Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

KREMCIA
Znalazła nowy domek

:)
W Nowym domu

W schronisku:

05.07.11r Kremcia opuściła Schron pojechała do DT.

Suczka mieszkała u PDT u Mrowa23
w warunkach domowych.

Ok 6 letnia suczka, wysterylizowana.
W schronisku od Czerwca 2008r
Suczka mieszkała w Schronisku dla psów w Obornikach Wlkp. niedaleko Poznania.

Suczka miała problemy ze skórą,
od kilku miesięcy była leczona,
gdy jej stan się poprawiał,
to choroba znów
powraca.
Przez warunki schroniskowe nie
mogła dojść do siebie!:)

A tak wyglądała jak była chora:

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

POST ROZLICZENIOWY
( Konto na które należy wpłacać pieniądze należy do Magda222 )

DEKLARACJE STAŁE
20 zł - Syla

20 zł - magda222
30 zł - Lida
20zł - Mama cici1977
50 zł - biszat
10 zł - chi23
30zł - ewu
10 zł - agata51
10zł - TŻ Nano

50zł - Winter7
---------------
RAZEM= 250zł

WPŁATY JEDNORAZOWE:
40zł Syla
20zł biszat
30zł magda222
10zł _Lara
20zł ewu
200zł + 100zł anula42
100zł ze skarpety im. Talcott
20zł Kama spoza dogo
5zł asl
45 zł aresekse
20 zł Nano
408zł BAZARKI
110,80 zł Nano/bazarek
---------------
RAZEM:1128,80zł
---------------

Wpłaty Miesięczne:

Maj:
20zł -Syla
20zł -magda222
20zł -Mama cici1977
30zł -biszat
10zł -chi23
30zł -ewu
10 zł -agata51
---------------
RAZEM= 140
---------------

Czerwiec:
20zł -Syla
20zł -magda222
30zł -Lida
20zł -Mama cici1977
50zł -biszat
10zł -chi23
30zł -ewu
10zł -agata51
50 zł -Winter7
---------------
RAZEM= 240
---------------

Lipiec:
20zł -Syla
20zł -magda222
30zł -Lida
20zł -Mama cici1977
50zł -biszat
10zł -chi23
30zł -ewu
10zł -agata51
10zł -TŻ Nano
50zł -Winter7
---------------
RAZEM= 250
---------------

Sierpień:
20zł -Syla
20zł -magda222
30zł -Lida
20zł -Mama cici1977
50zł -biszat
10zł -chi23
30zł -ewu
10zł -agata51
10zł -TŻ Nano
50zł -Winter7
---------------
RAZEM= 250zł
---------------

Wrzesień:
20zł -Syla
20zł -magda222
30zł -Lida
20zł -Mama cici1977
50zł -biszat
10zł -chi23
30zł -ewu
10zł -agata51
10zł -TŻ Nano
50zł -Winter7
---------------
RAZEM= 250zł
---------------

Październik:
20zł -Syla
20zł -magda222
30zł -Lida
20zł -Mama cici1977
50zł -biszat
10zł -chi23
30zł -ewu
10zł-agata51
10zł -TŻ Nano
50zł -Winter7
---------------
RAZEM= 250zł
---------------

Listopad:
_ -Syla
20zł -magda222
30zł -Lida
_ -Mama cici1977
50zł -biszat
_ -chi23
30zł -ewu
10zł -agata51
10zł -TŻ Nano
50zł -Winter7

---------------
RAZEM= 200zł
---------------

Wydatki:

leki i leczenie 80zł
ogłoszenia 15zł
piesi za badania 23 zł
Krecikowi za badania 50zł
15zł wizyta u weta
30 zł odrobaczenie
7 zł ogłoszenia
15,85 zł ogłoszenie "DZ"
7zł ogłoszenia
350 zł DT/mrówa/lipiec
350 zł DT/mrówa/sierpień
350 zł DT/wrzesień
350 zł DT/październik
350 zł DT/listopad.

---------------
RAZEM-1992,85zł
---------------

------------------------------------------
2708,8-1992,85 = SALDO +715,95
------------------------------------------
+niewykorzystane 50 zł za badania, za które zapłaciło schronisko

PO ADOPCJI KREMCI, pieniążki zostały przeznaczone:

50 zł Skarpeta im. Talcott http://www.dogomania.pl/threads/185536-Skarpeta-im.-Talcott-dla-starszych-piesk%C3%B3w-w-potrzebie

333 zł Rafik http://www.dogomania.pl/threads/194370-**Rafi-m%C5%82odziutki-ONek-bez-%C5%82apki-szukamy-deklaracji-i-DS!

333 zł Szarik http://www.dogomania.pl/threads/192405-Szarik-kiedy%C5%9B-melina-teraz-u-Lilu.BRAK-kasy-co-b%C4%99dzie-z-Szarikiem-POMOCY

Posted

Miała robione jakieś badania?
Bo to może być wszystko...
Ma pchły? Może to pchle atopowe zapalenie skóry? Lub hormony. Lub nużyca... ale może mozna jej pomóc niewielkim nakładem... a tak kiepsko to wyglada i może zniechęcic potencjalnych chętnych... :shake:

Poza tym - śliczna jest :)

Posted

PaulinaT napisał(a):
Miała robione jakieś badania?
Bo to może być wszystko...
Ma pchły? Może to pchle atopowe zapalenie skóry? Lub hormony. Lub nużyca... ale może mozna jej pomóc niewielkim nakładem... a tak kiepsko to wyglada i może zniechęcic potencjalnych chętnych... :shake:

Poza tym - śliczna jest :)

Pcheł nie ma bo była odpchlona. Bardzo możliwe że to nużyca albo świerzb, lecz nie wiem...
Zapytam się inspektorce TOZ czy ma środek przeciwko temu świństwu, bo kiedyś inna suczka to miała i pomogło...

Posted

jesli nie ma diagnozy, to nawet przed badaniem spróbować bardzo prostego leczenia na uczulenie na odchody insektów l zanim zaczniemy kosztowne badania spróbujcie najprostszej metody . skoro ma wolontariuszke to może zechce jej poświęcić nieco troski. potrzebne jest mydełko oliwkowe z mydlarni lub allegro oliwkowe - 100 lub 75 procent oliwy z oliwek produkowane w Syrii, Aleppo. do tego rivanol w płynie oraz ekstrat propolisu w areozolu. przemywać mydłkiem zostawiajac na parę minut na skórze zmyć riwanolem a potem spryskac mgiełka propolisu, powtarzac kilka razy. propolis to naturalny antybiotyk o wspaniałym działaniu, moje tymczaski nawet w najgorszym stanie jak np. PROMYCZEK ze słoniowa skórą i ektopasozytami jest teraz zdrów i obrośnięty jak baranek. Wiele psów tak sie wyleczyło i niepotrzebne były, niestety zrobione kosztowne badania. cały koszt to rivanol 3 zl i propolis 12,00 lub 10,00 zależnie od apteki. Mydełko starczy na wiele psiaków i koszt dużego w sklepie to ok 20, 25 zł. czy wet ją badał ? kremcia jest ładna ale smutna, leczymy i szukamy domku.

Posted

Tak suczka była badana przez weta dostawała zastrzyki i był stosowany preparat...potem był spokój i teraz znowu.
Zaczniemy ją leczyć ale teraz my tylko jesteśmy w soboty...Mam nadzieję, że to pomoże... Mamy taki preparat tylko
muszę się dopytać czy jeszcze jest w schronisku, jak inna suczka miała świerzba to była tym leczona i jej to zeszło...
Mi się wydaje, ze właśnie to świerzb...Od soboty zaczniemy działać bo wcześniej nie mamy jak...

Posted

Dostałam zaproszenie ale niewiele mogę pomóc, mam juz kilka psów pod opieką i problem z dwoma kolejnymi z budowy, którym trzeba opłacić hotel, leczyć, sterylizować.
Ale trzymam kciuki za sunię i mogę wesprzeć moralnie ;)

Posted

Tak naprawdę to takie zmiany na ogonie i kroczu są zwykle spowodowane często gesto hormonalnymi w obrębie albo kory nadnerczy, albo tarczycy.
Nie próbowałabym bez diagnozy podawać 'byle jakiego preparatu bo innej suce pomogło' bo możecie poważnie zaszkodzić.
Napiszcie tutaj jak będziecie wiedzieć jaki to preparat, to jest tutaj wiele ciotek weterynarzy, technicy itp. to podpowiedzą.
Ja bym spróbowała metody TERESY BORCZ.
Można też ew. podziałac na zmiany skórne Neomecyną lub maśc dowymienna [oczywiscie dowymiennie u krów, normalnie się smaruje], tylko, że to podziala na ewentualne prątki, gronkowce itp. - ale Neomecyna dziala szybko, wiec jesli to to jest powodem [ a ja osobiście aptzrąc na zdjecia powiedziałabym, że to jednak te hormony], no to zejdzie...

Posted

Próbujcie dziewczyny tego propolisu, dziesiatki psiaków wyzdrowiało a napewno nie zaszkodzi, jeśli po krótkim stosunkowo czasie nie będzie poprawy, to jednak badania trzeba. Obejrzyjcie wyniki na fotkach promyczka .

Posted

supergoga napisał(a):
Zajrzyjcie na wątek naszego Brysia, na pierwszą stronę. Wyglądał identycznie. Zaraz postaram się dowiedzieć, co dostawał, że teraz to nie ten pies. Piekny futrzak, a wyglądał jeszcze gorzej.

http://www.dogomania.pl/threads/139134-Biedny-stary-BRYŚ-masakra-pomóżmy-mu!!!

Faktycznie wygląda tak samo, bardzo bym była wdzięczna jak być się dowiedziała jak oni mu pomogli, może naszej Kremci też pomoże:)

Posted

Jestem i ja!
Trzymam kciuki za dobra diagnozę i dom dla Kremci!
Jest piękna i widzę, że ma przynajmniej dobrą opiekę i ludzi koło siebie, którym na niej zależy..
To już dużo!