Syla Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Jeszcze pamiętam, jaki był problem, z wyciągnięciem mojego Ediego, z tego schroniska.Na wątku kamuflaż, wszystko na PW.Deklaracje i pieniądze zbierano, ale nie wolno było o tym pisać.Nie chciano go wydać do DT.W końcu dwie podstawione osoby pojechały po niego, pod nieobecność dyra i tylko dlatego się udało.Adoptowały go na siebie.Nie rozumiałam wtedy tego i nadal nie rozumiem, bo chodziło o starego, pięknego inaczej i ślepego psa.Mam nadzieję, że teraz, już jest u Was inaczej, lepiej i bez absurdalnych zakazów.Oby Kremcia jak najszybciej już pojechała.Jej poprawa, to znowu na krótką metę tylko.Ona musi opuścić schronisko. Quote
danka4u1 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 ana666 napisał(a):danko dziekuję, już wysłałam jej PW. Mam nadzieję ze Kremcia jak najszybciej opuści schron Niech Kremcia opuszcza jak najszybciej schronisko. DT czeka na nią. Nie wiem, czy nie bedzie potrzebny paypal dla tej deklaracji. Chyba tak. Jak będzie, napiszcie. Quote
piesia Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Syla , teraz mamy nową kierowniczkę , z wyciąganiem psów ze schronu nie ma problemu , wręcz przeciwnie- jest pełna współpraca. A co do Kremci masz rację , poprawa jest chwilowa , ja mam tylko nadzieję , że to faktycznie tylko duża wrażliwość na schroniskowe jedzenie . Nie wiem czy pisałyśmy tutaj , ale jakiś czas temu Szyna od nas też wzięła psiaka z takimi samymi objawami , po których w warunkach normalnych nie ma śladu :) Quote
Syla Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 piesia napisał(a):Syla , teraz mamy nową kierowniczkę , z wyciąganiem psów ze schronu nie ma problemu , wręcz przeciwnie- jest pełna współpraca. A co do Kremci masz rację , poprawa jest chwilowa , ja mam tylko nadzieję , że to faktycznie tylko duża wrażliwość na schroniskowe jedzenie . Nie wiem czy pisałyśmy tutaj , ale jakiś czas temu Szyna od nas też wzięła psiaka z takimi samymi objawami , po których w warunkach normalnych nie ma śladu :) Bardzo się cieszę z Waszych zmian schroniskowych, bo na tym psiaki tylko skorzystają.Zmiana kierownictwa i od razu fajniej się też pewnie pracuje.Powiem Edaskowi (teraz śpi i chrapie jak stary facet, kołami do góry), więc jutro, na uszko, że w Azorku pieskom lepiej się żyje.Oprócz jedzenia, może to też być stres. Quote
magda222 Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Ja tak od siebie kilka słów napiszę. Moje dopytywanie się i ponaglanie nie ma na celu stwarzanie nerwowej atmosfery. Rozumie, że każdy ma za krótką dobę. Ale jeśli jest zbierana kasa, zgłaszają się kolejni deklarowicze, dziewczyny rozsyłają zaproszenia na wątek i prośby o pomoc gdzie się da i wystarczy tylko zrobić badania żeby pies jechał do lepszego świata to tego nie rozumie. Nie mogę w tej sytuacji pomóc inaczej jak finansowo lub ewentualnie zgłaszając się jako wirtualny opiekun Kremci co uczyniłam. Nie wiem czy hotelik będzie czekał, bo tak jak napisałyście nie tylko Kremcia jest w potrzebie. Ja nawet nie wiem do kiedy yumanji ma trzymać miejsce. Dlatego też zaczęłam pytać o miejsce i koszty też gdzie indziej. Tylko bez tych badań ani rusz dalej... Quote
Nano Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 wystawiłam Kremci kolejne allegro http://allegro.pl/moze-to-wlasnie-jej-szukasz-labrador-owczarek-i1646294981.html tym razem na Bydgoszcz, bo tamto na poznań juz jej sie konczy powoli... Quote
magda222 Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Nano i Syla (bo Tobie chyba nie podziękowałam nawet) wielkie dzięki za ogłoszenia :Rose: :Rose: :Rose: Quote
piesia Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Tak na szybkiego , bo zaraz zmykam . Aga pobrała zeskrobinkę do badań , jutro zawiezie już tam gdzie dostaniemy zaświadczenie :). Quote
Nano Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 super :) powiedzcie mi tylko jak Kremcia reaguje na psy dominujące? (typu podbiganie do niej i straszenie). Czy reaguje agresją czy poprostu jest uległa? Jak dogaduje się z suczkami (większymi i mniejszymi) oraz samcami ?? Quote
magda222 Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 piesia napisał(a):Tak na szybkiego , bo zaraz zmykam . Aga pobrała zeskrobinkę do badań , jutro zawiezie już tam gdzie dostaniemy zaświadczenie :). Piesia, wielkie wielkie dzięki za tą informację. Czekamy w takim razie na wyniki. Nano napisał(a):super :) powiedzcie mi tylko jak Kremcia reaguje na psy dominujące? (typu podbiganie do niej i straszenie). Czy reaguje agresją czy poprostu jest uległa? Jak dogaduje się z suczkami (większymi i mniejszymi) oraz samcami ?? Z tego co mi wiadomo to Kremcia jest Psim Aniołem :) A dlaczego pytasz? :razz: Quote
Tia Posted June 1, 2011 Author Posted June 1, 2011 Nano napisał(a):super :) powiedzcie mi tylko jak Kremcia reaguje na psy dominujące? (typu podbiganie do niej i straszenie). Czy reaguje agresją czy poprostu jest uległa? Jak dogaduje się z suczkami (większymi i mniejszymi) oraz samcami ?? Kremcia jest uległą suczką, w schronie jeszcze nie było sytuacji żeby z jakimś psem weszła w konflikt. W schronie z każdym psiakiem sie dogaduje... Quote
Nano Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 magda222 napisał(a): Z tego co mi wiadomo to Kremcia jest Psim Aniołem :) A dlaczego pytasz? :razz: nie chce robić złudnej nadziei, więc na razie nic konkretnego nie powiem co nie bedzie pewne :p Quote
danka4u1 Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Dobry wieczór, dopiero teraz mogłam do Was przyjść i z radoscią widzę, ze u Kremci był dziś dzień odwiedzin:loveu:. Moze to:evil_lol: Dzień Psiego Dziecka:evil_lol:ale Kremcia to juz dorosła kobieta...W każdym z nas jednak jest zawsze trochę tego ufnego i radosnego dziecka i dobrze, bo świat nie jest wtedy taki zły. Przynajmniej pozornie. :loveu:Dziękujemy za pobranie zeskrobinki Kremciowej do badań, za Allegro, za zdjęcie -:loveu: nie wiem, gorzej, lepiej? jak dla mnie to nie ma tam stanu zapalnego, tylko te ogromne ubytki sierści. Mam nadzieję, ze Kremcia nie cierpi. Nano, nie trzymaj nas w napięciu.:shake: Szepnij słówko. Nadzieja -nawet złudna- jest nam zawsze potrzebna. Ona umiera ostatnia, a my tutaj walczymy o życie.:multi:Czyżby jakiś domek zainteresował sie Kremcią??? Quote
biszat Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 a ja pare postow temu pisalem , ze wiecej kaski potrzeba to i moja deklaracje idzie w gore do 50 zl . Czyli zeby bylo jasne - biszat stala deklaracja = 50 zl Quote
Tia Posted June 2, 2011 Author Posted June 2, 2011 ana666 napisał(a):wpłynęło 50zł od wujaszka biszat 50zł, tylko nie wiem jak to liczyć czy jako stałą czy jeszcze "coś" tam jest w ramach jednorazowej wpłaty.... A jak to zapisać? Wpłata za maj jest 30zł wiec dodac do tego 50? Troche sie pogubiłam w tym... Quote
biszat Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Wpisac za maj 30 , a za czerwiec 50 zl i po wszystki ;) Quote
magda222 Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Biszat :loveu: :loveu: :loveu: Nie wiem dlaczego, ale próbuję wkleić sobie banerek Kremci w podpis i udało się, ale jest niepodlinkowany. Co robię źle? Quote
biszat Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 OK jak masz juz ten banerek , to teraz wchodzisz w pole Edycja Sygnatury - klikasz na zdjecie , klikasz na taki jakby globus [ dodaj odnosnik ] wpisujesz adres strony [ kopiuj/wklej] i ok . Powinnas miec banerek z odnosnikiem :) Quote
magda222 Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 biszat napisał(a):OK jak masz juz ten banerek , to teraz wchodzisz w pole Edycja Sygnatury - klikasz na zdjecie , klikasz na taki jakby globus [ dodaj odnosnik ] wpisujesz adres strony [ kopiuj/wklej] i ok . Powinnas miec banerek z odnosnikiem :) Jest :multi: Jest :multi: Dzięki :loveu: Ale człowiek zielony :oops: Edit. Nie udało się jednak. Jakieś miszmasze wychodzą... Na jakie zdjęcie mam kliknąć? Quote
piesia Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Nie miałam dzisiaj niestety wiadomości w sprawie wyników badań Kremci . Jak jutro Aga nic mi nie napisze to się z nią skontaktuje . Collie , trzymam kciuki za Twojego Toma , żeby szybko znalazł ciepły domek . Przytłacza to wszystko co się dzieje :(:(:( . Quote
danka4u1 Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 [quote name='piesia']Nie miałam dzisiaj niestety wiadomości w sprawie wyników badań Kremci . Jak jutro Aga nic mi nie napisze to się z nią skontaktuje . Collie , trzymam kciuki za Twojego Toma , żeby szybko znalazł ciepły domek . Przytłacza to wszystko co się dzieje :(:(:( . Dziękujemy piesia za wiadomość i mamy nadzieję, że wyniki Kremci będa dobre. To warunek tego, by mogła pojechać do DT. Wysyłam cały czas zaproszenia na wątek, ale jak widzicie- cisza... Moze dziś w nocy przyjdzie do Kremci jakiś Anioł Opiekućzy i wspomoże grosikiem... Collie, jestem u Toma, wysyłam zaproszenia na watek, ale dostaję na pw pytania, dotyczące konkretów, osoby do kontaktu, plany dotyczące Toma..nie wiem, co pisać i odsyłam na wątek. Czasem ktoś wejdzie... [quote name='biszat']a ja pare postow temu pisalem , ze wiecej kaski potrzeba to i moja deklaracje idzie w gore do 50 zl . Czyli zeby bylo jasne - biszat stala deklaracja = 50 zl Wujek:loveu::loveu: Kremcia nie wie, jakiego ma anioła opiekuńczego:loveu: Dziękujemy:loveu: Quote
Qeeriefire Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 piesia, danak4u1 - dziękujemy, kontakt w sprawie Toma jest podany w pierwszym poście na jego wątku. W sparwie jego DT czy wydania do hoteliku postaram się zapytać. Powodzenia Kremciu :loveu: Quote
magda222 Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Zaglądam do kochanej Kremci :) A propos podlinkowania banerka robię wszystko tak jak poradził bidszat, ale coś mi nie wychodzi... Ukazuje się link do wątku, ale z boku banerka. Nie wiem dlaczego... Quote
Recommended Posts