Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Macie rację :fadein: Kremcia w schronisku nigdy nie wyzdrowieje w 100 % , ona potrzebuje specjalnej opieki.

Gdzie już pytałyście o miejsce ?

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Livka']Macie rację :fadein: Kremcia w schronisku nigdy nie wyzdrowieje w 100 % , ona potrzebuje specjalnej opieki.

Gdzie już pytałyście o miejsce ?[/QUOTE]

Chciałam zapytać u naszej zuziM, ale narazie czekam na odpowiedź na co dokładnie choruje Kremcia. Żaden hotelik nie zgodzi się przyjąć psa z zaraźliwą chorobą skóry...

Posted

Spróbujcie może zapytać u Ani z Brodnicy - ona pomaga wszystkim psiakom, i zabiedzonym i chorym, jak tylko będzie miała miejsce to myślę, że przyjęłaby Kremcię.
Warto zapytać !

link do Hotelu Mizantropia :

http://www.dogomania.pl/threads/126059-HOTEL-DLA-PSÓW-(Brodnica-woj.-kuj.-pom.)-Niesiemy-pomoc-dogomaniackim-psiakom!

Właśnie doczytałam, że Ania nie przyjmuje psiaków na okres co najmniej 9 -cy ;)

No nic szukam dalej ...

Edit

A może do sylwiaso:

http://www.dogomania.pl/threads/188576-Pensjonat-dla-piesków

Posted

Dziewczyny co to za choroba Kremci sama nie wiem, wet nie określił co to jest tylko podał zastrzyki...
Kiedyś w schronisku pisaki miały świerzb, ale czy u Kremy to świerzb to nie wiem...
Mam nadzieje ze znajdzie się jakiś hotelik z dobra opieka dla suni....

Posted

[quote name='Tia']Poprawiłam pierwsza stronę, tytuł i zamieściłam deklaracje stałe. Czy jest już jakiś hotelik dla Kremci?[/QUOTE]

Narazie mamy tylko 70 zł stałych deklaracji... Za mało, żeby zawieźć Kremcię do hoteliku...
Musimy też pamiętać, że transport i leczenie także będą kosztowały.
Może ktoś ma jakieś gadżety na bazarek? Albo ma czas, żeby pożebrać na innych wątkach o kasę?
Ja poreklamuję Kremcię w wolnej chwili.

Posted

[quote name='magda222']Narazie mamy tylko 70 zł stałych deklaracji... Za mało, żeby zawieźć Kremcię do hoteliku...[/QUOTE]

Ja wiem że to za mało, ale można by było zacząć szukać hoteliku gdzie ja przyjma z ta choroba i jaki bedzie jego koszt...
Bo nie wiemy dokładnie ile tych deklaracji musi być. Kremcia jeszcze na swoim koncie ma 62 zł jednorazowych wpłat.
Porozsyłam wątek:)

Posted

[quote name='Tia']Ja wiem że to za mało, ale można by było zacząć szukać hoteliku gdzie ja przyjma z ta choroba i jaki bedzie jego koszt...
Bo nie wiemy dokładnie ile tych deklaracji musi być. Kremcia jeszcze na swoim koncie ma 62 zł jednorazowych wpłat.
Porozsyłam wątek:)[/QUOTE]

Porozsyłaj kochana.Nie ma diagnozy, to nie wiadomo co to za choroba.Może nic takiego, ale jednak nawraca w schroniskowych warunkach.

Posted

Krecik1980 , cieszę się że jesteś , bo właśnie Ciebie chciałam poprosić o pomoc w sprawie Kremci , bo kto jak nie Ty zna się lepiej :) ?
Kto i gdzie może zrobić takie badania o których mówisz ?

Posted

[quote name='piesia']Krecik1980 , cieszę się że jesteś , bo właśnie Ciebie chciałam poprosić o pomoc w sprawie Kremci , bo kto jak nie Ty zna się lepiej :) ?
Kto i gdzie może zrobić takie badania o których mówisz ?[/QUOTE]

Nie znam Krecika, ale jak się zna, to niech się wypowie.

Posted

wet powinien wziąść zeskobinę z tkanki i do badania zawieść chyba ze ma sam taki mikroskop dobrej jakości , to mogą być mikropasożyty albo też sprawy hormonalne...a nie wiecie co za leki dostawała? w jakim kierunku Kremcie leczył wet? zakładam, ze wet ze schroniska?

Posted

jak tak długo jest leczona i pchełek nie ma to juz to raczej nie jest atopowe zapalenie skóry od pchełek tylko coś poważniejszego , kurcze muszę ją zobaczyć, kiedyś u dra NOWAKA widziałam labradora z masakryczną skóra przyczyną była alergia pokamowa, przyczyn może być kilka niezbędne badania ...... które będą kosztować ;/

Posted

[quote name='Krecik1980']jak tak długo jest leczona i pchełek nie ma to juz to raczej nie jest atopowe zapalenie skóry od pchełek tylko coś poważniejszego , kurcze muszę ją zobaczyć, kiedyś u dra NOWAKA widziałam labradora z masakryczną skóra przyczyną była alergia pokamowa, przyczyn może być kilka niezbędne badania ...... które będą kosztować ;/[/QUOTE]

Na badania, zawsze można sie zlożyć.Ważne, żeby wykluczyć choroby zagrażające innym psom, wtedy adieu hoteliki....

Posted

Tia mnie tuaj zagoniła. Czytam wątek, ale dość pobieżnie. I tak sprawa jest jasna i niełatwa. Nie ma diagnozy- bez tego ani rusz dalej- jaki hotelik przyjmie Kremcię z niezdiagnozowaną chorobą
Myślę, że jednocześnie i szybko powinnyśmy szukać takiego hoteliku, równocześnie zdiagnozować Kremcię i biegiem zbierać deklaracje na leczenie, hotel...
Wszystko to powinno " na wczoraj", bo psina jest bardzo biedna i smutna na zdjęciach.
Na temat takiego hoteliku nic mi nie wiadomo, ale dziś jeszcze porozsyłam trochę zaproszeń na wątek, tylko napiszę jakiś rzewny tekst. A może macie cos takiego, to podeślijcie. Ułatwi mi to sprawę i przyspieszy wysyłanie.
Jutro niestety wdepnę na wątek i konkretnie pomogę z rozsyłaniem zaproszeń dopiero późnym wieczorem- matury....

Posted

Krecik , powiedz gdzie najlepiej podjechać z Kremcią . Może uda nam się podjechać . No i najlepiej jak byś ją zobaczyła . Kiedy będziesz mogła być najwcześniej w schronie ? Może byś się umówiła z dziewczynami , które zajmują się Kremcią ?
Dziewczyny , może zmienić banerek na bardziej wymowny , tak jak prosiłam w przypadku Rudka ? Może więcej osób tu ściągnie .

Posted

Dopiero teraz mogłam tutaj wejść i widzę, ze cichutko u Kremci :shake: Wysłałam tyle zaproszeń na wątek....może jeszcze ktoś przyjdzie i pomoże nam.
Biegnę dalej błagać o pomoc dla biedaka.

Posted

To najważniejsze były by teraz te badania, aby zdiagnozować Kremcie....
Kto by zrobił taki banerek zachęcający??
( ja niestety aż takich zachęcających nie robię ;) )