Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

ana666 napisał(a):
ja nie wiem czy dam rade napisac tekst ale sie postaram

Ana jak nie będziesz mogła napisać to do 24 napiszesz mi na PW to ja się postaram :)

Posted

Kremcia została odizolowana od innych psów. Siedzi teraz sama w osobnym boksie.
Zrobiłam jej dzisiaj kilka zdjęć.

A tak wygląda:

Posted

[quote name='Syla']Boże, jaka ona jest biedna.Wygląda tragicznie.Może udało by się nazbierać na płatny DT?[/QUOTE]

Ale to by musiał być jakiś porządny i z osobą doświadczoną, albo domowy.
Bo w innym razie będzie tak samo jak w schronie będzie leczona i zamknięta w boksie ze spacerami.

Posted

to może napiszcie ze szukacie w dziale dt ????
bo inaczej nie znajdziemy, myślę ze dogomaniacy pomogą,jakieś deklaracje sie uzbiera,w końcu nie pierwszy raz wyciaga sie pieski ze schronu,a szkoda Kremci bo tak napewno nikt jej nie zaadoptuje,praktycznie nie ma szansy na dom ,a szkoda takiej psineczki

Posted

Ona tak źle wygląda, że pewnie jeszcze depresję ma.Ja mam klaustrofobię, oprócz kilku innych natręctw, zwariowałabym w takim zamknięciu na bank.Zdecydujcie co dalej.

Posted

Słuchaj Tia, zapytam osoby, które znają, mają zarezerwowane miejsca i mają tam pieski.Pytajcie Wy też, porozsyłajcie PW i nie tylko do znajomych.Widzicie jej oczy....ona woła w taki sposób o pomoc.Dołożę się do deklaracji.Aha...mam tam pieska blisko Was, dla którego jestem wirtualną opiekunką.Przytulisko u Wandy....o ile dobrze napisałam.Za kilka dni będę miała więcej czasu, ale jutro na wątkach, gdzie wchodzę stale, umieszczę Kremcię.Nie widziałam jej też na NK, a przecież Wasze schronisko mam w znajomych i wchodzę na profil.

Posted

To zaczynamy szukać DT dla Kremci, która czeka na pomoc.
Dziękuje ci Syla, że jesteś na wątku:)
Tak to przytulisko jest u Wandy byłam kiedyś u niej.
Mamy kilka kont na NK, ale na tym co ja prowadzę jest wystawiona.

Posted

Tia, proszę podaj mi na PW to konto, gdzie ona jest.Nie dla sprawdzenia tylko dodania do moich kontaktów.Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Posted

Jestem na zaproszenie Syli.
Bardzo dobry hotelik jest u zuziM w okolicy Zgorzelca.
Mamy tam kilka psiaków i polecam z całego serca.
Bardzo dobra opieka i wielkie serce dla psiaków ma nasza Gosia :)
Tylko z powodu dolegliwości Kremcia musiałaby być chyba sama a tam to niemożliwe.

Posted

Tak ona musi być sama, ma najprawdopodobniej świerzb i jest to zaraźliwe.
Dzięki za przybycie:)
Zaraz Ci Syla podeśle link:)

Posted

Te psiny w tych schronach jak tylko mają kontakt z człowiekiem wykorzystują każdy moment na przytulenie i poczucie ciepła człowieka.... Kochana sunia, takie oczka ma smutne:-(

Posted

[quote name='Plicha']Dla niej pewnie najlepszy domowy tymczasik by był ale z jej chorobą będzie ciężko bo w takich tymczasikach są zawsze inne psiaki :([/QUOTE]

Mam tego świadomość, że będzie ciężko, ale musimy szukać może akurat się uda wspólnymi siłami...bo jak ma iść do Hoteliku płatnego w którym będzie siedzieć w boksie i będzie miała 1-3 spacery dziennie to bez sensu bo tak ma w schronisku.

Posted

JA tez "od Syli" jestem:) Niestey za wiele nie pomoge teraz- wyjeżżam..ale przyszlo mi do glowy, zeby napisac do Teresy Borcz..Ona jakoś wyjątkowo wie, jak postepowac ze świerzbowcem i z tego, co pamietam, ma wyjątkowe rezultaty w walce z ta okropna choroba...moze nam cos podpowie..??:)

Posted

[quote name='Tia']Mam tego świadomość, że będzie ciężko, ale musimy szukać może akurat się uda wspólnymi siłami...bo jak ma iść do Hoteliku płatnego w którym będzie siedzieć w boksie i będzie miała 1-3 spacery dziennie to bez sensu bo tak ma w schronisku.[/QUOTE]
Jasne, w schronisku ma też swoja wolontariuszkę do której jest przywiązana, też mi się wydaje bez sensu zmieniać to na hotel, zwłaszcza że na razie i tak musiałaby być odizolowana :( Napiszę do Tereski Borcz, moze chociaż doradzi jak leczyć to świństwo bo pewnie nie każdy wet jest specjalista.

Posted

Już napisałam do Teresy, mam nadzieję, że ona coś pomoże.
Teraz jestem w Schronisku od poniedziałku do soboty, wiec możemy zacząć działać.
Nie wiem może jakieś maści, szampony czy coś na tego świerzba, bo na zastrzyki jest uczulona.
Ja się nie znam na tej chorobie...ale może wy coś poradzicie aby ją wyleczyć.

Posted

Witam - przyszłam na wezwanie Syli :loveu: biedna śliczna sunia, najlepszy byłby domowy tymczas, psina szybko doszłaby do siebie i wtedy ruszyć z ogłoszeniami.
Chora ma marne szanse niestety:shake:
Pani Tereska już była na wątku - warto zastosować się do jej zaleceń - tanie a bardzo skuteczne :lol:

[quote name='TERESA BORCZ']jesli nie ma diagnozy, to nawet przed badaniem spróbować bardzo prostego leczenia na uczulenie na odchody insektów l zanim zaczniemy kosztowne badania spróbujcie najprostszej metody . skoro ma wolontariuszke to może zechce jej poświęcić nieco troski. potrzebne jest mydełko oliwkowe z mydlarni lub allegro oliwkowe - 100 lub 75 procent oliwy z oliwek produkowane w Syrii, Aleppo. do tego rivanol w płynie oraz ekstrat propolisu w areozolu. przemywać mydłkiem zostawiajac na parę minut na skórze zmyć riwanolem a potem spryskac mgiełka propolisu, powtarzac kilka razy. propolis to naturalny antybiotyk o wspaniałym działaniu, moje tymczaski nawet w najgorszym stanie jak np. PROMYCZEK ze słoniowa skórą i ektopasozytami jest teraz zdrów i obrośnięty jak baranek. Wiele psów tak sie wyleczyło i niepotrzebne były, niestety zrobione kosztowne badania. cały koszt to rivanol 3 zl i propolis 12,00 lub 10,00 zależnie od apteki. Mydełko starczy na wiele psiaków i koszt dużego w sklepie to ok 20, 25 zł. czy wet ją badał ? kremcia jest ładna ale smutna, leczymy i szukamy domku.[/QUOTE]