Bjuta Posted August 27, 2010 Author Posted August 27, 2010 To może zadzwonić do Przebieczan? Ale boję się, że dziewczyny nie wezmą takiego staruszka. One tak odchorowały śmierć Borysa i Faksia, a tu by było wiadomo, że to na krótko... :( Jejku, kogo tu wymyśleć?????? Quote
Mysia_ Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Bjuta napisał(a):To może zadzwonić do Przebieczan? Ale boję się, że dziewczyny nie wezmą takiego staruszka. One tak odchorowały śmierć Borysa i Faksia, a tu by było wiadomo, że to na krótko... :( Jejku, kogo tu wymyśleć?????? już mi zupełnie brakuje pomysłów, płakac się chce... :-(:-(:-(:-( Quote
Mysia_ Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 od tygodnia siedzę w domu, bo jestem chora :-( dzisiaj dostałam informację, że Borguś bardzo bardzo źle się czuje, Sandra pojedzie z nim popołudniu do Kliniki :-( Quote
Beatkaa Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Mysia_ napisał(a):od tygodnia siedzę w domu, bo jestem chora :-( dzisiaj dostałam informację, że Borguś bardzo bardzo źle się czuje, Sandra pojedzie z nim popołudniu do Kliniki :-( :(:( Jak będzie wiadomo co z nim to daj znać... Quote
Asia_Klero Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Borguś odszedł za TM...miał rozpadający się nowotwór:( ostatni czas spędził w gabinecie...w cieple wśród ludzi niestety takiego nowotworu nie dało się pokonać:(Przez ostatnie dni robilam mu kurczaka nic innego nie chcial jesc...zrobilismy wszystko co na warunki schroniskowe dało się zrobić....strasznie mi przykro:placz: Quote
Mysia_ Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Z tego co mówiła mi Sandra to miał coś to jakiego jak mój Shogunek czyli zero szans na ratunek :-( Identyczne objawy i identyczny koniec :-( Pamiętam Borgo z przed wielu lat - na samym początku mieszkał w boksie z drugim psiakiem, takim czarnym... nie pamiętam jego imienia, Gipson... czy jakoś tak... Zawsze strasznie obaj szaleli w tym boksie, wtedy był jeszcze taki silny, wojowniczy można by rzec... Potem jeszcze sporo innych boksów (pod koniec juz tylko wybiegi), nie pamiętam z kim dokładnie był kiedy zabrałyśmy go na pierwszy spacer - myślałam wtedy, że będą z nim jakies problemy - takie sprawiał wrażenie. Okazał się jednak psiakiem idealnym - na spacerem mógł wyjść z każdym psem, bo z wszystkimi się zgadzał, no chyba, że ktoś go napastował. Był zawsze taki energiczny, pozytywny - znosił nam wszystkie kamyczki pod nogi, żeby mu rzucać, a aportowaniu nie było końca... Kochał to... Jeszcze chyba z dwa tygodnie temu na wybiegu pobiegł za rzuconym mu kawałkiem zabawki, jednak ostatnio każdy jego ruch powodował, że stawały mi w oczach łzy - widziałam jak bardzo chce, ale juz nie potrafi :-( Wiecie z czym Borguś mi sie jeszcze bedzie zawsze kojarzył? że na spacer mogło iść 15 psów, a on nawet kiedy już był w bardzo sędziwym wieku zawsze pierwszy znajdował jakies ukryte smakołyki - a to starą kość w trawie, albo jakaś porzuconą kanapkę w krzakach, co ciekawe nikt nie ważył się odebrać mu zdobyczy - tylko Kapsel czasem, jego juz też nie ma z nami :-( Kochał życie, nieraz swoim pozytywnym nastawieniem sprawiał, że wracała radość.. Był jednym z psów do których chodziłam zawsze kiedy było mi bardzo źle i miałam problem, dzisiaj już większości tych psiaków nie ma... Odchodzą wszystkie powoli za Tęczowy Most, ale w moim sercu pozostaną na zawsze, bo o prawdziwych przyjacielach nigdy się nie zapomina. Żegnaj mój Borgusiu [*] Quote
Bjuta Posted September 22, 2010 Author Posted September 22, 2010 Mysiu, przytulam mocno! Do zobaczenia, Borgo... [*] [*] [*] [*] [*] Quote
Beatkaa Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Biegaj Borgusiu szczęśliwie za TM :( [*] Quote
Mysia_ Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 Bjutko zmienisz tytuł i poprosisz moda o przeniesienie? :-(:-(:-( Quote
Bjuta Posted February 4, 2012 Author Posted February 4, 2012 Myślę od wczoraj od Borgo. Pewnie się cieszy, że Kanis i Cezar znalazły wreszcie dom!!! Quote
Mysia_ Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 cały wybieg tak się rozszedł.. w stronę domków.. i tęczowego mostu :-( Quote
Recommended Posts