Syla Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 Jednak nie chodziłaś z telefonem przy tyłku ;):mad:Anetko.Podaj mi na PW to Twoje konto rybko.Szkoda Kremci bardzo. Ostatnio dwa pieski z depresją poszły do DT i deprecha została w schronisku.To Rambuś z Zabrza i Parys z Tychów.Kremci przydałby się DT na wyłączność. Ktoś musiałby tym wątkiem się naprawdę zająć i wtedy na pewno udałoby się nazbierać kasy.Przecież udaje się tylu psiakom.Mojej znajomej odszedł pies , nawet podobny do Kremci.Pytałam, posłałam zdjęcia i ta pani owszem lituje się nad sunią, ale bałaby się jej nawet dotknąć.Ich Nero ostatnio już nie kontrolował fizjologii.Na moje pytanie kto to sprzątał i odchodzącym pieskiem się zajmował, pani odpowiedziała, że jej mąż Janek, bo ona, mimo, że kocha, to nie potrafi.Kurcze...co to za miłość...jakaś chora.Dzięki ana666, że sie w końcu dodzwoniłam.Już Ci chciałam manto spuścić i to takie solidne;):evil_lol: Jak nie ma osoby prowadzącej, to wątek znowu stanie się pusty i martwy. Quote
Syla Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 [quote name='ana666']Już śle PW do Pani:eviltong:[/QUOTE] Panie to są w Wersalu...kochana "córciu".Dzięki za PW i tak jak rozmawiałyśmy.Masz jakieś pomysły to pisz i nie certuj się.Nie wiem, czy młodzi takie słowo rozumieją ;):evil_lol:W każdym razie podejmijcie jakąś decyzję, bo na razie nic nie wiadomo.Kurcze, może by tak ten świerzb zlikwidować w temacie.Wystarczy choroba skóry, a świerzb przeraża wiele osób. Quote
Tola^^ Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 To możemy zrobić tak ja mówiła tia zbieramy pieniądze na konto Angel (już mamy około 100zł bo z wątku Westki która jest w DS przejdą pieniądze tutaj). Tia mówiła że mogła by zadbać o to żeby kąpać sunie w tych mydełkach. Lecz ja nie mam pojęcia gdzie to kupić albo ktoś by to kupił te preparaty a potem przesłał do nas? Bo jeszcze nigdy nie miałam do-czynienia w kupowani takich preparatów... I dziś wypuściliśmy Kremcie z boksu i coś jej się dzieje z tylnymi łapkami ciężko je podnosi tak jakby miała delikatny niedowład (nie wiem jak to opisać), może to też dlatego że cały czas w boksie leży na budzie,a tylko jak jest wypuszczona to się porusza... :( Quote
Syla Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 Toluś, a ile Kremcia ma lat? Zajrzałam na pierwszą i nie widzę jej wieku, może przeoczyłam.Starsze i większe pieski tak mają.Te mniejsze później, ale też. Quote
ana666 Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 mi jest obojetne gdzie bedzie zbierana kasa. wazne zeby były wpisywane wpłaty i rozliczenie, nie wiem czy Angel ma taki dostęp do konta mamy zeby to sprawdzac na bieząc.... Kremcia nie jest az taka stara, mysle ze koło 6 lat... ona jest w dosyc małym boksie moze faktycznie to z powodu braku ruchu... ta skóra to jest do wyleczenia, tylko ona widac bardzo potrzebuje czlowieka, kiedys zawsze wesoła a teraz taka zrezygnowana jest ;( Quote
Syla Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Wysłałam dla Kremci 40 zł.Dalej pytam znajomych bez piesków, ale marnie to widzę.Tola, te pieniądze z wątku Westki to są jednorazowe, bo zostały po piesku, który poszedł do domku ? czy deklaracje stałe, ale wtedy ludzie chyba by tutaj pisali.Nie wiem jak inaczej pomóc, niż wysłać trochę kasy, rozesłać wątek i pytać, pytać ...Tutaj chyba powinno się zbierać deklaracje. zeberka4, robisz allegra, zapytam tylko czy dużo masz pracy?Potrzebuję kogoś do zrobienia wyróżnionych, dla kilku piesków.Ja tylko daję kasę i to byłaby druga połowa lipca.Na razie gadam w sprawie zdjęć i tekstów. Quote
ana666 Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 tak, pieniadze doszły. rozmawiałam z Panią z TOz mówi ze ma szampon i mydełko dla Kremci i dostarczy wolontariuszka zeby kremcie w tym kąpały. Dziewczyny czy juz to macie? Quote
Tola^^ Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Tak dizś nam dała Pani z TOZ mydełko i szampon dla Kremci lecz przed zamknięciem schroniska więc jej nie kąpaliśmy, jutro się tym zajmiemy :D Quote
Tola^^ Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Niestety nie byłam w schronie bo strasznie padało... Jutro idziemy i zdam relacje! Quote
Wala2006 Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Dziś Kremcia została wykąpana w nizoralu i poczuła się znacznie lepiej :) Quote
Tola^^ Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Po kąpieli nawet bawiła się z innym psiakiem :D Poczuła się troszkę lepiej po tej kąpieli... Quote
Syla Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 U mnie, na Śląsku, też wczoraj cały dzień padało.Fajnie, że Kremcia ma lepszy nastrój.Teraz jest lato i ciepełko, po wakacjach i lecie, pewnie będzie Wam trudniej o nią zadbać w tych schroniskowych warunkach.Niech chociaż teraz korzysta.Bezpłatny tymczas to marzenie, to może jednak zacząć z deklaracjami.Jak się nie uzbiera, to chociaż będzie na leczenie.Wiem, jestem upierdliwa, ale nie wyobrażam sobie jej na ogólnym wybiegu.Jak mój Edi był jeszcze w Azorku, to była mowa o 180 psach i byłam przerażona tą ilością i warunkami tam panującymi.Tyle....głośno myślę.Jak źle, to proszę o korektę.Pozdrawiam. Quote
Tola^^ Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Jednak Kremcia sobie dobrze radzi w schronisku moim zdaniem Hotelik by odpadał (w schronie ma grupkę psów z którymi się trzyma- taka jej psia "rodzinka")... Lecz gdyby znalazł się DT to bym była za tym żeby tam trafiła... Jest więcej psiaków bardziej potrzebujących Hoteliku od naszej psinki, a Kremcia od paru lat dobrze sobie radzi w schronie, tylko ta choroba :( :( Quote
Syla Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 Napiszcie dziewczyny co u Kremci słychać? Jak znosi te upały co z jej samopoczuciem? Edi jest nad jeziorem w Licheniu.Śmieję się, że pojechał swoje " rodzinne strony" odwiedzić :lol: To chyba niedaleko.Pozdrawiam serdecznie. Quote
Tia Posted July 12, 2010 Author Posted July 12, 2010 Kremcia, że tak powiem super! Skóra znacznie się poprawiła, włoski pomalutku zaczynają odrastać i widać, że jest jej o wiele lepiej. Skorzystaliśmy trochę z podpowiedzi p. Teresy i udało się poprawić stan Kremy. Po kąpieli w nizoralu bardzo odżyła. Mam nadzieję, że teraz to będzie z górki i suczka szybko wróci do zdrowia a potem znajdzie nowy domek. Dziś Kremcia była na spacerku nad rzeką, ale bała się wody i do niej nie weszła. Merdała ogonkiem i bawiła się z innymi psami:):) Quote
Mysza2 Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 cioteczki zapraszam ba bazarek dla Lisia http://www.dogomania.pl/threads/188983-Filmowo-ksiazkowo-dla-Lisia-zajrzyj-koniecznie-do-24-lipca-do-21.00-ZAPRASZAMY Quote
Recommended Posts