie wysylal w pon, wiec do Ciebie dojdzie pewnie we wtorek, wiec mialysmy czas, aby Cie zapytac jaka bylaby najlepsza - tutaj znowu jest problem? Na PW NIE DOSTALYSMY zadnej prosby o karme, pisalas o tym tylko w watku, wiec moze trzymaj sie faktow. I zgadza sie, nie mamy czasu siedziec na watku. Widzimy, ze Tusia coraz bardziej Ci przeszkadza i szukasz ciagle dzIury w calym Od pewnego czasu wszyscy dookola sa czemus winni w tej sprawie. Jesli jej nie chcesz, to oddaj Tusie Marlence i wszystkim nam bedzie latwiej. Czemu ma służyc na przepychanka?/ Agnieszka i Ewa

mikoada napisał(a):
Nie było mnie dwa dni na dogo a tu widzę, że coś się ruszyło w sprawie Tusi :) Anno czy napisać do Piromanki w sprawie wizyty w Łodzi, czy już jest to załatwione??

Posted

Właśnie wyjaśniam sprawę faktur. Faktur było trzy: za pobyt w klinice Pankracy na 215 zł. za szczepienia trzech szczeniaków na 105,34 od wet.z Kozienic i za powtórne szczepienie Tusi na 35,01 od wet w Kozienicach /ta została zapłacona/ Do Pankracego poszło 105,34 a za szczepienie do Kozienic Nic. Dlatego wet w Kozienicach nie znalazł zapłaty i Pankracy też nie znalazl zapłaty, bo szukał po kwocie. Ponieważ do Pankracego poszła kwota z f-ry kozienickiej to obydwie faktury powinniście miec.
Mail o karmę z 25-go jest ciągle w mojej skrzynce nadawczej. Ale to już naprawdę nieważne.
Marlenka nie wyraziła chęci zabrania Tusi bo nie ma gdzie, i nie rzecz w tym czy Tusia mi przeszkadza, ale rzecz w tym, że NIE MA KTO TEJ ADOPCJI POPROWADZIC. Ja nie raz pisałam, że nie jestem biegła w komputerze.Nawet teraz , w sobotę Piromanka napisała, że jest ktoś zainteresowany Tusią i cisza. Chyba nikt się z Piromanką nie skontaktował w tej sprawie. KOchana mikoado nie wiem czy cokolwiek jest załatwione.
Załatwiona jest napewno codzienna opieka nad Tusią. Załatwiona jest fura ogłoszeń dzięki zaprzyjażnionym dogomaniaczkom i już widac pierwsze efektu ich pracy. Bardzo Wam dziekuję w imieniu własnym i Tusi.

Posted

Karmę jaką zamówicie taka będzie. Piszę jeszcze raz: dwie faktury na 105,34 i na 215 zł poszły w jednej kopercie i wziełyści konto do przelewu z jednej faktury a kwotę z drugiej f-ry; więc obie są w Waszym posiadaniu. Sprawdzcie to proszę bo mój wniosek chyba jest logiczny. Ponieważ f-ra do wetki z Kozienic nie została zapłacona to wyślijcie proszę te 105,34 na właściwe konto i dopłaccie Pankracemu i poproście Pankracego o duplikat f-ry tel do Pankracego 48-3315276. 48 to kierunek na Radom.

Posted

Mogę tylko jeszcze uzupełnic, że f-ra z panracego był to wydruk komputerowy formatu A-4 a faktura od wetki z Kozienic była pisana ręcznie formatu A-5.
Dały mi te szczylki popalic począwszy od parwo aż po tę ciężką adopcję Tusi.

Posted

Jestem z powrotem. Ciokti, akcja z wizytą przedadopcyjną zaczęta przedwcześnie.
Pani interesuje się Tusią, ale jeszcze nie wyraziła chęci adopcji. Jest na etapie zadawania pytań, czy będzie duża, itd.
Obiecała zadzwonić do AnnyA i o wszystko wypytać. Jeśli wyrazi chęć adopcji - będziemy szukać osoby do wizyty.

Posted

Czyli nadal szukamy domu dla Tusi...

Grunt, że ktokolwiek się odezwał. AnnaA, to może jak zadzwoni ktoś sensowny to nie czekaj na ten dom z Łodzi.

Posted

Piromanko napisz mi adres gdzie trzeba zrobic ta wizytę ??? daj mi smsem adres ... Aniu jak to ja nie odbieram od Ciebie telefonów ???? Kurcze ja nie widziałm żadnego nieodebranego , może moje dziecko znowu mi cos nakombinowało :( . Piromanka ma do mnie telefon wiec napewno jeśli Pani by się zgodziła na wizytę albo by szukała albo dała mi znac .... a druga gdzie ???? Dzieczyny jakby co dzowńcie na numer 0-514-706-031 to jest do mnie najaktualniejszu numer na ten stary moze się nikt nie dodzwonić .... jak nie odbieram iszcie sms oddzwonie .

Prosze o info gdzie trzeba zrobić wizyty dla Tuśki ........ załatwie osoby dzisiaj .

Po 16 codziennie i w wekendy nie mam netu ...

Posted

Wizyty narazie nie są potrzebne. Osoby które dzwoniły do mnie miały sie tam jeszcze zastanowic. Wiecie jak to jest. Jedna pani była z Krakowa i stwierdziła, że ona jeszcze pomyśli a panu z Radomia nie spodobała sie koniecznośc sterylki. Z panią z Łodzi to ja narobiłam niepotrzebnego alarmu bo pani ma się odezwac dopiero dzisiej jak się zdecyduje dalej o adopcji Tusi rozmawiac.
Ja dzwoniłam tylko raz na nr.który podałaś wyżej i raz na stary numer. Wiem, że zawsze oddzwaniasz nawet jak nie odbierzesz to czekałam, że oddzwonisz.

Posted

Przyszla karma dla Tusi, z najwyższej półki. Teraz to mała napewno znajdzie domek i to pewnie szybko bo karmy ma na pół roku. Ja też jej zamówiłam. Ale karma sucha /w większosci/ tak, że się nie popsuje.
A Tusia dorasta co widac po jej zachowaniu. Widocznie zauważyła, że w tym tłoku to trzeba się troszeczkę o względy ludzia postarac i zaczęła się starac. Już zwraca uwagę na człowieka i nie tylko gonitwy z psiskami się liczą tymbardziej, że ten ludż może coś dobrego dac do zjedzenia.

Posted

Był kolejny telefon z W-wy z "przygarnij psa". Pani ma jeszcze obejrzec sobie Tusiaka na allegro i na dogo i będzie się jeszcze kontaktowac. Zobaczymy.
A Tusi bardzo smakuje nowa karma a najbardziej to, że suche jest popachnione tymi ekstra puszeczkami. Szkoda, że nie możecie tego zobaczyc jak przy pierwszym przeglądzie zjadane są kuleczki mocniej pachnące - reszta wypada bokiem . Póżniej jest przegląd drugi i wybierane też te jeszcze pachnące. Na końcu zjadane jest to co pozostało do ostatniej kuleczki bo Tusia czuje na plecach oddech innych psów, które tylko czekaja aż ona coś zostawi. Czekają, bo stoję i pilnuję. A Tusia nic nie zostawia.

Posted

Następny telefon, ale znów brak konkretów. Tusia natomiast robi się coraz bardziej przytulaśna, aż mnie czasami zadziwia, bo nie do takiej Tusi przywykłam. Zaczyna prosic o głaskanie!