Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 213
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

HAWAN napisał(a):
Witam wszystkich i GRATULUJĘ WSZYSTKIM ZWYCIĘZCOM tym dużym i tym małym.
My również mamy się czym pochwalić - nasza sunia CAC, res. CACIB mimo moich obaw że sędzia Słowak i towarzystwo czesko-słowackie.

Wystawa bardzo sympatyczna, miasteczko też, przede wszystkim piękna pogoda i ciepło co już było balsamem na nasze zmrożone duszyczki, ale jeżeli chodzi o oznaczenie drogi dojazdowej - to fatalne a w zasadzie zero informacji że jest wystawa psów.

Medale tylko za CAC i CACIB, puchary za BOB ale na finałach.

Generalnie wydaje mi się jednak że "nasi" starają się bardziej.

Nie mniej jednak mam zamiar jeszcze się do Słowacji wybrać.

Pozdrawiam

Hawan,
Gratulacje!!! Jednak nie udało nam się spotkać:( ja dojechałam w sobotę na styk, weszłam do hali prawie od razu na ring..A medale tylko za CAC dawli czy CAC+CACIB? Bo ja za CACe żadnego nie dostałam:placz:

Posted

KIvik - witaj
no szkoda, że nam się nie udało ale nic starconego - wszystko przed nami:lol: .
Medale dawali za samego CAC też, tylko należało iść z rodowodem do wpisania tytułu do kancelarii i tam Panie "wydzielały" medale, na ringu nie dawali nic, no może poza kokardką.
My byliśmy mądrzy tylko dzięki naszym czeskim znajomym bo tak to też niewiele się orientowalismy:razz: .
Za CACIB dawali osobno taki piękny złoty medal, ale tylko za CACIB za res. juz niestety nie.

Posted

HAWAN napisał(a):
KIvik - witaj
no szkoda, że nam się nie udało ale nic starconego - wszystko przed nami:lol: .
Medale dawali za samego CAC też, tylko należało iść z rodowodem do wpisania tytułu do kancelarii i tam Panie "wydzielały" medale, na ringu nie dawali nic, no może poza kokardką.
My byliśmy mądrzy tylko dzięki naszym czeskim znajomym bo tak to też niewiele się orientowalismy:razz: .
Za CACIB dawali osobno taki piękny złoty medal, ale tylko za CACIB za res. juz niestety nie.

to mnie medale ominęły:(ale co tam, fajnie było:lol:
Hawan, a będziesz w Raciborzu?
widze, żę poszło nam tak samo: CAC+res. CACIB:multi:

Posted

Zebra napisał(a):
A ja grzecznie poprosze o kerry blue teriery:lol:

Psy
klasa młodzieży
1. DINNYYESVAROSI HEVES
2. BELMONDO BHELLIOM ONTARIO
klasa posrednia
1. ROMULUS BRAUDAG
klasa otwarta
1. DERRYMORE AVALON ON BREEZE
klasa championów
1. ARISTO ADONIS STAR
2. CEDRIK LUINIL
3. DERRYMORE AILILL BEST

suki
klasa młodzieży
1. BHELLIOM CHANTAL
klasa otwarta
1. ELSA ADONIS STAR
klasa championów
1. ELODY OD RYTIRE MALOVCE
2. DERRYMORE ARWEN GILL

Posted

Nitencja napisał(a):
a czy ja moge prosic o stawke terierow walijskich ?? :cool3:

PSY
klasa młodzieży
1. BRIX Z LISCIEHO UDOLIA
klasa pośrednia
1. LEON WK-SB
klasa otwarta
1. CONRAD WEST-FOX
2. BAYRON Z NIZNEHO POLA
klasa championów
1. IR Z VYROVISKYCH SKAL

SUKI
klasa młodzieży
1. MISA WK-SB
klasa posrednia
1. LARA WK-SB
klasa otwarta
1. DREAM WEST-FOX
klasa użytkowa
1. NADA STAR FRANKE

Posted

[quote name='Malcharek Maria']A ja tak cichuuuutko o stawkę jacków i parsonów - mogłabym prosić:fadein: ?

jack russel terrier

PSY
klasa posrednia
1. ROMEO ZONA BULLS
klasa otwarta
1. CHEYK Z VALERIANU TAMI
2. BUMBLE-BEE BOHEMIA PLATINA
klasa championów
1. SUZAN'S PRIDE CRICKET
2. SPEEDY SPOT OF CATHY'S COTTAGE
3. FOR PLEASURE OF THE HUNTERS PRIDE

SUKI
klasa baby
1. ABSOLUTE ASTRID OD MAYO LAND
klasa młodzieży
1. ADELA OD EVY
2. KESSY Z VALERIANU TAMI
3. BEAUTIFUL BETTY Z JERENE
4 ANACH POLANECKE SVAHY
klasa otwarta
1. ASTALA VISTA BOHEMIA PLATINA
2. CHESSY Z VALERIANU TAMI

parsony za chwilę

Posted

KIVIK - no niestety nie w tym miesiącu juz krucho u mnie z kasą, ale myslę sobie że jak tak dobrze nam poszło to może do Kosic się zgłosze był tam juz ktoś?

A może Wiecie coś na temat takiej wystawy:
OBLASTNÁ VÝSTAVA PSOV VŠETKÝCH PLEMIEN

w Dolnym Kubinie czy tam dają CAC?

Posted

O ile wiem, te Oblastne nie dają nic. One są potrzebne Czechom do hodowlanek. CAC-e są tylko na międzynarodowych ich takich, przy których pisze Narodna (nasza krajówka).

Posted

[quote name='HAWAN']KIVIK - no niestety nie w tym miesiącu juz krucho u mnie z kasą, ale myslę sobie że jak tak dobrze nam poszło to może do Kosic się zgłosze był tam juz ktoś?

A może Wiecie coś na temat takiej wystawy:
OBLASTNÁ VÝSTAVA PSOV VŠETKÝCH PLEMIEN

w Dolnym Kubinie czy tam dają CAC?
oj. u mnie po tym wyjezdzie tez nie najlepiej..:( własnie wczoraj siedziałam i przekopywał net szukając informacji o słowackich wystawach i cięzko mi to szło..wszędzie tylko daty i dresy gdzie wysyłać zgłoszenia, ale nic więcej:( będę jeszcze szukać, ..może zapytam jakiś Słowaków w Raciborzu?

Posted

parson russel terrier

PSY
klasa młodziezy
1. APACHE MALY SUR
2. BOB LOVELY BINISI3. EMIR LINGZ-ALM
3. SABAR Z KOSTELECKEHO RAKOSU
klasa posrednia
1. FRODO CERNY FAUN
klasa otwarta
1. FANFAN TULIPAN
klasa championów
1. BRADPITT OF LOVEALOCH

SUKI
klas młodziezy
1. OLIVIA HRAPLES
2. AMBRA PESULA
3. ARIA CLEA MALY SUR
klasa posrednia
1. DISCOVERY OF LOVEALOCH
klasa otwarta
1. DIOR LING-ALM
2. FANCY FEEBEE Z JERENE

Posted

[quote name='sirion']O ile wiem, te Oblastne nie dają nic. One są potrzebne Czechom do hodowlanek. CAC-e są tylko na międzynarodowych ich takich, przy których pisze Narodna (nasza krajówka).
o..to szkoda, bo takich mają kilka..dobrze wiedzieć, bo jeszcze bysmy pojechały..

Posted

KIVIK, najlepiej napisz do Słowackiego związku, czy tam jest CAC. Korespondować to oni lubią po niemiecku. Ja taką miałam korespondencję w sprawie championatu Słowacji.

Posted

SIRION - wielkie DZIĘKI za pomoc - tak też mi się wydawalo że jak nie ma CAC przy nazwie to chyba nie dają ale nie byłam pewna.
Słowacy i Czesi mają wiele takich wystaw, a właściwie zjazdów hodowców które sŁużą tylko sprawom hodowlanym.
I tak prawdę mówią jak się tak przegląda ich propozycje wystawowe to takich CAC-owych i CACIB-owych to niewiele mają, ale w takim razie może do Kosic warto jechać?

Posted

HAWAN napisał(a):
SIRION - wielkie DZIĘKI za pomoc - tak też mi się wydawalo że jak nie ma CAC przy nazwie to chyba nie dają ale nie byłam pewna.
Słowacy i Czesi mają wiele takich wystaw, a właściwie zjazdów hodowców które sŁużą tylko sprawom hodowlanym.
I tak prawdę mówią jak się tak przegląda ich propozycje wystawowe to takich CAC-owych i CACIB-owych to niewiele mają, ale w takim razie może do Kosic warto jechać?

Hawan,
forum był wątek o tej wystawie. Niestety jest bardzo droga jak na krajówkę. Ja się zastanawiam nad 2 x CACIB Bratysława. Problem to , że jedna wystawa to koszty jak tydzień wakacji:( I tak się zastanawiam..

Posted

Kivik - przepraszam i dzięki, poszukam w takim razie informacji o Kosicach na forum.
DO Bratyslawy - tez chcialam jechac, ale nie za te pieniądze, masz calkowitą rację - to co sobie życza to zdecydowanie za dużo:mad: :angryy: .

Może jednak w przyszym roku...

Posted

kivik napisał(a):
Hawan,
forum był wątek o tej wystawie. Niestety jest bardzo droga jak na krajówkę. Ja się zastanawiam nad 2 x CACIB Bratysława. Problem to , że jedna wystawa to koszty jak tydzień wakacji:( I tak się zastanawiam..

Nie mozna tego traktować jak jednej wystawy. To są dwie wystawy dzień po dniu. A zatem jak doliczysz koszty podróży, to wychodzi taniej.
Porównaj ile musisz zapłacić na krajową w Koszycach.

Poza tym, nie ma obowiązku jechać na dwa dni. Można wybrać, czy chce się wystawiać psa w sobotę, czy w niedzielę, czy na obu wystawach łącznie.

Posted

nikit1 napisał(a):
to ja jeszcze raz cichutko prosze o foksy gładkie :bye:

foxterier hladkosrsty

PSY
klasa młodzieży
1. IKAROS SUPER PRIDE
klasa posrednia
1. ZERO HUNDERLOV
klasa otwarta
1. KILIAN OD RYTIRE MALOVCE
2. HURIKAN SLOVAKIA ORLIK
3. BAD REPUTATION CZECZUGA
klasa użytkowa
1. XBADY BOHEMIA FO

SUKI
klasa młodzieży
1. IVORY SUPER PRIDE
2. AKINA VLCI CHVOST
3. HURIKAN SLIVAKIA PROO
klasa posrednia
1. COUNTESS OD RYTIRE MALOVCE
2. BETTY BOO VERVA
3. ALASKA OD RYTIRE MALOVCE
klasa użytkowa
1. KARAMELA OD RYTIRE MALOVCE

Posted

Alojzyna napisał(a):
Nie mozna tego traktować jak jednej wystawy. To są dwie wystawy dzień po dniu. A zatem jak doliczysz koszty podróży, to wychodzi taniej.
Porównaj ile musisz zapłacić na krajową w Koszycach.

Poza tym, nie ma obowiązku jechać na dwa dni. Można wybrać, czy chce się wystawiać psa w sobotę, czy w niedzielę, czy na obu wystawach łącznie.

Krajowa w Koszycach ma cenę kosmiczną jak na krajówkę, dlatego też sie tam nie wybiorę..
A o Bratysławie właśnie dlatego myśłałam, że można zaliczyć wystawy za jednym dojazdem..gdyby jeszcze z kimś się zabrac to dojazd też tańszy..
ogólnie pomysł z 2xCACIB bardzo mi siępodoba:)

Posted

Bratysławę polecam. Odbywa się pod dachem w wielkim centrum wystawienniczym. Psy głównie z Czech, Słowacji, Austrii i Węgier. Czesi płacą ttam jak Słowacy, a z Austrii rzut beretem.
Ja byłam raz ze znajomymi. No i ładnych parę lat temu, gdy była jednodniowa i na wyścigach, gzie był tłok absolutny !