magda222 Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 [quote name='danka4u1']Dzięki Magda za odpowiedź na pw. Odpisałam Ci i szukam fantów. Tez potrwa to trochę. Miejmy nadzieję, ze DT czeka jeszcze na Kremcię. Kto pomoże mi wysyłać zaproszenia na wątek z prośba o pomoc finansową? Teraz nie jest zbyt sprzyjający okres, bo wakacje i urlopy i trzeba naprawdę wiele wysłać, by zebrać pare grosików. Danusiu zamieść tu albo prześlij na PW tekst zaproszenia na wątek. Nie mam czasu redagować a skoro masz gotowy to skorzystam i porozsyłam w wolnej chwili. [quote name='piesia']Przesłałam skany wyników badań . Dziękuję piesiu :) Skany wysłałam mailem do yumanji wraz z zapytaniem czy miejsce aktualne. Jutro do niej zadzwonię. Jest tylko jeden problem. W dalszym ciągu ana666 nie przesłała mi Kremci pieniędzy. Czy któraś z dziewczyn ma z nią kontakt? Quote
danka4u1 Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 [quote name='__Lara']danka4u1, mogę trochę pomóc :) dzielimy się jakoś? Dzięki , Lara za pomoc, ale ze mną trudno będzie się jakoś " podzielić" wysyłaniem, bo nie stosuję się do tradycyjnego i chyba popularnego wysyłania wg alfabetu. Najwyżej ktoś będzie kilkakrotnie molestowany i zapraszany, ale jeśli decydujemy się pracowac tutaj na dogo, to musimy wziąć pod uwagę taką możliwość, że będą nas " molestować"..... [quote name='chi23']Ja mogę pomóc w rozsyłaniu;) Zapraszam do Azyra z mojego podpisu. Niezawodna ch12:loveu: rozsyłaj Kremcię na całe Dogo.:multi: [quote name='magda222']Danusiu zamieść tu albo prześlij na PW tekst zaproszenia na wątek. Nie mam czasu redagować a skoro masz gotowy to skorzystam i porozsyłam w wolnej chwili. Juz Ci przesyłam na pw, tylko muszę jeszcze trochę uaktualnić zaproszenie. U Kremci zaszły zmiany na lepsze...:multi::multi: Czy możemy się spodziewać, że była skarbniczka Kremci wywiąże się jak najszybciej ze swoich obowiązków i przeleje pieniądze psa do Magdy? Szkoda słów na taką odpowiedzialność. Quote
__Lara Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 danka4u1 - oki :) postaram się powysyłać trochę :) Quote
danka4u1 Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 [quote name='__Lara']danka4u1 - oki :) postaram się powysyłać trochę :)[/QUOTE] Dzieki, co cztery ręce do klikania i serca chętne do tej katorżniczej pracy- bo trzeba tego wysłać naprawdę dużo- to nie dwie. A jeszcze Magda i chi12 bedą wysyłać. Powoli zbierzemy potrzebną kwotę deklaracji stałych. Ręszta bedzie łatna bazarkami, deklaracjiami jednorazowymi, ale tak nie można w nieskończoność.. Moze ktoś oprócz zapracowanej Magdy potrafi i jest chętny zrobic jeszcze jakiś bazarek. Bardzo przydałoby się Kremci. Nie wiadomo, czy nie będzie potrzebowała dłuższego leczenia, bo może to tylko nasze pobożne życzenia, ze to schron tak źle wpływa na jej problemy zdrowotne, a w warunkach DT będzie lepiej/dobrze. Tego też nie wiemy. Quote
mrowa23 Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 jakiś czas temu pytano mne o miejsce dla Kremciu w moim PDT, ale miałam dozyce niemiecką na DT. Teraz dożyca poszła już do DS więc jeżeli jest potrzeba, to mam wolne. Niestety pogubiłam się w wątku na tyle, że nie wiem czy jest hotelik czy nie ma, czy potrzebne Dt czy już DS jest, więc jakby co to czekam na informację ;) Quote
Tia Posted July 1, 2011 Author Posted July 1, 2011 Ds nie ma pani zrezygnowała. Jest jakis Hotelik również płatny. A jakie są koszty u cb i czy sunia była by w domu czy na dworze? Quote
mrowa23 Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 w domu w domu, ja mam dt w mieszkaniu z wypadami co drugi dzień na działkę. Dt kanapowy, gdzie DTowicz jest traktowany jak moj pies. mam w domu dwie sunie, takze tylko i wylacznie pies bez zakaznych chorob. jestem 24 h na dobe w domu (pracuje w domu) i mam zaufanego weta, do ktorego moge jezdzic z psiakiem jezeli tego wymaga, spacery i socjalizacja z pelna micha z gotowanym jedzonkiem domowym (o ile opcja z domowym zarelkiem ) cena zalezna od wielkosci - jaka ona jest duza? pies jest uczony normalnego funkcjonowania w ludzkiej rodzinie czyli takie podstawowe uczenie zachowan jak chodzenie na smyczy, zalatwianie potrzeb na spacerze, reagowanie na komendy glosowe i wizualne typu ""na miejsce" czy "wyjdz" "siad" i takie tam czyli po prostu by latwiej bylo mozna z psiakiem sie dogadac ;) Quote
Tia Posted July 1, 2011 Author Posted July 1, 2011 Dziewczyny czy nie lepiej żeby Kremcia trafiła do mrowa23 ? Ma ona domowe warunki wiec chyba lepiej niż była by na dworze, co myślicie. Kremcia ma 57cm w kłębie. Byłam dzisiaj w schronie nie ma już ani śladu po chorobie tylko strasznie gubi sierść, chyba dopiero teraz zmienia na letnią:) Mam fotki wstawię jak wgram na komputer. Quote
Nano Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 [quote name='Tia']Dziewczyny czy nie lepiej żeby Kremcia trafiła do mrowa23?[/QUOTE] myślę, że to lepsza opcja :) pytanie tylko jaki jest koszt ? :) Quote
Tia Posted July 1, 2011 Author Posted July 1, 2011 [quote name='Nano']myślę, że to lepsza opcja :) pytanie tylko jaki jest koszt ? :)[/QUOTE] mrowa powiedz nam jaki koszt utrzymania suni? Quote
Nano Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 ha xD i będę mogła Kremcie wrazie co odwiedzać ? :) Quote
mrowa23 Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 57 cm w kłębie to jest 11 zł za dobę z wyżywieniem 14 zł. oczywiście odwiedziny wskazane ;) Quote
Nano Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 11x30 = 330 zł; 14x30=420 zł... hmm co myślicie ?? kupimy jej worek karmy i jakies puszki czy lepiej z wyżywieniem ? :) ja od czasu do czasu zanosiłabym jej jakieś gotowane wrazie co... mrowa a powiedz w jakiej dzielnicy mieszkasz ? :) Quote
mrowa23 Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 rataje - przy warcie zaraz kolo ronda rataje :) Quote
Nano Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 no to nie tak źle, ja górczyn ;) Tia nie masz podlinkowanego Azyra. Quote
Tia Posted July 1, 2011 Author Posted July 1, 2011 [quote name='Nano']11x30 = 330 zł; 14x30=420 zł... hmm co myślicie ?? kupimy jej worek karmy i jakies puszki czy lepiej z wyżywieniem ? :) ja od czasu do czasu zanosiłabym jej jakieś gotowane wrazie co... mrowa a powiedz w jakiej dzielnicy mieszkasz ? :)[/QUOTE] Jak na razie mamy tylko 190 deklaracji stałych. Niech sie inne cioteczki też wypowiedzą co myślą... Quote
magda222 Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 U yumanji koszt hotelikowania bez jedzenia to 250 zł. Przynajmniej tak mówiła podczas naszej rozmowy tel. Dzwoniłam do niej dzisiaj, ale nie odbiera. U mrówy to o 80 zł więcej... Nie wiem czy nas stać... Mrówa a czy ktoś z dogo może wystawić Ci referencje? Quote
mrowa23 Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 myślę, że tak bo już kilka lat działam w adopcjach, choć ostatnie 2 lata miałam spore problemy zdrowotne i nie bywałam tutaj często... tutaj jest kilka moich DTowiczów http://www.zkorczowki.pl/dt.html powoli to uzupełniam ale jak widać idzie mi bardzo powoli. ostatnim psiakiem z dogo był chyba Jamal u mnie, tak więc cała grupa pudelkowa, z osobą o nicku "rodzice" często razem ratujemy psiaki (np. Lolita z mojej strony czy 5 szczeniąt po matce ast-ce zastrzelonej) osobiście poznałyśmy się z goniap (za czasów jeszcze canis&felis ) z keiti od astów z halbina czy bianką poporzez transport psiakow w potrzebie. zresztą najlepiej chyba przyjść samemu i obejrzeć i pogadać i poznać - ja zapraszam :) o przypomniało mi się z Kajetanem z Gaju się znamy - woziłam mu koty i psy do nowego domu. dość dużo jeździłam swojego czasu z psami w potrzebie, nawet jedno auto skasowałam a jedno mi się roz..... no ten tego ;) ale ja mówiłam trochę mnie nie było ostatnio na dogo, a jak byłam to raczej na uboczu. Quote
magda222 Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 Na moje konto wpłynęło dzisiaj 855 zł od any666 :) Postaram się jeszcze dzisiaj porozsyłać dane do przelewów. Ogarnę tylko trochę dom ;) Co decydujemy w sprawie DT Kremci? Wypowiadajcie się kochani :) Czy w razie czego któraś z dziewczyn (lub chłopaków ;) ) mieszkających blisko mrówy mogłaby się do niej przejść, zobaczyć DT, pogadać? Quote
magda222 Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 [quote name='Nano']ja mogę iść w razie co :)[/QUOTE] To super :) Musimy w takim razie szybko podjąć decyzję co robimy... Albo do yumanji za 250 + żarcie w boksie z innym psiakiem. Albo do mrówy za 330 + żarcie. W drugim przypadku zaoszczędzimy na transporcie ;) No i Kremcia byłaby, że tak powiem bliżej człowieka ;) Bo w hoteliku jednak psiaków więcej jest i uwaga i czas są podzielone na więcej zwierzaków. Dziewczyny z Obornik!!! Czy Kremcia nadaje się do domowego DT czy lepiej, żeby była w domu z ogródkiem? To jednak spora sunia. Ale skoro mrówa z dogiem dała radę... ;) Kurcze... Co robimy?! Quote
Tia Posted July 1, 2011 Author Posted July 1, 2011 Osobiście wolała bym żeby Kremcia trafiła do DT u mrowa23. Wiem, że to więcej deklaracji, ale o wiele lepsze warunki... Zależy mi bardziej właśnie żeby tam trafiła. W kojcu to ona mieszka cały czas a tu ma szanse na warunki domowe Quote
magda222 Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 [quote name='piesia'] Badanie pokryło w rezultacie schronisko , więc 50 zł wraca na konto Kremci , tylko dajcie znać co w rezultacie ustaliłyście i na czyje konto mają wrócić pieniądze .[/QUOTE] Wysyłam PW z danymi do przelewu :) [quote name='Nano']ja mogę iść w razie co :)[/QUOTE] To może umówcie się jak najszybciej na spotkanie. Napiszesz nam co i jak i podejmujemy ostateczną decyzję. Quote
biszat Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 Jezli moge wtracic swoje zdanie - uwazam ze Kremcia powinna trafic do mrowa23 Quote
Recommended Posts