Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wizyta przedadopcyjna KONIECZNA. Jeśli dziewczyny z Obornik nie mają czasu to proszę o namiary na rodzinę chcącą przygarnąć Kremcię. Postaram się zorganizować wizytę.

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj dostałam informację , że są wyniki badań Kremci . Wszystko ok , można Kremcię wysyłać w świat .Jutro odbiorę wyniki razem z zaświadczeniem od weta . Miejsce w hoteliku też czeka, dzwoniłam , musimy tylko potwierdzić . Tylko jeżeli domek stały jest zdecydowany , tylko jest to kwestia czasu i wizyty przed adopcyjnej to faktycznie , Syla ma rację,warto trochę poczekać . Przypomnijcie mi gdzie jest ten potencjalny domek , bo nie pamiętam .

Posted

No to super!!! :) Bardzo się cieszę!!! :) Nareszcie :)

Tia napisał(a):
No wiec, pani znalazła jej ogłoszenie i się zakochała. Powiedziałam jej o chorobie Kremci, również czeka na oświadczenie czy to zaraźliwe, bo ma w domu 4 koty i nie chce żeby się przeniosło. (mamy problem bo chciała by wiedzieć jak Krema reaguje na koty, ale nie jesteśmy w stanie tego sprawdzić). a napisała mi pani tak: domek w Łowinku, koło Serocka w gminie Pruszcz. 3 tysiące metrów do biegania. W pobliżu lasu gdzie jest jezioro (jakieś 2 km jest do lasu). Na początku psinka mieszkałaby w domu, pewnie legowisko miałaby w korytarzu - pomiędzy kuchnią ;), a dużym pokojem. Bardzo prawdopodobne, ze wkrótce legowisko byłoby na fotelu, albo kanapie.

Piesia do yumanji dzwoniłaś?

Posted

piesia napisał(a):
Tak , do yumanji dzwoniłam .

Super! :) A byłaby u niej za tamtą umówioną cenę? Z Terriem w boksie?

Nano napisał(a):
super !!! mam nadzieje, że teraz już tylko z górki :)

Ja też :)

Posted

Wspaniałe wiadomości. Trzeba dodać informację na FB i porozsyłać znowu do nowych znajomych.
Jaka jest przyczyna tych skórnych schorzeń Kremci? Kiepskie jedzenie, jakieś braki w jadłospisie? Problemy natury psychicznej, spowodowane pobytem w schronisku?
Najważniejsze, ze nie jest to choroba zakaźna i nie zagraża innym psiakom.
Co teraz decydujemy? Czekamy na DS czy zawozimy Kremcię do DT?

magda222 napisał(a):
Wizyta przedadopcyjna KONIECZNA. Jeśli dziewczyny z Obornik nie mają czasu to proszę o namiary na rodzinę chcącą przygarnąć Kremcię. Postaram się zorganizować wizytę.

Wizytę przedadopcyjną nie muszą organizować dziewczyny z Obornik. To nalezy do każdego z nas tutaj na wątku i każdy moze zająć się poszukiwaniem osoby, mieszkającej w pobliżu DS.
piesia napisał(a):
Dzisiaj dostałam informację , że są wyniki badań Kremci . Wszystko ok , można Kremcię wysyłać w świat .Jutro odbiorę wyniki razem z zaświadczeniem od weta . Miejsce w hoteliku też czeka, dzwoniłam , musimy tylko potwierdzić . Tylko jeżeli domek stały jest zdecydowany , tylko jest to kwestia czasu i wizyty przed adopcyjnej to faktycznie , Syla ma rację,warto trochę poczekać . Przypomnijcie mi gdzie jest ten potencjalny domek , bo nie pamiętam .

Własnie, gdzie jest ten domek stały? Potrzebne konkretne namiary.
Jesli decydujemy się na DT, trzeba przyjrzeć się finansom Kremci. Ile wynosi opłata za mc pobytu w tym domu?

Dodam teraz na FB informację o wynikach badań Kremci i prośbę o pomoc finansową.

Posted

A gdzie wy chcecie przeprowadzić wizytę przed adopcyjną?
W domu gdzie oni mieszkają obecnie czy jak już się przeprowadzą w do domu gdzie ma zamieszkać Kremcia?

Mam stały kontakt z tą panią, również czekała na wyniki badan, jeszcze tylko jest sprawa jak suczka reaguje na koty, a my nie mamy jak tego sprawdzić ale próbujemy coś wymyślić.

Posted

Tia napisał(a):
W domu gdzie oni mieszkają obecnie czy jak już się przeprowadzą w do domu gdzie ma zamieszkać Kremcia?

Mam stały kontakt z tą panią, również czekała na wyniki badan, jeszcze tylko jest sprawa jak suczka reaguje na koty, a my nie mamy jak tego sprawdzić ale próbujemy coś wymyślić.

Najlepiej w miejscu gdzie ma Kremcia zamieszkać.

Ana chyba proponowała pomoc w sprawdzeniu Kremci na koty.

Posted

magda222 napisał(a):
A w schronisku nie macie kotów?

Nasze schronisko nie posiada kociarni, jest tylko i wyłącznie dla psów.

Posted

Tia napisał(a):

Wizyta w miejscu, gdzie ma mieszkać Kremcia. Do sprawdzenia warunki i akceptacja wszystkich członków rodziny. Tak myslę..
Co do kotów, to sprawa poważna i koniecznie trzeba to sprawdzić, bo może być różnie:shake:. Wiem to z doświadczenia z moim psem...:angryy:

Posted

Przed chwilą otrzymałam e-maila od potencjalnego domku, niestety nie chcą Kremci.
To urywek wiadomości:

"Bardzo przepraszam, że narobiłam Wam tyle zachodu i nadziei, jednak nie będę w stanie przekonać Męża, bo im więcej rozmawiamy na temat Kremci tym on bardziej się zacietrzewia, a ja już nie mam argumentów. Janusz za pierwszym razem się zgodził, żebyśmy adoptowali Kremcię. Bardzo mu się spodobała, jednak uznał, że skoro nasze koty tyle przeżyły i nadal nie wyszły całkiem z tego, co przeszły... to mam wziąć na luz i pomyśleć "co by było gdyby". Doświadczenie z tamtym chorym kotkiem powinno mnie było nauczyć, żeby nie robić sztucznych nadziei.Przepraszam.
Nie wiem co jeszcze napisać, bo już myślałam, że Janusz się zgodził. Tak z resztą było, jednak przemyślał tę kwestię i zmienił zdanie.
Oboje bardzo kochamy zwierzęta, a nasze są najważniejsze."

Jestem zła, ale co zrobic... może to nie był dom dla Kremci:(

Posted

piesia napisał(a):
I co teraz ? Trzeba dać odpowiedź Jumanji , decydujemy się na hotelik czy jednak czekamy na domek stały ? Kremcia na razie dobrze wygląda .

Myślę, ze powinniśmy zdecydowac się na hotelik- jaka cena za miesiąc?- obliczyć deklaracje i dalej prosić, rozsyłając zaproszenia na wątek.
Kremcia wygląda dobrze, ale nie wiemy, czy długo to potrwa...sama piszesz: na razie..

Posted

Ogarnijcie to proszę jak najszybciej . Ile jest deklaracji , ile Kremcia ma kasy . Mnie jutro nie będzie na dogo , bo wieziemy dwa psiaki w daleką podróż :) . A trzeba dać odpowiedź :) . Aga jak da rade przed drogą to jeszcze jutro zeskanuje wyniki badań Szynie , a ona wstawi na dogo , a jak nie to w poniedziałek , bo jutro pewnie późno wrócimy :) . Collie i wyżeł i my w malutkim autku ;) , mam nadzieję , że damy radę :) .

Danusiu , masz rację : na razie . Stawiamy na alergię pokarmową . Mamy kolejnego psiaka z takim samym ogonkiem w schronie :( .

Posted

:loveu:Fanki i opiekunki wirtualne Kremci- pisać szybciutko, co decydujemy.:loveu:
Czy Kremcia ma pakować manatki i wyruszać w drogę? Ja powędruje jeszcze dziś trochę po Dogo z nadzieją, ze znajdę jakiś grosik dla psiny..