Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jak czytałam wątek to mrówa bardzo fajnie ją opisywała można wrzucić takie części jej opisów w cytaty trafiłam na ten wątek przeglądając zdjęcia obornickich psiaków zainteresowała mnie mimo mniej fajnych zdjęć , ważne by opisać jej cudowny charakter wygląd odgrywa drugorzędną rolę :)
Idealny pies dla rodziny jak i osoby samotnej

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

do ogłoszeń nie mam talentu :( byłam u Kremci z TŻem :) dostała znów trochę łakoci i jedzonka, oraz czerwoną obróżkę i chustę "szukam domu" ;) mam nadzieje, że dostaniemy jakieś fotki z Kremówką w tym "stroju" :D
a co do samej Kremci to oczywiście nadal twierdzę (ba, i nie tylko ja) - pies ideał :) dostała swój kocyk i teraz już panele są be :p Krem to sunia do kochania :) przyjdzie na mizianie, potem pójdzie się położyć, przyjdzie znów i znów pójdzie się położyć i tak w kółko :p bardzo trzyma się człowieka, biegać raczej nie lubi ;p chodzi przy nodze bez smyczy, także nadawałaby się jako towarzyszka starszej osoby, bądz osoby która nie wymaga od psa biegania, skakania itp rzeczy ;p
Krem nie wydaje z siebie żadnych dźwięków - no chyba, że chrapie - chyba nawet szczekać nie umie xD Dorota mówiła, że jak miała rewolucje w nocy to piszczała pod drzwiami jak chciała wyjść i to był jedyny raz kiedy ją słyszała ;p
co do gorszych wieści to Kremcia zaczeła kaszleć, nie zdarza się to często na razie ale na wszelki wypadek chyba jutro idą do weta bo podobno w ich okolicy rozprzestrzenia się kaszel kenelowy... lecz miejmy nadzieje, że będzie dobrze :)

Posted

[quote name='agata51']Wysłałam za 3 miesiące. Od kiedy się liczy? Od maja?

Agatko dziękuję :) Liczymy od maja :)
Pieniądze dotarły i siedzę właśnie nad finansami i rozliczeniami "moich" psiaków i nadrabiam zaległości.

[quote name='Nano']magda222 jak tam rozliczenia ? bo widzę, że troche osób pospłacało długi ;)xD
w ogole co się z Wami ciotki dzieje ? :( pusto tu u Kremci :(

Jeszcze dziś będzie dokładne rozliczenie.
Przepraszam wszystkich.

[quote name='mlena']zapartym tchem przeczytałam cały wątek Kremci spaniała psina z niej i jest na prawdę piękna tylko rozum i finanse mnie powstrzymuje przed zabraniem jej ale będę Kremci kibicować w znalezieniu najlepszego na świecie domku na jaki zasługuje

Mlena witamy :) :) :)

[quote name='cicia1977']raczej śledzę wątek Kremci na bierząco ale nie pamiętam czy ogłoszenia Kremci są jakieś świeże? z tymi zdjęciami które robiła mrówa? bo przez przypadek znalazłam coś takiego
http://www.adopcje.org/adopcja68467.html

niezbyt atrakcyjnie tutaj nasza Niunia wygląda, no i ten tekst o chorobie skóry tez nie jest zbyt zachęcający do adopcji.

[quote name='Nano']wiem, że magda222 robiła trochę (#1489) z nowym zdjęciem ;) ale przydałby się jakiś nowy tekst do ogloszeń :) kto ma talent ? :D

Cicia na początku zamieszczałam w ogłoszeniach stare schroniskowe zdjęcia, bo innych nie było...
Odkąd mrówa wkleja piękne fotki szczęśliwej Kremci to w ogłoszeniach są nowe.
Musiałaś na jakieś stare ogłoszenie się jeszcze natknąć.

Jeśli chodzi o tekst to ja niestety nie mam czasu, żeby nad tym posiedzieć.
Może znacie jakąś cioteczkę albo wujka od dobrych tekstów?

Posted

[quote name='mrowa23']byliśmy u weta na przeglądzie - Kremcia zdrowa jak ryba, ząbki są jej naturalnym mega wielkim atutem, bo ma biale z natury i to oznacza, że raczej nie powinno byc z nimi nigdy problemu.

zwazona została - 35,400 kg :)

Pani doktor stwierdziła, że Kremci przydałoby się zrzucić troszkę i podać na stawy np. arthrofos bo dziewczyna lekko ma do suplementacji stawy (warto je wzmocnić) dodatkowo w taką pogodę (z racji bytowana poschroniskowego ) podawać echinace w kropelkach by odporonosc nie siadla. z uszami juz lepiej, jeszcze troszke do zaleczenia zostaly. temperaturka w normie, osłuchana została i też wszystko super. oglądnieta cała i werdykt - w bardzo dobrej kondycji :)

za nią wyszło 15 zł, ale rachunek zapomniałam na koniec zabrac, bo miałam jeszcze swoje na przegladzie i się zagadałam za bardzo.

ale za to za tydzień będziemy mieli za darmo chipowanie :] wiec wtedy wezmę rachuneczek. :)

Przepraszam, ale jeszcze nie zrobiłam tego przelewu na 15 zł :oops:
Przeleję razem z należnością za DT, OK?
Dorotko to kup może te leki, które zaleciła pani doktor i od razu za wszystko zapłacę?

-------------------------------------------------------------------------------

[SIZE="5"]ROZLICZENIE

WPŁATY JEDNORAZOWE:

117 zł (z bazarku)
40 zł Syla
20 zł biszat
30 zł magda222
10 zł _Lara
100 zł anula42
20 zł ewu
200 zł anula42
28+48 zł Livka (z bazarku)
100 zł Skarpeta im. Talcott
20 zł Kama (spoza dogo)
5 zł asl
45 zł aresekse
20 zł Nano
30 zł Negra&Anna/bazarek cegiełkowy
10 zł sonek666/bazarek cegiełkowy
60 zł winter7/bazarek cegiełkowy
55 zł JJD/bazarek-masaż

MAJ:

biszat 30zł
chi23 10zł
magda222 20zł
ewu 30zł
Syla 20zł
mama cici1977 20 zł
agata51 10 zł

CZERWIEC:

biszat 50zł
ewu 30zl
chi23 10zł
Lida 30zł
Syla 20 zł
mama cici1977 20 zł
magda222 20 zł
winter7 50 zł
agata51 10 zł

LIPIEC:

chi23 10zł
Syla 20 zł
TZ Nano 10 zł
mama cici1977 20 zł
ewu 30 zł
magda222 20 zł
Lida 30 zł
winter7 50 zł
agata51 10 zł
biszat 50 zł

SIERPIEŃ:

chi23 10 zł
biszat 50 zł

------------------------

WYDATKI:

leki i leczenie 80zł
ogłoszenia 15zł
badania/piesia 23 zł
350 zł DT/mrówa/lipiec

[SIZE="5"]SALDO: 1130 ZŁ

Posted

_Goldenek2 napisał(a):
A co z tym domkiem co mieli Kremcię wziąć po remoncie domu? Nie odzywa się?

Jeżeli chodzi o ten co ja pisałam, pani się rozmyśliła...

Posted

wróciłam cała szczęśliwa ale wypruta maksymalnie chyba ;) arthrofosu jeszcze nie zamawiałam bo miałam istne urwanie glowy przed wyjazdem. dzisiaj jej zamówię.

kaszel minął po syropku prawoślazowym więc na szczęście nie potrzeba nic więcej :)

Kremówcia została z moim małżem, gdy ja walczyłam na Litwie z moimi mopami i dziewczyna zatęskniła za dziewczynami i chyba za mną też ;) ale małż zaprosił do łóżka, wyprzytulał i Kremcia dała radę :) grzeczna była cały wyjazd, a w drzwiach powitała nas (wróciłam dzisiaj o 4 nad ranem) tańcem radości, podskokami i wygłupami:) w dzień przed wyjazdem zabraliśmy całą bandę na budowę i dziewczyna dopiero się rozkochała w życiu psiaka ogrodowego. po raz pierwszy nawet zaszczekała na psa sąsiadów i stanęła w pierwszym rzędzie do obrony ;)

jak się ogarnę to zdjęcia wstawię i link skąd zamówię arthrofos :)

Posted

[quote name='Nano']jaaa ona umie szczekać :D:D:D:D

Poczuła się pewnie :)

Ostatnie saldo: 1130 zł

+ 60 zł winter7 /sesja-bazarek/
- 350 zł DT /sierpień/
- 15 zł wizyta u weta
+ 30 zł ewu /sierpień/
+ 30 zł Lida /sierpień/
+ 20 zł magda222 /sierpień/

Aktualne saldo: 905 zł

Posted

pieniążki dotarły- dziękuje bardzo, a teraz siedzę nad zdjęciami.

Dzisiaj spotkałam na porannym spacerku Panią z małym dzieckiem i Pani zaczęła wypytywać o Kremcie (dzięki bandamce) i bardzo ale to bardzo Kremcia się spodobała i Pani i dziecku, które nie chciało się odkleić od szyjki Kremci, ale Pani musi porozmawiać z mężem (sceptycznie nastawionym do psa). ma mój nr tel i adres - trzymam kciuki żeby się odezwała...

Posted

[quote name='mrowa23']pieniążki dotarły- dziękuje bardzo, a teraz siedzę nad zdjęciami.

Dzisiaj spotkałam na porannym spacerku Panią z małym dzieckiem i Pani zaczęła wypytywać o Kremcie (dzięki bandamce) i bardzo ale to bardzo Kremcia się spodobała i Pani i dziecku, które nie chciało się odkleić od szyjki Kremci, ale Pani musi porozmawiać z mężem (sceptycznie nastawionym do psa). ma mój nr tel i adres - trzymam kciuki żeby się odezwała...[/QUOTE]

Ja też pracuję nad znajomą z osiedla ;) Ale narazie nic nie piszę, bo nie mam konkretnej, jednoznacznej odpowiedzi.
Wysłałam jej maila z opisem Kremci i fotkami i czekam na odpowiedź :)

Posted

[quote name='mrowa23']pieniążki dotarły- dziękuje bardzo, a teraz siedzę nad zdjęciami.

Dzisiaj spotkałam na porannym spacerku Panią z małym dzieckiem i Pani zaczęła wypytywać o Kremcie (dzięki bandamce) i bardzo ale to bardzo Kremcia się spodobała i Pani i dziecku, które nie chciało się odkleić od szyjki Kremci, ale Pani musi porozmawiać z mężem (sceptycznie nastawionym do psa). ma mój nr tel i adres - trzymam kciuki żeby się odezwała...[/QUOTE]

a w jakim wieku to dziecko ? :P
Kremcia jak musi to przecierpi, ale nie wiadomo, czy by jej sie podobało to na stałe ;p

Posted

ok 10 lat, ale dziecko takie "tuli tuli" bez zapędów sadomaso ;) zapytało czy może pogłaskać, a potem przytulić i bardzo fajnie podeszło do Kremciu i moich gburów miejskich ;) i tak i tak domek jezeli się odezwie to trzeba bedzie przeswietlic :)