Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wiedziałam :D inaczej nie mogło się zakończyć jak tylko pozytywnie :D właśnie dopiero co się dowiedziałam o Juraskowym domku :) jestem wzruszona ucieszona i az nie wiem co powiedzieć tak bardzo się cieszę :) Przyznam że nie przebrnęłam przez wszystkie posty od ostatniego który czytałam, bo negatywnie nastrajające wypowiedzi niektórych dogomaniaków źle wpływają na mój wrodzony optymizm dlatego po prostu je omijam :) dziewczyny jesteście tak ogromne duchem i sercem że aż mi brakło czcionek by to wyrazić :) zatem po prostu powiem Dziękuję :) za co chyba nie muszę pisać ;)
Pozdrowienia dla Juraska i jego rodzinki :) wszystkiego najnajnajlepsiego :D

p.s. allegro zakończyłam

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oooo mamooo! Argusiowa!
Jak mi wstyyyd:oops::oops::oops:
Dałabym sobie rękę uciąć, że pisałam do Ciebie e-mail z wiadomością o domku Juranda...
Bardzo przepraszam za to niedopatrzenie.

I BARDZO DZIĘKUJĘ- to z Twojego allegro Pani Lilka dowiedziała się o Jurciu
Dziękuję za wspieranie Juranda i kilkumiesięczne ogłaszanie- wielkie buziaki :)

A skoro już dziękuję, to chciałabym bardzo, bardzo podziękować wszystkim osobom, które pomagały, wspierały, radziły i finansowały pomoc Jurandowi- jesteście kochani!:loveu:

Przede wszystkim dziękuję Saphirze i ilon_n za wszystko(za szybki odzew i chęć pomocy, jeżdżenie do psów, przewożenie, leczenie, SPA, szukanie miejsca dla Jurka, odwiedzanie go, spacery- no za wszystko)- bez Was nic by się nie udało!
Dziękuję Ania+Milva i Ulver za czujność i powiadomienie nas o białaskach w Kowalewie, osobom, które ogłaszały Jurka, schronisku w Toruniu, Mariamc, która wzięła Jurka pod swoje opiekuńcze skrzydła i wyprowadziła go "na ludzi", Biafrze, która udostępniła konto do zbiórek, Cajusowi za rady(chociaż nie zawsze się zgadzaliśmy)i pomoc Jurkowi w Toruniu, joli_li kochanej, bez której na pewno nie udałoby się zebrać potrzebnych deklaracji, osobom, które odwiedzały miśka u mariamc i osobom, które zdecydowały się swoją deklaracją wesprzeć Juranda. :loveu:
Dziękuję też naszym kochanym forumowiczom z Forum Owczarka Podhalańskiego za deklaracje i wsparcie-- przede wszystkim Akrim za pilnowanie Jurkowych finansów, Camarze, Mojejmisi, Szarotce- zawsze można na Was liczyć...
Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam:roll:

No i przede wszystkim Pani Lilce- za wielkie serce i bezinteresowną chęć pomocy psu:)
Bez takich osób wszystkie nasze działania na nic by się nie zdały

I na koniec trochę prywaty- dziękuję Camarze- mojemu niedościgłemu wzorowi, od której cała pomoc podhalanom się zaczęła, na której radę i wsparcie zawsze mogę liczyć, która zaraża swoją siłą, energią do działania i dzieli się wiedzą :)

Posted

ahh, piękny post podsumowujący :)
I dzięki Tobie mc_mother!!

A teraz wybaczcie, że wtrącę nie na temat, ale Jurcio już szczęśliwy i bezpieczny, więc czas pomóc innemu biedakowi.
Ten nieszczęsny młody Misio wyjątkowo źle trafił. Ma dopiero 9 miesięcy życia, ale z tego 8 miesięcy piekła.
Dajmy Mu szansę, pomóżmy zanim ktoś odbierze Mu życie.

Przyjdźcie na Jego wątek, wesprzyjcie każdy na swój sposób .. wspólnymi siłami możemy więcej!

Posted

Jurcio wczoraj był u Dra Kiełbowicza- to świetny okulista. Został dokładnie przebadany i doktor stwierdził, że jest szansa poprawienia wzroku! :)
Na razie dostał kilka leków, które mają mu poprawić ostrość widzenia. Za 2 tygodnie p. Lilka ma się skontaktować ponownie z doktorem i zobaczy co dalej.

Jurcio w pociągu zrobił furorę- wszyscy go podziwiali :P Grupa kibiców, którzy jechali w pociągu była nim zachwycona. Jurcio był bardzo grzeczny :loveu:

Po powrocie do domu nasz misiek nie posiadał się ze szczęścia i szalał z radości :P Co ciekawe- Jogi też bardzo się ucieszył z jego powrotu :)

Posted

Jurcio jest dobrze wychowanym pieskiem i siusiu zostawił sobie na "potem" :D
Zresztą, żeby skorzystać z polskich pociągowych toalet to trzeba mieć naprawdę wielkie ciśnienie ;) :D

Mam fajne foty a nie mam czasu wkleić :( Może jutro..

Posted

mc_mother napisał(a):
Jurcio wczoraj był u Dra Kiełbowicza........ i doktor stwierdził, że jest szansa poprawienia wzroku! :)

czyli co dr. Garncarz się pomylił?:cool1: oby....
a może zmiana diagnozy ma związek z ogólnym stanem zdrowotnym Juranda? Oko ( u ludzi , ale pewnie i innych ssaków też;)) to narząd bardzo czuły na braki witaminowo-mineralne,poziom cukru, zarobaczenie .

ps. mc- mother znalazłas ten uciekający czas?:evil_lol: wstaw choć na jednym forum - ja przeniosę

Posted

Internet mi koszmarnie chodzi przez tą pogodę i nie mogę edytować pierwszego postu, więc na razie napiszę tutaj...

Tak jak Akrim prosiła wcześniej- prosimy o nie wpłacanie już pieniędzy na Jurcia- Wasze deklaracje przydadzą się innym psiakom:)

Ale chciałabym przede wszystkim napisać o sytuacji z finansami zebranymi przez Juranda.
Jak już wspominałam- Dr Kiełbowicz widzi szansę poprawienia wzroku Jurka- w tej chwili chłopak przyjmuje leki mające poprawić ostrość widzenia. W dalszej perspektywie (w zależności od skutków leczenia farmakologicznego) jest możliwość operacji oka. Dla właścicielki koszt operacji to niebotyczna kwota.
W umowie adopcyjnej zobowiązałam się do partycypowania w kosztach ewentualnej operacji- pierwotnie przecież pieniądze były zbierane na ten cel.
Dlatego do czasu wyjaśnienia sytuacji pieniądze Juranda będą "zamrożone" do jego dyspozycji.
I póki co nie będą przekazane na inny cel.

Mam nadzieję, że nikt nie ma nic przeciwko temu. Jeśli jest inaczej- bardzo proszę o informację:)

• 2 weeks later...