Lida Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 A czy jak Kremcia będzie u yumanji, to ktoś ją będzie odwiedzać, czy tak tylko wirtualnie będzie z nią (Kremcią) kontakt? Rozumiem, że u mrówy23 ktoś by Kremcię odwiedzał czasem, tak? Nie wiem, co doradzić. Wpłacam niewiele na Kremcię, ale chciałabym, żeby było jej jak najlepiej. Zdaję się na Was. Boję się tylko takich sytuacji, kiedy pies jest wieziony do hoteliku i nie ma z nim bezpośredniego kontaktu. Quote
Nano Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 [quote name='Lida']A czy jak Kremcia będzie u yumanji, to ktoś ją będzie odwiedzać, czy tak tylko wirtualnie będzie z nią (Kremcią) kontakt? Rozumiem, że u mrówy23 ktoś by Kremcię odwiedzał czasem, tak? [/QUOTE] u mrowy23 ja bym odwiedzała Kremcie, co do yumanji to nie wiem, nie wiem nawet gdzie jest jej hotelik. Pojadę jutro do mrówy, może da się troche stargować co do ceny ;) jednak co dom to dom... a jak już byla by w kojcu u yumanji to raczej do domu już by trafić nie mogła, bo by się przyzwyczaiła do kojca i wydaje mi sie, ze byłby problem z socjalizacją potem w domu... koło mrówy jest duzo zielonych terenów, tym bardziej przy rzece Warta... tam dużo ludzi chodzi z psiakami i może ktoś by ją wypatrzył, komuś by się spodobała, polecił by dalej i Kremcia znalazłaby szybciej domek... ;) tylko te deklaracje :( Quote
danka4u1 Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 Tylko te deklaracje...i nic więcej dodawać nie trzeba. Bądźmy realistami. Czym chcecie zapłacić za DT? Quote
chi23 Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 [quote name='magda222']Danka4u1 i ja jesteśmy za hotelikiem u yumanji. Pozwolę sobie napisać, że agata51 i chi23 także. Treść mojego pw: Może lepiej u yumanji, bo jednak finansowo jest spora różnica a te pieniądze które zostaną można dołożyć np. do lepszego jedzenia, leków. Tia pisała że Kremcia potrafi się zachować w pomieszczeniu, nie sądzę żeby ten domowy dt był jakoś bardzo potrzebny;-) edit: gdzie jest hotelik yumanji? Quote
Syla Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 Trudno wybrać, bo każda z tych opcji ma swoje plusy i minusy.Może jednak hotelik, bo, po pierwsze cena i nie wiemy jednak, jak Kremcia czułaby się w mieszkaniu.Jest sporym psem i takim chyba do kojca i na ogród.Szczerze powiem, że sama nie wiem, bo Nano też ma sporo racji. Quote
Tia Posted July 2, 2011 Author Posted July 2, 2011 [quote name='chi23']Tia pisała że Kremcia potrafi się zachować w pomieszczeniu, nie sądzę żeby ten domowy dt był jakoś bardzo potrzebny;-)[/QUOTE] Nie wiem w 100% czy umie się zachować na dłuższą chwilę, godzinę góra dwie wytrzymuje jak aniołek. [quote name='magda222']Nie potrzebuje domowego DT i socjalizacji.[/QUOTE] Niestety nie jestem tego samego zdania mówiąc, że Kremcia jest spokojna to nie znaczy, że nie potrzebuje socjalizacji. Ona jest również strachliwym psiakiem, boi się obcych ludzi, krzyków, głośnych dźwięków itd. Mało co przebywa z ludźmi wiec też może byc trochę wycofana. A co do Tego czy DT czy Hotelik, to już same zadecydujcie. Ja wyraziłam swoją opinie ale fundusze jak na razie na nic nie pozwalają. Jestem nadziei, że może mrowa23 trochę zejdzie w dół z kosztami. Oczywiście dalej wysyłam zaproszenia na wątek... Quote
Nano Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 Tia prześlij mi teskt do rozsyłania na priv, to też troche porozsyłam ;) Quote
Nano Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 mój TŻ deklaruje się co miesiąc wpłacać 10 zł dla Kremci :) Quote
Tia Posted July 2, 2011 Author Posted July 2, 2011 [quote name='Nano']Tia prześlij mi teskt do rozsyłania na priv, to też troche porozsyłam ;)[/QUOTE] Już ci wysyłam Edit: Bardzo podziękuj swojemu TŻ, każde 10 zł się liczy:) :) Quote
Nano Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 [quote name='chi23']Kobitki, gdzie jest hotelik yumanji?[/QUOTE] z tego co mi się kojarzy to w okolicach Warszawy.... Quote
Nano Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 kto robił dla Kremci banerek ? :) może zrobimy jakiś nowy, z aktualniejszym zdjęciem i informacjami ? :) ja mogę zrobić bazarek cegiełkowy :) i jakieś parę rzeczy może dorzuce co mi zostało z poprzedniego... i mam głupie pytanie: jak dodać banerek do sygnatury ? Quote
magda222 Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 [quote name='Nano']kto robił dla Kremci banerek ? :) może zrobimy jakiś nowy, z aktualniejszym zdjęciem i informacjami ? :) ja mogę zrobić bazarek cegiełkowy :) i jakieś parę rzeczy może dorzuce co mi zostało z poprzedniego... i mam głupie pytanie: jak dodać banerek do sygnatury ?[/QUOTE] Jakiś czas temu biszat mi tłumaczył jak wkleić: [quote name='biszat']OK jak masz juz ten banerek , to teraz wchodzisz w pole Edycja Sygnatury - klikasz na zdjecie , klikasz na taki jakby globus [ dodaj odnosnik ] wpisujesz adres strony [ kopiuj/wklej] i ok . Powinnas miec banerek z odnosnikiem :)[/QUOTE] Quote
magda222 Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 [quote name='Nano']mój TŻ deklaruje się co miesiąc wpłacać 10 zł dla Kremci :) Bardzo bardzo dziękujemy :loveu: Pozdrowienia dla TŻ z wielkim sercem :loveu: Znalazłam link do wątku hotelikowego yumanji: http://www.dogomania.pl/threads/202854-Bezpieczne-miejsce-u-Yumanji-DT-pod-Waw%C4%85-W%C4%85tek-informacyjny. Jest kilka zdjęć. Można zobaczyć jak tam jest. Quote
Nano Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 dzisiaj przelew pojdzie :) deklaracje stałe też na to konto ci mi podałaś tak ? :) EDIT: postaram się też wystawić dziś bazarek :) Quote
magda222 Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 [quote name='Nano']dzisiaj przelew pojdzie :) deklaracje stałe też na to konto ci mi podałaś tak ? :)[/QUOTE] Tak. Na moje konto. Dziękuję!!! :) A kombinowałaś już z banerkiem? ;) Quote
Nano Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 banerków nie umiem robić :( chyba że mi powiecie jaki mogą mieć max i min rozmiar to może coś skleje :) Quote
magda222 Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 [quote name='Nano']banerków nie umiem robić :( chyba że mi powiecie jaki mogą mieć max i min rozmiar to może coś skleje :)[/QUOTE] Chodziło mi o to czy próbowałaś wkleić ten, który już jest? ;) Quote
Nano Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 jeszcze nie, do takich przedsięwzieć muszę iść do brata, ponieważ mój net nie obsługuje takich kombinacji... musze kupic nowy router, antene itp... ok 500 zł... także wszystkie bardziej skomplikowane rzeczy chodzę robić do brata :p m.in przelewy, allegra, edycje sygnatury, modernizacje forum itp... no niestety... tak szybko tego nie uzbieram xD Quote
danka4u1 Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 [quote name='magda222']Znalazłam link do wątku hotelikowego yumanji: http://www.dogomania.pl/threads/202854-Bezpieczne-miejsce-u-Yumanji-DT-pod-Waw%C4%85-W%C4%85tek-informacyjny. Jest kilka zdjęć. Można zobaczyć jak tam jest. Ktos na wątku pytał o warunki w DT u Yumanji. Zobaczcie, oto link do wątku informacyjnego. Proszę, zastanówcie się i pomyślmy realnie. Miejsce dla Kremci jest. Moze jechać zaraz. Znajdziemy transport, a pieniądze na transport też są. Cena nieporównywalnie niższa i to może mieć szanse na powodzenie. Nie sztuka umieścić psa poza schroniskiem. Sztuką jest go tam utrzymać i to nie wiadomo, jak długo. Takie jest moje zdanie. Quote
Nano Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 ale patrzcie mamy teraz przesło 800 zł z deklaracji jednorazowych + deklaracje stałe... nie wiem od kiedy są płacone także nie wiadomo ile z nich jest na stan obacny. Mamy już na ok 2 miesiące Kremci hotelu z samych jednorazowych, przez ten czas uzbieramy na kolejny miesiąc z deklaracji stały... przecież można robić bazarki itp... wydaje mi się, że Kremcia powinna iść do mrowy, tam ma domowe warnuki na które zasłużyła... nie będzie psem jednym z wielu tak jak u yumanji, którego trzeba nakramić, wypuścić i ewentualnie pogłaskać. Mrówa będzie traktowała ją jak swojego psiaka, będzie otrzymywać miłość której potrzebuje... będzie cały czas z człowiekiem. Przyzwyczai się też do miasta, jego dźwięków... mrówa będzie pracować nad jej lękami przecież... a myślicie że u yumanji będzie to otrzymywać ? Quote
Lida Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 Mnie martwi, jeśli chodzi o wyjazd do yumanji to, że będziecie miały do niej daleko i nikt nie będzie jej doglądał. Jesli yumanji nie będzie mogła podsyłać zdjęć, to kto to zrobi? Zawsze się boję, jak pies jest odwożony daleko i nie jest odwiedzany przez opiekunów. I nie chodzi mi o to, że yumanji będzie się źle opiekować, bo ona akurat ma chyba dość dobrą opinię na dogo, ale różne są sprawy, sytuacje, wydarzenia i chyba bezpiecznej jest, jak opiekunowie mają kontakt z psem. Takie jest moje zdanie. Najbliżej do yumnaji z Was miałabym chyba ja (jestem z Warszawy), ale nie mogę się zobowiązać, ze będę odwiedzać Kremcię regularnie. Dlatego mój wkład w Kremcię, to są pieniądze (stałe zlecenie). Jak będzie trzeba dorzucę więcej, ale chyba to jest ważne, żeby był jakiś kontakt z Kremcią. No chyba, że się mylę. Myślę, ze trzeba to dobrze przemysleć. Rozumiem argumenty za i przeciw. No nie jest to niestety łatwa decyzja. Quote
Nano Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 ja też wolę, żeby kontakt z Kremcią był... już dosyć słyszałam sytuacji niemiłych w pewnym hoteliku... może ktoś Nordi kojarzy... no nic ja powoli się zbieram na zakupy a potem do mrówy... Quote
magda222 Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 Nie poleciłabym hoteliku, który ma złą opinię. Już dosyć długo jestem na dogo, żeby wiedzieć że zanim się psa gdzieś zawiezie trzeba sprawdzić opinię. Poczekajmy aż Nano wróci od mrówy. Może mrówa się ulituje i spuści trochę z ceny... Zobaczymy... Quote
Recommended Posts