Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Łatka miała kochającą Panią, która codziennie wychodziła z nią na spacerki, pieściła, karmiła. Niestety Pani zmarła a dzieci postanowiły oddać psa do schroniska. Biedna mała psinka nie rozumie dlaczego tak się stało, czeka i tęskni! Czy zapomni, że kiedyś miała dom i miłość wątpię, ale na pewno nowy dom, gdzie znajdzie opiekę i miłość pomoże jej w tym.
Sunia ma 6 lat, nie jest to staruszka, ale wszyscy chcą pieska do roku, no w ostateczności do 2 lat...
Nie pozwólmy by śmierć opiekunki stanowiła wyrok dla Łatki!

Łatka jest miłym, choć bardzo przerażonym pieskiem, na początku bała się gdy chciałam ja pogłaskać, przychodziła wyłącznie po parówkę i odskakiwała, ale po godzinie przychodziła już bez smakołyka (zjadła 2 wielkie parówy a sama waży nie więcej niż 6 kg).

Jeszcze trochę opuszcza łepek, gdy widzi moja rękę ale przychodzi do mnie bez strachu. Szybko by się przystosowała do nowego domku, gdzie chciano by dać jej miłość.

http://www.youtube.com/watch?v=Wgy3OrIgZuY

http://picasaweb.google.pl/psiwolontari ... directlink

Kontakt w sprawie adopcji:
soboz4@gmail.com
503-364-290

• Replies 125
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Postępy niewielkie, ale zaczynam mieć kontakt z Łatką, już bez strachu podchodzi do mojej ręki, choć trochę trwało żeby z własnej woli do mnie przyszła gdy była w boksie. Niby podchodziła do mojej wyciągniętej dłoni, ale odskakiwała gdy próbowałam złapać obróżkę. Dopiero po chwyceniu za obróżkę i wzięciu jej na ręce zaczęła przychylniej na mnie patrzeć i przestać się bać. Błędem z mojej strony było, że parówki zostawiłam w plecaku i nie zabrałam do boksów.

Potem Łatka zachowywała się wzorowo, cieszyła się ze spacerku, chciała bawić się z innym psami, bardzo ładnie chodzi na smyczy, nie ciągnie, tylko pasjami lubi chodzić na dwóch łapkach, oczywiście gdy widzi parówkę...

Nauczyła się dziś siadać na komendę, pod koniec spaceru robiła to już dość dobrze, choć boję się, bo dopiero będę w Katowicach 9 maja i pewnie mnie zapomni.

Mam nadzieję, że znajdę miły domek do mojego wyjazdu, bo Łatka jest idealnym pieskiem dla starszych ludzi, malutka (5-6 kg), ma śliczne długie futerko, a w trakcie czesania zachowuje się jak "rasowa" kobieta, przymyka oczy i spokojnie poddaje się zabiegom, ładnie idzie na smyczy, nie jest pieskiem z ADHD, nie bawi się już piłeczkami czy piszczkami, ale ładnie bawi się z innymi pieskami, no i uwielbia pieszczotki i fotele!

Posted

Zapomniałam o Łateczce...ale mi wstyd..
To taki psi ideał...
I piękna i grzeczna..
Przepraszm,że obiecałam ogłoszenia a ich nie zrobiłam.
Jutro.

Posted

dziękuję, ale nie przesadzaj, ważne jest żeby każdy przyznał sie czego nie potrafi i żeby można go było przydzielić do osoby, która mu pomoże

Posted

soboz4 napisał(a):
dziękuję, ale nie przesadzaj, ważne jest żeby każdy przyznał sie czego nie potrafi i żeby można go było przydzielić do osoby, która mu pomoże

A dla choleryków macie coś?:evil_lol:
Jakaś terapia oddechowa może?:diabloti: