Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 125
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Łatka nie tylko pilnuje wszystkich moich rzeczy, nawet jak zostawię pustą reklamówkę, to nie chce od niej odejść i wszystkich przegania, ale najważniejsze to , to że w sobotę po raz pierwszy chodziła przy nodze (można powiedzieć, że bez smyczy, bo miała 5 metrową linkę, która ciągła się za nią).

Łatka nie odchodziła od nogi dalej niż na 1 metr, a gdy zawołało się na nią to od razu była znowu przy nodze, nawet zwroty przy nodze nieźle jej wychodziły.

Za niedługo będzie mogła zdawać na Pies Towarzysz, co prawda nie potrafi jeszcze komendy stój, zostań i że musi nastąpić zwolnienie z siadu albo zwolnienie z leżeć, ale zaczęła bardzo ładnie przyswajać wszystko co się do niej mówi.

Jej zdolność skupienia i słuchania bardzo wzrosła, jestem mocno zaskoczona, bo przy pierwszym naszym spotkaniu byłam załamana, że nie zwraca kompletnie na mnie uwagi!

Posted

dziękuję, zmieniłam, oby to coś dało! Na dodatek już przeszło tydzień jej nie widziałam, a nie wiem czy w czwartek małżonek mnie zastąpi i pojedzie do mechanika z samochodem, bo tak musiałabym czekać na spotkanie z Łacią aż do soboty!

Posted

soboz4 napisał(a):
dziękuję, zmieniłam, oby to coś dało! Na dodatek już przeszło tydzień jej nie widziałam, a nie wiem czy w czwartek małżonek mnie zastąpi i pojedzie do mechanika z samochodem, bo tak musiałabym czekać na spotkanie z Łacią aż do soboty!

To moze sunia juz jest w nowym domku...:roll:

Posted

wczoraj byłam w schronisku, tylko nie pozwolono nam się zobaczyć z psami, mieliśmy szkolenie na sucho z instruktorami Wesoła Łapka - program Lira.
Niestety wiem, że jest w schronisku, jak pójdzie do domu od razu będę powiadomiona!

Posted

Wydaje mi się, że chyba od razu dom stały.

Łateczka na razie jest w schronisku z 2 psami w boksie, już bardzo się zmieniła, nie jest taka przerażona i trochę się zaadoptowała.
Bardzo się przywiązała do mnie (trochę mnie to martwi, ale to podobno normalne i mija w nowym domu), na pewno lepszy byłby dom stały, tymczasowy jest też super ale raczej dla psów specjalnej troski, którym grozi śmierć lub pogryzienie w schronisku.

Nie wiem jak teraz przez lato, bo wybiegi nie są wybetonowane i zabroniono wypuszczać psy, będą koszmarne warunki, mamy szukać domów tymczasowych nawet na 2 - 3 tygodnie, ale ja uważam że można całkiem zniszczyć psa takim przerzucaniem z miejsca na miejsce.

Łateczka dopiero od końca kwietnia zaczęła asymilować i przyczajać do warunków w schronisku i zmiana dla niej powinna już być na stałe, przeżyła już traumę po śmierci swojej opiekunki, tak bardzo bym chciała żeby wreszcie znalazła nową przystań, taka do końca życia!