ostatniaszansa Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 te uuuuuuszyyyyyyyyyyyyyy :) /Agnieszka Quote
Anna_33 Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 Hmmm, jeszcze nie wiadomo jak z tym sprawdzaniem bedzie....rozmawialam z Pania przed chwila, liczyla, ze sunia bedzie siegala do polowy lydki, a gdy obejrzala zdjecia, to zaczela sie martwic, ze bedzie za duza. Po 21 wroci maz i razem podejma decyzje, jesli na tak, to jutro po 12 bede u nich w domu. Jesli na nie, trzeba szukac dalej. Quote
AnnaA Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 Tusia w tej chwili waży 6 kg i pewnie jeszcze ze cztery jej przybędzie. Do połowy łydki to ona prawie sięga w tej chwili i myślę, że będzie tak pod kolano. Quote
AnnaA Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 Wg oceny weta psiaki miały ok 5 tyg.w dniu 18 kwietnia. Z tego wynika, że urodziły się na poczatku marca i wtej chwili Tusia ma dawno skończone trzy miesiące i niedługo będzie miała 4 miesiące. Quote
Anna_33 Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 Coz...poprosilam pania zeby skontaktowala sie ze mna niezaleznie od decyzji, obiecala ze to zrobi, wysle sms lub zadzwoni. Mialam pojsc z wizyta jutro na 12. Niestety, Pani juz sie nie odezwala. Quote
Monday Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Trochę nieodpowiedzialna kobieta - skoro już nie chce psa, to nie czuje obowiązku powiadomienia o tym. Gdyby ona chciała oddać psa, to mimo wszystko chciałaby dostać jasną wiadomość - tak/nie. Quote
AnnaA Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Milczenie jest tutaj sygnałem na nie i tak zazwyczaj zachowują się ludzie. To nie byłby dobry dom. Quote
ostatniaszansa Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Tusia znowu czeka na domek :(:(:( /Agnieszka [quote name='AnnaA']Milczenie jest tutaj sygnałem na nie i tak zazwyczaj zachowują się ludzie. To nie byłby dobry dom.[/QUOTE] Quote
Piromanka Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 I nie tylko Tusia. Mam u siebie takie oto cóś: Tusia, Mam nadzieję, że się nie obrazisz, jeśli poproszę o pomoc dla 1,5 miesięcznej suni: http://www.dogomania.pl/threads/188053-Suka-i-2-szczeniaki-same-w-mieszkaniu-opiekun-w-szpitalu-POMOCY!! Mile widziana pomoc w postaci karmy, zabawek, smakołyków itp. Quote
AnnaA Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Tusia się absolutnie nie obrazi tymbardziej, że szczeniaczek jest bardzo do Tusi podobny. Ta sama rasa: kundel mazowiecki - wyjatkowo zresztą ładna. Quote
Monday Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1095058827 http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Tusia-super-szczeniak-W0QQAdIdZ213456186 Quote
Monday Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 Tusia i Lusia mają serię ogłoszeń - przy czym gumtree będę odnawiać często. Myślę, żeby dać Tusię do anonsów radomskich, albo oferty warszawskiej - ogłoszenie ze zdjęciem. Ale AnnaA zastanów się czy chce ci się odbierać czasem kretyńskie telefony. Bo z tych gazet często tacy ludzie dzwonią - ale w tych gazetach psy też często są zauważane. Jest to jakaś szansa... Quote
AnnaA Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 Wczoraj wykupiłam dla Tusi ogłoszenia na dogomanii. Pewnie ukażą się za trzy dni. Bedę odbierac głupie telefony jeżeli to konieczne, żeby Tusia znalazła domek. Bardzo bardzo Ci dziękuje za pomoc. Tusia straciła miesiąc bez ogłoszeń. Miesiąc tak istotny przy adopcji szczeniaków. Teraz to już nie słodki maluszek a psia nastolatka. Nie chce mi się nawet pisac co myślę. Quote
mgie Posted June 25, 2010 Author Posted June 25, 2010 [quote name='AnnaA']Wczoraj wykupiłam dla Tusi ogłoszenia na dogomanii. Pewnie ukażą się za trzy dni. Bedę odbierac głupie telefony jeżeli to konieczne, żeby Tusia znalazła domek. Bardzo bardzo Ci dziękuje za pomoc. Tusia straciła miesiąc bez ogłoszeń. Miesiąc tak istotny przy adopcji szczeniaków. Teraz to już nie słodki maluszek a psia nastolatka. Nie chce mi się nawet pisac co myślę. Odnoszę wrażenie, że to są pretensje do mnie ? Robiąc ogłoszenia dla Tuśki nie robiłam 10, 20 które wygasały po tygodniu. Cały czas ma u mnie aktywne ogłoszenia ! Gdy z każdych stron ktoś prosi cie o ogłaszanie które zajmuje ok 3 h dziennie nie dasz rade ''obsłużyć'' każdego. Quote
AnnaA Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 Kochana mgie. Wszystko byłoby w porządku gdybyś powiadomiła, że nie starcza Ci czasu, że wzięłąś na siebie za dużo i nie dajesz rady. Szukałabym innego rozwiązania tak jak zrobiłam to teraz. Najgorszy jest ten stracony czas i tkwienie w nieświadomości, że Tusia nie ma fuuury ogłoszeń. BEZ DUŻEJ ILOŚCI OGŁOSZEŃ takie szczylki rasy "kundel mazowiecki" nie mają szans. Mają je wtedy kiedy są słodkie i małe. TUSIA MA JUZ 4 MIESIĄCE! Straciłyśmy pięc tygodni! Quote
mgie Posted June 25, 2010 Author Posted June 25, 2010 No niestety NIE ZGODZĘ się z tym. Zawsze gdy tylko miałam czas to ogłaszałam. Było kilkanaście serii po 80 ogłoszeń co najmniej. Marlenie na gg napisałam 16 , że postaram się zrobić... więc jeżeli o MNIE chodzi to ZAWALIŁAM 9 dni a nie 5 tygodni. Poza tym czy tylko ja na dogo znam się na ogłaszaniu ? Ograniczam mój pobyt na dogo do minimum. Jeżeli chcecie poproście moda o zmianę prowadzącego wątek. Quote
marlenka Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 Dobrze kłótnie nic nie dają , Anna do kiedy moze przytrzymać Tusię ?? Obrażając się tutaj nic nie uzyskamy że ten cholerny net mi się zepsuł , jasne gwint w najmniej odpowiedniech chwili . Nie wiem moze poświęce całą niedziele i pójde do rodziny i bede robić ogłoszenia . Quote
ostatniaszansa Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 Mgie, prosimy nie uciekaj, plizzzzzzzzz ... wiemy jaki ogrooom pracy zrobiłaś dla naszych boguszków. WIELKIE DZIĘKI. Nie bardzo wiemy kogo jeszcze możemy poprosić o pomoc w ogłaszaniu. Jak wykroimy chwilkę spróbujemy, powdzięczyć się aby oglosić Tuskę na łamach metra z jej zdjęciem. Wiem , wiem juz to przerobiłam, telefonuje sporo świrów, ale. Zawsze warto spróbować. E Quote
marlenka Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 Wrzuciłam ją na cafeanimals moze wydrukuja naszą Tuśkę w metrze http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Tusia-sunia-do-adopcji,17209 Quote
AnnaA Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 Tak jak już pisałam wykupiłam pakiet ogłoszeń dla Tusi. Zapłaciłam wczoraj tak, że ogłoszenia pewnie ukażą się poniedziałek, wtorek. Poza tym poprosiłam o pomoc w ogłoszeniach Tulę i Mondey. Ogłoszenia na chwilę obecną są zabezpieczone. To nie jest kwestia do kiedy Tusia u mnie może byc tylko kwestia pracy z Tusią, która przebywając często z Tiną poprostu dziczeje a napewno niczego dobrego się nie uczy. Tusia jako maleństwo nie wymagała aż tyle uwagi, teraz starsza powinna byc uczona bardzo wielu rzeczy, a rośnie dzikuska. Staram się ją czegoś nauczyc lecz jak zawołam Tusię to lecą wszystkie i trudno w tych warunkach cokolwiek wytłumaczyc Tusi. Narazie opanowała sztukę zapinania smyczki bo na smyczy ciągnie. Nie ukrywam też , że boję się, że Tusia utknie u mnie na lata a na to ja się nie piszę. Sama Marlenko wyznacz termin w jakim podejmiesz się zbrac Tusię. Quote
AnnaA Posted June 26, 2010 Posted June 26, 2010 No i cisza. Nawet pies z kulawą nogą nie zajrzy. Zaczynam się coraz bardziej niepokoic. Chyba się wszyscy na mnie obrazili, że upomniałam się o ogłaszanie szczeniaka. Czy to choroba dogo, że jak bierze się psiaki to wszyscy się cieszą a jak zaczynają się problemy to robisię pustka? Quote
ostatniaszansa Posted June 26, 2010 Posted June 26, 2010 Tusiu, do gory po nowy domek...porozsylalam maila z info o Tusi po znajomych, moze ktos szuka szczeniaczka, takiego troszke juz wyrosnietego :( /Agnieszka Quote
Recommended Posts