Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chętnie poczytam tę stronkę. Moja suka - matka szczeniąt - nigdy nie przejawiała instynktu macierzyńskiego, ciąży urojonych nie miała, a matką jest bardzo dobrą. Więc kolejna teoria poszła się gwizdać, bo moja Gracja nie jest odosobnionym przypadkiem. Zmian w psychice też nie zauważyłam, po porodzie jest taka sama jak przed.
Nie ma co próbować pana zrozumieć, naprawdę. Zależało mu na kasie i tyle, wiem że będziesz mówić, że nie, ale bez jakiegokolwiek wkładu finansowego z jego strony nawet 30 zł będzie zyskiem.
Mam tylko nadzieję, że na tym forum się douczysz i nie popełnisz takiego błędu w przyszłości. Życzę maleństwu zdrowia, a Tobie radości z jego posiadania. Będę zaglądać, jak sobie laleczka daje radę.

• Replies 72
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

patika napisał(a):
Nie nie ja bym wolala wysterylizowac. Oczywiscie nie kloce sie ze to mzoe tylko i wylacznie ejst mitem byc moze, no ale innego wytluaczniea nie widze czemu on byzapladnial swoja suke. Moze twardo wierzy w te zabobony, mzoe troche w tym racji ejst nie wiem nie studiuje zootechnniki :)

Zapewne wierzy w te zabobony... wielu ludzi w to wierzy... i ja być może bym w to wierzyła, gdyby nie to forum... ale to forum właśnie ma temu służyć, ma edukować. I dobrze że tu trafiłaś, bo przynajmniej wiesz jaka jest prawda ;) O jedną zorientowaną osobę więcej ;)
P.S. Tak dla jasności, to ja też nie studiuję zootechniki :)

Posted

Oki dzieki za rozmowe papatki :) Dzieki za zyczenia... mam nadzieje ze tez bedzie sie zdrowo chowac i bedzie u nas szczesliwym psiaczkiem! Jak da mi porobic sobie fotki to wrzuce :)

Posted

Hmm sunia oczywiście śliczna i malutka. Dużo za wcześnie odstawiona od matki fakt możesz mieć problemy z nią w przyszłości. No ale cóż co się stało to się nie odstanie zostaje tylko nauczka na przyszłość..;) Prosimy o nowe fotki;)

Posted

3 tyg :crazyeye: Nie chce mi się wierzyć :shake: Masz jakieś zdjęcie suni krótko po przybyciu do waszego domu? Co mała jadła jak do was przyszła? Czym ją karmiliście? Może wiesz ile ważyła jak do was przyjechała? Albo ile waży teraz? Miała ząbki? Ma teraz? Może dałabyś radę zrobić jakąś fotkę zębów?
Ja mam w tej chwili w domu szczeniaki, które mają 3,5 tyg i za nic w świecie chrupek jeść nie chcą, chodzić też nie bardzo tzn. chodzą, trochę też broją ale to takie nieporadne jeszcze a Ty tu piszesz, że szczeniaczek biegał :crazyeye:
Dziewczyny jeśli ona pisze prawdę to ten szczeniak nie mógł mieć 3 tygodni!
Klaudia wstawię tu link do Twojego filmiku http://pl.tinypic.com/player.php?v=w7xz4l&s=5 tu maluchy miały 4 tygodnie i dwa dni jeśli dobrze liczę.. czy Twoja sunia patika wyglądała podobnie? Miała krótsze/dłuższe włoski, poruszała się podobnie ?

Nie chce mi się wierzyć, że dostałaś 3-tygodniową sunię :shake:

Co do tego "Pana" od którego ją masz to pewnie było tak jak mówisz - pokrył bo gdzieś słyszał, że raz trzeba ale na Boga mógł się trochę dokształcić nim wyda pieski do nowego domu!!
Ty tak samo! Dziwię się, że nie kupiłaś nawet zwykłej książki w zoologu :crazyeye: Żal psiaka bo na prawdę powinna jeszcze długo, długo być przy mamie :shake:

Posted

Ten pan dal dla niej taka sucha karme male kuleczki ale ona nie za bardzo chciala to ejsc wiec w zoologicznym kupilismy jej karme dla yorkow od 1 miesiaca zycia i je to. Powiem wam, ze na szczescie bardzo duzy ma apetyt. Te zdjecia na poczatku to sa zaarz jak ja dostalysmy te na koncu z wczoraj. Zeby ma wszystkie co to to na pewno bo juz zdarzyla kable w domu pogryzc:) przy chwili nie uwagi. A begac biega jak szalona nie da zameisc ani zmyc podlogi bo za miotla tylko lata heh. To moze i jest starsza? Kurcze kazdy zobaczyl ze fizycznie ejst moze i zdolna, ale nikt nie pomyslal ze psychicznie nie... ;/ Jak uda mi sie zrobic zdjecie zabkow to wstawie . Ogladalam wideo tamtych psiakow i wydaje mi sie ze siersc to miala dluzsza, no ale ocencie sami ze zd. a poruszac to teraz mowie powaznie malo kiedy ona normalnie chodzi tylko caly zcas biega i slizga sie po panelach tylko wariatka mala. Zaraz klikne zdjecia z dzis i wrzuce

Posted

patika napisał(a):
tak, tak była odrobaczana... a pierwsza szcepionke weterynarz powiedzial ze da po 6 tyg i 2 tyg po odrobaczaniu czyli za tydzien.

Ufff chwała niebiosom... Ale nie powiedział Ci, że nie powinnaś wynosić jej na dwór?

Posted

patika napisał(a):
MA wszystkie zeby. aaa zapomnialam , jescze zwazyc miałam :)

No to mnie właśnie dziwi bo moja Nika tez była u nas w wieku 6 tygodni niecałych chyba dzień brakowało i wszystkich zębów nie miała... Też mi sie wydaje że jest starsza. Weterynarz powinien umieć określić wiek

Posted

niunka04 napisał(a):
No to mnie właśnie dziwi bo moja Nika tez była u nas w wieku 6 tygodni niecałych chyba dzień brakowało i wszystkich zębów nie miała... Też mi sie wydaje że jest starsza. Weterynarz powinien umieć określić wiek

Boje sie sprawdzac jej te zabki bo jak probuje otwoerac ta buzke to piszczy gryzie i co nie tylko no ale ma ma na pewno... teraz jescze sprawdzilam bo zaspana tak az nie reagowala jak wczesniej hehe MA :)

Posted

Witam cię po raz pierwszy, witam cie serdecznie na forum i zycze dla twojej pociechy duzo zdrówka.
Wiesz ja też uważam, ze duzo błędów wszyscy popełnili przy tym zakupie, ale stało sie terz naprawdę musisz duzo czytać aby te błędy nieco naprawić i dobrze poprowadzić szczeniaczka.
Ale wiesz ja może nie mam aż takiego doświadczenia jak dziewczyny, ale uważam iż Dzeni była starsza niz 3 tygodnie i obym miała racje.:lol:

Posted

Witamy nowego yorczka w galerii :loveu:
Jestem w wielkim szoku czemu oddali tak wcześnie psa :crazyeye:
Bidulka ,tak wcześnie od matki ją odciągnęli :shake:
Lecz mogę się mylić i sunia może być starsza...
A gdzie sunia kupiona ?