Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Vince napisał(a):
napisałem nie tylko trymuje ale tez strzyze, grzywke czy brode tez sznaucerowi wytrymujesz..???

:cool3: przytne nozyczkami. ok, juz spokojnie, bo zaczynasz wynajdywac problemy. ;) ja nie chce sie klocic.

Jak tam znalazles juz hodowle jakas?

• Replies 326
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ok, juz spokojnie, bo zaczynasz wynajdywac problemy. ;-) ja nie chce sie klocic.

przeciez napisałem spokojnie

Jak tam znalazles juz hodowle jakas?

nie znalazłem, narazie chyba bede musiał poczekac..

Posted

Przeczytałam wszystko.Vince czemu tak stanowczo nie chcesz psa ze schroniska? Znajdują się tam również psy rasowe,młode a już nie szczeniaki które co tu kryć(wakacje szybko minął) będą się nudziły więc będął szukły sobie zajęcia. Wzięcie takiego psa ma dużo zalet :
1. ratujesz psa, dajesz mu dom
2. zyskujesz b. wdzięcznego i kochającego przyjaciela
3. oszczędzasz kase, ktorą możesz przeznaczyć na szkolenie psiaka w czasie wakacji i idąc na studia zostawiasz psiaka wychowanwego, w trakcie takiego szkolenia lepiej poznajesz potrzeby i charakter psa, jak również przez prace wytwarza się ta niepowtarzalna więż między Tobą a psem
4.nie wiem czy to jeszcze aktualne ale kiedyś tak było że piesek wzięty ze schroniska przez jakiś czas miał darmową opieke wet.
5. tyle psów czka na Twoją pomoc i są osoby chętne które pomogą Ci wybrać psa a czasem i transport załatwiają.

Życze udanego wyboru

Posted

souris a czytałes o bokserze vince'a???
Serdecznie polecam...
Najlepszym sposobem byłoby rozesłac link tamtego tematu do wszystkich hodowców, zeby aboslutnie mu psa nie sprzedawali, ale wteyd wezmie z pseudohodowli.. Nie wiaodmo co lepsze :-?
Vince a zastanowilęs sie nad tym, ze tyle osob odraca Ci kupno psa? Może coś w tym jest?

Tak naprawdę nie ma psa, który by Ci odpowiadał.
Pies, który móglby bronić posesji ma ogromne pokłady energii. Wymaga naprawdę mnóstwa poświęconego czasu, ale również chęci. Bo nie wystarczy, że wezmiesz takiego sznaucera za ogrodzenie, pospacerujesz godzinkę i do domu. Trzeba się nim po prostu odpowiednio zająć, orgazniwoać zabawy. To bardzo inteligentny pies, co jest oczywiście jego zaletą, ale również fakt ten do czegoś zobowiązuje.
Poza tym sznaucer olbrzymi potrzebuje kontaktu z człowiekiem-nie wystarczy podanie mu karmy, wyjscie z nim na siku, kupę i trymowanie pare razy w roku. Ten pies musi czuć, że jest członkiem rodziny, wiedzieć, że beirze udział we wspolnych przedsięwzięciach. Poza tym trzeba być konsekwentnym w jego wychowaniu i wczesnie je rozpocząc.
I faktycznie, sznaucer olbrzymi jes spokojniejszy od innych sznaucerów ale równiez jest postrzejszy i odważneijszy.
Zastanów się dobrze, czy masz czas i faktcyznie chcesz miec psa. MIEĆ tzn. nie trzymac w domu, ale traktować go jak..przyjaciela

Posted

Najlepszym sposobem byłoby rozesłac link tamtego tematu do wszystkich hodowców, zeby aboslutnie mu psa nie sprzedawali,

już mi sie znudziło odpowiadanie na posty takich debili jak ty...

Vince a zastanowilęs sie nad tym, ze tyle osob odraca Ci kupno psa? Może coś w tym jest?

i dużo osób mi doradza odpowiednią rase...

zanim napiszesz kolejny bzdurny post przeczytaj cały temat, jasne?

Posted

No, ładnie, ładnie...jak widzę jakiś pies jednak będzie miał pecha...

Ale cóż zgodnie z wolą moderatora, nie będe 'robic tu piekła'....tak, Souris- Twoje słowa. Choć uważam ze takowe by sie przydało, bo inaczej pies moze w piekle wylądowac, tymbardziej jesli Vince w życiu jest tak samo porywczy i nerwowy jak tu.

Posted

Vince napisał(a):
już mi sie znudziło odpowiadanie na posty takich debili jak ty...

Oj, uważaj, Vince, uwaaaaażaj, bo Cię zbanują.... na forum koszykarskim :eviltong:

Posted

Vince, Ty nie potrzebujesz rady, Ty już wiesz,!!! nie wiesz tylko jak zdobyć takiego psa. Mam syna w Twoim wieku i wiem że rady radami a i tak zrobisz swoje.
Przyznaje racje forumowiczom, Ty nie powinieneś mieć psa, dlaczego?
Brak czasu, brak pieniędzy i co najważniejsze brak zrozumienia psich potrzeb.

Wiem jestem stara i głupia Ty wiesz lepiej.

Posted

Alsza napisał(a):
Vince, Ty nie potrzebujesz rady, Ty już wiesz,!!! nie wiesz tylko jak zdobyć takiego psa. Mam syna w Twoim wieku i wiem że rady radami a i tak zrobisz swoje.
Przyznaje racje forumowiczom, Ty nie powinieneś mieć psa, dlaczego?
Brak czasu, brak pieniędzy i co najważniejsze brak zrozumienia psich potrzeb.

Wiem jestem stara i głupia Ty wiesz lepiej.

dobrze powiedziane...
:thumbs:

Posted

Brak czasu,

mam czas
brak pieniędzy

przeczytaj cały temat, dopiero potem takie rzeczy pisz
co najważniejsze brak zrozumienia psich potrzeb.

faktycznie, to że byłem w stanie go nauczyć dziesiątek komend, posuszeństwa bez przemocy, wychodzić z nim codziennie i byłem osoba którą najbardziej sposród rodziny słuchał świadczyło o tym że nie znam jego potrzeb..
nie chce mi sie juz na te pierdoły odpowiadac bo pare piw obróciłem, nara kaleki..

Posted

Oj, uważaj, Vince, uwaaaaażaj, bo Cię zbanują.... na forum koszykarskim :eviltong:

nie zbanuja bo ja tam jestem adminem, i tylko jedna osoba jak narazie dostała bana, bo nikt tam nie pisze głupot...

Posted

hmm przeczytałam dokładnie, również przeczytałam " Bokser demoluje dom"
co do czsu, tak to masz na papierosa, kilka piwek - raj dla psa!!!!!!!!!!!!
co do pieniędzy - to kwota za psa którego ci oferowano jakoś przerosła Twoje możliwości
co do potrzeb psa - nauczenie dziesiątek komend - o tym marzy każdy pies i z wdzięczności demoluje dom!!!!

A teraz na serio, Vince mam nadzieje że mature pójdzie Ci dobrze, co za tym idzie będziesz się dalej kształcił. Codzienny dojazd na uczelnie, czy mieszkanie w akademiku wystarczająco ograniczy Twój czas, jesteś młody bedą balangi, dziewczyny itd. Co bedzie z psem? kto się nim zajmie?
Lubisz psy (jest w Tobie tyle determinacji) ale może spokojnie, daj sobie czas. Psy dzięki Bogu nie są gatunkiem na wymarciu, więc Ten wymarzony bedzie Twój.Tylko daj sobie czas bo nierozważną miłością można kogoś (psa) bardzo unieszczęśliwić

Posted

Vince napisał(a):
po 1. to matura za miesiac a potem 4,5 miesiaca wakacji
po 2. czy kilkunastotygodniowy pies potrzebuje smigac codziennie po kilka godzin, no chyba nie
bokser ktorego miałem do 3 miesiaca zycia nawet na siłe nie dał sie wyciagnac na spacer, potrzebował czasu zeby przyzwyczaic sie do domu, ogrodu i nowych włascicieli a nie od razu targac go niewiadomo gdzie po kilka godzin...

teraz zanim wezme psa chce sie o nim dowiedziec jak najwiecej, chodzi mi o jego charakter, wiadomo ze kazdy pies ktory nie zostanie nauczony zostawac w domu bedzie go demolował kiedy zostawimy go samego, ale w duzym stopniu zalezy to od rasy, mojego wujka jamnik musiał zostawac czasem nawet ponad dobe samemu i jedyne co robił to sie załatwiał sie na korytarzu za co go nawet nie karali bo trudno zeby wytrzymał ponad 24 godziny, a oprocz tego zero jakichkolwiek szkód, zainteresował mnie weimar i chce sie dowiedziec jak najwiecej o tej rasie, ale jak widze niektorzy wola kontynuowac tamten temat i pisac o pierdołach niz konkretach, interesuja mnie głownie 2 kwestie, czy nadaje sie na psa obronnego i czy da sie go wyszkolic do zostawania samemu w domu...
masz trochę racji łatwo sie wymądrzać i pouczac ciekawe cz ci wszscy przemądżali nie popelnili nigdy błędów wychowawczych pozatym nie jest ważne ile czasu spędza się na spacerze tylko jak go się spędza masz prawo do innego psa myślę że waimar nie będzi odpowiednim psem do wymogów jakie mu stawiasz jest to pies myśliwski a nie obrończy czy strużujący wśród tycch grup musisz szukać psa dla siebie dobrze go wychować a potem od niego dopiero wymagać odpowiedniego zachowania ale nie masz prawa czegokolwiek wymagać zanim go tego nie nauczysz jak chcesz podaje ci mójgg8483396bo tu jest za durzo wszystkowidzących

Posted

[quote name='Patka']Vince jeśli jesteś mądrym czlowiekiem spokojnie przemyslisz sobie za i przeciw i podejmiesz dobrą decyzję ja nadal wierzę w ludzi ....

Patka, ja Ci tylko przypomnę słowa Vince'a: psa i tak kupie takze całe to wasze pieprzenie i tak nie ma sensu.

Posted

Otóż wyobraź sobie, że przeczytałam cały temat. I nie mam problemów ze zrozumieniem tekstu, aczkolwiek Ty chyba nie do konca poprawnie zinterpretowałes moja wypowiedz-ona nie byla nastawiona negatywnie;/.
Uważam po prostu, że to, co tutaj nam zaprezentowałes swoimi postami nie świadczy o Tobie jako materiał na odpowiedniego właściciela.
Poza tym skąd wiesz, że jestem debilem?
Po pierwsze, jeśli już-to debilKą
Po drugie-nie szufladkuj mnie tak szybko, bo tak naprawde mnie nie znasz:). A nie znasz mnie-to fakt-bo jakbyś poczytał troszkę moich postów, to zauważyłbyś, że jeśli nie przeczytam topicu, to pisze to we wstepie.

Poza tym wydaje mi się,że dalsza dyskusja tutaj nie ma sensu, gdyż jak to ktoś już powiedział-Vince wie wszystko najlepiej, jest ekspertem w każdej dziedzinie, a na forum szuka tylko sojuszników, ludzi, którzy będą mu przytkaliwali i przyklaskiwali przy każdym poście.

Posted

Ale zadyma!
Vince-radzę Ci naprawdę poszukać ww hodowlach psa z rodowodem,ale z jakąś wadą-albo-przejź się do schroniska.U nas na przykład jest duo rasowców,których właściciele oddają je,bo alergia(to taka wymówka),przeprowadzka,itp.
Pies w typie rasy z pseudohodowli zazwyczaj ma problemy ze zdrowiem i w sumie płacisz więcej kasy na leczenie niż sam zakup.Po drugie-nic nie wiesz o ich charakterze.
Moi znajomi kupili za 500 zl szczenię labradora-bez rodowodu.Co z tego ze wygladał jak mały labrador,pokazali 2 labradory jako rodziców skoro pies wyrósł 12-rasowy?Po Prostu suka uciekła i zaliczyło ją kilka psów.A że jako 8 tygodniowe wyglądały jak labki więc sprowadzili znajomego psa jako niby ojca i zarobili kupe kasy.Pies w rezultacie to kundel do tego niezrownoważony.

Jedno mi się nie podoba w Twoim podejsciu!Dlaczego wybierasz psa po wyglądzie?Boksery z ogonem są dla ciebie ohydne,itd.Podejście masz takie bardzo amatorskie.Radzę dużo rozmawiać z hodowcami i naprawdę przemyśleć.

A tak w ogóle to gdybyś kochał psy to wziąłbyś ze schroniska kundelka a nie "rasowca".

Życzę trafnego wyboru!Powodzenia.

Posted

Ruda psa niewątpliwie wybiera się również pod kąytem wyglądu-nie wyobrażam sobie,żebym decydując się na rasowego (czyli rodowodowego)psa, co za tym idzie płaicła 1500-2 tys. zł, nie zwracala uwagę na wygląd-i to i to jest ważne. No ale jeśli bierze sie psa 'rasowego; to trzeb asię liczyć z tym, że może wyglądać zupełnie inaczej.
Poza tym widać, że nei znasz Vince'a-przeczytaj inn ejego posty w tym dziale i dowiesz się, czemu wszyscy na neigo naskakują...

Posted

[quote=]Vince
nie chce mi sie juz na te pierdoły odpowiadac bo pare piw obróciłem, nara kaleki..

Vince, Ty to masz jednak szczęście w życiu. Napisać coś takiego i nadal otrzymywać rzetelne porady od ludzi, których obrażasz. Może wreszcie zrozumiesz, że oni chcą dobrze dla Twojego przyszłego psa.

Posted

Przeczytalam oba topiki: ,,Bokser demoluje dom" i ten. I po obu widac, ze to kompletnie nie ma sensu. Jak napisal - on tak czy inaczej kupi psa. Wlasciwie od nas zalezy jak bardzo go przekonamy, w ktora strone ma isc. A zloscia tylko wszystko burzycie... :roll: Wiem, bo sama cos takiego przechodzilam niedawno. Vince nie za bardzo wie co ma zrobic, a wy zamiast mu dawac rady (nie mam na mysli wszystkich) oskarzacie go o to, ze chce sie czegos dowiedziec!

Mysle, ze sznaucer to najlepszy wybor. Jednak moja kolezanka ma sznaucerke (olbrzymke) i jest to BARDZO zywiolowy pies. Potrafi galopowac po polach bez spoczynku przez kilkadziesiat minut. Jak nie zapewni jej sie odpowiedniej dawki ruchu to szczeka i piszczy. Dlatego nie wiem czy nie lepszy by byl sznaucer sredni (chociaz ja sie tam nie znam na tym za bardzo, wiec to moja prywatna propozycja). A kastracje, czy sterylizacje polecam ci jak najbardziej. Podobno wtedy pies jest spokojniejszy i bardziej posluszny. Szukaj wytrwale peta. Ostatnio widzialam ogloszenie o suni rodowodowej , 4 miesiecznej, wystawowej, a kosztowala mniej niz pies bez papierow, poniewaz hodowca chcial ja jak najszybciej sprzedac, bo mala sie juz przyzwyczajala do wlasciciela za bardzo i potem mogloby to byc dla niej zbyt wielkim wstrzasem taka przeprowadzka. ,,Szukajcie a znajdziecie" - powodzenia. :lol: