Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Carmisia jest bardzo pogodna, ale widzę, że pogłębiają się trudności w chodzeniu, więc to na pewno wpływa na jej mobilność i temperament. Już jej się nie chce gonić Kajki, bo wie, że jej nie dogodni. Kaja zresztą też bardzo spokorniała i widzę, że sunie lubią obok siebie leżeć. Carmisia ma 9 latek...

• Replies 926
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Dziś było strasznie parno. Carmiś tak ciężko chodziła, łapki tylne jej sztywniały...:( Nawet na kolację nie przyszła. Zaniosłam jej, ale nie tknęła, pić też nie chce. Leży obok Daszki w garażu na gołym betonie. Zaniosę jej potem miseczkę z samym mięsem. Kiedy troszkę ostygnie. Bardzo ciężki dzień dzisiaj. Fridą wciąż podrzuca, kiedy się nagle przebudzi, Duke leżał zwinięty w kłębek bez ruchu z otwartymi oczami i myślałam, że umiera. Na nic nie reagował. Przyniosłam mu kawałeczek wędlinki i dopiero wtedy ożył z taką siłą, że mogłabym stracić dłoń ;) Na szczęście nic się nie stało, bo szybko puściłam plasterek. Ząbalek też niestety się przewraca...i Sako...
Może wykupię Carmen te zastrzyki, które postawiły na nogi Duka?

Posted

Boze, biedna Carmisia. A jutro podobno jeszcze wieksze upały.
Ale, Czarodziejko, to nie Duke lezał , choc wiem ze o nim wciąż myslisz. Ktory to był biedak ?
Kup zastrzyki dla Carmisi, ja Ci zrobie przelew, jakos poradzimy. Mam jeszcze bazarek od Ewy do wystawienia.

Posted

bela51 napisał(a):
Boze, biedna Carmisia. A jutro podobno jeszcze wieksze upały.
Ale, Czarodziejko, to nie Duke lezał , choc wiem ze o nim wciąż myslisz. Ktory to był biedak ?
Kup zastrzyki dla Carmisi, ja Ci zrobie przelew, jakos poradzimy. Mam jeszcze bazarek od Ewy do wystawienia.

Belu, ja mówię o Duku. Dostał zastrzyki, które go przed śmiercią podniosły. Gdyby nie wyniszczenie organizmu, dłaby biedaczek radę...Walczył do końca.
To, co zostało po Duku podaję Ząbalkowi, bo się przewraca...

Posted

megi345 napisał(a):
witam, piszę z prośbą, czy jest ktoś kto mógłby przeprowadzić wizyte przed adopcyjną w Częstochowie ?

Napisz do olga7. Mieszka w Częstochowie.

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Belu, ja mówię o Duku. Dostał zastrzyki, które go przed śmiercią podniosły. Gdyby nie wyniszczenie organizmu, dłaby biedaczek radę...Walczył do końca.
To, co zostało po Duku podaję Ząbalkowi, bo się przewraca...

Myslałam, ze ktorys inny biedak jest w takim stanie. A zastrzyki kup, prosze. Napisz mi od razu ile mam przelac kasy.

Posted

Carmisio (*)
Kolejny psiak który szczęśliwie odszedł w czarodziejskim raju.
Czarodziejko ja cie podziwiam tyle psiaków już pożegnałaś Szafirek, Duke, Carmen ...................i wiele innych

Posted

Starość bywa zwodnicza...Walczyłam o Daszkę, potem Duke zaniemógł, a nasza Carmiś była ostatnią sunią w stadzie, o której zdrowie bym się obawiała. Zawsze pierwsza do jedzenia, zawsze przy mnie, zawsze aktywna...Tak mi szkoda maleńkiej...Jeszcze rano obszczekiwała kuriera, a w nocy spoczęła na zawsze.
Żegnaj maleńka.

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Starość bywa zwodnicza...Walczyłam o Daszkę, potem Duke zaniemógł, a nasza Carmiś była ostatnią sunią w stadzie, o której zdrowie bym się obawiała. Zawsze pierwsza do jedzenia, zawsze przy mnie, zawsze aktywna...Tak mi szkoda maleńkiej...Jeszcze rano obszczekiwała kuriera, a w nocy spoczęła na zawsze.
Żegnaj maleńka.

:((((((( O Duku wiedziałam, o Daszce też, ale nie spodziewałam się, że Carmen... :(((( Jeśli wczoraj jeszcze obszczekiwała kuriera, to znaczy, że dobrze się czuła praktycznie do samego końca... I to jakieś tam pocieszenie. Strasznie mi przykro Czarodziejko :(