Livka Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Macie rację :fadein: Kremcia w schronisku nigdy nie wyzdrowieje w 100 % , ona potrzebuje specjalnej opieki. Gdzie już pytałyście o miejsce ? Quote
magda222 Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 [quote name='Livka']Macie rację :fadein: Kremcia w schronisku nigdy nie wyzdrowieje w 100 % , ona potrzebuje specjalnej opieki. Gdzie już pytałyście o miejsce ?[/QUOTE] Chciałam zapytać u naszej zuziM, ale narazie czekam na odpowiedź na co dokładnie choruje Kremcia. Żaden hotelik nie zgodzi się przyjąć psa z zaraźliwą chorobą skóry... Quote
Livka Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Spróbujcie może zapytać u Ani z Brodnicy - ona pomaga wszystkim psiakom, i zabiedzonym i chorym, jak tylko będzie miała miejsce to myślę, że przyjęłaby Kremcię. Warto zapytać ! link do Hotelu Mizantropia : http://www.dogomania.pl/threads/126059-HOTEL-DLA-PSÓW-(Brodnica-woj.-kuj.-pom.)-Niesiemy-pomoc-dogomaniackim-psiakom! Właśnie doczytałam, że Ania nie przyjmuje psiaków na okres co najmniej 9 -cy ;) No nic szukam dalej ... Edit A może do sylwiaso: http://www.dogomania.pl/threads/188576-Pensjonat-dla-piesków Quote
Tia Posted May 3, 2011 Author Posted May 3, 2011 Dziewczyny co to za choroba Kremci sama nie wiem, wet nie określił co to jest tylko podał zastrzyki... Kiedyś w schronisku pisaki miały świerzb, ale czy u Kremy to świerzb to nie wiem... Mam nadzieje ze znajdzie się jakiś hotelik z dobra opieka dla suni.... Quote
Tia Posted May 4, 2011 Author Posted May 4, 2011 Poprawiłam pierwsza stronę, tytuł i zamieściłam deklaracje stałe. Czy jest już jakiś hotelik dla Kremci? Quote
magda222 Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 [quote name='Tia']Poprawiłam pierwsza stronę, tytuł i zamieściłam deklaracje stałe. Czy jest już jakiś hotelik dla Kremci?[/QUOTE] Narazie mamy tylko 70 zł stałych deklaracji... Za mało, żeby zawieźć Kremcię do hoteliku... Musimy też pamiętać, że transport i leczenie także będą kosztowały. Może ktoś ma jakieś gadżety na bazarek? Albo ma czas, żeby pożebrać na innych wątkach o kasę? Ja poreklamuję Kremcię w wolnej chwili. Quote
Szyna13222 Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 ja mam rzeczy na bazarek ;) więc jakby co ,piszcie Quote
Tia Posted May 4, 2011 Author Posted May 4, 2011 [quote name='magda222']Narazie mamy tylko 70 zł stałych deklaracji... Za mało, żeby zawieźć Kremcię do hoteliku...[/QUOTE] Ja wiem że to za mało, ale można by było zacząć szukać hoteliku gdzie ja przyjma z ta choroba i jaki bedzie jego koszt... Bo nie wiemy dokładnie ile tych deklaracji musi być. Kremcia jeszcze na swoim koncie ma 62 zł jednorazowych wpłat. Porozsyłam wątek:) Quote
Syla Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 [quote name='Tia']Ja wiem że to za mało, ale można by było zacząć szukać hoteliku gdzie ja przyjma z ta choroba i jaki bedzie jego koszt... Bo nie wiemy dokładnie ile tych deklaracji musi być. Kremcia jeszcze na swoim koncie ma 62 zł jednorazowych wpłat. Porozsyłam wątek:)[/QUOTE] Porozsyłaj kochana.Nie ma diagnozy, to nie wiadomo co to za choroba.Może nic takiego, ale jednak nawraca w schroniskowych warunkach. Quote
piesia Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 zapisuję dziewczynkę , jak będę miała więcej czasu to poczytam dokładnie Quote
Krecik1980 Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 hejka dziewczyny a miała Kremcia pobraną próbkę tej skóry do badania zeby się upewnic co to jest ? czy jakis pasozyt itp? Quote
piesia Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Krecik1980 , cieszę się że jesteś , bo właśnie Ciebie chciałam poprosić o pomoc w sprawie Kremci , bo kto jak nie Ty zna się lepiej :) ? Kto i gdzie może zrobić takie badania o których mówisz ? Quote
Syla Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 [quote name='piesia']Krecik1980 , cieszę się że jesteś , bo właśnie Ciebie chciałam poprosić o pomoc w sprawie Kremci , bo kto jak nie Ty zna się lepiej :) ? Kto i gdzie może zrobić takie badania o których mówisz ?[/QUOTE] Nie znam Krecika, ale jak się zna, to niech się wypowie. Quote
Krecik1980 Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 wet powinien wziąść zeskobinę z tkanki i do badania zawieść chyba ze ma sam taki mikroskop dobrej jakości , to mogą być mikropasożyty albo też sprawy hormonalne...a nie wiecie co za leki dostawała? w jakim kierunku Kremcie leczył wet? zakładam, ze wet ze schroniska? Quote
Krecik1980 Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 jak tak długo jest leczona i pchełek nie ma to juz to raczej nie jest atopowe zapalenie skóry od pchełek tylko coś poważniejszego , kurcze muszę ją zobaczyć, kiedyś u dra NOWAKA widziałam labradora z masakryczną skóra przyczyną była alergia pokamowa, przyczyn może być kilka niezbędne badania ...... które będą kosztować ;/ Quote
Syla Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 [quote name='Krecik1980']jak tak długo jest leczona i pchełek nie ma to juz to raczej nie jest atopowe zapalenie skóry od pchełek tylko coś poważniejszego , kurcze muszę ją zobaczyć, kiedyś u dra NOWAKA widziałam labradora z masakryczną skóra przyczyną była alergia pokamowa, przyczyn może być kilka niezbędne badania ...... które będą kosztować ;/[/QUOTE] Na badania, zawsze można sie zlożyć.Ważne, żeby wykluczyć choroby zagrażające innym psom, wtedy adieu hoteliki.... Quote
danka4u1 Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Tia mnie tuaj zagoniła. Czytam wątek, ale dość pobieżnie. I tak sprawa jest jasna i niełatwa. Nie ma diagnozy- bez tego ani rusz dalej- jaki hotelik przyjmie Kremcię z niezdiagnozowaną chorobą Myślę, że jednocześnie i szybko powinnyśmy szukać takiego hoteliku, równocześnie zdiagnozować Kremcię i biegiem zbierać deklaracje na leczenie, hotel... Wszystko to powinno " na wczoraj", bo psina jest bardzo biedna i smutna na zdjęciach. Na temat takiego hoteliku nic mi nie wiadomo, ale dziś jeszcze porozsyłam trochę zaproszeń na wątek, tylko napiszę jakiś rzewny tekst. A może macie cos takiego, to podeślijcie. Ułatwi mi to sprawę i przyspieszy wysyłanie. Jutro niestety wdepnę na wątek i konkretnie pomogę z rozsyłaniem zaproszeń dopiero późnym wieczorem- matury.... Quote
piesia Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Krecik , powiedz gdzie najlepiej podjechać z Kremcią . Może uda nam się podjechać . No i najlepiej jak byś ją zobaczyła . Kiedy będziesz mogła być najwcześniej w schronie ? Może byś się umówiła z dziewczynami , które zajmują się Kremcią ? Dziewczyny , może zmienić banerek na bardziej wymowny , tak jak prosiłam w przypadku Rudka ? Może więcej osób tu ściągnie . Quote
danka4u1 Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Znalazłam taki wątek na dogo. Napisałam tam o naszej Kremci i prosiłam dziewczynę o wejście tutaj bądź odpowiedź. http://www.dogomania.pl/threads/207141-Dom-tymczasowy-dla-szczeniat-badz-doroslego-psa-Warszawa Quote
magda222 Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Super byłoby gdybyście mogły zabrać Kremcię do weta. Musimy wiedzieć co jej dolega. Dorzucę się do badań. Dziewczyny musimy ją wyciągnąć!!! Quote
cicia1977 Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Dzisiaj opowiadałam o Kremci mojej mamie i dołoży 20zł dekalracji stałej. A mój syn dokłada do badań. Quote
danka4u1 Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Dopiero teraz mogłam tutaj wejść i widzę, ze cichutko u Kremci :shake: Wysłałam tyle zaproszeń na wątek....może jeszcze ktoś przyjdzie i pomoże nam. Biegnę dalej błagać o pomoc dla biedaka. Quote
Tia Posted May 5, 2011 Author Posted May 5, 2011 To najważniejsze były by teraz te badania, aby zdiagnozować Kremcie.... Kto by zrobił taki banerek zachęcający?? ( ja niestety aż takich zachęcających nie robię ;) ) Quote
Recommended Posts