mc_mother Posted April 23, 2010 Author Posted April 23, 2010 To czekamy na relację:) Znalazłam coś takiego...Czy ktś z Was coś wie o tym DT: http://www.dogomania.pl/threads/181140-Oferuje-DT-P%C5%82atny!-woj.-kujawsko-pomorskie?p=14296356#post14296356 Jest miejsce, 15 zł za dobę za białasa, jest w centrum Torunia- wszystko byłoby cacy, ale nie widać kto z niego korzystał... Gdyby było ok to może dla Zbysia byłoby miejsce... Quote
zuzlikowa Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 ilon_n napisał(a):Chłopcy niebawem będziemy u Was. Jurand, Zbyszko, szykujcie uśmiechy do fotek.. To czekamy na foty i wieści... Quote
Cajus JB Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 [quote name='mc_mother']To czekamy na relację:) Znalazłam coś takiego...Czy ktś z Was coś wie o tym DT: http://www.dogomania.pl/threads/181140-Oferuje-DT-P%C5%82atny!-woj.-kujawsko-pomorskie?p=14296356#post14296356 Jest miejsce, 15 zł za dobę za białasa, jest w centrum Torunia- wszystko byłoby cacy, ale nie widać kto z niego korzystał... Gdyby było ok to może dla Zbysia byłoby miejsce... Nie znam tego DT. Zawsze można sprawdzić. Quote
ilon_n Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 [quote name='mc_mother']To czekamy na relację:) Znalazłam coś takiego...Czy ktś z Was coś wie o tym DT: http://www.dogomania.pl/threads/181140-Oferuje-DT-P%C5%82atny!-woj.-kujawsko-pomorskie?p=14296356#post14296356 Jest miejsce, 15 zł za dobę za białasa, jest w centrum Torunia- wszystko byłoby cacy, ale nie widać kto z niego korzystał... Gdyby było ok to może dla Zbysia byłoby miejsce... Wysłałam zapytanie do tego miejsca. Jak tylko dostanę odpowiedź, dam znać co i jak. Z opisu wygląda pozytywnie, cytuję:: "Co wliczone w cene: Zapewniam spacerki 4 razy dziennie, w razie potrzeby szkolenie z podstaw PT,sterylke, calodobowa opieke, a nawet spanie w lozeczku" To jest w Toruniu, więc można to zbadać, tylko trzeba wiedzieć gdzie i czy aktualne, bo to miejsce w bloku :S Zatem czekam na odpowiedź.. Quote
mc_mother Posted April 23, 2010 Author Posted April 23, 2010 Kochana- ja to już wszystko obcykałam:evil_lol: Pisałam tam. Miejsce jest- od poniedziałku Zbysio mógłby tam lądować za 15 zł/ za dobę z wyżywieniem, Pani też oferuje opiekę po kastracji, mam akceptację forum na to- wszystko super, tylko wysłałam zapytanie czy zgadza się na wizytę i sprawdzenie "wiarygodności" bo w ciemno boję się dać psa... Quote
mc_mother Posted April 23, 2010 Author Posted April 23, 2010 No i jedno mnie niepokoi- pieniądze mają być z góry... W razie czego czy mogę na kogoś liczyć, kto podjedzie sprawdzić DT i porozmawiać z tą Panią? Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 ooo skoro to w Toruniu to jest komu sprawdzic:) Quote
ilon_n Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 mc_mother napisał(a):No i jedno mnie niepokoi- pieniądze mają być z góry... W razie czego czy mogę na kogoś liczyć, kto podjedzie sprawdzić DT i porozmawiać z tą Panią? Nie ma sprawy, zajmę się tym .. potrzebny adres i kontakt, ale o to już prosiłam w mailu do tej Pani, więc czekam na odzew. Chyba, że mc_mother już masz takie dane?? Quote
ilon_n Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 mc_mother napisał(a):Kochana- ja to już wszystko obcykałam:evil_lol: Pisałam tam. Miejsce jest- od poniedziałku Zbysio mógłby tam lądować za 15 zł/ za dobę z wyżywieniem, Pani też oferuje opiekę po kastracji, mam akceptację forum na to- wszystko super, tylko wysłałam zapytanie czy zgadza się na wizytę i sprawdzenie "wiarygodności" bo w ciemno boję się dać psa... No to super .. w takim razie proszę o info na PW, będę się umawiać .. Quote
Saphira Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Poczytajcie wątek Tani : http://www.dogomania.pl/threads/131916-Stara-zrezygnowana-oneczka-Tania-pilny-transport-Szczecin-Wwa-!!!!!!! Quote
mc_mother Posted April 23, 2010 Author Posted April 23, 2010 Aż mnie zatkało jak to przeczytałam:( Brak słów:( Quote
ilon_n Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 [quote name='Saphira']Poczytajcie wątek Tani : http://www.dogomania.pl/threads/131916-Stara-zrezygnowana-oneczka-Tania-pilny-transport-Szczecin-Wwa-!!!!!!! To właśnie przestroga, by z rezerwą podchodzić do DT-ów i nie zostawiać bez monitoringu .. Quote
Szarotka Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 mc_mother napisał(a):Aż mnie zatkało jak to przeczytałam:( Brak słów:( Wole nie czytac ....pewnie jakis horor. Oczywiscie zawsze ktos musi do dt zagladac, chyba, ze sie dobrze zna. Quote
ilon_n Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Wizyta u Juranda i Zbyszko udana. Mamy sporo nowych fotek, takich bez kratek :) Potwierdzamy, że obaj są chłopcami. Zbyszko jest bardzo ufny, przyjacielski, towarzyski, ciągnie do ludzi, ma atrakcyjne, miękkie, długie futerko (lecz zaniedbane) ocena wieku na oko 2-4 lata, bardziej dolna strefa, bo nieco postrzelony i pełen energii. Jurand chyba wciąż ciutkę widzi, bielmo na oku prawym silniejsze niż na lewym, możliwe, że dostrzega cienie postaci krążących wokół. Wiekowo bardziej posunięty, zęby dość stare, wiek oceniamy na około 9 lat, ale możliwa pomyłka, bo w paszczę głębiej nie udało się zajrzeć. Zaniedbane futro, wyraźne objawy uczulenia skóry - rozdrapane do ran miejsca nad ogonem, zaczerwienione futro - przebarwienie od drażnionych na skórze ranek. Pies lubi głaski, chodzi dość energicznie, bada teren. Zdarza Mu się warknąć, gdy zdarza sie coś nagłego w Jego otoczeniu i czuje się niepewnie (wina tego, że nie widzi). Ogólnie nadal bardzo atrakcyjny pies, choć wymaga serii zabiegów pielęgnacyjnych! W żadnym z przypadków niestety nie znamy reakcji na inne psy. Opiekun w przytulisku jak dotąd nie dopuszczał żadnego z Nich do kontaktów z innymi psami. Zdjęcia z mojego aparatu załaduję po powrocie z pracy. Saphira ma również swoje fotki, pewnie jak dotrze do domu, to zamieści swoją relację i zdjęcia. Tymczasem tyle :) Quote
Szarotka Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 To znakomicie, ze cos wiecej wiemy. Czekamy na zdjecia i moze Saphira cos jeszcze doda. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 To bardzo dobre wiadomości!!! Pan w przytulisku nie ma jeszcze dosyc najazdu nawiedzonych kobiet?:) Quote
Szarotka Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Ania+Milva i Ulver napisał(a):To bardzo dobre wiadomości!!! Pan w przytulisku nie ma jeszcze dosyc najazdu nawiedzonych kobiet?:) Mam nadzieje, ze to go zmotywuje do innego spojrzenia na pieski :):) Quote
mc_mother Posted April 23, 2010 Author Posted April 23, 2010 Świetne wieści! Mam nadzieję, że chociaż Zbyszko sobie poradzi z naszą pomocą w znalezieniu domku:) Quote
Saphira Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 [quote name='Ania+Milva i Ulver']To bardzo dobre wiadomości!!! Pan w przytulisku nie ma jeszcze dosyc najazdu nawiedzonych kobiet?:) Pan chyba się nawet ucieszył na nasz widok :lol: Tak naprawdę to jemu też zależy na tych psiakach tylko nie ma wiedzy jak się nimi właściwie zająć;) A oto Ślepaczek Quote
ilon_n Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Szarotka napisał(a):To znakomicie, ze cos wiecej wiemy. Czekamy na zdjecia i moze Saphira cos jeszcze doda. Tak, Saphira na pewno doda :) Pan w przytulisku był w błędzie myśląc, że chcemy Juranda adoptować. Wyjaśniłyśmy mu na czym akcja polega i w jakim celu go nawiedzamy ;) Był bardzo zadowolony, że coś się dzieje wokół psiaków. On po prostu je kocha, wita się z każdym z osobna (łącznie jest ich może 15), sadzi im drzewka, robi ogrodzenie, by mogły wychodzić na wybieg, stara się jak może, ale niestety może niewiele .. zwłaszcza w sferze finansów, statusu tej placówki i warunków w jakich psiaki muszą mieszkać. Quote
Recommended Posts