Madallena Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Jasza, wielkie dzieki :) Pchelka! do domu! :) Idealny kandydat na nowego lasciciela pchelki to osoba..... (no mshume, napisz kogo szukamy) Quote
mshume Posted April 23, 2010 Author Posted April 23, 2010 Pchełka zaczęła szczekać na podwórku, jest coraz odważniejsza.Ale jak się dużo w domu dzieje, to odrazu myk myk do posłanka ;) Ona boi się też małych dzieci, takich 2-3 letnich. idealny dom: z drugim, niewielkim psiakiem, bez małych dzieci, chętnie domek z ogrodem. Tylko gdzie taki domek znaleźć... Quote
Madallena Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 e tam od razu z ogrodkiem! oczywiscie, no w drodze wyjatku, moze taki byc! ale...mieszkanie tez jest ok, oczywiscie :) Jak dla mnie pchlica pasuje do malzenstwa w wieku srednim. Do obowiazkowo drugiego psa. Wtedy jeden psiak jest Panci, drugi Pancia i wszyscscy sa szczesliwi :) Dzieci tak, ale "dorosle" czyli rozumne od 6 lat wzwyz. Koty? Mysle, ze Pchelka je zaakceptuje ;) Czyli szkamy domku idealnego! mshume, dalabys rade podjechac na Dzien Ziemi?Pozycze chusteczke szukam domu :) Quote
mshume Posted April 23, 2010 Author Posted April 23, 2010 A kiedy? Bo niedziela odpada, córka ma urodziny. Quote
mshume Posted April 23, 2010 Author Posted April 23, 2010 Co do kotów, to musze Pchle zrobić test,bo kota sąsiada obszczekała przez płot ;) Quote
Jasza Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 mshume napisał(a):Co do kotów, to musze Pchle zrobić test,bo kota sąsiada obszczekała przez płot ;) To odważna dziewczynka, całe cztery kilo i na kota się stawia! Quote
Madallena Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 mshume napisał(a):A kiedy? Bo niedziela odpada, córka ma urodziny. No walsnie niedziela :( Ale dla dziewciakow tez sa organizowane jakies fajne rzeczy! i mikrosunia z Aniola bedzie i mikropiesek tez! no cho! Quote
mshume Posted April 23, 2010 Author Posted April 23, 2010 Ja chyba nie dam rady, ale moze TZ poślę z dziećmi na troszkę. O której będziesz? Quote
Madallena Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 jak sie wygrzebie :D ciezko powiedziec... 12, 13 , 14 ? Nie mam pojecia, na serio. Quote
mshume Posted April 23, 2010 Author Posted April 23, 2010 Na Allegro Pcha ma 94 wejścia (aukcja zaczęła się wczoraj o 14) i 1 obserwującego... Quote
Madallena Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 wow :) A moze wpisz w tytule ratlerek/czilala ? Quote
Borówka16 Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Popieram pomysł Magdalleny :) Napisz ,że to mix chiuhuahua lub pinczerek/ratkerek :) Quote
mshume Posted April 23, 2010 Author Posted April 23, 2010 jest to ujęte w opisie,w tytule jest Minisunia :) Quote
mshume Posted April 23, 2010 Author Posted April 23, 2010 No żesz, jakiego mejla dostałam:mad: 'chetnie zaadoptuje pieska mam domek jednorodzinny.I > przydalby sie jakis piesek tym bardziej ze moj poltoraroczny synek > uwielbia male pieski w chwili obecnej szukamy wlasnie malego pieska > dla niego.' To chyba jakas prowokacja:angryy: Quote
Igam Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Może Pani nie umie się wysłowić, a ma tak naprawdę ma dobre zamiary. Ja kiedyś, zanim Tu trafiłam, nie rozumiałam wielu oczywistych teraz już dla mnie rzeczy ;) Może warto ją sprawdzić??? A jak nie Pchełka to możnaby zaproponować innego, przyjaznego dzieciom pieska. Quote
mshume Posted April 23, 2010 Author Posted April 23, 2010 Wiesz, niestety taki tekst to mi dobrze nie wróży.Dla malucha proponuję pieska interaktywnego.Moja Pchła zresztą boi się dzieci :( Quote
nika28 Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Igam napisał(a): Może warto ją sprawdzić??? A jak nie Pchełka to możnaby zaproponować innego, przyjaznego dzieciom pieska. Jestem za :) A jeśli domek okaże się fajny można zaproponować Melbę - jest super przyjacielska i kocha dzieci :) Quote
nika28 Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 mshume napisał(a):mogę wam podać adres emejl na pw :) Podaj, ja coś napiszę :) Quote
Marta67 Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Melba jest przecudna i na pewno spodoba się tej Pani ;) a Pchełka też kogoś znajdzie na 100% tylko trzeba troszkę poczekać :eviltong: Quote
Madallena Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Niektorzy mysla, ze jak napisza ze pies dla dziecka to dobrze o nich swiadczy. Jak dziecko poltoraroczne moze wiedziec ze lubi psy! Interaktywnego jej podeslac! Najlepiej linka do allegro z roznymi kolorami! Sprawdzic ja mozna, tylko nie odzywac sie a luchac. Sluchac opowiesci i zadawac pytania. ps. ja tez nie lubie takich maili;/ nikol28 Melbie tez szukamy NAJlepszego domu na swiecie! Kazda tresc maila wklejaj na watek. Wizyta na maxa zaostrzona :D Quote
Marta67 Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 a Melba nie ma swojego wątku? każdy domek trzeba i tak wydusić na maxa i sprawdzić nawet taki, który napisze najlepszego na świecie maila ;) ja na przykład kiedy byłam niedoświadczona to pisałam maile dość zwięzłe i takie, które i uwydatniały tego, co naprawdę czuję, bo nie umiałam tego wyrazić ;) Quote
Madallena Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Ja z marszu odrzucam takie maila. Nie prosze, nie tlumacze (przez telefon tak, ale nie w mailach). Nie wiem, moze robie zle, ale jak dotad moje adopcje sa udane (i oby tak zostalo). Psy sa piekne, kochane i cudowne. Ludzie je widza ale one sa "nasze" dlatego wybrzydzajmy na maxa a nie oddawajmy kazdemu kto sie napatoczy, bo chodzi o to, zeby historia zakonczyla sie happy endem. Marta, Ty jeszcze nie jestes doswiadczona ;) ale jak w tym wieku zaczynasz adopcje to za kilka lat (dolozymy do doswiadczenia adopcyjnego jeszcze doswiadczenie zyciowe) bedziesz robic swietne przedadopcyjne ;) dla moich psiakow of kors :p Quote
Paula03 Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Przepraszam za offa, ale pilnie potrzebna pomoc dla Fary, suni z nużycą: http://www.dogomania.pl/threads/182959-Fara-jasna-suczka-z-%C5%82ysymi-plackami.-Pomocy! Quote
Marta67 Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Madallena napisał(a): Marta, Ty jeszcze nie jestes doswiadczona ;) ale jak w tym wieku zaczynasz adopcje to za kilka lat (dolozymy do doswiadczenia adopcyjnego jeszcze doswiadczenie zyciowe) bedziesz robic swietne przedadopcyjne ;) dla moich psiakow of kors :p hihi ;) w porównaniu z tym co było jeszcze niedawno (pół roku temu może?) to teraz jestem doświadczona ;) oczywiście nie tak jak Wy :) ale po tym, co oglądałam na dogo i na stronach schronisk (szukałam psiaka dla siebie) wiele się nauczyłam... jeszcze osobiście nie uratowałam żadnemu piskowi życia (w sensie, ze nie zabrałam jakiegoś z ulicy itp z prostego powodu - nigdy takiego nie spotkałam, przynajmniej odkąd zwracam na to większą uwagę i bardziej się przejmuję, znając losy i wiedząć mniej więcej jak takowemu pomóc) no chyba, że liczyć Korę, którą zabrałam ze schronu ;) niedługo mnie trochę podszkolicie, będę się wpychać na niektóre wizyty przedadopcyjne a potem sama będę śmigać i maglować ;) ale chyba jeszcze muszę się trochę zestarzeć najpierw :eviltong: Quote
Recommended Posts