Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

moze ktos zna terminy roznych wystaw gdzie wlasnie mozna zdobyc od razu 2 CACiB`y ? interesuja mnie (i pewnie nie tylko) rowniez wystawy gdzie mozna dostac od razu championat danego kraju juz na wystawie, choc takie gdzie trzeba wysylac podanie o championa tez moga byc :)

troche zagmatfalem, ale mysle ze zrozumiale :D

jezeli taki temat juz byl to prosze o linka, bo go nie znalazlem ;/

pozdrawiam
Filip

Posted

Jak byśście coś więcej wiedzieli o tej wystawie to napiszcie koniecznie może i ja bym się wybrała???? Kurcze -tylko jak tam się zgłasza na wystawę i ciekawe czy opłaty można uiścić na miejscu ???

Posted

BarbeSale
Jest duzo takich wystaw 2x CACIB http://www.fci.be/ tu znajdziesz wszystkie kraje i kalendarze wystaw.

-1x CAC=Championat to np;Rosja ( Kaliningrad CH.RU na kazdej krajowej przy 1x CAC,) CACIBowa-23.07
-Warna 23.07.-CACIB i 30.07.-CACIB 1x CAC to Ch.BUlgarii
-Wegry http://www.kennelclub.hu/ tu znajdziesz kalendarz wystaw.
-Bosnia i Hercegowina -szybki championat
itd.szukaj na str fci

Posted

Wysyłałam w tej sprawie maila. Dostałam odpowiedź że rozpiski jeszcze nie ma i trzeba sprawdzać na ich stronie.
Też czekam z niecierpliwością:p

Posted

Kliwia :) ok dzieki ale jest jedno ale :) zapomnialem napsiac ze jezeli chodzi o slowacje czechy i wegry to wiem to co chce wiedziec :) o Bulgarii i Bośni rowniez :)

ale np. Austria, Szwajcaria, Niemcy itp :) (wiem ze sa ich strony i na nich bylem ale nie ma wersji angielskich i na nie ktorych nawet nie wiedzialem gdzie znalezc kalendarz wystaw...

PS: w Bratyslawie bylem 2 lata temu na lacznie 3 wystawach (CACIB, CACIB (wystawa europy srodkowo wschodzniej), i champion championow)

PS2: np. znalazlem taka wystawe :) 16-17.12 Wilno Winter 2006 i tam sa 2 CACIBY :) ale moze ktos gdzies sie wybiera i wie o innych tego rodzaju to bardzo bym prosil o informacje :)

Posted

IraKa napisał(a):
Wysyłałam w tej sprawie maila. Dostałam odpowiedź że rozpiski jeszcze nie ma i trzeba sprawdzać na ich stronie.
Też czekam z niecierpliwością:p

Dzięki,w takim razie trzeba się przyglądać:cool3:

Posted

ja równiez jestem azinteresowana informacjami o Bratysławie.. w szczególności o składzie sedziowskim... wiec jakby ktoś to znalazł to prosze o podanie info!!

Posted

ja w Bratyslawie bylam juz w zeszlym roku i dwa lata temu no i na pewno w tym roku tez tam zagoszcze :)
oplaty na wystawie sa dosc drogie, pierwszy termin konczy sie jakos w maju i wtedy jest jeszcze znosnie

Posted

http://www.dansk-kennel-klub.dk/981

wszysto jest :)

zasady przyznawania championow:

Młodzieżowy : nie ma
Champion : 3 CAC (w tym przynajmniej jeden na wystawie międzynarodowej) od 3 sędziów, dla psów zarejestrowanych w Estonii, Finlandii, Israelu, Norwegii, Szwecji i Rosji, jeśli ma championat własny wystarczy 1 CAC, ostatni CAC musi być uzyskany w wieku powyżej 18 miesięcy ( małe rasy ) lub 2 lat ( duże rasy ), w klasie championów nie otrzymuje się CAC
Nordic Champion: posiadanie 3 championatów spośród 4 krajów: Danii, Szwecji, Norwegii i Finlandii
spaniel.pl

Posted

2 razy CACIB w Gibraltarze
w jeden weekend , można robić championat,
CAC jeden na płeć z porównania w klasie Pośredniej , Otrwartej i Użytkowej ewentualnie.
Nam sie udało :)
Polecam bardzo fajna wystawa :)