Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 339
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pchełka zaczęła szczekać na podwórku, jest coraz odważniejsza.Ale jak się dużo w domu dzieje, to odrazu myk myk do posłanka ;) Ona boi się też małych dzieci, takich 2-3 letnich.
idealny dom: z drugim, niewielkim psiakiem, bez małych dzieci, chętnie domek z ogrodem. Tylko gdzie taki domek znaleźć...

Posted

e tam od razu z ogrodkiem! oczywiscie, no w drodze wyjatku, moze taki byc! ale...mieszkanie tez jest ok, oczywiscie :)

Jak dla mnie pchlica pasuje do malzenstwa w wieku srednim. Do obowiazkowo drugiego psa. Wtedy jeden psiak jest Panci, drugi Pancia i wszyscscy sa szczesliwi :)
Dzieci tak, ale "dorosle" czyli rozumne od 6 lat wzwyz.

Koty? Mysle, ze Pchelka je zaakceptuje ;)

Czyli szkamy domku idealnego!

mshume, dalabys rade podjechac na Dzien Ziemi?Pozycze chusteczke szukam domu :)

Posted

mshume napisał(a):
Co do kotów, to musze Pchle zrobić test,bo kota sąsiada obszczekała przez płot ;)

To odważna dziewczynka, całe cztery kilo i na kota się stawia!

Posted

mshume napisał(a):
A kiedy? Bo niedziela odpada, córka ma urodziny.

No walsnie niedziela :(
Ale dla dziewciakow tez sa organizowane jakies fajne rzeczy! i mikrosunia z Aniola bedzie i mikropiesek tez! no cho!

Posted

No żesz, jakiego mejla dostałam:mad:
'chetnie zaadoptuje pieska mam domek jednorodzinny.I

> przydalby sie jakis piesek tym bardziej ze moj poltoraroczny synek

> uwielbia male pieski w chwili obecnej szukamy wlasnie malego pieska

> dla niego.
'
To chyba jakas prowokacja:angryy:

Posted

Może Pani nie umie się wysłowić, a ma tak naprawdę ma dobre zamiary.
Ja kiedyś, zanim Tu trafiłam, nie rozumiałam wielu oczywistych teraz już dla mnie rzeczy ;)
Może warto ją sprawdzić??? A jak nie Pchełka to możnaby zaproponować innego, przyjaznego dzieciom pieska.

Posted

Igam napisał(a):

Może warto ją sprawdzić??? A jak nie Pchełka to możnaby zaproponować innego, przyjaznego dzieciom pieska.

Jestem za :)

A jeśli domek okaże się fajny można zaproponować Melbę - jest super przyjacielska i kocha dzieci :)

Posted

Niektorzy mysla, ze jak napisza ze pies dla dziecka to dobrze o nich swiadczy. Jak dziecko poltoraroczne moze wiedziec ze lubi psy!
Interaktywnego jej podeslac! Najlepiej linka do allegro z roznymi kolorami!

Sprawdzic ja mozna, tylko nie odzywac sie a luchac. Sluchac opowiesci i zadawac pytania.

ps. ja tez nie lubie takich maili;/

nikol28 Melbie tez szukamy NAJlepszego domu na swiecie! Kazda tresc maila wklejaj na watek. Wizyta na maxa zaostrzona :D

Posted

a Melba nie ma swojego wątku?
każdy domek trzeba i tak wydusić na maxa i sprawdzić nawet taki, który napisze najlepszego na świecie maila ;)
ja na przykład kiedy byłam niedoświadczona to pisałam maile dość zwięzłe i takie, które i uwydatniały tego, co naprawdę czuję, bo nie umiałam tego wyrazić ;)

Posted

Ja z marszu odrzucam takie maila. Nie prosze, nie tlumacze (przez telefon tak, ale nie w mailach). Nie wiem, moze robie zle, ale jak dotad moje adopcje sa udane (i oby tak zostalo).

Psy sa piekne, kochane i cudowne. Ludzie je widza ale one sa "nasze" dlatego wybrzydzajmy na maxa a nie oddawajmy kazdemu kto sie napatoczy, bo chodzi o to, zeby historia zakonczyla sie happy endem.

Marta, Ty jeszcze nie jestes doswiadczona ;) ale jak w tym wieku zaczynasz adopcje to za kilka lat (dolozymy do doswiadczenia adopcyjnego jeszcze doswiadczenie zyciowe) bedziesz robic swietne przedadopcyjne ;) dla moich psiakow of kors :p

Posted

Madallena napisał(a):
Marta, Ty jeszcze nie jestes doswiadczona ;) ale jak w tym wieku zaczynasz adopcje to za kilka lat (dolozymy do doswiadczenia adopcyjnego jeszcze doswiadczenie zyciowe) bedziesz robic swietne przedadopcyjne ;) dla moich psiakow of kors :p

hihi ;) w porównaniu z tym co było jeszcze niedawno (pół roku temu może?) to teraz jestem doświadczona ;) oczywiście nie tak jak Wy :)
ale po tym, co oglądałam na dogo i na stronach schronisk (szukałam psiaka dla siebie) wiele się nauczyłam... jeszcze osobiście nie uratowałam żadnemu piskowi życia (w sensie, ze nie zabrałam jakiegoś z ulicy itp z prostego powodu - nigdy takiego nie spotkałam, przynajmniej odkąd zwracam na to większą uwagę i bardziej się przejmuję, znając losy i wiedząć mniej więcej jak takowemu pomóc) no chyba, że liczyć Korę, którą zabrałam ze schronu ;)

niedługo mnie trochę podszkolicie, będę się wpychać na niektóre wizyty przedadopcyjne a potem sama będę śmigać i maglować ;)
ale chyba jeszcze muszę się trochę zestarzeć najpierw :eviltong: