Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Magda, cieszę się, ze się cieszysz, ale...nie widzę jeszcze szczególnych powodów jeszcze do radości...nie wiemy, co jest Kremci, jak będzie wygladało leczenie w warunkach schronu, kasy mało...
Jedno pewne, jest nas tutaj więcej i kazdy stara się coś dac od siebie na miarę swoich możliwości i czasu. To rzeczywiście pocieszające.

Posted

Co sie dzieje??? Tak znowu tutaj pusto?:mad:
[quote name='chi23']Dorzucam 10zł;)
Dzięki za pomoc. :loveu:
Skarbniku, zjaw się i może trzeba wysłac ludziom konto? Za darmo nikt nie będzie leczył psiaka. Czasu nie mamy, a pies jeszcze mniej...

Poniżej pytanie z FB. Niech ktoś zajmujący się finansami psa i znający realia schroniska odpowie tutaj albo raczej na FB. Ludzie są chętni pomóc nam i zwłaszcza Kremci i nie nalezy ignoroewać ich dobrego serca, tym bardziej że czas, czas...

Aleksandra Burla-Nowak
a nie mozna pieniedzy bezposrenio do schroniska??

Posted

Dostałam niedawno info od Krecika . Rzucę tak hasłowo , bo padaka jestem i marzę o spanku :)
Badania podstawowe krwi w porządku , badanie zeskrobinki w porządku , co oznacza , że nie ma tam żadnego paskudztwa ( hurrra , możemy się starać o dt lub hotelik :) ) . Jeszcze badanie pod kątem tarczycy , bo dzisiaj się nie udało . Dzisiejsze badanie pokryło schronisko , więc jesteśmy z kaską do przodu :) .
Jutro więcej , a teraz idę spać . Dobranoc :)

Posted

Hura !!! Zaraz przeniosę te wiadomość na FB. Cos konkretnego w końcu. Tylko jak teraz leczyć te rany Krecikowe? Wiadomo cos na ten temat? Co stosować?
Piesia dzięki za wiadomość mimo padnięcia.
Krecik, wielkie dzięki za taką pomoc.
Jeszcze badania tarczycowe...
Teraz trzeba wysyłać dane do przelewu osobom deklarującym pomoc i dalej prosić o pomoc, i szukać DT

Posted

hejka. dziś byłam w schronie i tak jak pisze Piesia - badania krwi najwazniejsze mocznik, kreatynina, alat aspat, cukier itp wręcz super żadnego odchylania :lol:wiem bo sama pobierałam krew i sprawdzałam wyniki:lol: zeskrobinka też nie wykazała obecnosci pasozytow, co wiecej wygląda już ciu lepiej, jakby sie zaczelo goic..dostała tez antybiotyk w sobotę kolejny, została nam do zbadania krew pod kątem tarczycy - próbke musze zawieźć do laboratorium u dr w schronie tego nie można było zbadac, jutro sie dowiem co i jak, zadzwonie do laboratorium. najważniejsze ze to nie jest zaraźliwe, wiec domek wskazany :lol: pamiętam podobne zmiany u dwóch piesków Aresika ( śp.) i Kinga - jak poszły do domku to po miesiącu dwóch pięknie sierść odrosła wiec byc moze to tez reakcja wrazliwego pieska na to jedzonko w schronie - nie jest najlepsze :-(:-(:-( prosiłam zeby Kremcia osobno dostawała jakies lepsze suche a nie takie tam....niestety to widac na spacerach - wiekszosc pieskow ma biegunki i duze smierdzace kupki ......a w ogóle Kremcia wspaniała, taka grzeczna , kochana......

Posted

Kreciku kochany:loveu::loveu: Wielkie dzieki za wszystko, co robisz dla Kremci. To taka ulga, wiedzieć ,że psiak jest w dobrych rękach , ma zrobione badania, choroba nie jest zaraźliwa.
Aktualizowałam wydarzenia na FB.
Tylko ciotki dziś jakos zapomniały o Kremci na wątku :mad:, a szkoda, bo kazdy dzień jest ważny imamy co robic tutaj. Trzeba szukać DT, zbierac finanse....
Jeszcze raz wielkie dzięki i nie zapominaj o biednej Kremci.

Posted

Brawo cioteczko!!!:loveu:Poszukałaś wszystkich na wątku? Dziś doszła deklaracja od chi .
Staram sie ogarniać i kontrolować FB. I wysyłac dalej zaproszenia.
Szukanie DT...
Moze Kremci bedzie potrzebna jakaś specjalistyczna karma, a na pewno lepsza, ale w warunkach schronu i tak to nie jest do przewalczenia.
Wujaszek Biszat otrzymuje dzis naganę za nieobecność u Kremci i u nas.:mad::mad: Kara zostanie wymierzona natychmiastowym wysłaniem konta do przelewu na bezdomne psy:evil_lol: :evil_lol:

Posted

myślę ze wszystkim wysłałam, jeśli kogoś pominęłam proszę głośno wołać ;)
Sylo-nie wysłałam Tobie numeru konta bo myśle ze masz, jedynie ze nie to pisz :)

Posted

ha ha wujaszek się wystraszył i melduje się od rana ;)

zapraszam serdecznie na bazarki i proszę o pomoc w rozreklamowaniu ;)

-------------------------------------------------------------------------------------------

Zebrałam deklaracje

Deklaracje stałe:
20 zł - Syla
20 zł - magda222
30 zł - Lida
20zł - Mama cici1977
30 zł - biszat
10 zł - chi23
130 zł - Razem

Deklaracje jednorazowe:
62 zł

Posted

Na FB jest osoba, która deklaruje chęć pomocy finansowej, ale to niestety nie PL. Pisze, by podać konto i ma nadzieję, ze to nie paypal...dlaczego? Zawsze tak przez paypal podawałysmy. Ośwećcie mnie i podajcie dane.
Jak Kremcia i leczenie tych ran na pupie i ogonie? Szukajmy DT.