Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Jesli to będzie ten domek, to należy go sprawdzić, bo nie wiadomo od czego zależy to :" prawdopodobnie będzie miała miejsce w pokoju i na fotelu.....".
Cieszymy się z tego światełka w tunelu, ale wizyta przedadopcyjna jest konieczna. Gdzie dokładnie mieszka ta pani? Jesli to ma być ten dom, to trzeba szukać kogoś, kto mieszka w pobliżu i może sprawdzić wszystko.

Posted

To potrzebne są nam dokładne namiary na panią i trzeba pisac z prośbą do Meggi1 i romenki. Moze jeszcze ktoś tam mieszka? Nie znam nikogo z tych stron, ale można szukać.
Wysyłam teraz prośby o deklaracje dla dwóch psiaków...bardzo ciężko idzie...

Posted

danka4u1 napisał(a):
Wysyłam teraz prośby o deklaracje dla dwóch psiaków...bardzo ciężko idzie...

Wszyscy mają psiaków pod opieką od groma a najgorsze jest to, że bid nie ubywa :(

Posted

Tia napisał(a):
No wiec, pani znalazła jej ogłoszenie i się zakochała. Powiedziałam jej o chorobie Kremci, również czeka na oświadczenie czy to zaraźliwe, bo ma w domu 4 koty i nie chce żeby się przeniosło. (mamy problem bo chciała by wiedzieć jak Krema reaguje na koty, ale nie jesteśmy w stanie tego sprawdzić). a napisała mi pani tak: domek w Łowinku, koło Serocka w gminie Pruszcz. 3 tysiące metrów do biegania. W pobliżu lasu gdzie jest jezioro (jakieś 2 km jest do lasu). Na początku psinka mieszkałaby w domu, pewnie legowisko miałaby w korytarzu - pomiędzy kuchnią ;), a dużym pokojem. Bardzo prawdopodobne, ze wkrótce legowisko byłoby na fotelu, albo kanapie.

Ożesz kurde, mocno trzymam kciuki! :)

Posted

danka4u1 napisał(a):
wizyta przedadopcyjna jest konieczna.

Pani zgodziła się na wizytę mówi, że nie ma nic do ukrycia.

Nano napisał(a):
dokładnie jak mówi danka a potem gdzie ??

Chodzi o to, że nie maja ogrodzenia a to duży obszar, najpierw chcą ocieplić dom późnej ogrodzenie, dlatego suczka była by w domu i spacerki do tego...
I w tym rzecz, że suczka nie wychodziła by na dwór tak żeby sobie pobiegać żeby czasem nie uciekła, a jak dokończą ogrodzenie to sucza będzie mieszkała i w domu i na dworze gdzie będzie wolała.

To był tylko fragment maila, bo pani pisała dużo więcej, no zobaczymy nie róbmy złudnej nadziei bo wiemy dobrze jacy są ludzie.

Czekamy na te badania, one zadecydują o wszystkim...

Posted

No tak, te badania nam stopują wszystko. Oby wyniki były dobre i domki oraz dobre panie nie rozmysliły się.
Moze rozgladajmy się na wszelki wypadek za kimś do wizyty przedadopcyjnej. Jaka jest dokładna lokalizacja tego domku?

Posted

magda222 napisał(a):
Dziewczyny kochane z Obornik postarajcie się proszę z tymi badaniami.
Tyle od nich zależy...

Od nich zależy przyszłość Kremci, zdrowie, może zycie, bo nie wiemy, co jej jest...Nie łysieje się tak znienacka...

Posted

magda222 napisał(a):
Dziewczyny kochane z Obornik postarajcie się proszę z tymi badaniami.
Tyle od nich zależy...

danka4u1 napisał(a):
Od nich zależy przyszłość Kremci, zdrowie, może zycie, bo nie wiemy, co jej jest...Nie łysieje się tak znienacka...

Dziołszki postarejcie sie bo Wom dziołchy ze Ślunska żyć nie dadzom ;) Ha ha ha :)

Posted

świetnie że jest chociaż narazie to światełko w tunelu :) może akurat sie uda.
Tia jesli chodzi o reakcje na kota to ja Wam chetnie pomogę, kota mam a prawdopodobnie w niedziele adoptuję małą kocinkę z chorym oczkiem wiec mozemy sie jakoś umówić w razie co ;)

I teraz obiecywane przeze mnie rozliczenia, przepraszam ze tak póżno

wpłaty jednorazowe:
z bazarku 117zł
Syla 40zł
biszat 20zł
magda222 30zł
_Lara 10zł
anula42 100zł
ewu 20zł
anula42 200zł
z bazarku od Livki 28zł + 48zł
asl 5zł
aresekse 45zł

RAZEM : 663zł:loveu:

wpłaty za maj:

biszat 30zł
chi23 10zł
magda222 20zł
ewu 30zł
syla 20zł

RAZEM: 110zł :loveu:

wpłaty za czerwiec:
biszat 50zł
Lida 30zł
RAZEM: 80zł

663+190=853zł

Wydatki:

leki i leczenie 80zł
ogłoszenia 15zł
piesi za badania 23 zł
Krecikowi za badania 50zł
=168zł

czyli Kremcia ma na koncie 853-168=685zł

Posted

słuchajcie ma ktoś może konto na miau.pl, albo coś ten deseń ?? wiem tylko tyle: do oddania jest 3 letnia kotka perska koloru popielatego (Poznań), w czwartek moge załatwić kontakt do właścicieli. Trzeba się pośpieszyć bo chcą kotkę uśpić!!!

Posted

Nano napisał(a):
słuchajcie ma ktoś może konto na miau.pl, albo coś ten deseń ?? wiem tylko tyle: do oddania jest 3 letnia kotka perska koloru popielatego (Poznań), w czwartek moge załatwić kontakt do właścicieli. Trzeba się pośpieszyć bo chcą kotkę uśpić!!!

Ja pier...e :angryy:
Mam konto na miau, ale pomimo że jestem kociara to jakoś tam nie działam.
Najlepiej jakby tam wątek założyła i działała osoba, która tam się mocno udziela i ma kontakty. Spróbuj może pomolestować dziewczyny (albo sama założyć wątek) na dogo, ale w dziale "inne zwierzęta".

Posted

z tego co wiem, kotka powinna byc jedynym kotem w domu... Powód oddania: kotka urodziła kociaka i państwo zostawiają sobie kociaka a dorosłej kotki chcą się pozbyć, ponieważ nie zgadza sie z kociakiem... przynajmniej tak zrozumiałam osobę która mi przekazywała "ogłoszenie"

Posted

[quote name='ana666']czyli Kremcia ma na koncie 853-168=685zł

Nasza Kremcia to bogata dziewczynka :)
Kurde... Kasa jest, hotelik jest, domek czeka i tylko jeden świstek dzieli ją od szczęścia...

Posted

Nano napisał(a):
z tego co wiem, kotka powinna byc jedynym kotem w domu... Powód oddania: kotka urodziła kociaka i państwo zostawiają sobie kociaka a dorosłej kotki chcą się pozbyć, ponieważ nie zgadza sie z kociakiem... przynajmniej tak zrozumiałam osobę która mi przekazywała "ogłoszenie"

I dlaczego ja nienawidzę ludzi?! :angryy:
Mam nadzieję, że ich też ktoś kiedyś odda jak już będą niepotrzebni :angryy: